18 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Okul kayıtlarının kapatıldığı uygulamayı hayata geçireceğiz

Okul kayıtlarının kapatıldığı uygulamayı hayata geçireceğiz

Haberton - Haberton
21 Ekim 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Okul kayıtlarının kapatıldığı uygulamayı hayata geçireceğiz
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Önümüzdeki yıl sınırlamayla okul kayıtlarının kapatıldığı uygulamayı hayata geçireceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bazı okullarda kayıt için yöneticilere baskı yapıldığı konusunda öğretmenlerden şikayet aldıklarını belirterek, “Önümüzdeki yıl sınırlamayla okul kayıtlarının kapatıldığı bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Yani artık taşrada arkadaşlarımız bu tür baskılarla karşı karşıya kalmayacaklar. İçişleri Bakanlığı’yla bu konuda bir çalışma yürütüp bu tür konularda okullarımızla ilgili yaptığımız planlamaların sabote edilmesini, okullarımızda bu anlamda dengesizliklerin ortaya çıkmasını engelleyeceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde ilçe milli eğitim müdürlerine yönelik toplantıya katıldı. Burada konuşan Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nı Türkiye’nin en büyük ailesi olarak tanımladıklarını söyledi. Bakan Tekin, “Gerçekten çok büyük bir aile. Böyle söylendiğinde çok belki büyüklük gözükmüyor ama rakamlar üzerinden bir konuşursak bizim muhatap olduğumuz yaklaşık 65 bini resmi okul olmak üzere toplam 75 bin okul ve toplamda 100 binin üzerinde kurum, yaklaşık 1 milyon 100 bini resmi olmak üzere bir milyon 250 binin üzerinde öğretmen arkadaşımız, 18 milyon öğrenci ve bir hesap ettiğimizde toplumun aslında tamamını ama hani kaba bir hesapla yaklaşık 50-60 milyonluk bir kitleyi ilgilendiren bakanlığız. Bu kadar büyük bir aile 922 ilçenin tamamında yönetici arkadaşlarımız, okullarımız, Anadolu’nun her köşesinde kurumlarımız var. Dolayısıyla bu kadar devasa bir yapının kendi çözmesi gereken şey sağlıklı bir iletişim mekanizmasının oluşturulması. Eğer sağlıklı bir iletişim mekanizması kurulamazsa bu ailenin fertleri arasında bir uyum tesis edilemezse bu kadar büyük bir yapının başarılı olma şansı, aynı sesi çıkarma şansı, aynı amacı hayata geçirmek için mücadele etme şansı olmaz. Dolayısıyla biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak başlangıçtan beri en temel hedefimiz bakandan başlayıp en ücra köşedeki hizmetli arkadaşımıza kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın ne yaptığını bütün fertlerinin bilmesi ve bu bilgi dahilinde bir bütünün parçaları mantığıyla hareket ederek bütünü tamamlayan, uyumu tesis eden bir şekilde çalışmasını temin etmek bizim başlangıçtan beri en temel hedefimizdir” diye konuştu.

MEVZUAT HALİNE DÖNÜŞÜLDÜ

Bakanlık Merkez Teşkilatı’nda birimlerin birbirleriyle iletişim halinde çalışması için okul okul gezerek öğretmenlerle sohbetler yaptıklarını kaydeden Tekin, “Biz Anadolu’daki ilçelere genel müdür düzeyinde arkadaşlarımızı göndererek meramımızı anlattık, anlatmaya çalıştık. Ben şahsen bakan olarak göreve başladığım tarihten itibaren büyük çoğunluğu programsız olmak üzere yaptığımız okul ziyaretleri. Okullarda öğretmenler odasında, öğretmen arkadaşlarımızla yaptığımız sohbetler istişareler. Yaptığımız bütün toplantılarda on beş dakikadan fazla konuşmadık. Muhataplarımızla çalışma arkadaşlarımızla istişare kültürü içerisinde sözü onlara verdik. Onların anlatmak istediklerini, söylemek istediklerini dinledik. Dinlediklerimizi not alarak hayata geçirdik. 2023 yaz aylarından itibaren her yaz eğitim-öğretim yılına hazırlık genelgesi çıkarma geleneği başlattık. Bu genelgede her birisinde 50-60’şar madde oldu. Bunların hepsi bahşettiğim şeylerin hepsi öğretmenler odasında öğretmen arkadaşlarımızla yaptığımız sohbette illerde yaptığımız toplantılarda arkadaşlarımızın çözülmesi gerekir, ya da şu uygulamanın hayata geçirilmesi gerekir şeklindeki önerileri Bakanlıkta ilgili dairelerce değerlendirildikten sonra mevzuat haline dönüştürülerek sahayla paylaşıldı” diye konuştu.

BAZI OKULLARIN POPÜLER OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Ankara’da dün yaptığı bir okul ziyaretinde öğretmenlerin bir konuyu ısrarlı bir şekilde gündeme getirdiklerini kaydeden Bakan Tekin, şunları söyledi:

“Biz ilkokullarımız, ortaokullarımız ortaöğretim kurumlarımızın sınava, sınavla öğrenci alanlar hariç, adrese dayalı yerleştirme yapıyoruz. Ama bazı yerlerde, bazı okullarla ilgili lehte ya da aleyhte kamuoyu oluşturuluyor. Bazı okulların popüler olduğu iddia ediliyor. İllerde, ilçelerden ilçe müdürlerimiz, il müdürlerimiz, kaymakamlarımız ve valilerimiz çocuklarını o okullara yazdırmak isteyen, aslında adresi o okulda olmadığı halde okula yazdırmak isteyen kişilerin baskılarıyla karşı karşıya kalıyor. Bunun sonucunda da Türkiye genelinde ilkokullarda ve ortaokullarda derslik başına düşen öğrenci sayısı 20-22 bandına düşmüşken bazı okullara gidiyoruz, dün gittiğimiz okul böyleydi. 37-38 kişilik sınıflar var ama hemen yakınındaki bir okulda öğrenci mevcutları 20’li rakamların altına düşen sınıflar var. Şimdi burada bir dengesizlik var. Biz zaten planlamamızı, yatırım planlamamızı ona göre yapıyoruz. Devletle ilgili birimlerinden okula başlama yaşı gelen çocuklarla ilgili adres bilgilerini alıyoruz. Her bir okulumuzu bu adres bilgilerine göre sokak sokak zimmetliyoruz. Planlamamız buna göre. İhtiyaç olan mahallelerde ya da sokaklarda caddelerde okul planlaması yapıyoruz. Şimdi böyle planlamayı yapmışken bazı kişiler aslında kendi adresleri açısından uygun olmayan okullara çocuklarını yazdırmak için farklı yöntemleri deniyorlar. Neticesinde bir tür olumsuzluk ortaya çıkıyor. Bizim planlamalarımız sekteye uğruyor. Bir okulda 15-16 kişilik sınıflar, yanındaki okul da 40-45 kişilik sınıflar ortaya çıkıyor. Çocuğu aslında oraya okul müdürü bizden para istedi, kayıt parası istedi şeklinde ortaya çıkıyor. Aslında okul müdürümüzün söylediği şey şu, ‘Sizin çocuğunuz bu okula kaydolamaz çünkü adresi burası değil’. Ama veli sanki şöyle kayıt parası derse kaydedecektir. Edemezler kardeşim.”

SINIRLAMAYLA OKUL KAYITLARI KAPATILACAK

Ankara Altın’da okul ziyaretine konunun gündeme geldiğini belirten Bakan Tekin, “Zaten bizim arkadaşlarımız zaten çalışıyorlardı. Önümüzdeki yıl sınırlamayla okul kayıtlarının kapatıldığı bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Yani artık taşrada arkadaşlarımız bu tür baskılarla karşı karşıya kalmayacaklar. İçişleri Bakanlığı’yla bu konuda bir çalışma yürütüp bu tür konularda okullarımızla ilgili yaptığımız planlamaların sabote edilmesini, okullarımızda bu anlamda dengesizliklerin ortaya çıkmasını engelleyeceğiz. Öyle tablolar var ki okulumuzda işte müzik atölyesi yapmışız, çok baskı geldiği için atölyesini kapatıp sınıfa dönüştürüyorlar. Kütüphaneyi kapatıp sınıfa dönüştürmek zorunda kalıyorlar. Çok baskı var çünkü. Bunların hepsi sahada öğretmen arkadaşlarımızdan, idareci arkadaşlarımızdan sahada yaşanan sorunlarla ilgili bize geri dönüşler üzerinden oluşturduğumuz uygulamalar” dedi.

Bakan Tekin, ilçe milli eğitim müdürleriyle üçüncüsü düzenlenen toplantının devamını basına kapalı olarak gerçekleştirdi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Balıkesirspor’da Volkan Altınöz yeni başkan

Sonraki Haber

Joe Biden’ın kanser tedavisi tamamlandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vatandaş neden Kızılay'a değil de Ahbap'a güvendi?
Politika

Vatandaş neden Kızılay’a değil de Ahbap’a güvendi?

17 Temmuz 2026
Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi
Politika

Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi

17 Temmuz 2026
CHP’li Sarıbal: Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var
Politika

Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var

17 Temmuz 2026
Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez
Politika

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır
Politika

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye'de
Politika

Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Joe Biden'ın kanser tedavisi tamamlandı

Joe Biden'ın kanser tedavisi tamamlandı

En Güncel Haberler

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada
Yerel Haberler

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

18 Temmuz 2026
Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi
Yerel Haberler

Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

18 Temmuz 2026
Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı
Yerel Haberler

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi binasında çıkan yangın söndürüldü /Havadan görüntüyle geniş haber

Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi binasında çıkan yangın söndürüldü /Havadan görüntüyle geniş haber

- Haberton
18 Temmuz 2026

İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimliği Fakültesi binasının çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler olay yerine...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

18 Temmuz 2026
Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

18 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton