7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - ‘Öğretmen Asistanı BİL-EN AI’ programının tanıtımı yapıldı

‘Öğretmen Asistanı BİL-EN AI’ programının tanıtımı yapıldı

Haberton - Haberton
12 Ağustos 2025
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
‘Öğretmen Asistanı BİL-EN AI’ programının tanıtımı yapıldı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bilnet Okulları, öğretmenlerin karar alma, üretme ve değerlendirme süreçlerine yapay zeka desteği sağlayacak ‘Öğretmen Asistanı BİL-EN AI’ programının tanıtımını yaptı.

Bilnet Okulları Genel Müdürü Zehra Sağ, “Yapay zeka artık tüm alanlarda ve mesleklerde belli konularda ön destek olarak ilerliyor. Ancak eğitim sektöründe eğitimin kalbinde hala öğretmen var. Fakat günün sonunda bu köklü değişimler, eğitim sektörünü de etkilemek zorunda” dedi.

‘Öğretmen Asistanı BİL-EN AI’ programının lansmanı ve çalıştayı, Bilnet Okulları ev sahipliğinde, eğitim yöneticileri, okul müdürleri ve eğitim teknolojileri uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. ‘BİL-EN AI’, öğretmenlerin iş yükünü hafifletmeyi ve öğrencilere kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor.

‘YAPAY ZEKA ARTIK TÜM ALANLARDA VE TÜM MESLEKLERDE BELLİ KONULARDA ÖN DESTEK’

Köklü değişimlerin eğitim sektörünü de etkilemesinin zorunluluk olduğunu belirten Bilnet Okulları Genel Müdürü Zehra Sağ, “İçinde bulunduğumuz çağ, büyük ve köklü değişimlerin olması gerektiği bir çağ. Biz şuna inanıyoruz: Evet, yapay zeka artık tüm alanlarda ve tüm mesleklerde belli konularda ön destek, rehber şeklinde ilerliyor. Ancak eğitim sektörü söz konusu olduğunda, eğitimin kalbinde hala öğretmenin olduğunu düşünüyoruz ve bunun çok uzun yıllar böyle devam edeceğine inanıyoruz. Fakat günün sonunda bu köklü değişimler, eğitim sektörünü de etkilemek zorunda. Bu bir zorunluluk, seçenek değil. Biz de ‘BİL-EN AI’ yapay zeka asistanımızla, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize rehberlik etmek amacıyla bugün buradayız. Bugün burada eğitim çalıştayımız kapsamında lansmanımızı yaptık. Tüm yöneticilerimizle birlikteyiz.

Artık bizim bir asistanımız var. Biliyorsunuz ki birçok raporlama ve etüt konusunu, öğretmenlerimizin bireysel dikkati ve güçlü ölçme-değerlendirme koordinatörlüğümüz ile yönetiyoruz. Yapay zeka, bu yükün bir kısmını üzerimizden alacak. Çünkü günün sonunda yapay zeka bizden de öğrenen bir yapı. Bu sayede öğretmenlere, öğrenciyi daha fazla gözlemleyebilecekleri ve onunla daha fazla vakit geçirebilecekleri bir alan bırakmış olacağız. Biz yapay zekayı eğitim sektöründe bu şekilde konumlandırmayı planladık. Güzel sonuçlar alacağımıza inancımız tam” ifadelerini kullandı.

‘YAPAY ZEKA, ASLINDA SADECE BİR ARAÇ DEĞİL’

Uzun yıllardır yapay zekanın konuşulduğunu ancak kısa sürede büyük yol kat edildiğini belirten Eğitim Teknolojileri Uzmanı Dr. Işıl Boy Ergül, “Yapay zekanın çok önemli bir konu olduğuna inanıyorum. Bugün de zaten bu yüzden buradayız. Çünkü yapay zeka, aslında sadece bir araç değil. Şu an birçok teknoloji bir araç olarak görülüyor ama yapay zeka yeni bir boyut. Çok farklı yönleri olan bir teknoloji. Bu nedenle doğru bir şekilde ele alınması çok önemli. Uzun yıllardır yapay zekayı konuşuyoruz ama çok kısa sürede çok hızlı yol kat ettik. Bu açıdan yapay zeka okuryazarlığı çok kıymetli. Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin bu konuda kendini geliştirmesi gerekiyor.

Burada, çok önemli bir girişimin parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü öğrenciler bunu sadece öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda deneyimleme imkanı bulacaklar. Bu nedenle çok değerli. Şu anda pek çok ülke, yapay zekayı müfredatına entegre ediyor. Bilnet Okullarının da bu anlamda önemli adımlar atarak yapay zeka okuryazarlığını daha da yaygınlaştırması ve yapay zekayı doğru şekilde okullara entegre etmesi, birçok okul için örnek olacaktır. Burada olmaktan tekrar büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

‘ÖĞRENCİYE KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ BİR ÖĞRENİM DENEYİMİ SUNUYORUZ’

Voltran App’ın kurucusu Berk Kıncıoğlu ise, “Aslında dört ana özelliğimiz var. Birincisi; öğrenciler, yapay zeka destekli modüllerle animasyon ve video tabanlı, kişiselleştirilmiş dersler alabiliyor. Öğretmen tarafına baktığımızda ise öğretmenlerimiz, kendi materyallerini kullanarak güvenli bir şekilde yapay zeka modelleri ile video ve animasyon tabanlı dersler hazırlayabiliyor. İkinci özelliğimiz, yapay zeka destekli soru çözümü. Öğrenciler, yapamadıkları sorunun fotoğrafını çekerek hem animasyonlu hem de adım adım çözümlerine ulaşabiliyor.

Üçüncü modülümüz, okul kaynaklarıyla tamamen entegre ve güvenli olarak çalışan soru-cevap modülü. Burada öğrenci, takıldığı bir soruya anında cevap almak istediğinde mikrofonu açarak BİL-EN AI’e sorabilir ve kişisel bir yanıt alabilir. Dolayısıyla bu sistem, öğretmenlerin materyallerini zenginleştirirken; etüt ve içerik hazırlama süreçlerinde kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda öğrenciye de tamamen kişiselleştirilmiş bir öğrenim deneyimi sunuyoruz” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sarıyer’de hatalı sollama kazası: 2 aylık Deren Lina hayatını kaybetti

Sonraki Haber

Trabzonspor-Kocaelispor’u 1-0 mağlup etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Turkcell'in GNÇYTNK programı ile 252 öğrenci kariyerine ilk adımı attı
İş Dünyası

Turkcell’in GNÇYTNK programı ile 252 öğrenci kariyerine ilk adımı attı

7 Ağustos 2026
SunExpress'in üç gün üst üste günlük yolcu sayısı 71 bini aştı
İş Dünyası

SunExpress’in üç gün üst üste günlük yolcu sayısı 71 bini aştı

7 Ağustos 2026
İş Dünyası

EPDK, Petrol Piyasası 2025 Yılı Sektör Raporu’nu yayımladı

7 Ağustos 2026
Gercüş’te arıcılar son 10 yılın en iyi bal hasadını bekliyor
İş Dünyası

Gercüş’te arıcılar son 10 yılın en iyi bal hasadını bekliyor

7 Ağustos 2026
Kaplıcalarıyla ünlü Yalova'daki termal tesisler sıcak havaya rağmen doldu
İş Dünyası

Kaplıcalarıyla ünlü Yalova’daki termal tesisler sıcak havaya rağmen doldu

7 Ağustos 2026
Türkiye ile Vietnam arasında haftalık yolcu sefer sayısı 42'ye çıkacak
İş Dünyası

Türkiye ile Vietnam arasında haftalık yolcu sefer sayısı 42’ye çıkacak

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Trabzonspor- Kocaelispor: 1-0

Trabzonspor-Kocaelispor'u 1-0 mağlup etti

En Güncel Haberler

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava
Öne Çıkan

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun
Spor Haberleri

Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Altay'a ilk destek Folkart'tan

Altay’a ilk destek Folkart’tan

- Haberton
7 Ağustos 2026

3'üncü Lig'de mücadele edeceği yeni sezon öncesi mali ve idari sıkıntılar nedeniyle hazırlıklarına bugün başlayacak Altay'a ilk can suyu Folkart'tan...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton