6 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - New York’ta ülkemizin kültürünü yaşatmanın gururunu yaşıyoruz

New York’ta ülkemizin kültürünü yaşatmanın gururunu yaşıyoruz

Haberton - Haberton
19 Mayıs 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
New York'ta ülkemizin kültürünü yaşatmanın gururunu yaşıyoruz

New York'ta ülkemizin kültürünü yaşatmanın gururunu yaşıyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “New York’ta ülkemizin kültürünü ve zenginliklerini layıkıyla yansıtan kültürel etkinlikler gerçekleştirebilmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, New York’ta düzenlenen ’41. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü’ vesilesiyle Madison Meydanı Parkı’nda gösterilen Türk-Amerikan toplumuna video mesaj ile seslendi. İletişim Başkanı Altun, Manhattan sokaklarının Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza büründüğünü vurgulayarak, “Kıymetli Türk-Amerikan toplumumuzun yanı sıra KKTC ve Azerbaycan başta olmak üzere Türk dünyasından yoğun katılımın olduğu bu müstesna etkinlikte, heyecanımızı bizler sizin heyecanınızla birleştiriyor, heyecanınızı, coşkunuzu içtenlikle paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘TÜRK-AMERİKAN TOPLUMU, KÜLTÜREL İLİŞKİLERDE ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR’

İletişim Başkanı Altun, 80 yıldır varlığını sürdüren ve her geçen gün artan etkinliğiyle ABD’nin güçlü ve dinamik bir unsuru haline gelen Türk-Amerikan toplumunun, Türkiye-ABD kültürel ilişkilerinde önemli bir köprü vazifesi gördüğüne şahitlik edildiğini söyledi.

Türk-Amerikan halkına hitap eden İletişim Başkanı Altun, konuşmasına şöyle devam etti:

“Siz, dünyanın bir ucunda yaşasa da kalbi Türkiye’yle atan, ülkemizin köklü geçmişini, değerlerini ve kültürel zenginliklerini çevresindeki yabancı dostlarıyla paylaşan birer temsilcimizsiniz. Görev aldığınız kurum ve kuruluşlarda, üniversitelerde, düşünce kuruluşlarında çok önemli işlere imza atıyorsunuz. Bu doğrultuda çalışmalarınızı başarı ile sürdürürken, bir yandan da milletimizin bir parçası olarak ana vatanla bağlarınızı koruduğunuzu biliyoruz. Kimliğinizi muhafaza ederek kültürümüzü o topraklarda en iyi şekilde yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyorsunuz. Başarılarınız, gayretleriniz ve emekleriniz için her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum ve sizlere şükranlarımı sunuyorum.”

İletişim Başkanı Altun, anavatanıyla bağlarını koparmayan Türk-Amerikan toplumunun, Türk milletinin birer temsilcisi ve birer vatandaş diplomat olarak görüldüğünü ifade ederek, “Yurt dışında bulunduğunuz ortamlarda Türk kültürünü, ülkemizin değerlerini ve haklı tezlerini anlatmanın yanı sıra ABD’deki sivil toplum kuruluşlarında da etkin rol almanızı ve bulunduğunuz toplumun etkili birer öğesi hâline gelmenizi her zaman destekliyoruz.” dedi.

‘İKİ ÜLKENİN DAHA YAKIN İLİŞKİLER TESİS ETMESİ, SİZLERİN KATKILARIYLA MÜMKÜN OLACAKTIR’

Vatandaşların kendi kültürlerine, kendi değerlerine sahip çıkarak içinde yaşadıkları toplumların hayatına aktif olarak katılmalarının Türkiye’nin uyum ve entegrasyon anlayışının esasını temsil ettiğini belirten İletişim Başkanı Altun, “Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceğinde önemli bir misyona sahip olan sizlerin, dilimizden ve kültürümüzden kopmadan içinde yaşadığınız toplumun saygın birer üyesi hâline gelmeniz bizleri bahtiyar kılıyor.” diye konuştu.

İletişim Başkanı Altun, vatandaşların katkılarıyla Türk-Amerikan toplumu arasındaki ilişkilerin belirli bir olgunluğa eriştiğini görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Sahip olduğunuz ortak değerler etrafında birleştiğiniz sürece, üstesinden gelemeyeceğiniz zorluk elbette yoktur. Önümüzdeki süreçte, birlik ve beraberliğinizi muhafaza etmenizin Amerikalı dostlarımızın ülkemizi, kültürümüzü ve tarihimizi daha iyi anlamalarına katkı sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Altun, barış, demokrasi ve refah konusunda ortak bakış açısına sahip ve yaklaşık 70 yıldır müttefiklik ilişkisi içerisinde bulunan iki ülkenin siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda daha yakın ilişkiler tesis etmesinin Türk-Amerikan halkının katkılarıyla mümkün olacağının altını çizdi.

‘AMERİKALI MUHATAPLARIMIZIN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZDE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE HAREKET ETMESİNİ BEKLİYORUZ’

İhmal edilen her alanın çoğu zaman Türkiye ve Türk milletine yönelik husumet besleyen yapıların istismarına açık hale geldiğini belirten İletişim Başkanı Altun, şunları söyledi:

“Türk-Amerikan ilişkilerini baltalamak için fırsat kollayan çıkar gruplarını ve faaliyetlerini, sizler de çok iyi biliyorsunuz. Tarihi ve hukuki gerekçelerle, gerçeklerle, hakikatlerle bağdaşmayan birtakım iddialarla Türkiye’yi hedef alan bu faaliyetlerin akim bırakılması çok ama çok büyük önem arz ediyor. Milletimiz hakkındaki gerçeklerin gerek Washington’daki devlet organlarında gerekse Amerikan vatandaşları nezdinde daha iyi anlaşılmasını sağlamak hepimizin görevidir. Amerikalı muhataplarımızın terör örgütleriyle mücadelemizde müttefiklik ruhuna yakışır şekilde iş birliği içinde hareket etmesini bekliyoruz. Sizlerin de bu terör örgütlerinin gerçek yüzlerini mümkün olan her platformda anlatmayı sürdüreceğinize inanıyoruz.”

İletişim Başkanı Altun, İslam ve Türk düşmanlığının, Batı dünyasında arttığına işaret ederek, Türk-Amerikan toplumu ve Amerikalı Müslümanların da zaman zaman saldırılara maruz kalabildiğini belirtti.

Amerikalı yetkililerden, Müslüman ve Türk toplumuna yönelik nefret eylemlerine karşı güçlü tedbirler alınması beklentisi içinde olduklarını ifade eden İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:

“Bizleri bir arada tutan, bizi biz yapan unsurların farklılıklarımızdan çok daha fazla olduğunu her fırsatta vurgulamamız gerekiyor. Biz birlikte hareket ettiğimiz sürece, hem Türk-Amerikan toplumunun hem de ülkelerimizin çok daha başarılı sonuçlara imza atacağına inanıyorum. 41. Türk Günü Yürüyüşü’ne yaptığı müstesna katkılar için başta Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olmak üzere tüm dernek ve kuruluşlarımızı kutluyor, Türk Günü Yürüyüşü’ne iştirak eden siz kıymetli misafirlerimizi en içten dileklerimle selamlıyorum.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Hep beraber direnmeye kararlıyız

Sonraki Haber

Gazze’deki sivil soykırıma tepki

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Tuvalu’da
Politika

COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tuvalu’da

6 Ekim 2026
Hakan Fidan’dan Mekke Savunma İttifakı açıklaması: “Çalışmaların sonuna geldik”
Politika

Hakan Fidan’dan Mekke Savunma İttifakı açıklaması: “Çalışmaların sonuna geldik”

6 Ekim 2026
Erdoğan: Ay uzay aracının üretimini tamamladık
Politika

Erdoğan’dan Ay görevi ve Somali’de uzay limanı açıklaması

5 Ekim 2026
Yeni Parti’li isimden 'Cemil Tugay' açıklaması: "Bizimle bir iletişimi yok"
Politika

Yeni Parti’li isimden ‘Cemil Tugay’ açıklaması: “Bizimle bir iletişimi yok”

5 Ekim 2026
CHP'li isimden Vahap Seçer çağrısı: "Başkanımız derhâl serbest bırakılmalı"
Politika

CHP’li isimden Vahap Seçer çağrısı: “Başkanımız derhâl serbest bırakılmalı”

5 Ekim 2026
Bakan Göktaş, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu kapsamında Riyad'da ikili görüşmelerde bulundu
Politika

Bakan Göktaş, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu kapsamında Riyad’da ikili görüşmelerde bulundu

5 Ekim 2026
Sonraki Haber
Gazze'deki sivil soykırıma tepki

Gazze'deki sivil soykırıma tepki

En Güncel Haberler

İstanbul’da Jandarmadan DEAŞ operasyonu: 4 gözaltı
Yerel Haberler

İstanbul’da Jandarmadan DEAŞ operasyonu: 4 gözaltı

6 Ekim 2026
Doğu Karadeniz'de 'robotik cerrahi' dönemi: Hasta başvurularında artış oldu
Sağlık Haberleri

Doğu Karadeniz’de ‘robotik cerrahi’ dönemi: Hasta başvurularında artış oldu

6 Ekim 2026
Türkiye'nin en yüksek saat kulesinin yer aldığı cadde trafiğe kapatıldı
Yerel Haberler

Türkiye’nin en yüksek saat kulesinin yer aldığı cadde trafiğe kapatıldı

6 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

DHA’nın haberinin ardından ünü sınırı aşan ‘Salla Dansı’ Girne’den kameraya yansıdı

6 Ekim 2026
Yaşam

‘Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Edirne’nin ticari potansiyelinin gelişmesine katkı sağlar’

6 Ekim 2026
Yaşam

Kurak ve bozkır yapısıyla bilinen Konya, orman varlığında 6’ncı sırada

6 Ekim 2026
Yaşam

At arabası kültürünü minyatürleriyle yaşatmaya çalışıyorlar

6 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen 3 suçtan tutuklandı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen 3 suçtan tutuklandı

- Haberton
6 Ekim 2026

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Eyüpsultan Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in de bulunduğu 13 şüpheli...

Filizlenmiş patates yenir mi? Ne zaman atılmalı?

Şarj aletini prizde bırakanlar dikkat: Telefon bağlı olmasa bile elektrik harcıyor mu?

ATM paranızı yutarsa ne yapmalısınız? Para nasıl geri alınır?

Donmuş et oda sıcaklığında çözdürülür mü? Bu yöntem düşündüğünüz kadar masum değil

Güncel Haber

İstanbul’da Jandarmadan DEAŞ operasyonu: 4 gözaltı

İstanbul’da Jandarmadan DEAŞ operasyonu: 4 gözaltı

6 Ekim 2026
DHA’nın haberinin ardından ünü sınırı aşan 'Salla Dansı’ Girne’den kameraya yansıdı

DHA’nın haberinin ardından ünü sınırı aşan ‘Salla Dansı’ Girne’den kameraya yansıdı

6 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton