25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - ‘Omuz Omuza’ kampanyasında 845.7 milyon TL toplandı

‘Omuz Omuza’ kampanyasında 845.7 milyon TL toplandı

Haberton - Haberton
2 Mart 2023
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
'Omuz Omuza' kampanyasında 845.7 milyon TL toplandı

'Omuz Omuza' kampanyasında 845.7 milyon TL toplandı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı ve yayıncı kuruluş BeinSports’un önderliğinde düzenlenen ‘Omuz Omuza’ kampanyasının ilk gününde depremzedeler için 845.7 milyon TL yardım toplandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketleri sonrasında bölge için barınma olanakları sağlayacak konteyner yardım kampanyasına spor camiasının yurt içinde ve yurt dışında önde gelen isimleri, iş insanları, futbolseverler ve vatandaşlar katıldı. Acun Ilıcalı’nın moderatörlüğünde ve camiadan spor spikerlerinin de sunduğu gecede yapılan bağışlar 15 Haziran’a kadar sürecek.

Birçok televizyon kanalının ortak canlı yayınına; Süper Lig’de görev yapan başkanlar, teknik direktörler, futbolcuların yanı sıra Türk futbolunda önemli yere sahip olan Alex ve Hagi gibi eski futbolcular, teknik adamlar, Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden milli isimler katıldı. Öte yandan PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi ve PSG’nin yıldız ismi Kylian Mbappe de canlı yayına katılarak depremzedeler için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Alex de Souza, Gheorghe Hagi, Pep Guardiola, İlkay Gündoğan, Mikel Arteta, Arsene Wenger, Kaka ve Jürgen Klopp gibi dünya futbolunun önde gelen isimleri de gönderdikleri videolarla, kampanyaya destek oldular.  

Futbol ailesi, deprem bölgelerine yapılacak yardımların küçük ya da büyük olarak ayrılmayacağına, bütün yardımların önemli olduğuna dikkat çekerken, 15 Haziran’a kadar devam edecek proje kapsamında yapılacak yardımların sürdürülebilir olması için çağrıda bulundular. 

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KASAPOĞLU: BU ACILARIN ÜSTESİNDEN İNŞALLAH HEP BİRLİKTE GELECEĞİZ

Depremde kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyen Bakan Kasapoğlu, “Aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Bu acıların üstesinden inşallah hep birlikte geleceğiz. Bu günler elbette geçecek. Tabii yaralarımızı saraken de sporun iyileştiren, birleştiren gücünden tıpkı bugünkü gibi her daim destek alacağız. Buradan değerli izleyicilerimiz ve kıymetli sporseverlerle şunu paylaşmak istiyorum; Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak liglerimizin yayıncı kuruluşu olan beIN Media Group ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sporun birleştirici gücünü vurgulamak maksadıyla ligin bundan sonraki 2 haftasındaki tüm futbol müsabakalarını şifresiz ve herkese açık hale getirecek bir uygulama kararı alındı.

‘Omuz Omuza’ kampanyasında 845.7 milyon TL toplandı

Ben bu vesileyle bu gece yapılan bütün bağışlar için tüm bağışçılara şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Omuz Omuza yardımlaşma gecesine emek, fikir ve katkı vererek büyük bir pozitif hava oluşturan, bu güzel atmosferi sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum; hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ: 80 MİLYON TL İLE OMUZ OMUZA KAMPANYASINI AÇIYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuşmasında, “Önce milletimizin başı sağ olsun. Özellikle afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum; mekanları cennet olsun. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum; yakınlarına özellikle sabr-ı cemil diliyorum. Yaralananlar da inşallah en kısa zamanda şifa bulup aramıza katılırlar diyorum. Değerli izleyicilerimiz, depremin hemen ilk gününde Türkiye Futbol Federasyonu olarak 20 milyon TL bağışta bulunduk. Arkasından tüm Süper Lig kulüplerimiz 59 milyon TL TL bağış yaptılar.

Yine 1. Lig kulüplerimiz bize 5 milyon TL bağış yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu da bunların üzerine 16 milyon TL ekliyor ve 80 milyon TL ile Omuz Omuza kampanyasını bugün açıyoruz. 1000 konteynerin hemen siparişini verdik. İnşallah 10 gün içerisinde Gaziantep’in İslahiye kazasında konteynerleri yerine monte etmeye başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

VOLKAN DEMİREL: TÜRK BAYRAĞI ALTINDAKİ HERKESİN BU KAMPANYALARA DESTEK VERMESİNİ RİCA EDİYORUM

Depreme Hatay’da yakalanan ve felaketler sonrasında ilk kez açıklamada bulunan Volkan Demirel, “Bu saatten sonra artık söz bir tarafa, yapacaklar bir tarafa kalır. Eminim ki Türkiye’den her yerden yardımlar, kucaklar açıldı, herkes bir şeyler yapmak istedi. Ama yetmiyor, ne yazık ki yetmiyor. Şu an oradaki sorunlar hala devam ediyor. O yüzden elimizden geldiği kadar bu gecelerin, bu birlikteliğin sadece futbol camiası için değil Türk bayrağı altındaki herkesin bu kampanyalara destek vermesini rica ediyorum” dedi.

GÖKHAN ZAN: YENİ NESİLLERE, YENİ BİR ANTAKYA YARATMAMIZ GEREKİYOR

Beşiktaş, Galatasaray ve Milli takımda uzun yıllar görev yapan, aslen Hataylı olan Gökhan Zan ise, “Önümüze bakmamız gerektiğini düşünüyorum. 3-4 haftalık bir periyotta geleceğe umutla bakmak, çözüm odaklı bakmak istiyorum. Aileniz, komşularınız, dostlarınız, akrabalarınız, şehriniz, anılarınız, tarihiniz ve ruhunuz yok oluyor. Bizim bunu tekrar inşa etmemiz lazım. Yeni nesillere, yeni bir Antakya yaratmamız gerekiyor. Çünkü Hatay, Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece şahsi meselesi değil, 86 milyonun şahsi meselesidir. Ben tüm kulüp başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, taraftarlarımıza, yardım severlere ve emeği geçen herkese yanımızda oldukları için hepsine şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Birlikte güçlüyüz. İnşallah bu yardımlarla birlikte daha da güçlü olacağız” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı ve yayıncı kuruluş BeinSports’un önderliğinde düzenlenen ‘Omuz Omuza’ kampanyasının ilk gününde depremzedeler için 845.7 milyon TL yardım toplandı.

ALİ KOÇ: FENERBAHÇE AİLESİ OLARAK GELDİĞİMİZ NOKTA 100 MİLYON TL 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Fenerbahçe ailesiyle birlikte 1000 konteyner bağışlamak üzere para topladık. Fenerbahçe olarak, şu ana kadar geldiğimiz nokta 100 milyon TL. Henüz yeni başladık” dedi.

DURSUN ÖZBEK: GALATASARAY OLARAK 250 KALICI KONUT TAAHHÜT EDİYORUM

Sarı-kırmızılı taraftarlardan destek beklediğini ifade eden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “500 konteyner satın aldık. Bölgeye 250 tane kalıcı konut yapacağız. Sayın bakanla görüştük, proje çalışmaları yapılıyor. Bu yaklaşık 500 milyon TL tutuyor. Her taraftardan 10 lira bekliyorum, 300 milyon TL taraftardan bekliyorum. Uzun soluklu bir iş, kısa vadeli değil. Bu kampanyayı, Federasyon çatısı altında toplanmasını istiyoruz. Şu anda daha çok desteğe ihtiyacımız var. Galatasaray Spor Kulübü olarak bugüne kadar yaptığımız yardımlardan 500 konteyner haricinde 250 kalıcı konut taahhüt ediyor ve taraftardan destek bekliyorum” ifadelerini kullandı.

AHMET NUR ÇEBİ: BEŞİKTAŞ CAMİASI OLARAK 70 MİLYON TL KATKIDA BULUNUYORUZ

Deprem bölgelerine 6 tane okul yapmak istediklerini söyleyen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Beşiktaş camiası olarak 6 tane okul taahhüt ediyoruz. Bu konuda çok çağrı vardı ve okul tarafına dikkat çekmek için 60-70 milyon tutacağını hesap ediyoruz ve bunu omuz omuza kampanyası çatısı altında tercih ettik. 70 milyon TL olarak katkıda bulunuyoruz. Çocuklarımızın yüzü hep gülsün” şeklinde konuştu.

ÜÇ BÜYÜKLER HAZIRLIK TURNUVASI YAPACAK

Öte yandan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, depremzedeler için yaz döneminde hazırlık turnuvasında boy gösterecek.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Lütfü Türkkan ve Mahir Başarır’ın dokunulmazlık kararı

Sonraki Haber

Küresel şirketler Türk yazılımcılara yöneliyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Geleneksel yağlı güreş müsabakaları Gaziantep’te başladı
Spor Haberleri

Geleneksel yağlı güreş müsabakaları Gaziantep’te başladı

25 Nisan 2026
Galatasaray Kulübü'nün 2026-2027 dönemi bütçesi kabul edildi
Spor Haberleri

Galatasaray Kulübü’nün 2026-2027 dönemi bütçesi kabul edildi

25 Nisan 2026
Milli Takım Oryantiring seçmeleri Kütahya’da yapılıyor
Spor Haberleri

Milli Takım Oryantiring seçmeleri Kütahya’da yapılıyor

25 Nisan 2026
İmaj Altyapı Van Spor FK, evinde İstanbulspor'a 3-1 mağlup oldu
Spor Haberleri

İmaj Altyapı Van Spor FK, evinde İstanbulspor’a 3-1 mağlup oldu

25 Nisan 2026
Babadağ Ultra Maratonu, ilk gün yarışları start aldı
Spor Haberleri

Babadağ Ultra Maratonu, ilk gün yarışları start aldı

25 Nisan 2026
Spor Haberleri

Bu hakem, bu derbiye göre bir hakem değil

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Küresel şirketler Türk yazılımcılara yöneliyor

Küresel şirketler Türk yazılımcılara yöneliyor

En Güncel Haberler

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi
Dış Haberler

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi

25 Nisan 2026
Bottan Fırat Nehri'ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu
Yerel Haberler

Bottan Fırat Nehri’ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Durdurulan minibüste 60 tabanca ile mühimmat ele geçirildi

25 Nisan 2026
Yaşam

Afiş asarken üst geçitten düşüp, otomobilin altında kalarak öldü

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Diyarbakır’da MHP’ye 500 kişi katıldı

Diyarbakır’da MHP’ye 500 kişi katıldı

- Haberton
25 Nisan 2026

Diyarbakır’da aralarında farklı siyasi partilerden ayrılanların da bulunduğu 500 kişi, törenle Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) katıldı. MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi

25 Nisan 2026
Bottan Fırat Nehri'ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu

Bottan Fırat Nehri’ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton