5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Oğluyla kavga eden çocuğun babasını vurdu

Oğluyla kavga eden çocuğun babasını vurdu

Haberton - Haberton
18 Temmuz 2023 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- Yaşam
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Oğluyla kavga eden çocuğun babasını vurdu

Oğluyla kavga eden çocuğun babasını vurdu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bursa’da, oğluyla kavga eden çocuğun babası Ömer Şehzade’yi (35) karşılaştıkları yolda tabancayla öldüren İbrahim Çağan’ın (37), “Bizi ayırmak için gelenlerin bana saldıracağını düşündüm. Kendimi korumak için havaya ateş edeceğim sırada, tabanca ateş aldı. Pişmanım, hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Olay, 2 Mart’ta merkez Nilüfer ilçesi Akçalar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Ömer Şehzade ile İbrahim Çağan’ın çocukları okulda kavga etti. Ömer Şehzade, akrabalarıyla yolda yürürken, İbrahim Çağan ile karşılaştı. İkili arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İbrahim Çağan, belinden çıkardığı tabancayla Ömer Şehzade’ye ateş etti.

Göğsünden yaralanan Şehzade kanlar içinde yere yığılırken, Çağan ise kaçtı. Kardeşi tarafından özel araçla Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Ömer Şehzade, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Olayın ardından soruşturma başlatan Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekipleri, şüpheli İbrahim Çağan’ı ruhsatsız tabancasıyla birlikte yakalayıp, gözaltına aldı.

‘KORKUTMAK İÇİN HAVAYA ATEŞ ETMEK İSTEDİM’

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen İbrahim Çağan burada verdiği ifadesinde, kendi çocuğuyla Ömer Şehzade’nin çocuğunun okulda kavga ettiğini belirterek, “Akşam da Ömer Şehzade ile yolda karşılaştık. Yanında akrabaları vardı ve kalabalıktılar. Bana ‘O çocuğun babası sen misin?’ diye sordu. Ben de ‘Evet’ deyince bana tokat attı. Yanındakilerin üzerime doğru geldiğini görünce, korkutmak amacıyla havaya ateş etmek istedim. O sırada tabanca ateş aldı. Öldürmek amacıyla yapmadım. Havaya sıkacaktım. Pişmanım” dediği öğrenildi. İbrahim Çağan, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürmek’ suçundan tutuklandı.

KENDİSİNİN VE AİLESİNİN DIŞLANDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Hakkında müebbet hapis cezası istemiyle Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan İbrahim Çağan’ın yargılanmasına başlandı. Duruşmada, tutuklu sanık Çağan ile öldürülen Ömer Şehzade’nin yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan İbrahim Çağan, Bursa’ya birkaç yıl önce Şanlıurfa’dan geldiklerini ve mahalle halkı tarafından kendisinin ve çocuklarının dışlandığını öne sürdü. Oğulları İ.Ç. ile C.Ç.’nin (14) okulda akran zorbalığına maruz kaldığını, maktul Ömer Şehzade’nin de oğlu İ.Ç.’nin okul bahçesinde boğazını sıktığını iddia ederek, “Ömer Şehzade isimli şahsı daha önceden tanımıyorum. Bu şahısla aramda daha önceden hiçbir husumet yoktur Oğlum Cuma ile şahsıma yönelik olarak birtakım kişiler tarafından saldırılar gerçekleşti. Ben de saldırılar ile ilgili şikayet başvurusunda bulundum. Oğlum İ.,’ye yönelik saldırılar için de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüğüne gidip şikayetlerde bulundum” dedi.

Oğluyla kavga eden çocuğun babasını vurdu

‘BANA SALDIRACAKLARINI DÜŞÜNDÜM’

Olay günü Ömer Şehzade ile yolda karşılaştıklarını söyleyen Çağan, şöyle konuştu:

“Olay günü, arkadaşım Erkan S.ile alışveriş yapmak için evden çıktım. Yolda yürürken okulun durağında Ömer Şehzade’yi gördüm. Ömer Şehzade yanıma geldi ve oğlumu göstererek, ‘Bu senin oğlun mu?’ dedi. Ben de” Evet, benim oğlumun boğazını sıkan sen misin?’ diye sordum. Bana ‘Evet bendim’ dedi ve küfür etmeye başladı. Bir anda tartışmaya başladık. 30-40 kişi bizi ayırmak için yanımıza geldi.

Bizi ayırmak için gelenlerin bana saldıracağını düşündüm. Ben daha önce şikayetlerde bulunduğum için, herkesin üstüme geldiğini düşünerek, kendimi korumak için tabancamı çıkardım. Namluya bir tane mermi sürdüm. Kendimi korumak için havaya ateş edeceğim sırada, tabanca ateş aldı ve Ömer isimli şahıs vuruldu. Ömer Şehzade’nin ölümünden dolayı pişmanım, hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum.”

‘HEM MAĞDUR OLAN BİZİZ, HEM ÖLEN BENİM EŞİM’

Duruşmada ifade veren Ömer Şehzade’nin eşi Esra Şehzade (27) ise eşi hakkındaki suçlamaları reddederek, hem İbrahim Çağan’ın hem de ailesinin mahalleye taşındıkları günden itibaren sorun çıkardığını söyledi. Esra Şehzade, “Hem mağdur olan biziz hem ölen benim eşim. Bu nasıl bir iş anlayamadım. Benim çocuğum, bunun çocuğu yüzünden hep şiddete uğradı. Bu insanın oğlu, sürekli benim oğluma küfür ediyordu. Oğlum eve ne zaman gelse elleri, parmakları, gözleri hep mosmor oluyordu. Bu insan haindir. Bu adamdan şikayetçiyim” dedi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ BEKLENECEK

Tutuklu sanık İbrahim Çağan’ın avukatı Akif Emre Gözükara ise müvekkilinin ve çocuğunun, olay öncesinde maktul ve ailesi tarafından, defalarca tehdit edildiğini, bu tehditler sonucu müvekkilinin savcılığa suç duyurusunda bulunarak, kendini korumak amacıyla silah taşımaya başladığını söyledi. Olaydan bir gün önce müvekkilinin çocuğunun, okul bahçesinde boğazının sıkıldığını ve bu anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü olduğunu belirtti.

Gözükara, kendisini korumak için havaya ateş açmak isteyen müvekkilinin, Ömer Şehzade’yi yanlışlıkla vurduğunu söyleyerek, meydana gelen eylemin taksirle gerçekleştiğini, aksi kanaat halinde ise ‘yoğun haksız tahrik’in varlığının kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, eksik evrak ve güvenlik kamerası görüntülerinin beklenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Etiketler: BursaKavga
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İzmit Körfezi’nden dip çamuru bertaraf ediliyor

Sonraki Haber

Wimbledon’da 13 Türk hakem görev aldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yola inen bozayı ile 2 yavrusu görüntülendi
Yaşam

Yola inen bozayı ile 2 yavrusu görüntülendi

5 Haziran 2026
5'inci kattan düşen Ebrar bebek, toprağa verildi
Yaşam

5’inci kattan düşen Ebrar bebek, toprağa verildi

5 Haziran 2026
Malatya'da takside 28 bin uyuşturucu hap ele geçirildi; 4 gözaltı
Yaşam

Malatya’da takside 28 bin uyuşturucu hap ele geçirildi; 4 gözaltı

5 Haziran 2026
Yaşam

Sultangazi’de otomobille kafa kafaya çarpışan motosiklet alev alev yandı; kadın sürücü öldü

5 Haziran 2026
Sulama havuzunda bulunan 4 yaşındaki Alim Eray, öldü
Yaşam

Sulama havuzunda bulunan 4 yaşındaki Alim Eray, öldü

5 Haziran 2026
Alkışlarla uğurlanan 44 yıllık öğretmen, gözyaşlarına hakim olamadı
Yaşam

Alkışlarla uğurlanan 44 yıllık öğretmen, gözyaşlarına hakim olamadı

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Wimbledon'da 13 Türk hakem görev aldı

Wimbledon'da 13 Türk hakem görev aldı

En Güncel Haberler

Karşıyaka'dan Yaya'dan 10 Haziran uyarısı
Spor Haberleri

Karşıyaka’dan Yaya’dan 10 Haziran uyarısı

5 Haziran 2026
Bakan Tekin Rami Kütüphanesi'nde açılan 'Geleceğin Yazarları' fuarında öğrencilerle biraraya geldi
Yerel Haberler

Bakan Tekin Rami Kütüphanesi’nde açılan ‘Geleceğin Yazarları’ fuarında öğrencilerle biraraya geldi

5 Haziran 2026
Elektrik akımına kapılan işçi, 4'üncü kattan düştü
Yerel Haberler

Elektrik akımına kapılan işçi, 4’üncü kattan düştü

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Yola inen bozayı ile 2 yavrusu görüntülendi

5 Haziran 2026
Yaşam

5’inci kattan düşen Ebrar bebek, toprağa verildi

5 Haziran 2026
Yaşam

Malatya’da takside 28 bin uyuşturucu hap ele geçirildi; 4 gözaltı

5 Haziran 2026
Yaşam

Sultangazi’de otomobille kafa kafaya çarpışan motosiklet alev alev yandı; kadın sürücü öldü

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dilan Polat’ın korumasının öldürüldüğü olayda, 2 kişi İstanbul’a gönderildi

- Haberton
5 Haziran 2026

İzmir'in Çeşme ilçesinde, sanal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat'ın (37) silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili gözaltına...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Karşıyaka'dan Yaya'dan 10 Haziran uyarısı

Karşıyaka’dan Yaya’dan 10 Haziran uyarısı

5 Haziran 2026
Yola inen bozayı ile 2 yavrusu görüntülendi

Yola inen bozayı ile 2 yavrusu görüntülendi

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton