25 Eylül 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Numan Kurtulmuş’tan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: “Terörden kurtulmuş bir Türkiye’yi göreceğiz”

Numan Kurtulmuş’tan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: “Terörden kurtulmuş bir Türkiye’yi göreceğiz”

Haberton - Haberton
25 Eylül 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörden tamamen kurtulmuş Türkiye’nin kurulduğunu göreceğiz

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörden tamamen kurtulmuş Türkiye’nin kurulduğunu göreceğiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Bu ülkede birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, dayanışmanın ve demokratik standartları yüksek, terörden tamamen kurtulmuş olan bir Türkiye’nin inşallah kurulduğunu hep beraber göreceğiz” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Tören Salonu’nda düzenlenen 28’inci Dönem 4’üncü Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda parlamento muhabirleriyle bir araya geldi. Kurtulmuş, yasama ve denetim ile ilgili yoğun bir yılı geride bıraktıklarını kaydederek, “Bu dönemde 571 kanun teklifi milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın Bütçe ve Kesin Hesap Kanun Teklifleri başkanlığımıza sunuldu. Halihazırda Genel Kurul gündeminde 121, komisyonlarda da 3 bin 538 kanun teklifi bulunmaktadır. Bu dönemde, 36 kanun kabul edilmiş, 41 Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı alınmıştır. Zorlu bir yasama dönemi geride kaldı. Bu süre içerisinde 125 birleşimde toplam 929 saat 21 dakika çalışılmış ve yaklaşık 24 bin 150 sayfa tutanak tutulmuştur. Ayrıca Meclis İhtisas ve Meclis Araştırma Komisyonları çalışmalarında da 901 saat çalışılmış ve 27 bin sayfayı aşkın tutanak tutulmuştur. Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nda 4’üncü Yasama Yılı’nda 160 yasama dokunulmazlığı fezlekesi sunulmuştur. Halihazırda karma komisyonda bekleyen, bin 96 fezlekenin olduğunu hatırlatmak isterim” dedi.

Ender Görülen İttifaklardan Birisi Gerçekleşti

Kurtulmuş, bu dönemin en önemli çalışmalarından birisinin Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmaları olduğunu belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinin müzakereci demokrasi bakımından en olgun örneklerindendir. Bu komisyonda 21 toplantı gerçekleşti. Türkiye'nin farklı bölgelerinden, farklı politik oryantasyonlara sahip olan çok sayıda sivil toplum kuruluşu, kitle örgütü, akademisyenler ve eski meclis başkanları, siyasiler gelerek fikirlerini bu toplantılarda çok açıkça, hiçbir kısıtlamaya maruz bırakılmadan dile getirme imkanı buldular. Bu toplantılarda toplam 90 saat, 4 bin 318 sayfa tutanak tutuldu. Bu komisyon çalışmaları sona erdiğinde, yine bu salonda bütün Türkiye'nin de izlediği gibi, Türkiye demokrasisinin ender görülen ittifaklarından birisi gerçekleşti. 50 kişilik komisyonda 47 milletvekili arkadaşımızın kabul oyuyla birlikte komisyon raporu kabul edildi. 18 Şubat 2026 tarihindeki bu kabulle birlikte de aslında Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili kapı aralanmış oldu” diye konuştu.

Yeni Bir Yol Karşımızdadır

Kurtulmuş, raporun Türk demokrasisi açısından önemli bir belge olduğunu, bir yol haritası, çalışma perspektifi olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, arkasından Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'nin 467 milletvekilinin oyuyla kabul edildiğini hatırlatarak, "TBMM’de şimdiye kadar bir yasa teklifi üzerinde oluşmuş olan en yüksek ittifaktır. Rapor kapının aralanması, bu yasanın bu kadar büyük bir oyla kabul edilmesi de kapının sonuna kadar açılmasıdır. Bu kapı yeni bir yola çıkmıştır, yeni bir yol karşımızdadır.

Bu yol başından beri söylediğimiz gibi Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge’nin inşa edilmesi yoludur. Bundan sonra bu ülkede birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, dayanışmanın ve demokratik standartları yüksek bir ülke içerisinde, terörden tamamen kurtulmuş olan bir Türkiye’nin inşallah kurulduğunu hep beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, bölgedeki gelişmelerin de Terörsüz Türkiye meselesinin sadece bir temenni olmadığını, yavaş yavaş ete kemiğe büründüğünü de ortaya koyduğunu kaydetti. Kurtulmuş, Suriye’deki Pyd unsurlarının entegrasyonunun başarılı bir şekilde sürdürülmesinin Terörsüz Bölge adına önemli bir adım olduğunu, Irak’ta da silahlı milislerin elinden silahların alınarak devlet otoritesinden başka hiçbir gücün elinde silah kalmaması sürecinin de ekim ayının başında başlayacağını söyledi.

TBMM'ye 3 Sorumluluk Düşüyor

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında üst düzey bir takip koordinasyon ve uygulama kurulunun çalışmalarına başladığını, TBMM’nin açılmasıyla birlikte önemli bir görev görecek olan izleme komisyonunun da hızlı bir şekilde kurulacağını söyledi. Bundan sonraki süreçte TBMM’ye 3 sorumluluğun düştüğünü dile getiren Kurtulmuş, “Bunlardan birisi konunun takibini en ciddi şekilde gerçekleştirmek, terör örgütünün silahsızlanmasıyla ilgili kurulun dosya bazlı çalışmalarını da dikkate alarak hukuk ölçüsü içerisinde bu sürecin izlenmesi ve Cumhurbaşkanı Yardımcımızın başkanlığındaki kurul ile Meclis’in arasındaki uyumun tesis edilmesi ve ihtiyaç halinde yeni yasal düzenlemelerin yapılmasına ilişkin müzakerelerin gerçekleştirilmesidir” diye konuştu.

Üçüncü Göz Milletin Kendisidir

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye sürecinin işleyişine ilişkin, “Fitne çıkarmak isteyenlere, provoke etmek isteyenlere, bölgede terör ve kan görmeye alışmış olanların heveslerine rağmen bu süreç sonuna kadar başarıyla yürütülecek ve nihayete erecektir. Bölgedeki gelişmeler de Terörsüz Bölge iradesini destekleyen gelişmelerdir. Dünyadaki bütün çatışma çözümlerinde örgütlerle devlet arasındaki süreci kontrol eden ya yabancı başka bir ülke ya da yabancı kuruluşlar vardı. Bunu da üçüncü göz olarak tanımlıyorlardı. Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli özelliklerinden birisi yabancı bir üçüncü göz yoktur. Üçüncü göz bizzat milletin kendisidir. Milleti temsil eden TBMM’dir” dedi.

Fon piyasalarındaki gelişmelerle ilgili soru üzerine Kurtulmuş, “Bu mesele Türkiye ekonomisini sarsacak noktaya gelmemiştir. Bunun üzerine sonuna kadar gidilmelidir. Kimin bu işte payı, kusuru varsa bunlar ortaya çıkarılmalıdır” diye konuştu.

Türkiye’nin Yeni Bir Anayasa İhtiyacı Vardır

Yeni anayasa sürecine yönelik Kurtulmuş, herkesin sahipleneceği bir anayasanın oluşturulmasının şart olduğunu ve vaktinin geldiğini belirterek, “Türkiye’nin yeni, kapsayıcı, kuşatıcı, insan haklarını esas alan yeni bir anayasa ihtiyacı var. Ülkenin demokratik standartlarının yükseltilmesi bakımından Türkiye’nin darbe anayasasının izlerinden kurtulması lazım. Partilerin bir araya gelerek ortak, Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa yapılmalıdır” dedi.

Mekke Anlaşması ile ilgili Kurtulmuş, “Bu konuda henüz TBMM’ye getirilmiş olan bir teklif yok. Meclis’in açılmasıyla birlikte TBMM gündemine gelecektir” ifadelerini kullandı.

Tehlike Çanları Siyonist Rejim İçin Çalıyor

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler kürsüsüne çıktığında salonun terk edilmesiyle ilgili Kurtulmuş, “İsrail’in soykırımcı hükümetinin uluslararası alanda giderek yalnızlaşacağını ifade ediyorduk. Bu görüntü onun ispatıdır. Nereye kaçarsa kaçsınlar insanlığa karşı işledikleri bu suçların hesabını mutlaka vereceklerdir. Bundan sonra tehlike çanları Siyonist rejim için çalıyor” dedi.

Etiketler: Cevdet YılmazCumhurbaşkanıDenetimİsrailNuman KurtulmuşSuriyeTBMMTerörTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çumra Şeker’de 23’üncü kampanya açılışı gerçekleştirildi

Sonraki Haber

TEKNOFEST’te direksiyonu kırılınca tamir eden ‘O Gaca’ya ‘En İyi Takım Ruhu’ ödülü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Birileri istiyor ki şehit cenazeleri gelmeye devam etsin
Politika

Bakan Uraloğlu’ndan ‘Terörsüz Türkiye’ açıklaması: “Şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmak istiyorlar”

25 Eylül 2026
Bakan Yusuf Tekin, Bozhane Tabiat Mektebi'ni ziyaret etti: "Başka milletin oyunlarını çocuklarımıza öğretmeliyiz"
Politika

Bakan Yusuf Tekin, Bozhane Tabiat Mektebi’ni ziyaret etti: “Başka milletin oyunlarını çocuklarımıza öğretmeliyiz”

25 Eylül 2026
Bakan Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Tatlıoğlu ile bir araya geldi
Politika

Bakan Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Tatlıoğlu ile bir araya geldi

25 Eylül 2026
ADEM ve SODAM'larda gastronomi eğitimi güçlendiriliyor
Politika

ADEM ve SODAM’larda gastronomi eğitimi güçlendiriliyor

25 Eylül 2026
Bakan Yusuf Tekin açıkladı: "Bu yıl ortaokulu bitiren 100 öğrencinin 45 tanesi meslek lisesine gitti"
Politika

Bakan Yusuf Tekin açıkladı: “Bu yıl ortaokulu bitiren 100 öğrencinin 45 tanesi meslek lisesine gitti”

25 Eylül 2026
Özgür Özel, Tera fon soruşturmasını değerlendirdi: "MASAK'ın üzerine düşeni yapması gerekiyor"
Politika

Özgür Özel, Tera fon soruşturmasını değerlendirdi: “MASAK’ın üzerine düşeni yapması gerekiyor”

25 Eylül 2026
Sonraki Haber
TEKNOFEST’te direksiyonu kırılınca tamir eden ‘O Gaca’ya ‘En İyi Takım Ruhu’ ödülü

TEKNOFEST’te direksiyonu kırılınca tamir eden ‘O Gaca’ya ‘En İyi Takım Ruhu’ ödülü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Türkiye’nin Girişimci Kadınları Antalya’da buluştu
İş Dünyası

Türkiye’nin Girişimci Kadınları Antalya’da buluştu

25 Eylül 2026
“Mazot 94 liraya dayanacak” diyen Murat Emir’den 1 Ekim için kritik uyarı
Öne Çıkan

“Mazot 94 liraya dayanacak” diyen Murat Emir’den 1 Ekim için kritik uyarı

25 Eylül 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörden tamamen kurtulmuş Türkiye’nin kurulduğunu göreceğiz
Politika

Numan Kurtulmuş’tan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: “Terörden kurtulmuş bir Türkiye’yi göreceğiz”

25 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Zonguldak Vali Yardımcısı Balcı, Bartın’da toprağa verildi

25 Eylül 2026
Yaşam

TEKNOFEST’te direksiyonu kırılınca tamir eden ‘O Gaca’ya ‘En İyi Takım Ruhu’ ödülü

25 Eylül 2026
Yaşam

İletişim Başkanı Duran’dan BM gündemi değerlendirmesi: ‘Dünya beşten büyüktür’ giderek daha güçlü karşılık buluyor

25 Eylül 2026
Yaşam

İkizler aynı gün itfaiyeci oldular, aynı gün evlendiler

25 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yasa dışı sorgu paneli operasyonunda 2 gözaltı

Yasa dışı sorgu paneli operasyonunda 2 gözaltı

- Haberton
25 Eylül 2026

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 101 milyon kişiye ait kimlik verisi ile 118 milyon Gsm numarasının sorgulanmasına imkan sağlayan...

Türkiye telekomünikasyon sektöründe 5G dönemi: Mobil internet, fiber altyapı ve yeni nesil teknolojiler

Sonbahar bahçe bakımı rehberi: Kış öncesi bitki koruma, budama ve hazırlık

WhatsApp yazışmaları mahkemede delil olur mu? Ekran görüntüsü her zaman yeterli değil

Akünün bittiği nasıl anlaşılır? Aracınız çalışmadan önce bu belirtileri veriyor

Güncel Haber

Türkiye’nin Girişimci Kadınları Antalya’da buluştu

Türkiye’nin Girişimci Kadınları Antalya’da buluştu

25 Eylül 2026
“Mazot 94 liraya dayanacak” diyen Murat Emir’den 1 Ekim için kritik uyarı

“Mazot 94 liraya dayanacak” diyen Murat Emir’den 1 Ekim için kritik uyarı

25 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton