2025’te öğretmen adayları için KPSS şartının kalkacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin detayları da paylaştı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sabancı Öğretmen Evi’nde gazetecilerle bir araya geldi. 2024 yılının değerlendirmesini yapan Tekin, 2025’te hayata geçirecekleri projeler hakkında da bilgi verdi. Tekin’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
FENOMEN ÖĞRETMENLER: Velileri ve öğrenciyi rencide edecek, rahatsız edecek uygulamalara kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Sosyal medya platformlarında çocuğun performansının yayınlanmasını istemem.
YILBAŞI KUTLAMALARI: Ailelere maddi külfet getirecek şeylere girilmemesi yönünde daha önce yaptığımız değişiklik hatırlatıldı. Bakanlıktan giden yeni bir şey yok bu anlamda. Mezuniyet törenlerini ve baloları yasaklamadık. “Okulların salonlarında yapılsın, ilave bir külfet getirilmesin” dedik.
KARNE YERİNE RAPOR: İlkokullarda karne uygulamasının yerine gelişim raporu uygulamasına geçmiş olacağız.
20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI: Soruşturması biten arkadaşlar göreve başlıyor hemen. Bu hafta biterse bu hafta, önümüzdeki hafta biterse önümüzdeki hafta başlar.
2025’TE KPSS OLMAYACAK: 2025 yılında öğretmen adayı arkadaşlarımız için bir KPSS olmayacak. ÖSYM ile yaptığımız protokol ile Akademi Giriş Sınavı (AGS) adıyla bir sınavı organize ettik. 2025’TE ilk defa 13 Temmuz’da yapılacak. AGS sonuçlarına göre atamalarımızı, Milli Eğitim Akademisi’ne giriş sürecini başlatacağız. Akademi’deki eğitimden sonra da öğretmen arkadaşlarımızı istihdam etmiş olacağız.
AGS’NİN KPSS’DEN ÖNEMLİ FARKLILIKLARINDAN BİR TANESİ ŞU OLACAK: Talim Terbiye Kurulu Başkanlığımızın onayladığı programlar sınavın bir parçası haline dönüşmüştür. Yani olağan testlerin dışında onu da sürecin içerisine dahil etmiş olduk biz.
ATAMA SAYILARI: 2024 KPSS’ye giren öğretmen arkadaşlarımız, önümüzdeki günlerde bütçe geçti daha kadro dağılımları yapılmadı. Kadro dağılımları yapıldıktan sonra yapacağımız atama miktarına göre şu anda akademi henüz yürürlüğe girmediği için cari mevzuata göre öğretmen istihdamı yapacağız. Kaç kadro bize verilirse onu mevcut şu andaki prosedüre göre atamalarını yapacağız.












