24 Nisan 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Numan Kurtulmuş, koltuğunu 6’ncı sınıf öğrencisi İnci’ye devretti

Numan Kurtulmuş, koltuğunu 6’ncı sınıf öğrencisi İnci’ye devretti

Haberton - Haberton
23 Nisan 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
TBMM Başkanı Kurtulmuş, koltuğunu 6'ncı sınıf öğrencisi İnci'ye devretti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, koltuğunu 6'ncı sınıf öğrencisi İnci'ye devretti

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' etkinlikleri kapsamında makam koltuğunu 6'ncı sınıf öğrencisi İnci Yıldız Şentürk'e (12) devretti.

İnci Yıldız Şentürk, "Biz çocuklar sevginin, anlayışın ve güvenin hakim olduğu okullarda neşeyle büyümek ve öğrenmek istiyoruz" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve çocukları kabul etti. Çocuklarla sohbet edip, bayramlarını kutlayan Kurtulmuş, '23 Nisan' geleneği kapsamında makam koltuğunu Semiha İsen Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi İnci Yıldız Şentürk'e bıraktı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ederek, "23 Nisan etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca Meclis bahçesini çocuklarımıza açtık ve gerçekten de geniş kapsamlı bir kutlama haftasını idrak ediyoruz. Tıpkı bu program gibi pazartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda sizlerden bir arkadaşımız Meclis Başkanı olarak çocuk oturumunu yönetti. Bugün burada ise makamın devir teslim törenini yapacağız. Tabii bunlar sembolik törenler olmakla birlikte her birinizin zihninde ve hayatınızın sonraki süreçlerinde size bir hedef, bir gelecek yaklaşımı verecek olan etkinliklerdir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın iki tarafı var ama bunlar birbirleriyle bağlantılıdır. Bunlardan birisi ulusal egemenlik yani millet olarak bağımsızlığımıza, milli iradeye, egemenliğimize, Cumhuriyet'i ve demokrasiyi sahiplenmemiz gerektiğini hatırlamamız gereken bir milli bayram. Milli bayram bu özelliği ile devletin, toplumsal düzenin niteliği ile Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüyle ilgili temel meselelerimizi hatırlıyoruz ve bir kere daha bunları teyit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

23 Nisan Dünyada Çocuklara Atfedilmiş Tek Bayramdır

Kurtulmuş, "23 Nisan, dünyada çocuklara atfedilmiş tek bayramdır. Dün burada dünya çocuklarını temsilen 27 farklı ülkeden çocuklarla bir araya geldik. Onlara da bu bayram vasıtasıyla, çocuklara ne kadar önem verdiğimizi, gelecek nesillerin iyi yetişmesi ile ilgili ne kadar hassas olduğumuzu tüm dünyaya hatırlatmış olduk. Çocuk bayramı; ülkenin, devletin, milletin geleceğinin sizlere emanet edildiği anlamına geliyor. Bu bayram, aynı zamanda Türkiye'nin çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmesi, ahlaklı, faziletli, milli ve medeniyet değerlerine, birliğimize, dirliğimize, demokrasi ile Cumhuriyet'e sahip çıkan bir anlayışla yetişmeleri ve günümüzün şartları içerisinde ayakta durmaları ve ilerlemeleri için gerekli olan bütün birikime sahip çıkmaları gerektiği hedefini hatırlatıyor. Aslında, 'Çocuk bayramı' ismini koyarak ülkenin geleceğine ilişkin bir hedefi de ortaya koyuyoruz. Yani çocuklarımızı iyi ve güçlü yetiştirerek dünya çocukları arasında lider olacak nesiller yetiştirmeyi de bir hedef olarak önümüze koyuyoruz. Bu bayramın iki tarafını asla unutmayın. Özellikle çocuklar ile ilgili kısmını çok iyi anlamamız gerekiyor. İnşallah sizlerin ve ülkemizdeki çocukların arasından çok nitelikli insanlar yetişecek, bilim insanları, sanatçılar, sporcular, siyasetçiler, hukukçular, doktorlar yetişecek ve bunların her birisinin dünya çapında isimler olacağından hiç şüphemiz yoktur. Dolayısıyla büyük ve güçlü bir Türkiye'den bahsediyorsak gerçekten güçlü bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun için sizlerin buradaki varlığınız gelecek için teminattır" diye konuştu.

İnşallah Bu Tür Olayları Bir Kez Daha Yaşamayız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise çocukların '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik etti. Bakan Tekin, Şanlıurfa ile Kahramanmaraş'taki okullardaki saldırılarla ilgili, "Geçtiğimiz hafta yaşadığımız kötü olay sebebiyle kaybettiğimiz, şehit verdiğimiz, başta Ayla öğretmeniz olmak üzere öğrencilerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum, mekanları cennet olsun. Tedavileri süren öğretmen ve öğrenci kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. İnşallah bu tür olayları bir kez daha yaşamayız. Bugün TBMM'nin kuruluşunun 106'ncı yıl dönümü. Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocuklarımızı çağdaş pedagojik yaklaşımlar ve ihtiyaç duyulan şeylerle yetiştirmeye çalışırken bir yandan da çocuklarımızın bizi bir arada tutan, bizi millet yapan değerlerimizi içselleştirmesini, ulusal egemenliğimizin, bağımsızlığımızın, Cumhuriyet'imizin, demokrasimizin devamı için mücadele eden vatandaşlar yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda da tıpkı ramazan ayında, 'Maarifin Kalbinde Ramazan' temasında olduğu gibi nisan ayının tamamını da, 'Maarifin Kalbinde Çocuk' temasıyla bütün bu süreci çocuklarımızın içselleştirebileceği, farkındalık yaratabilecek etkinlikleri hazırlamak üzere okullarımıza bir genelge ile bildirmiştik. Yaygın eğitim kurumlarımızın tamamında, 'ulusal egemenlik', 'demokrasi', 'hukuk devleti' gibi kavramlar etrafında çocuklarımızın farkındalık etkinliklerinin içerisinde bulunmasını okullardan ve öğretmenlerden istedik. Bu kapsamda 75 binin üzerindeki okullarımızın neredeyse tamamında farklı farklı etkinlikler yapıldı" dedi.

Sevgi Ve Güvenin Hakim Olduğu Okullarda Neşeyle Büyümek İstiyoruz

Çocuk başkan İnci Yıldız Şentürk ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 106'ncı kuruluş yıl dönümünü tarifsiz gurur ve heyecanla kutladığını belirterek, "Bugün burada yalnızca bir çocuk değil, milletimizin yarınlara uzanan umudu olarak bulunuyorum. Bizlere bu anlamlı günü armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizleri bu makamda ağırlayan TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş'a ve tüm büyüklerimize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Geçtiğimiz hafta okullarımızda yaşanan üzücü olaylar hepimizi derinden etkiledi. Okulların umutların büyüdüğü, hayallerin filizlendiği, çocukların en güvende hissettiği yerler olması gerekir. Böyle acıların bu kıymetli mekanlarda yaşanmış olması kalbimizi daha da ağırlaştırmıştır. Hayatını kaybeden öğretmen ve arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Yaralanan kardeşlerimizin ise en kısa süre içerisinde sağlıklarına kavuşmalarını istiyoruz. Biz çocuklar sevginin, anlayışın ve güvenin hakim olduğu okullarda neşeyle büyümek ve öğrenmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler: AtatürkEğitimKahramanmaraşNuman KurtulmuşÖğretmenŞanlıurfaŞehitTBMMTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yusuf Tekin, koltuğunu 11 yaşındaki Defne’ye devretti

Sonraki Haber

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den Gülistan Doku açıklaması

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Belçika Ekonomik Misyonu, Türkiye ziyareti öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi
Öne Çıkan

Belçika Ekonomik Misyonu, Türkiye ziyareti öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi

24 Nisan 2026
Öne Çıkan

Bakanlıktan Doruk Madencilik açıklaması: ‘İşçilere kısmi ödeme yapıldı’

24 Nisan 2026
Özgür Özel’den Erdoğan’a sert mesaj; Erdoğan önce elindeki baltayı gömecek
Öne Çıkan

Özgür Özel’den Erdoğan’a sert mesaj; Erdoğan önce elindeki baltayı gömecek

24 Nisan 2026
Kucağındaki bebeğiyle birlikte darbedilen baba: Odunla vurdu, kızım çırpınırken tekrar vurdu
Öne Çıkan

Kucağındaki bebeğiyle birlikte darbedilen baba: Odunla vurdu, kızım çırpınırken tekrar vurdu

24 Nisan 2026
Hasbi Dede’nin taciz suçundan yargılandığı davada tanıklar dinlendi
Öne Çıkan

Hasbi Dede’nin taciz suçundan yargılandığı davada tanıklar dinlendi

24 Nisan 2026
Aleyna Kalaycıoğlu ve Alaattin Kadayıfçıoğlu hakkında müebbet talebi
Öne Çıkan

Aleyna Kalaycıoğlu ve Alaattin Kadayıfçıoğlu hakkında müebbet talebi

24 Nisan 2026
Sonraki Haber

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'den Gülistan Doku açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Şişli'de masadaki telefonu çalan şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

Şişli’de masadaki telefonu çalan şüpheli tutuklandı

24 Nisan 2026
Elvira Süleyman Kamaloğlu: Şampiyon olamadığım için gerçekten çok üzgünüm
Spor Haberleri

Elvira Süleyman Kamaloğlu: Şampiyon olamadığım için gerçekten çok üzgünüm

24 Nisan 2026
Kocaelispor 60’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutladı
Spor Haberleri

Kocaelispor 60’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutladı

24 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bursa’da Nilüfer Belediyesindeki ‘rüşvet’ davasında 8 tahliye: Eski başkan Erdem’in tutukluluğu sürüyor

24 Nisan 2026
Yaşam

Kızılırmak taştı, köyde ev ve ahırları su bastı

24 Nisan 2026
Yaşam

Yalnız yaşayan 75 yaşındaki kadına doğum günü sürprizi

24 Nisan 2026
Yaşam

Diyarbakır’da 4 aracın karıştığı kazada 2 yaralı

24 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Buse Tosun Çavuşoğlu, Avrupa şampiyonalarında 7’nci madalyasını kazandı / Ek video eklendi

Buse Tosun Çavuşoğlu, Avrupa şampiyonalarında 7’nci madalyasını kazandı / Ek video eklendi

- Haberton
24 Nisan 2026

‘Eksiklerimle bu turnuvada yüzleştim’ Arnavutluk’un başkenti Tiran’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 72 kiloda mindere çıkan Buse Tosun Çavuşoğlu bronz...

Fast food ve işlenmiş gıdalar: Yeni nesli nasıl etkiliyor

Türkiye’de suç yaşı düşüyor mu? Uzmanlar kritik verileri paylaştı

Zeugma Mozaik Müzesi ve Çingene Kızı’nın gizemi

Schengen Vizesi ret maddeleri (Özellikle 10. ve 13. madde) ne anlama gelir?

Güncel Haber

Şişli'de masadaki telefonu çalan şüpheli tutuklandı

Şişli’de masadaki telefonu çalan şüpheli tutuklandı

24 Nisan 2026
Elvira Süleyman Kamaloğlu: Şampiyon olamadığım için gerçekten çok üzgünüm

Elvira Süleyman Kamaloğlu: Şampiyon olamadığım için gerçekten çok üzgünüm

24 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton