7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Öcalan, çocuklarımızın katilidir, terör örgütünün başıdır

Öcalan, çocuklarımızın katilidir, terör örgütünün başıdır

Haberton - Haberton
1 Mart 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Öcalan, çocuklarımızın katilidir, terör örgütünün başıdır
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, “Öcalan, çocuklarımızın katilidir. Terör örgütünün başıdır. Ne ilk haindir bu topraklara ihanet eden ne son olacaktır” dedi.

Rize’ye il başkanlığı açılışı için gelen Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Tuzcuoğlu Memişağa Parkında vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Ağıralioğlu, “Ben size Cumhurbaşkanının memleketinden hangi hassasiyetlerle siyaset yapacağımı, neye hizalandım, ne yapmayacağımı, neye bismillah dedim ve bu uğurda nelere katlanacağımı ifade etmek için geldim. Bilesiniz ki ben, arkadaşlarımla beraber bir partiyi başka bir partiye eklemeye değil, bir memleketi güçlü bir yarına taşımaya geldim.

Anahtar Parti, oy kavgasından yorulmuş, parti münakaşasından darılmış memlekete, memleket mücadelesi yapacak. Onu haber vermeye geldim. Zordayız. Memleket her zora girdiğinde, yönetme iddiasına kuvvet vermiş bir şehirdir Rize. 23 yıldır devleti ve milleti ayakta tutmak için gayret etmeye söz vermiş bir iradeyi destekleyen bir şehirdir. Türk siyasetinde Tayyip Bey kadar milletin sevgisine, ümidiyle duasına ve beklentisine aralıksız nezaret etmiş başka bir evladı yoktur memleketin.

O Türk milletinin 23 yıldır “yapsınlar” diye arkasında milletin hamiyetle durduğu, “başarılar” diye. Bu seçim olmazsa, bir sonraki seçim; yapılan hataları umursamadan bir sonraki döneme kredi verdiği tek liderdir. 23 yıl. 2 sene daha var zannediyorum. Sayın Cumhurbaşkanının, yüzyıllık Cumhuriyetin 25 yıldır uhdesindedir. Yapabildikleri, başardıkları, dualarınıza konu olabildiği kadar kıymetli” diye konuştu.

‘DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN SORUNLARI VAR’

Siyaseti parti kavgasından çıkarmak istediklerini söyleyen Ağıralioğlu, “Devlette devamlılık esastır. Biz, siyaseti parti kavgasından çıkarmak gayretiyle, eskiden ne olduğuna sadece muhasebe edip, yarın ne olacağını sorumluluk bilip söz vermeye geldik Rize’ye. Kavgaya, tartışmaya, siyasi nezaketsizliğe, siyasi münakaşaya imkan olsun diye gelmedik. Devletimizin ve milletimizin sorunları var. Aşina olduğunuz bir yükten haber vermeye geldim size. Devletimiz zordadır. Milletimiz zordadır. Evlatlarımız zor durumdadır. Çocuklarımız hayal kuramaz hale gelmiştir.

Köylerimiz yaşanamaz durumdadır. Yaylalarımızda ot var ama hayvanlarımız yok. Hayvancılığımız zordadır. Emeklilerimiz zordadır, asgari ücretle belirlenen rakamlara, hayat pahalılığı kavuşamamaktadır Asgari ücretlimiz zordadır. Bu kadar yüksek faizle ticaret zor dönüyor esnafımız zor durumdadır. Ticaret adamlarımız bu kadar yüksek faize, bu kadar yüksek enflasyona dayanamaz durumdadır. İş adamlarımız zordadır. Ekonomimiz yüksek enflasyon, yüksek faiz altında kıvranıyor, ekonomimiz zordadır” dedi.

‘MEMLEKET EVLADIYIM’

Memleket evladı olduğunu söyleyen Ağıralioğlu, “Vatanıma, milletime, dinime ve devletime adanmış bir ömür yaşadım ben. Başarsalardı her başardıklarına kendim yapmış gibi sevineceğim bir şuur hattındayım. AK Parti yapınca; ‘onlar yaptı beni ne ilgilendirir’ demeyecek kadar onların başarısına aşina ve müptelayım. Başardıkları her şeye kendim yapmış gibi sevinecek kadar memleket evladıyım. Yanlış bir şey yaptıklarında, başaramadıklarında, kendilerine yakışmaz iş yaptıklarında ‘beni ne ilgilendirir, onlar yaptı’ demeyecek kadar mahcubiyet hizasındayım. Kendim yapmış kadar utanarak onları karşılamaktayım.

Ben bir parti hevesiyle, sanki daha önce hiç söylenmemişte, ben yeni bir şey söylüyormuşum gibi bir hafifliğe düşerek huzurunuza gelmedim. Ben 2002’den sonra, Sayın Cumhurbaşkanının meydanlarda dile getirdiği konuşmaların aynısını yapıyorum. Muhasebesini yapmak zorunda olduğumuz şey şudur; Sayın Cumhurbaşkanın 2002’de dediklerini ben bir siyasi nöbet hattında 23 sene sonra söylüyorsam, siyaset vazifelerini yapamamış demektir. Cumhurbaşkanımızın 2002’de söz verdiklerini, AK Parti hükümetlerinin, ‘bu sefer çözüyoruz, olmazsa bir sonraki seçim’ diyerek geçirdiği 5’inci seçimdir bu. 5 seçimdir çözmeyi vadettiklerini ben şimdi çözdükleri onların çözemedikleri bizim diye; size söz veriyorsam siyaset vazifelerini yapamamış demektir” ifadelerini kullandı.

‘ÇOK HAİN GÖRDÜK, ÇOK HAİN GÖMDÜK’

Ağıralioğlu, “Çocuklarımızın katilini Meclis’e davetle başlayan, çocuklarımızın katiline umut hakkından bahisle birtakım laflar eden. 40 yıldır evlatlarımızı öldüren bir cinayet şebekesine sanki koca Türk devleti başarısız olmuş, sanki biz teröre karşı elimiz ayağımız bağlı kalmış, muvaffak olamamış da Öcalan’a terör örgütünü dağıtma lafları ettirenlere kırmadan dökmeden bir şey demem lazım. Öcalan, çocuklarımızın katilidir. Terör örgütünün başıdır. Ne ilk haindir bu topraklara ihanet eden ne son olacaktır. Biz bin yıldır bu topraklardayız. Çok terörist, çok hain gördük, çok hain gömdük” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sıfır noktasında tahta kayakla kar keyfi

Sonraki Haber

Dünyanın en büyük elektrikli feribotu Türk tersanesi üretimi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

AK Parti’den fon soruşturması açıklaması: "TBMM’de Araştırma Komisyonuna şimdilik gerek yok"
Politika

AK Parti’den fon soruşturması açıklaması: “TBMM’de Araştırma Komisyonuna şimdilik gerek yok”

7 Ekim 2026
COP31 Başkanı Kurum, Fiji'de temaslarda bulundu
Politika

COP31 Başkanı Murat Kurum, Fiji’de temaslarda bulundu

7 Ekim 2026
Özgür Özel’den Erdoğan’a İzmir çıkışı: “Mert olan sandığı koyar”
Politika

Özgür Özel’den Erdoğan’a İzmir çıkışı: “İzmir’i sandıkta hiç kazanamadın”

7 Ekim 2026
Bakan Işıkhan: İşsizliği daha aşağı çekmek için yeni politika araçlarını devreye alıyoruz
Politika

Çalışma hayatında yeni dönem: Bakan Işıkhan’dan “yeni nesil çalışma modelleri” açıklaması

6 Ekim 2026
AK Parti'li Zengin: Görüntüyü çeken ve paylaşanlar yaptırımla karşılaşacaktır
Politika

Özlem Zengin’den Mersin operasyonu görüntüleri için açıklama

6 Ekim 2026
Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi

6 Ekim 2026
Sonraki Haber
Dünyanın en büyük elektrikli feribotu Türk tersanesi üretimi

Dünyanın en büyük elektrikli feribotu Türk tersanesi üretimi

En Güncel Haberler

İstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 38,81'e geriledi
Yerel Haberler

İstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 38,81’e geriledi

7 Ekim 2026
Yapay zekâ etiği ve AI regülasyonu: Türkiye’de yapay zekâ için hukuki sorumluluk dönemi başlıyor mu?
Özel Haber

Yapay zekâ etiği ve AI regülasyonu: Türkiye’de yapay zekâ için hukuki sorumluluk dönemi başlıyor mu?

7 Ekim 2026
Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yapan TIR'da 84 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Yerel Haberler

Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yapan TIR’da 84 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çocuklar, Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Kampüsü’nde patili dostlarla buluştu

7 Ekim 2026
Yaşam

Kızılay’ın Gazze’deki insani yardım çalışmaları üçüncü yılında sürüyor

7 Ekim 2026
Yaşam

100 yıllık fındık şekerinde ham madde sıkıntısı

7 Ekim 2026
Yaşam

Denizden tarihi sikke çıktı

7 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Midesinden uyuşturucu çıkan şüpheli tutuklandı

Midesinden uyuşturucu çıkan şüpheli tutuklandı

- Haberton
7 Ekim 2026

Batman’da polis ekiplerinin durdurduğu yolcu otobüsündeki yabancı uyruklu şüphelinin midesinde, 91 parça halinde 750 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheli, çıkarıldığı...

Yapay zekâ etiği ve AI regülasyonu: Türkiye’de yapay zekâ için hukuki sorumluluk dönemi başlıyor mu?

Ahilikten e-ticarete: 800 yıllık esnaf kültürü dönüşüyor

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Anayasa ve şehircilik kesişiminde kamusal alan: Haklar, sınırlar ve yetkiler

Güncel Haber

İstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 38,81'e geriledi

İstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 38,81’e geriledi

7 Ekim 2026
Çocuklar, Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Kampüsü’nde patili dostlarla buluştu

Çocuklar, Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Kampüsü’nde patili dostlarla buluştu

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton