16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Okullarda karne öncesi etkinlikler yapılacak

Okullarda karne öncesi etkinlikler yapılacak

Haberton - Haberton
12 Ocak 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Okullarda karne öncesi etkinlikler yapılacak

Okullarda karne öncesi etkinlikler yapılacak

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl ilk kez sömestir tatilinden önceki son haftada, öğrencilerin keyifli zaman geçirmelerinin hedeflendiğini belirterek okullarda karne öncesi etkinlikler yapılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli ziyaretler için kara yoluyla Tokat’a geldi ve ilk olarak Vali Numan Hatipoğlu’nu ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Tekin, daha sonra Vali Hatipoğlu ve il protokolüyle basına kapalı görüştü. Bakan Tekin, görüşmenin ardından Gamer Toplantı Salonu’nda İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılıp, merkez ve ilçe milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, “Türkiye’de ilk defa bir müzik ilkokulu, ortaokulu, lisesi vardı, sanatlar lisemiz, ama ilkokuldan başlayan bir müzik eğitiminin yapıldığı yer yoktu.

Biz bu anlamda sanat ve spor eğitimini küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın yeteneklerine, ilgi ve alakalarına göre yönlendirmesi gerektiğine inanıyoruz. Aslında bununla ilgili gelişmeler, adımlar bizim kültürümüzde geleneğimizde zaten var olan adımlar. Bizler de şimdi bunları yavaş yavaş güncel koşullarla revize ederek hayata geçirmeye çalışıyoruz. Mesela Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 1934 yılında Milli Musiki ve Temsil Akademisi ilk defa kuruluyor.

Aynı şekilde buraları öğretmeye yetiştirmek için attığın adımlar var. Bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün musiki ve sanatla ilgili yapmak istedikleri şeyler ve düşünceleri var. Dolayısıyla bizler şu anda tüm bunları mezcederek Türkiye’de müzik de başladık. Genel anlamda sanat eğitimini küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızla kavuşturmak, çocuklarımızın yeteneklerini ve ilgilerini bu anlamda değerlendirmek istiyoruz” dedi.

BİLGİ YARIŞMALARINDAN MÜNAZARALARA KADAR BİRÇOK ETKİNLİK OLACAK

Yarıyıl tatiline dair konuşan Bakan Tekin, “15 günlük tatil süreci öncesinde okullarımızda bugün itibarıyla genel anlamda öğretmenlerimiz ölçme, değerlendirme süreçlerini tamamlamış durumda. Önümüzdeki hafta itibarıyla da okullarımızda öğretmenlerimizin yürüttüğü diğer idari işlemler sebebiyle çocuklarımız, öğrencilerimiz biraz o haftayı boş geçiriyorlardı. Aynı şekilde bahar yarının sonunda da aynı durumla, yani haziran ayında benzeri bir tabloyla karşı karşıya kalıyorduk. O son haftalar genellikle çocuklarımızın çok dolu dolu geçiremedikleri bir dönemdi.

Bu yıl itibarıyla o konuyla ilgili adım attık, yeni bir başlangıç yapıyoruz ve o bir haftayı çocuklarımızın yarıyıl boyunca edindikleri kazanımları, gündelik hayatında kullanabilecekleri bir şenlik havasına büründürmek istiyoruz ve önümüzdeki hafta bütün okullarımızda bilgi yarışmalarından münazaralara kadar, halk oyunları etkinliklerinden şiir, hikaye, roman ve benzeri okuma ve bunları yorumlama etkinliklerine kadar şenlik havasında geçmesini istiyoruz. Bununla ilgili de okullarımıza ne tür nasıl davranacaklarını veya ne tür etkinlikler yapacaklarını dair bir paylaşımda bulunduk.

Biz önümüzdeki haftayı mümkünse bütün velilerimizi çocuklarımızın bu etkinliklerine destek olmaya, çocuklarımızı bu anlamda yönlendirmeye davet ediyoruz. Bu kapsamda hep konuştuğumuz, Türkiye’deki toplumu, milleti bir arada tutan temel referans değerlerimizin çocuklarımıza kazandırılması, gelecek kuşaklara aynı şekilde miras bırakabilmesi ve bir arada yaşama azminin, kararlılığın ve iradesinin gelecek kuşaklara yansıtılması. Bunun için çocuklarımıza vermek istediğimiz değerler; vatanseverlik, merhamet, paylaşım ve benzeri değerleri de bu etkinlik haftasında çocuklarımız da bir kez daha değerlendirmiş olacağız. Bu haftayı böyle geçireceğiz.

Bunlardan bir tanesi bilgi yarışması, kelime oyunları, yetenek paylaşımı, hitabet oyunları, münazara yarışmaları ve benzeri. Bir de en sevdiğini paylaş diye bir şey vardı. Biz usul olarak şöyle yapıyoruz. Onu unutmuşum. Biz usul olarak şöyle yapıyoruz; en sevdiğin şeyi paylaş, cebimde kalem Yusuf ağabeye ben paylaşmış oluyorum. Bu bizim geleneğimizde böyle bir şey var. Çocuklarımızda da böyle bir şey başlatmış olacağız. Bu vesileyle sizin huzurlarınızda da önümüzdeki haftayı da böyle geçireceğimizi, bu tür etkinliklerle çocuklarımızı, okullarımızı, bu tür etkinliklerin merkezi haline dönüştüreceğimizi bir kez daha paylaşmış olalım” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: Eğitim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Nigel Hayes-Davis’de kas yaralanması tespit edildi

Sonraki Haber

Türk ve İtalyan modacılar ‘Enheduanna’ projesinde çalışacak  

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026
Tarım ve Orman Bakanlığı 1874 personel alımı sürecini başlatıyor
Politika

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alımı sürecini başlatıyor

16 Temmuz 2026
Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian'ı kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian’ı kabul etti

16 Temmuz 2026
Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi
Politika

Devlet Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi

16 Temmuz 2026
Bakan Gürlek: Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz
Politika

Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz

16 Temmuz 2026
Bakan Kurum'un ismi, Malatya'da caddeye verildi
Politika

Bakan Kurum’un ismi, Malatya’da caddeye verildi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Türk ve İtalyan modacılar ‘Enheduanna’ projesinde çalışacak  

Türk ve İtalyan modacılar ‘Enheduanna’ projesinde çalışacak  

En Güncel Haberler

CHP'de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı
Öne Çıkan

CHP’de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı

16 Temmuz 2026
Oyuncu Levent Üzümcü hakkında 'Ev hapsi' kararı verildi
Öne Çıkan

Oyuncu Levent Üzümcü hakkında ‘Ev hapsi’ kararı verildi

16 Temmuz 2026
'78 can için adalet yürüyüşü' Ankara'ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor
Öne Çıkan

’78 can için adalet yürüyüşü’ Ankara’ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Yaşam

Cilo Sat Dağı’nda kaybolan dağcı için arama çalışmaları 2’nci gününde

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Aydın'da 38 kaçak yakalandı

Aydın’da 38 kaçak yakalandı

- Haberton
16 Temmuz 2026

Aydın'ın Didim ilçesinde, Yunan adalarına gitme hazırlığında oldukları belirlenen 38 kaçak göçmen ile 3 organizatör şüphelisi yakalandı. Aydın İl Jandarma...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

CHP'de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı

CHP’de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı

16 Temmuz 2026
Oyuncu Levent Üzümcü hakkında 'Ev hapsi' kararı verildi

Oyuncu Levent Üzümcü hakkında ‘Ev hapsi’ kararı verildi

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton