26 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Nihai hedefimiz dezenflasyondan sonraki üçüncü aşama

Nihai hedefimiz dezenflasyondan sonraki üçüncü aşama

Haberton - Haberton
10 Aralık 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Nihai hedefimiz dezenflasyondan sonraki üçüncü aşama
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Önümüzdeki süreçte dezenflasyon devam edecektir. Ve nihai hedefimiz dezenflasyondan sonraki üçüncü aşama. O da fiyat istikrarı aşaması” dedi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Geçtiğimiz haziran ayında dezenflasyon dönemimiz başladı. O tarihten bugüne 28,4 puan enflasyonumuzda bir düşüş gerçekleşti. Enflasyon 47,1’e kadar geriledi. Önümüzdeki süreçte dezenflasyon devam edecektir. Ve nihai hedefimiz dezenflasyondan sonraki üçüncü aşama. O da fiyat istikrarı aşaması. Çabamız tek haneli rakamlara ulaşıncaya kadar da tüm politika araçlarımızla, koordinasyon içinde kararlı bir şekilde programımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi saat 10.00’da Levent’teki bir otelde gerçekleşti. ‘Üçüz Dönüşüm Kesişim Noktası: Sermaye Piyasaları’ temasıyla düzenlenen toplantıda Dünya ve Türkiye’deki finans gündemine ilişkin konular ele alınıyor. Kongrede, 12 panel ve 16 eğitim modülü olmak üzere 28 oturum yer aldı. Kongreye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu katılım gösterdi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından desteklenen kongrenin açılışı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın konuşmasıyla gerçekleşti. Burada konuşan Cevdet Yılmaz, “6 şehidimiz var. Elim bir helikopter kazası yaşandı. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum askerlerimize. Yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum. Karadeniz bölgemizde heyelan sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet dileyerek başlamak istiyorum. 8’inci Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi vesilesiyle sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kongrenin, sermaye piyasalarında yeni teknolojiler, alternatif yatırım araçları ve yeşil finans gibi alanlarda önemli perspektifler sunacağına inanıyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, finans sektörünün dönüşüm ve gelişimine 22 yıldır liderlik eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da sizlere selamlarını, başarı dileklerini. Bu vesileyle iletmek istiyorum” dedi.

‘SERMAYE PİYASALARI HAYATİ ROLE SAHİPTİR’

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Üçüz Dönüşümün Kesişim Noktası: Sermaye Piyasaları temasıyla gerçekleşecek kongrenin ekonomimiz ve yatırımcılar için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Değerli katılımcılar, sermaye piyasaları, kalkınma ve milletimizin refahı için hayati bir role sahiptir. Bu piyasalar sadece kaynak oluşturmakla kalmaz aynı zamanda ekonomik katma değer üretir. İstihdamı arttırarak yatırımcılarımıza güvenli ve kazançlı alternatifler sunar. En önemlisi de güçlü bir ekonomik altyapının temel taşlarını oluşturur. Son yıllarda Türkiye’nin sermaye piyasa kaydettiği ilerleme hepimiz için gurur vericidir. Hem arz hem de talep tarafında büyümenin ve gelişimin kararlı bir şekilde sürdüğünü hep birlikte görüyoruz. Bu vesileyle şunun altını özellikle çizmek isterim. Reel ekonomiyle, finansal kesim birbirini bütünleyen adeta bir elmanın iki yarısı gibi görülmelidir, böyle anlaşılmalıdır. Reel kesimin büyüdüğü, geliştiği bir ortam sermaye piyasaları başta olmak üzere finansal kesim için de önemli fırsatlar oluşturacaktır. Gelişmiş, araçları çeşitlenmiş finansal yapı ise reel sektörün sağlıklı bir şekilde sürdürülebilir bir şekilde gelişimi için olmazsa olmazdır” dedi.

‘ÜLKEMİZ, HALKA ARZDAN SAĞLANAN FON BÜYÜKLÜĞÜNDE DÜNYADA 10’UNCU SIRADA’

Yılmaz, “Geçen yıl 54 şirket ilk kez halka arz yoluyla piyasadan 79,3 milyar lira fon temin ederken 12 Aralık itibarıyla halka arz süreci tamamlanan 31 şirketimiz piyasadan 55,9 milyar lira kaynak sağladı. Ülkemiz halka arzdan sağlanan fon büyüklüğü bakımından geçen yıl dünyada 10’uncu, Avrupa’da da 1’inci sırada da yerini almıştır. Bu gelişme reel sektörün sermaye piyasasına her geçen yıl ilgisinin ne kadar çok arttığına işaret ederken şirketlerin bankacılık sektörü dışında da sermaye piyasası yöneldiklerini göstermektedir. Orta vadeli programımız kapsamında en önemli unsurlardan biri tasarruflar. Türkiye’nin kalkınma sürecindeki en kritik dar boğazlarından biri cari açık meselemizdir. Cari açığın özü de şudur. İç tasarruflarınız yatırımlarınızı yapmaya elverişli düzeyde değilse yatırımlarınızın tutarından daha düşükse bu durumda dış tasarruflara ihtiyaç duyar hale geliyorsunuz. Bu da cari açık demek. İç tasarruf oranlarını arttırıp artan tasarrufları, verimli alanlara sevk ettiğiniz zaman hem cari açık meselesini köklü bir şekilde çözmüş oluyorsunuz. Hem de ekonominin verimliliğini, rekabetçiliğini arttırmış oluyorsunuz. Dolayısıyla orta vadeli programımızın en temel hedeflerinden birinin, cari açığı düşürmek, tasarruf oranlarımızı yükseltmek, artan kaynaklarımızı finansal piyasalarımızın etkin işleyişiyle verimli alanlara yönlendirmek olduğunu ifade etmek isterim” diye konuştu.

‘ENFLASYON 47,1’E GERİLEDİ’

Enflasyonda düşüş seyrettiğini söyleyen Yılmaz, “Enflasyon oranlarında bir düşüş seyri başladı. Başından beri hep şunu söyledik. Üç dönem olacak dedik. Enflasyonla mücadelemizde bir geçiş süreci olacak. Riskleri düşürdüğümüz temellerimizi sağlamlaştırdığımız bir geçiş dönemimiz olacak. Ardından dezenflasyon dönemi olacak diye ifade etmiştik. Geçtiğimiz haziran ayında dezenflasyon dönemimiz başladı. O tarihten bugüne 28,4 puan enflasyonumuzda bir düşüş gerçekleşti. Enflasyon 47,1’e kadar geriledi. Önümüzdeki süreçte dezenflasyon devam edecektir. Ve nihai hedefimiz elbette dezenflasyondan sonraki üçüncü aşama. O da fiyat istikrarı aşaması. Çabamız tek haneli rakamlara ulaşıncaya kadar da tüm politika araçlarımızla, koordinasyon içinde kararlı bir şekilde programımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler: Enflasyon
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Şehit Teğmen Ceyhun Kalyoncu’nun cenazesi, Rize’ye getirildi

Sonraki Haber

Ümraniye’de 2 otomobil çarpıştı; sürücüler yaralandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef belirlendi: 10 milyar dolar
Politika

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef 10 milyar dolar

26 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”

26 Ağustos 2026
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Suriye açıklaması: "Geleceğe bir ve bütün olarak ilerlemeli"
Politika

Ömer Çelik’ten SDG açıklaması: “Suriye için önemli bir eşik geçildi”

26 Ağustos 2026
Bakan Kurum'dan COP17'ye video mesaj: "Artık söz değil, eylem istiyoruz"
Politika

Bakan Kurum’dan COP17’ye video mesaj: “Artık söz değil, eylem istiyoruz”

26 Ağustos 2026
Bakan Ersoy: "Çanakkale, Türkiye'nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip"
Politika

Bakan Ersoy: “Çanakkale, Türkiye’nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip”

26 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı 'Büyük Taarruz' mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan anlamlı ‘Büyük Taarruz’ mesajı

26 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Ümraniye'de 2 otomobil çarpıştı; sürücüler yaralandı

Ümraniye'de 2 otomobil çarpıştı; sürücüler yaralandı

En Güncel Haberler

Filenin Sultanları durdurulamıyor! Almanya’yı 3-1 devirdi, 4’te 4 yaptı
Öne Çıkan

Filenin Sultanları durdurulamıyor! Almanya’yı 3-1 devirdi, 4’te 4 yaptı

26 Ağustos 2026
Narin Güran cinayetini konu alan ‘Şeytantepe’ belgeseline soruşturma başlatıldı!
Öne Çıkan

Narin Güran cinayetini konu alan ‘Şeytantepe’ belgeseline soruşturma başlatıldı!

26 Ağustos 2026
Rojin Kabaiş soruşturmasında sıcak gelişme: Avukattan 2 kişi için gözaltı ve DNA talebi
Öne Çıkan

Rojin Kabaiş soruşturmasında sıcak gelişme: Avukattan 2 kişi için gözaltı ve DNA talebi

26 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arnavutköy’de 4 yaşındaki Ediz devrilen futbol kalesinin altında kaldı: “Çocuğum sürüklenerek getirildi”

26 Ağustos 2026
Yaşam

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi yaralandı; kaza kamerada

26 Ağustos 2026
Yaşam

Serik’te otluk alanda yangın: Vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı

26 Ağustos 2026
Yaşam

3 milyon 387 bin metrekareden fazla hayalet ağ, su kaynaklarımızdan temizlendi

26 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mardin 1969 Spor, Mallik Wilks’i kadrosuna kattı

Mardin 1969 Spor, Mallik Wilks’i kadrosuna kattı

- Haberton
26 Ağustos 2026

Mardin 1969 Spor, sağ kanat İngiliz futbolcu Mallik Wilks ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. TFF 1'inci Lig ekiplerinden Mardin 1969...

İyileşmeyen yaraların gizemi: Hücresel onarımı hızlandıran beslenme rehberi

Sivrisinekler sadece gece mi ısırıyor? Yaz aylarında doğru bildiğimiz yanlışlar

Adınıza dava açılmış olabilir mi? E-Devlet’te birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

Güncel Haber

Filenin Sultanları durdurulamıyor! Almanya’yı 3-1 devirdi, 4’te 4 yaptı

Filenin Sultanları durdurulamıyor! Almanya’yı 3-1 devirdi, 4’te 4 yaptı

26 Ağustos 2026
Narin Güran cinayetini konu alan ‘Şeytantepe’ belgeseline soruşturma başlatıldı!

Narin Güran cinayetini konu alan ‘Şeytantepe’ belgeseline soruşturma başlatıldı!

26 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton