29 Temmuz 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Okullardaki güvensizlik ortamını defalarca Meclis gündemine taşıdık

Okullardaki güvensizlik ortamını defalarca Meclis gündemine taşıdık

Haberton - Haberton
16 Nisan 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Okullardaki güvensizlik ortamını defalarca Meclis gündemine taşıdık
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, okullardaki güvensizlik ortamını defalarca Meclis gündemine taşıdıklarını ancak bu adımlarının karşılıksız kaldığını söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı ve Manisa Milletvekili Şenol Sunat ve İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban’dan oluşan parti heyeti, Kahramanmaraş’ta bir okulda düzenlenen silahlı saldırı ardından kente giderek yaralıları ziyaret etti. Parti olarak okullardaki güvensizlik ortamını defalarca Meclis gündemine taşıdıklarını belirten Çömez, uyarılarının karşılıksız kaldığını söyledi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tepki gösteren Sunat ise “İdeolojik başka işlerle uğraşacağı yerde önlemler almalıydı” dedi. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı ve Manisa Milletvekili Şenol Sunat ve İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban’dan oluşan parti heyeti, Kahramanmaraş’ta bir okulda düzenlenen silahlı saldırı ardından kente giderek Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Yaralı öğrencilerin yakınları ile bir araya gelen parti heyeti, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Heyet ziyaret ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin çok vahim bir olayla karşılaştığını belirterek, konunun bütün boyutlarıyla ele alınması gerektiğini vurgulayan Çömez, “Neden oldu, nasıl oldu, hangi ihmaller var? Sadece oyun konsollarında devşirilen, vahşileştirilen bir gençlik mi var? Yanı sıra bunları denetlemeyen, denetleyemeyen, öngöremeyen bir yönetim anlayışı mı var? Ve okulları koruyamayan, sürece sadece ideolojik gözlükle bakan bir anlayış mı var?” dedi.

“Meclis gündemine taşıdık ama uyarılarımız karşılıksız kaldı”

İYİ Parti olarak okullardaki güvensizlik ortamını defalarca Meclis gündemine taşıdıklarını ancak bu adımlarının karşılıksız kaldığını söyleyen Çömez, “Bugün maalesef çok acı bir olay münasebetiyle buradayız. Arkamızda Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin morgu ve acılı aileler var. Yavrularını sabah öperek göndermişler ama akşam çocuklarının ölüm haberini almışlar. Bu çok acı bir durum” değerlendirmesini yaptı.

“Gözü yaşlı ailelerin temsilcisi olarak hesap sormak zorundayız”

Yoğun bakımda tedavi gören öğrencilerden bazılarının entübe durumda olduğuna işaret eden Çömez, “Ailelerin gözü yaşlı. ‘Biz çocuklarımızı devlete emanet ettik’ diyorlar. ‘Biz kime güveneceğiz’ diyorlar. Aileler hesap soruyor. Biz de onların temsilcisi olarak hesap sormak zorundayız. Sana emanet edilmiş bir yavruya sen sahip çıkamazsan, koruyamazsan, kollayamazsan ve böyle hassas bir günde ‘Bu siyaset dışı bir meseledir. Bunu siyaset konusu yapmayın, üstünde durmayın’ dersen; bu millete haksızlık olur.” ifadesini kullandı.

Yaralı öğrenciler hakkında bilgi verdi

Yaralı öğrencilerden ikisinin entübe edildiğini, durumlarının kritik olduğunu aktaran Çömez, “Hastane yönetimine teşekkür ediyorum. Yönetim olayı duyar duymaz ilgili hekimleri hastaneye davet etmiş. İlk müdahaleler zamanında ve yerli yerince yapılmış. Ameliyat olması gerekenler derhal ameliyata alınmışlar. Zor, karmaşık ve komplike ameliyatlar başarıyla gerçekleştirilmiş. Yavrularımız inşallah bir an önce sağlığına kavuşacak. Allah bu ülkeye bir daha böyle bir acı yaşatmasın” şeklinde konuştu.

“Öğrendiğimiz tüm bilgileri komisyon aşamasında gündeme getireceğiz”

Yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğine işaret eden Çömez, “Sorumluların başlarını iki elinin arasına alıp ‘Ben nerede hata yaptım? Nasıl önleyebilirdim? Neden önleyemedim?’ diye sorması gerekir. Çok ayrıntı aldık ama bunları konuşmayacağız. Okulda yapılan yönetim değişikliği, katille ilgili daha önceden bilinen gerçekler… Tüm detayları saha çalışmalarında öğrendik. Edindiğimiz bilgiler var ama şimdilik bunları paylaşmayacağız. Komisyon kurulduğunda partimizin temsilcisi bütün bu meseleleri gündeme getirecek. Hem sorunluların hesap vermesi hem de böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Uyarılarda bulunduk ama bildiklerini okuyorlar”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sunat ise “Hem eğitim sistemindeki çöküş hem Türkiye’nin ekonomik, kültürel ve sosyal çözülme yaşadığı bu süreçte bir de okullarımızda ard arda gelen bu olayları değerlendirdiğimizde yeterli önlemlerin alınmadığını hepimizin çok iyi değerlendirmesi lazım. Milli Eğitim Bakanı ideolojik başka işlerle uğraşacağı yerde uzun süredir Meclis’te gündeme getirdiğimiz, okul güvenliğinin çok önemli olduğunu hatta eski uzman çavuşların en azından belli okullarda istihdam edilmesinin çok önemli olduğunu ifade ettiğimiz süreçlerde geçici önlemler almış olmalarının doğru olmadığını ifade ettik. Tecrübeli elemanlara ihtiyaç olduğunu ifade ettik. Aynı şekilde psikolojik danışmanların, rehberlik öğretmenlerinin okullarda öğrenci sayısına göre, her 100 öğrenciye 1 rehberlik öğretmeni düşecek şekilde istihdam edilmesi gerektiğini söyledik. Okul idaresinin yine çok tecrübeli kişilerden oluşması gerektiğini ifade ettik ama bildiklerini okuyorlar. Siyaset yapmıyoruz ama bunları çok teferruatlı değerlendireceğiz. Sanırım Salı günü bir araştırma komisyonu kurulacak. Bildiklerimizi çok detaylı paylaşacağız” şeklinde konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Şiddet içerikli yayınlara kısıtlama getirilmeli

Sonraki Haber

3 kez üst üste altın kemer alan sporcuya devlet sporcusu ünvanı veriliyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

ABB'den Ankara'daki içme suyu iddialarına net yanıt: Halk sağlığını tehdit eden bir durum yok
Öne Çıkan

ABB’den Ankara’daki içme suyu iddialarına net yanıt: Halk sağlığını tehdit eden bir durum yok

28 Temmuz 2026
Depremi kullanarak fırsatçılık yapanlar adalete hesap veriyor
Öne Çıkan

Erdoğan’dan Ahbap açıklaması; Depremi kullanarak fırsatçılık yapanlar adalete hesap veriyor

28 Temmuz 2026
Hayko Cepkin Ahbap soruşturmasında ifade verdi
Öne Çıkan

Hayko Cepkin Ahbap soruşturmasında ifade verdi

28 Temmuz 2026
Elçin Sangu’nun Ahbap Derneği soruşturmasındaki ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

Elçin Sangu’nun Ahbap Derneği soruşturmasındaki ifadesi ortaya çıktı

28 Temmuz 2026
Uğur Dündar’ın Ahbap Derneği soruşturmasındaki ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

Uğur Dündar’ın Ahbap Derneği soruşturmasındaki ifadesi ortaya çıktı

28 Temmuz 2026
Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Sorumlusu gözaltına alındı
Öne Çıkan

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Sorumlusu gözaltına alındı

28 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü: 3 kez üst üste altın kemer alan sporcuya devlet sporcusu ünvanı veriliyor

3 kez üst üste altın kemer alan sporcuya devlet sporcusu ünvanı veriliyor

En Güncel Haberler

Emlakçıyı öldürüp, intihar etti
Yerel Haberler

Emlakçıyı öldürüp, intihar etti

29 Temmuz 2026
Kayıp olarak aranırken suda cesedi bulundu
Yerel Haberler

Kayıp olarak aranırken suda cesedi bulundu

29 Temmuz 2026
Niğde'de üç aracın karıştığı kazada 4 kişi yaralandı
Yerel Haberler

Niğde’de üç aracın karıştığı kazada 4 kişi yaralandı

29 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bakan Yumaklı’dan şiddetli rüzgar uyarısı

29 Temmuz 2026
Yaşam

Motosiklet duvara çarptı, genç sürücü öldü

28 Temmuz 2026
Yaşam

Odasında ölü bulundu

28 Temmuz 2026
Yaşam

Kayseri’de 77 yaşındaki kadın, yamaç paraşütü yaptı

28 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Yumaklı’dan şiddetli rüzgar uyarısı

Bakan Yumaklı’dan şiddetli rüzgar uyarısı

- Haberton
29 Temmuz 2026

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Meteorolojik verilere göre; bu hafta, başta kıyı kesimlerimiz olmak üzere birçok ilimizde 80 kilometre...

Sahte SMS’leri nasıl ayırt edebilirsiniz? Uzmanlardan dolandırıcılık mesajlarına karşı hayati uyarılar

Neden sürekli canımız tatlı çekiyor? Uzmanlar en sık görülen nedenleri ve dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

Yalnızlık hissi neden son yıllarda arttı? Uzmanlar dijital çağın görünmeyen tehlikesine dikkat çekiyor

Çocuğunuzda dikkat eksikliği olabilir mi? Uzmanlar erken fark edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Güncel Haber

Emlakçıyı öldürüp, intihar etti

Emlakçıyı öldürüp, intihar etti

29 Temmuz 2026
Kayıp olarak aranırken suda cesedi bulundu

Kayıp olarak aranırken suda cesedi bulundu

29 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton