16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Önceliğimiz, aile odaklı hizmetleri güçlendirmek

Önceliğimiz, aile odaklı hizmetleri güçlendirmek

Haberton - Haberton
5 Ekim 2023
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Önceliğimiz, aile odaklı hizmetleri güçlendirmek

Önceliğimiz, aile odaklı hizmetleri güçlendirmek

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ankara’da 75’inci Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bizim önceliğimiz, bakanlık olarak aile odaklı hizmetleri güçlendirmek” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Ülkemizde yaşlı nüfus oranı ve yaşa bağlı olarak engelli birey sayısı artıyor. Bizim önceliğimiz, bakanlık olarak, aile odaklı ve toplum temelli hizmetlerimizi ve uygulamalarımızı güçlendirmektir. Bu kapsamda, evde bakıma destek, evde bakım yardımı, ev tipi sosyal hizmet kuruluşları ve gündüzlü bakım merkezlerimizi ülke genelinde yaygınlaştırıyoruz” dedi.

Bakan Göktaş, Ankara’da 75’inci Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen ‘Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Burada konuşan Bakan Göktaş, engelli bireylerin haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda yasal, kurumsal ve uygulamaya yönelik yapılması gerekenleri; güçlü bir iş birliği, koordinasyon ve en önemlisi katılımcı bir anlayışla gerçekleştirdiklerini belirterek, “2030 Engelsiz Vizyonumuza verdiğimiz önem, ‘Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı’nda kendini açıkça göstermektedir. Eylem planımızın ilk 6 aylık döneminde aldığımız çok kıymetli geri bildirimlerin de ışığında, kurul gündemimizi ‘Uzun Süreli Bakım Güvence Sistemi’ olarak belirledik.

Tüm dünyada yaşanan demografik dönüşümden Türkiye de etkileniyor. Ülkemizde de yaşlı nüfus oranı ve yaşa bağlı olarak engelli birey sayısı artıyor. Bizim önceliğimiz, bakanlık olarak, aile odaklı ve toplum temelli hizmetlerimizi ve uygulamalarımızı güçlendirmektir. Bu kapsamda, evde bakıma destek, evde bakım yardımı, ev tipi sosyal hizmet kuruluşları ve gündüzlü bakım merkezlerimizi ülke genelinde yaygınlaştırıyoruz” dedi.

‘566 BİN KİŞİYE EVDE BAKIM YARDIMI ÖDÜYORUZ’

2006 yılından bu yana vatandaşlara evde bakım yardımı sunduklarını söyleyen Bakan Göktaş, “Engelli vatandaşlarımıza bakım hizmeti veren 566 bin kişiye evde bakım yardımı ödemesi yapıyoruz. Evde bakıma destek pilot uygulamamız ile kendi evlerinde yaşamlarını sürdüren engelli bireyleri ve bakım veren aileleri destekleyerek bakım yükünü paylaşıyoruz. 3 ilde sürdürdüğümüz pilot uygulamamızı ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.

Ankara'da 75'inci Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bizim önceliğimiz, bakanlık olarak aile odaklı hizmetleri güçlendirmek" dedi.
Ankara’da 75’inci Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bizim önceliğimiz, bakanlık olarak aile odaklı hizmetleri güçlendirmek” dedi.

Ülke genelinde 171 gündüzlü bakım merkezimizde engelli ve yaşlı bireylere yönelik gündüz bakım hizmetinin yanı sıra sosyal, kültürel faaliyetler ile danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Ayrıca engelli ve yaşlıların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda sunduğumuz yatılı bakım hizmetlerini de insan onuruna yakışır şekilde sürdürüyoruz.

Bakanlığımıza bağlı 107 engelsiz bakım merkezi ve 309 özel engelli bakım merkezinde yaklaşık 36 bin engelli bireye bakım hizmeti sunuyoruz. Kanunda belirtilen kriterleri taşıyan engelli bireyler için özel bakım merkezlerine bakanlığımız bütçesinden ödeme yapıyoruz. Bakanlığımıza bağlı 168 huzurevinden yaklaşık 14 bin 500 yaşlı vatandaşımız yararlanıyor. Tabii ki bu bizim bakanlığımıza düşen kısım; işin bir de sağlık, ekonomik ve sosyal güvenlik, sosyal hayata katılım gibi boyutları da elbette bulunuyor. Tüm bu alanlar etkili ve çok taraflı iş birliğini gerektirdiği gibi yaşam boyu ve bütüncül anlayışla uzun süreli bakım sistemini de işaret ediyor. 

Uzun süreli bakım sistemi, engelli ve yaşlı bireylerin bireysel ihtiyaçlarının değerlendirilmesi sonucu tespit edilen sosyal ve sağlık hizmetleri ile kişisel destekleri kapsıyor. Birey odaklı, toplum temelli, kaliteli, insan onuruna yaraşır ve sürdürülebilir ‘Uzun Süreli Bakım Güvence Sistemi’nin oluşturulması çok önemli hale gelmiştir. Bu bakımdan ‘Uzun Süreli Bakım Güvence Sistemi’nin kurulması; 11’inci Kalkınma Planı’na, Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı’na ve Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na alınmıştır” diye konuştu. 

‘ALT ÇALIŞMA GRUBU KURULACAK’

Toplantının ardından ilgili tarafların katılacağı uzman düzeyinde teknik bir çalıştay gerçekleştireceklerini belirten Bakan Göktaş, “Bu konuda uluslararası alanda oluşturulmuş sistemler var. Her hizmet alanımızda olduğu gibi bu alanda da hem akademik çalışmalar hem de saha örneklerini yakından takip ediyoruz. Bizim amacımız ülkemizin değerleriyle uyumlu, devamlılığı olan, vatandaşlarımızın faydasını gözeten, ülkemize özgü bir sistemi kurmaktır.

Bu toplantı ve çalıştay iş birliği ve ortak akla verdiğimiz önemin bir sonucu. Kurulumuz bünyesinde bir alt çalışma grubu kurulacak, modele ilişkin ayrıntılı bir çalışma yapılacak ve aralık ayındaki kurul toplantımız aynı gündemle gerçekleştirilecek. Uzun Süreli Bakım Güvence Sistemi’nin altyapısının oluşturulmasına yönelik bu çalışmaların çok yararlı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından basın kapalı devam eden toplantıda, kişinin engelliliğinden kaynaklı gereksinimi olan bireysel destekler için kapsayıcı ve sürdürülebilir bir finansman sistemi kurulması amacıyla ‘Uzun Süreli Bakım Güvence Sistemi’nin oluşturulmasına ilişkin çalışmalar ele alınacak. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Araştırma: Türk kahvesi, filtre kahvenin gerisinde kaldı

Sonraki Haber

Bursa’da otobüs terminalinde erkek cesedi bulundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Vali Gül: Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak
Politika

Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Bursa'da otobüs terminalinde erkek cesedi bulundu

Bursa'da otobüs terminalinde erkek cesedi bulundu

En Güncel Haberler

Avcılar'da iş yerinden hırsızlık kamerada
Yerel Haberler

Avcılar’da iş yerinden hırsızlık kamerada

16 Mayıs 2026
Karşıyaka'ya potada Bursaspor faturası
Spor Haberleri

Karşıyaka’ya potada Bursaspor faturası

16 Mayıs 2026
Lokman Hekim Akay Hastanesi’nde Toumai cerrahi robotu ile torasik kurulum gerçekleştirildi
Sağlık Haberleri

Lokman Hekim Akay Hastanesi’nde Toumai cerrahi robotu ile torasik kurulum gerçekleştirildi

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek

16 Mayıs 2026
Yaşam

Hava ısındı, Konyaaltı Sahili’nde yoğunluk oluştu

16 Mayıs 2026
Yaşam

Geçen yıl kuruyan Sülüklü Göl, son yağışlarla yeniden doldu

16 Mayıs 2026
Yaşam

Yaralı bulunan ebabiller tedavi edilip doğaya salındı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Göçük altında kalıp yatağa mahkum olan maden işçisinden fizik tedavisi için yardım talebi

Göçük altında kalıp yatağa mahkum olan maden işçisinden fizik tedavisi için yardım talebi

- Haberton
16 Mayıs 2026

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, özel maden ocağında tahkimat yaparken tavanın yıkılmasıyla göçük altında kalan Tuncay Dilaver'in (49) boynu ve kaburgaları kırıldı....

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Avcılar'da iş yerinden hırsızlık kamerada

Avcılar’da iş yerinden hırsızlık kamerada

16 Mayıs 2026
Karşıyaka'ya potada Bursaspor faturası

Karşıyaka’ya potada Bursaspor faturası

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton