5 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - OECD direktörü, Türkiye için ‘Olağanüstü sıçrayış’ ifadesini kullandı

OECD direktörü, Türkiye için ‘Olağanüstü sıçrayış’ ifadesini kullandı

Haberton - Haberton
25 Haziran 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Tekin: OECD direktörü, Türkiye için 'Olağanüstü sıçrayış' ifadesini kullandı

Bakan Tekin: OECD direktörü, Türkiye için 'Olağanüstü sıçrayış' ifadesini kullandı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Geçtiğimiz yıl Oecd'nin Tımss skorlarında Türkiye, Avrupa ülkeleri içerisinde ilk 5'te yer aldı. Bu yıl 8 Eylül'de Pısa skorları açıklanacak. Oecd direktörü, Türkiye için 'Olağanüstü sıçrayış' ifadesini kullandı. Bu da yaptığımız yatırımların, eğitimin içeriğine ve kalitesine çok pozitif etki ettiğini gösteriyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere sabah saatlerinde hava yoluyla Rize’ye geldi. Valiliği ziyaret eden Bakan Tekin, şeref defterini imzalayıp, Vali İhsan Selim Baydaş’ı makamında ziyaret etti. Baydaş’tan çalışmalar hakkında bilgi alan Tekin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Burada konuşan Bakan Tekin, "Hayatımın en güzel yıllarını geçirdiğim, kendi memleketim gibi gördüğüm Rize'deyim bugün. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarımı burada geçirmiştim. O vesileyle Rize'nin yeri bende çok ayrı. Bugün de kısa bir il programı için Rize'ye geldik. Burada bazı değerlendirmeler yapacağız. Sayın Valimizin koordinesinde, İl Başkanımız, İl Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte değerlendirmelerimizi yapacağız. 2025-2026 eğitim öğretim yılını yarın inşallah tamamlıyoruz. Ben önce bütün öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum, bir eğitim öğretim yılını daha birlikte tamamladık. Emeklerine sağlık. Allah hepsinden razı olsun. Öğrencilerimize eğitim öğretim yılının bitmesi hayırlı olsun inşallah. Yaz aylarında aileleriyle vakit geçirecekleri, kendilerini farklı açılardan geliştirebilecekleri bir tatil dönemimiz var. Hayırlı olsun onlara da. Velilerimizden de bir talebim var. Lütfen çocuklarıyla bol bol vakit geçirsinler. Tatilin tanıdığı bu imkanı, bu şekilde değerlendirsinler. Yarın daha detaylı konularla ilgili açıklamalarımızı yapacağız. Şimdiden hayırlı tatiller diliyorum öğrencilerimize ve velilerimize" diye konuştu.

Talepler Varsa O Talepleri Dinliyoruz

Bakanlık olarak 2002'den bu yana eğitim süreçlerinde atılan adımlara değinen Tekin, "Türkiye'nin genelinde eğitimin hem fiziki altyapısını hem teknolojik altyapısını hem de akademik altyapısını devrim olarak okutulacak şekilde dönüştürdük. Türkiye'de derslik başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla dünya ortalamalarının üzerine çıktık elhamdülillah. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza her ortamda teşekkür ediyorum. Bir eğitimci olarak, bir akademisyen olarak, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bize bu gururu yaşattığı için Allah kendisinden razı olsun. Biz de 2023 Haziran'ından itibaren Türkiye'yi il il dolaşıyoruz. Her ilde bu anlamda hem fiziki kapasite itibarıyla hem akademik altyapı itibarıyla değerlendirmeler yapıyoruz. Talepler varsa o talepleri dinliyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz. Biliyorsunuz, Öğretmenler Odası adıyla bakan olduğum günden itibaren öğretmen arkadaşlarla bir istişare mekanizması oluşturduk. Her gittiğim ilde haberli habersiz öğretmen arkadaşlarımızla bir araya gelip değerlendirmeler yapıyoruz. Şu ana kadar attığımız bütün adımlar, yaptığımız bütün değişiklikler ya bir öğretmenler odasında öğretmen arkadaşlarımızın bizden talebi olmuştur ya da biz yapmayı düşündüğümüz şeyleri öğretmenler odasında arkadaşlarımızla istişare etmişizdir. Hiçbir adımımız bu istişareden yoksun olarak atılmadı. Bunu önemsiyorum. Çünkü Türk devlet geleneğinin binlerce yıllık geçmişi olan bu geleneğin kültüründe bu var; birlikte yaşama, birlikte yönetme, birlikte karar verme. Ben de buna dikkat etmeye çalışıyorum. Bugün de Rize'de benzeri görüşmelerimizi, toplantılarımızı yapacağız inşallah" dedi.

Rize'de Öğretmen Sayımız Neredeyse İkiye Katlanmış Durumda

Rize özelindeki eğitim istatistiklerini paylaşan Bakan Tekin, "2002 yılında Rize'de 2 bin 847 öğretmenimiz varmış. 71 bin 841 öğrencimiz varmış. Yaklaşık 80 bin öğrencimiz varken, 2 bin 847 öğretmenimizle hizmet veriyormuşuz. 2002’ye kıyasla şu an öğrenci sayımız 59 bin 139'a düşmüş olmasına rağmen öğretmen sayımız neredeyse ikiye katlanmış durumda. 2002 yılında ilkokullarda bir öğretmene 26 öğrenci düşmekteyken, bugün ilkokullarda bu sayı 15, ortaokullarda 11, ortaöğretim kurumlarımızda yani liselerimizde ise bu sayı 8'dir. Bu uluslararası ortalamaların üzerinde bir gösterge" diye konuştu. Türkiye'nin eğitimdeki yatırımlarının uluslararası skorlara yansıdığını belirten Tekin, "Geçtiğimiz yıl Oecd'nin Tımss skorlarında Türkiye, Avrupa ülkeleri içerisinde ilk 5'te yer aldı. Bu yıl 8 Eylül'de Pısa skorları açıklanacak. Oecd direktörü, Türkiye için 'Olağanüstü sıçrayış' ifadesini kullandı. Bu da yaptığımız yatırımların, eğitimin içeriğine ve kalitesine çok pozitif etki ettiğini gösteriyor" dedi.

Etiketler: EğitimÖğretmenRizeTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İdris Şahin’den TCK 158 düzenlemesi açıklaması

Sonraki Haber

Şişli’de motosiklet yayaya çarptı; kaza anı kamerada

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Kütüphaneleri üretim ve fırsat merkezlerine dönüştürüyoruz
Politika

Bakan Ersoy: Kütüphaneleri üretim ve fırsat merkezlerine dönüştürüyoruz

4 Ağustos 2026
Kurtulmuş, 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni imzaladı
Politika

Kurtulmuş, ‘Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi’ni imzaladı

4 Ağustos 2026
Tuncer Bakırhan'dan 'çerçeve yasa' çağrısı: "Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı"
Politika

Tuncer Bakırhan’dan ‘çerçeve yasa’ çağrısı: “Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı”

4 Ağustos 2026
Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur'u ziyaret etti
Politika

Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur’u ziyaret etti

4 Ağustos 2026
Bakan Kurum: Üniversiteler olmazsa COP31'de süreklilik sağlayamayız
Politika

Bakan Kurum: Üniversiteler olmazsa COP31’de süreklilik sağlayamayız

4 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran: Öncelik, terörün tamamen sona ermesidir
Politika

İletişim Başkanı Duran: Öncelik, terörün tamamen sona ermesidir

4 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Şişli'de motosiklet yayaya çarptı; kaza anı kamerada

Şişli'de motosiklet yayaya çarptı; kaza anı kamerada

En Güncel Haberler

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve keşif merkezi oldu
Kültür ve Sanat

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve keşif merkezi oldu

5 Ağustos 2026
YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı! 94 personel terfi etti, Hava Kuvvetleri Komutanı değişti
Öne Çıkan

YAŞ kararları Resmi Gazete’de yayımlandı! 94 personel terfi etti, Hava Kuvvetleri Komutanı değişti

5 Ağustos 2026
Derik ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki Eslem Talan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Fotoğraf: Mardin,(DHA)
Yerel Haberler

Mardin’de dereye düşen 3 yaşındaki Eslem, hayatını kaybetti

5 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İzmir Otogarı için tedbir kararı kaldırıldı, tahliye işleminin önü açıldı; Büyükşehir hukuk mücadelesini kazandı 

5 Ağustos 2026
Yaşam

Cemil Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2 bin 500 TL’ye indirildi

5 Ağustos 2026
Yaşam

Yol kenarında ölü bulunmuştu! Gülay Akgün cinayetinde 5 şüpheli gözaltına alındı

5 Ağustos 2026
Yaşam

Srebrenitsa’dan yola çıkan ‘Filistin Konvoyu’ Konya’da

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Srebrenitsa'dan yola çıkan 'Filistin Konvoyu' Konya’da

Srebrenitsa’dan yola çıkan ‘Filistin Konvoyu’ Konya’da

- Haberton
5 Ağustos 2026

Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinden yola çıkan, Arnavutluk ve Yunanistan'ı geçerek Türkiye’ye gelen ‘Filistin Konvoyu’ Konya’ya ulaştı. İsrail’in işgali altındaki Filistin...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve keşif merkezi oldu

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve keşif merkezi oldu

5 Ağustos 2026
İzmir Otogarı için tedbir kararı kaldırıldı, tahliye işleminin önü açıldı; Büyükşehir hukuk mücadelesini kazandı 

İzmir Otogarı için tedbir kararı kaldırıldı, tahliye işleminin önü açıldı; Büyükşehir hukuk mücadelesini kazandı 

5 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton