7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Nemrut Krater Gölü’nü dünyanın gündemine sokmak için çalışacağız

Nemrut Krater Gölü’nü dünyanın gündemine sokmak için çalışacağız

Haberton - Haberton
5 Ekim 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Nemrut Krater Gölü'nü dünyanın gündemine sokmak için çalışacağız
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Nemrut Krater Gölü’nü dünyanın gündemine sokmak için çalışacağız” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Bitlis’teki programları kapsamında Nemrut Krater Gölü Kalderası’nı gezdi. Yumaklı,” Bitlis Valiliği öncülüğünde Nemrut’un sadece Bitlis’ ve Türkiye’ye değil, dünyanın gündemine sokmak için çalışacağız. İnşallah, sadece yurt içinden değil, yurt dışından da çok ciddi bir ziyaretçi kitlesinin buraya geleceğini düşünüyoruz.” dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis’e gelen ve dün geceyi kentte geçiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Nemrut Gölü Kalderası’nı ziyaret etti. Beraberindeki Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Zülfikar ile birlikte Nemrut Kalderası’nı gezen Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Türkiye’nin her bir tarafının muazzam güzelliklerle dolu olduğunu, yılın dört mevsimini, yurdun çok çeşitli bölgelerinde farklı güzelliklerle görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Bakan Yumaklı, “Bitlis’in tarihi yerlerine ziyaretler yaptık. Özellikle şu an içinde bulunduğumuz Nemrut Kalderası, özelliği itibarıyla ayrı bir parantezi hak ediyor. Biyoçeşitliliğin korunmasıyla ilgili malumunuz, bizim bakanlığımızın önemli bir görevi var. Özellikle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü uhdesinde olan ve Türkiye’nin dört bir tarafında biyoçeşitliliği ifade eden ne varsa, bu başlıklarda faaliyetlerde bulunuyoruz. Burası bir tabiat anıtı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza da teşekkür ediyoruz. Gerçekten buranın korunmasıyla ilgili, mevcut güzelliklerinin aynı şekilde devamı konusunda çok önemli çalışmalar yürütmüşler. Bunu bir adım öteye götürmek üzere kendileriyle birlikte bir çalışma gerçekleştiriyoruz.” dedi.

‘NEMRUT’U DÜNYANIN GÜNDEMİNE SOKMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’

Bitlis Valiliği öncülüğünde Nemrut’un sadece Bitlis ve Türkiye’ye değil, dünyanın gündemine sokmayı düşündüklerini anlatan Bakan Yumaklı,“Uzun süren bir hazırlık sürecinin ardından, buranın milli park ilan edilmesiyle ilgili sona gelinmiş durumdayız. Biyoçeşitliliğin her türünden bahsediyorum. Türkiye’de geçtiğimiz birkaç gün önce bile yeni bir bitki türünün keşfi ilan edildi. Ülkemizin bu anlamda çok ciddi bir zenginliği var. Burası da çok nadide yerlerden birisi. Bitki türleri, hayvan türleri ve içinde bulunduğu atmosfer ile insanların gözüne ve gönlüne hitap edecek şekilde çok daha fazla onların hizmetine sunulacak bir hazırlık içindeyiz. Sadece yurt içinden değil, yurt dışından da ciddi ziyaretçi kitlesinin buraya geleceğini düşünüyoruz. Bu manada, etrafınızda da gördüğünüz gibi, sonbaharın bütün renklerini taşıyan bir bitki örtüsü var. Henüz keşfedilmemiş hayvan türleri mevcut. Muhtemelen bunların hepsiyle ilgili, üniversitelerle birlikte yapılacak olan çalışmalar gündeme gelecek. Dağ sporları, kış sporları açısından da hak ettiği yere geleceğini düşünüyorum. Bu Kaldera’nın hem içi hem dışı bütün bunlara müsait. İnşallah, Doğa Koruma ve Milli Parklar statü değişikliğinden sonra, buranın koruma-kullanma dengesini, gözeterek turizmin hizmetine sunulmasını, insanların gözünün ve gönlünün açılacağı bu güzellikleri görmesini sağlayacak ortamın hazırlanmasını arkadaşlarımız sağlayacaklar. Halihazırda buraya yakın mesafede bir kayak tesisi olarak düzenlenmiş bir alan var. Ancak turizm olayı daha farklı bir konu. Bu, özellikle biyoçeşitliliğin ne anlama geldiği, bu güzelliklerin fark edilmesi, izlenmesi ve insanlarımız tarafından gözlemlenmesinin ne ifade edeceği tarafındayım. Doğal olarak ziyaretin olduğu yerde turizm de gelişiyor.” diye konuştu.

‘NEMRUT’UN, YAZ TURİZMİ’NİN YANINDA KIŞ TURİZMİ POTANSİYELİ DE VAR’

Nemrut’un yaz turizminin yanında kış turizmine de hizmet edebilecek potansiyelinin bulunduğuna anlatan Bakan Yumaklı, “Bu konuda, seyir terasları da dâhil olmak, yaz ve kış aylarında gözlem yapmak mümkün olacak. Diğer taraftan da son dönemde iklim değişikliğinin etkisiyle beklenen yağışları alamıyoruz. Maalesef bunlar da göz önünde bulundurularak, buradaki kayak tesislerinin kullanımıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da hâlihazırda orayla ilgili bir çalışması olduğunu sanıyorum. Valiliğimizle birlikte, bütüncül ve entegre bir şekilde insanların gelip vakit geçirebileceği, bir tarafta eğlenebileceği, bir tarafta da gözlem yapabileceği bir ortam oluşturulmuş olacak.” dedi.

Bakan Yumaklı, Nemrut Gölü Kalderası ziyareti sonrası Ankara’ya gitmek üzere kara yoluyla Muş’a gitti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sumud Filosu katılımcılarını selamlıyorum

Sonraki Haber

350 bininci konutumuzun anahtarlarını teslim edeceğiz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

CHP'li Dinçer, Kapıkule'de gurbetçilerle buluştu
Politika

CHP’li Dinçer, Kapıkule’de gurbetçilerle buluştu

7 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da! Üçlü ortak savunma anlaşması imzalanacak

7 Ağustos 2026
Bakan Yumaklı: GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak
Politika

GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak

7 Ağustos 2026
Malatya Arkeoloji Müzesi yarın yeniden ziyarete açılıyor
Politika

Malatya Arkeoloji Müzesi yarın yeniden ziyarete açılıyor

7 Ağustos 2026
Bakan Gürlek: Artık suç örgütleri ve illegal yapılanmaların bir adım önündeyiz
Politika

Artık suç örgütleri ve illegal yapılanmaların bir adım önündeyiz

7 Ağustos 2026
Bakan Bayraktar: Ceyhan'ı petrol ticaret merkezi haline dönüştürebiliriz
Politika

Bakan Bayraktar: Ceyhan’ı petrol ticaret merkezi haline dönüştürebiliriz

7 Ağustos 2026
Sonraki Haber
350 bininci konutumuzun anahtarlarını teslim edeceğiz

350 bininci konutumuzun anahtarlarını teslim edeceğiz

En Güncel Haberler

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek dahil 10 kişi tutuklandı
Öne Çıkan

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek dahil 10 kişi tutuklandı

7 Ağustos 2026
Avcılar Belediyesi’ne yönelik operasyon: 12 şüpheliye tutuklama talebi
Öne Çıkan

Avcılar Belediyesi’ne yönelik operasyon: 12 şüpheli tutuklandı

7 Ağustos 2026
İYİ Parti'den süreç yasası teklifi görüşmelerinde sert muhalefet
Öne Çıkan

İYİ Parti’den süreç yasası teklifi görüşmelerinde sert muhalefet

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Hafriyat kamyonunun çarptığı yaya ağır yaralandı

Hafriyat kamyonunun çarptığı yaya ağır yaralandı

- Haberton
7 Ağustos 2026

Edirne’nin Keşan ilçesinde hafriyat kamyonunun çarptığı Hasan Engin (85), ağır yaralandı. Kaza, saat 12.00 sıralarında Keşan-Uzunköprü kara yolu Paşayiğit Mahallesi...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek dahil 10 kişi tutuklandı

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek dahil 10 kişi tutuklandı

7 Ağustos 2026
Avcılar Belediyesi’ne yönelik operasyon: 12 şüpheliye tutuklama talebi

Avcılar Belediyesi’ne yönelik operasyon: 12 şüpheli tutuklandı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton