16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Narin Güran cinayetiyle ilgili 2 kişi tahliye edildi

Narin Güran cinayetiyle ilgili 2 kişi tahliye edildi

Haberton - Haberton
18 Şubat 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Narin Güran cinayetiyle ilgili 2 kişi tahliye edildi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Narin Güran cinayetiyle ilgili 6’sı tutuklu 15 şüpheli hakkında iki ayrı iddianame hazırlandı; 2 kişi tahliye edildi.

Diyarbakır’da Narin Güran (8) cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada, ‘suçluyu kayırma’ suçundan yargılanan 3’ü çocuk 15 şüpheli hakkında iki ayrı iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelilerin gördüklerini iddia ettikleri saatte Narin Güran’ı görme ihtimallerinin olmadığı belirtilerek, 6 aydan 5’er yıla kadar ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edildi. Tutuklu olan ve 15 şüpheli arasında yer alan Hediye Güran ve Salim Güran’ın işçisi R.A. (16) tahliye edildi. Böylece ‘suçluyu kayırma’ suçundan 6 tutuklu kaldı.

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolduktan sonra arama çalışmalarının 19’uncu gününde dere yatağında çuvalda, üzeri 30, 25 ve 20 kilo ağırlığındaki 3 taşla kapatılıp, çalılıklarla gizlenmiş halde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın cinayetine ilişkin tutuklanan 12 kişiden 4’ü hakkında, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; aracında Narin’e ait DNA ve kıl örneği bulunan amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile gözaltına alındıktan sonra cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında, HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre, olay anında aynı evde oldukları tespit edildiği belirtilerek, ‘İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Davanın 26 Aralık’ta başlayan ve 28 Aralık’ta sona eren 2’nci duruşmasında Salim Güran, Enes Güran ve Yüksel Güran’a ‘İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Nevzat Bahtiyar’a ise ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.

HEDİYE GÜRAN VE SALİM GÜRAN’IN İŞÇİSİ R.A. TAHLİYE EDİLDİ, İKİ İDDİANAME HAZIRLANDI

Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin 3’ü çocuk 15 şüpheli hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Başsavcılık tarafından hazırlanan 2 iddianameden biri Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesine, 18 yaşından küçük 3 şüpheli hakkındaki diğer iddianame ise 2’nci Çocuk Mahkemesine sunuldu. İddianamelerde 15 şüpheli hakkında ‘suçluyu kayırma’ suçundan 6 aydan 5’er yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası istendi. 15 şüpheli içerisinde yer alan tutuklu şüpheliler Hediye Güran ve Salim Güran’ın işçisi R.A. (16) tahliye edildi. Bu 2 şüpheli tutuksuz yargılanacak. Böylece, bu suçtan tutuklu kalan sayısı 6’ya düştü.

Narin Güran cinayetiyle ilgili 6'sı tutuklu 15 şüpheli hakkında iki ayrı iddianame hazırlandı; 2 kişi tahliye edildi.
Narin Güran cinayetiyle ilgili 6’sı tutuklu 15 şüpheli hakkında iki ayrı iddianame hazırlandı; 2 kişi tahliye edildi.

Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede ‘Suçluyu kayırma’ suçundan tutuksuz yargılanan Barış Güran, Kurtuluş Güran, İbrahim Halil Güran, Ömer Faruk Güran, Hediye Güran ve Şeyma Kaya ile aynı suçtan tutuklu olan Birsen Güran, Fuat Güran, Maşallah Güran, Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya, Muhammed Kaya’nın gördüklerini iddia ettikleri saatte Narin Güran’ı görme ihtimallerinin olmadığı belirtilerek, “Dosya kapsamında alınan ifadeler ile toplanılan deliller dikkate alındığında, Narin Güran’ı muhtemel ölüm saatinden sonra gördüğünü zaman belirtmek suretiyle beyan eden şüphelilerin birbirlerinden haberli olarak zaman belirttikleri, nitekim ifadeleri irdelendiğinde belirtilen zamanların birbirlerinden farklı ve bir sıralama içerisinde olduğu, ancak gördüklerini iddia ettikleri zaman diliminde Narin Güran’ı görme ihtimallerinin bulunmadığı, bu haliyle şüphelilerin belli bir organizasyon içerisinde planlı hareket ettikleri ve önceden aldıkları karar ile Narin Güran’ın bulunmasına yönelik arama tarama faaliyetlerini sekteye uğratmak, zora sokmak ve şüphelilerin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla hareket ederek kronolojik sıralama içerisinde zaman belirttiklerinin anlaşıldığı, bu hareketleriyle arama tarama faaliyetlerinin vermiş oldukları zaman diliminden sonraki zamana odaklanmasını sağladıkları, bunun da Narin Güran’ın cansız bedeninin geç bulunmasına ve dolayısıyla beden üzerinde elde edilebilecek delillerin çürümeye bağlı olarak yok olmasına sebebiyet verdiği, tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde, şahısların yukarıda izah edilen sebeplerle verdikleri beyanların kendi aralarında çelişkili ve tutarsız beyanlar olduğu, yargılamada netleşen maddi delillerle de uyuşmadığı, buna rağmen ısrarla aynı şekilde beyanda bulunmalarının hayatın olağan akışına aykırı olduğu, jandarma personelinin sürekli takip edilip dinlenilerek çalışmalara engel olunmaya çalışıldığı, bir kısım şahısların ellerinde bulunan çubuklarla yangın çıkmasını sebebiyet vererek, bir kısım şahsın bulduğu iddia ettiği terlik ile olayın seyrini değiştirmeye çalışarak, bir kısım şahsın ise telefon kayıtlarını silerek organize bir biçimde olayın ve gerçek fail ya da faillerin tespitine engel olmaya çalıştıkları anlaşılmaktadır” denildi.

AYRI AYRI CEZALANDIRILMALARI İSTENDİ

İddianamede, sanıkların işlemiş oldukları suç nedeniyle ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edilerek, “Kayıp şahıs olarak başlanan araştırma çalışmalarında bu tür beyanlar ile eylemler sebebiyle araştırmaların farklı mecralara yöneltildiği ve cinayet eylemi ile eylemi gerçekleştirenlere yönelik araştırma yapılmasının açıkça engellenildiği, bu şekilde şüphelilerin verdikleri gerçek dışı beyanlarıyla, tutanak içeriklerinde bulunduğu şekilde yangın çıkararak, jandarma personelini takip ederek ve dinleyerek, telefon kayıtlarını silerek suç işleyen kişilerin araştırmadan kurtulmalarına imkan sağlamak suretiyle ortak saikle hareket ederek üzerlerine atılı ‘Suçluyu Kayırma’ suçunu işledikleri ve bu hususta yeterli şüphenin elde edildiği anlaşılmakla, yukarıda izah olunan nedenlerle üzerlerine atılı ‘Suçluyu kayırma’ suçunu işlediklerine dair 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 170/2 maddesi uyarınca yeterli delil elde edilen şüphelilerin yargılamalarının mahkemenizce yapılarak eylemine uyan yukarıda yazılı sevk maddeleri gereğince ayrı ayrı cezalandırılmalarına, adli emanette bulunan harddisk ve flash belleklerin dosyasında delil olarak saklanılmasına, şüphelilere ait cep telefonlarının ise sahiplerine iadesine, işlemiş oldukları suçun kasti suç olması nedeni ile haklarında hürriyeti bağlayıcı cezaya hükmolunması durumunda 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinin 1’inci fıkrası gereğince belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmalarına, şüphelilerin gözaltında ve tutuklulukta geçirdiği sürelerin 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 63.maddesi gereğince cezalarından mahsubuna, 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 325/1 maddesi gereğince tüm yargılama giderlerinin şüphelilerden müteselsilen tahsiline karar verilmesi, kamu adına iddia ve talep olunur” denildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Volodimir Zelenskiy Türkiye’ye geldi

Sonraki Haber

Kanada’da yolcu uçağı iniş sırasında kaza yaptı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

Otobüs bileti iptalinde yeni dönem: 12 saat kuralı başladı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

SunExpress uçağındaki bomba ihbarı asılsız çıktı

16 Mayıs 2026
Trump: Terör örgütü DEAŞ'ın ikinci adamını etkisiz hale getirdik
Öne Çıkan

Donald Trump duyurdu: Terör örgütü DEAŞ’ın ikinci adamı öldürüldü!

16 Mayıs 2026
ABD: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı
Öne Çıkan

İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İran’da her şeyi iki günde yok edebiliriz

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Kanada'da yolcu uçağı iniş sırasında kaza yaptı

Kanada'da yolcu uçağı iniş sırasında kaza yaptı

En Güncel Haberler

Yerel Haberler

64 ilde ‘dolandırıcılık’ ve ‘çocuk müstehcenliği’ operasyonu: 319 tutuklama

16 Mayıs 2026
Petkimsporlu Efianayi Maccabi'de
Spor Haberleri

Petkimsporlu Efianayi Maccabi’de

16 Mayıs 2026
Menemen FK'da Çoruhlu iddiası
Spor Haberleri

Menemen FK’da Çoruhlu iddiası

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Binalarına sızan suya çözüm istiyorlar

16 Mayıs 2026
Yaşam

Kırşehir’de kent merkezine inen karaca kamerada

16 Mayıs 2026
Yaşam

2’nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs’ta düzenlenecek

16 Mayıs 2026
Yaşam

Avcılar’da iş yerinden hırsızlık kamerada

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Emine Erdoğan'dan Kazakistan paylaşımı

Emine Erdoğan’dan Kazakistan paylaşımı

- Haberton
16 Mayıs 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye ile Kazakistan arasındaki dostluğun, ortak tarihimizin gücü ve gönüllerimizde taşıdığımız muhabbetle ilelebet...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

64 ilde ‘dolandırıcılık’ ve ‘çocuk müstehcenliği’ operasyonu: 319 tutuklama

16 Mayıs 2026
Binalarına sızan suya çözüm istiyorlar

Binalarına sızan suya çözüm istiyorlar

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton