16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - CHP Haberleri - Mutluay’dan Muharrem Erkek’in adaylığına tepki

Mutluay’dan Muharrem Erkek’in adaylığına tepki

Haberton - Haberton
25 Aralık 2023
- CHP Haberleri, Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Mutluay'dan Muharrem Erkek'in adaylığına tepki

Mutluay'dan Muharrem Erkek'in adaylığına tepki

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çanakkale Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aday Adayı olan mevcut Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Muharrem Erkek’in adaylığına tepki gösterdi.

Erkek’in adaylığını ön seçim yapılmadığı için ‘atama’ olarak niteleyen Mutluay, Çanakkale’den Ankara’ya yürüyüş başlattı. Mutluay, “Çanakkale İl Belediye Başkanlığı için üye iradesini hiçe sayan atama kararının düzeltilmesini, üyelerin tam katılımıyla örgüt gözetiminde ön seçim yapılmasını talep ediyor; ön seçim, demokrasi ve değişim için Ankara’ya yürüyorum” dedi.

CHP Parti Meclisi, 21 Aralık’ta Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak eski Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’i gösterdi. Bunun üzerine belediye başkanı aday adayı olan mevcut belediye başkan yardımcısı İrfan Mutluay, karara tepki gösterdi. Mutluay, bugün Truva Atı önünde yaptığı basın açıklamasının ardından Çanakkale’den Ankara’ya ‘Demokrasi ve Değişim’ adı altında yürüyüş başlattı.

Mutluay'dan Muharrem Erkek'in adaylığına tepki
Mutluay’dan Muharrem Erkek’in adaylığına tepki

32 yıldır demokrasi ve doğa haklarını, yaşamı savunduğunu söyleyen İrfan Mutluay, “Demokratik düzen içerisinde, tüm hakların korunduğu, özgür, eşit, adaletli ve çağdaş bir Türkiye özlemiyle mücadele ettim ama inanın, Cumhuriyeti kuran, çok partili hayata geçerek demokrasi adına ilk adımı atan partimde; demokrasi için demokratik değişim için seçme ve seçilme hakkının korunması için mücadele edeceğim hiç aklıma gelmezdi. Çıktığım bu yolu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş ilkelerine ve devrimlere yürekten bağlı bir partili olarak kendime görev sayıyorum” dedi. 

‘EN DOĞRU ANKET, CHP’NİN SANDIĞIDIR’

Mutluay, “Büyük kurultayda ‘değişim’ sloganıyla yola çıkan, ön seçim için ‘namus ve şeref’ sözü veren genel başkanımız, Cumhuriyet Halk Partili üyelerde ve kamuoyunda parti içi demokrasi ve ‘demokratik değişim’ adına büyük bir inanç ve güven oluşturmuştur. Çanakkale, demokrasi kültürünün ve geleneğinin en gelişmiş olduğu kenttir; barışın ve özgürlüklerin kentidir.

Partimiz 2019 yerel seçimleri öncesinde eğilim yoklaması yaparak belediye başkan adayını belirlemiş, eğilim yoklamasında yüzde 60 oy alan adayımız yerel seçimlerde de aynı oranda oy almış, Türkiye’deki en yüksek oyla seçilen il belediye başkanı olmuştur. Bu durum göstermektedir ki; en doğru anket, CHP’nin sandığıdır. Ortada büyük bir başarı deneyimi varken, ‘değişim’ sloganıyla yönetime gelenler, partiyi demokratikleştirmek bir yana, il belediye başkanlığı için 4 aday adayının bulunduğu kentimizde üye iradesi hiçe sayılarak, atama ile aday belirleme yöntemini seçmiştir. Soruyorum; 4 bin 500 üyenin iradesinin yok sayıldığı bu karar hangi demokratik değişim anlayışıyla örtüşür” diye konuştu. 

‘ANKETİN SONUÇLARINI GÖRMEK EN DOĞAL HAKKIMDIR’

Parti Meclisi’nin bu kararı neye dayanarak aldığını soran Mutluay, “Anket sonuçlarına göre, değerlendirme yapıldığı söylentileri var. Çanakkale kamuoyunda yaptığımız araştırmalarda bir şirket dışında başka bir anket çalışmasının yapılmadığı gerçektir. Bu araştırma ise yalnızca 2 adayın sorulduğu, aday olmamasına rağmen mevcut belediye başkanının anket soruları arasında yer aldığı, mezhep, inanç, farklı bir ana dil gibi parti tüzüğümüz ve ilkelerimizle örtüşmeyen provokatif soruların yer aldığı anket mi kastedilmektedir?

Çanakkale Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aday Adayı olan mevcut Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Muharrem Erkek'in adaylığına tepki gösterdi.
Çanakkale Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aday Adayı olan mevcut Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Muharrem Erkek’in adaylığına tepki gösterdi.

Parti yetkililerince en az 6-7 firmayla bağımsız ve güvenilir anket çalışmaları yapılacağı söylemi bir kandırmaca mıydı? Eğer genel merkezimizce yaptırılan anketler var ise bu anketlerin hangi şirketler tarafından yapıldığı, hangi soruların sorulduğu, yaş, cinsiyet, eğitim, gelir, hata payı gibi hangi kriterlere ve örneklemelere göre yapıldığı tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaşılmalıdır. En azından içinde adımın geçtiği anketin sonuçlarını görmek bir aday adayı olarak benim en doğal hakkımdır. Bu hakkımı da sonuna kadar arayacağım” açıklamalarında bulundu.

‘DEĞİŞİM İÇİN ANKARA’YA YÜRÜYORUM’

“Ön seçim isteyen üyelerimizin iradelerinin yok sayıldığı, ön seçim yerine, İstanbul ve Ankara’da, lobi ve kulis siyaseti peşinde koşan adayın tepeden atandığı bu anlayışı tümüyle reddediyorum” diyen Mutluay, “Adaylıkların yolu, İstanbul vizeli Ankara kuşatmasından geçiyor ise bunun adı demokratik değişim olamaz. Bugüne değin emeği, demokrasiyi, toprağı, suyu, ağacı, hayatı nasıl savunduysam; parti üyelerimin ve Çanakkale halkının seçme hakkını, kendimin de seçilme hakkını sonuna kadar savunacağım.

Bu amaçla; partimizin 21 Aralık 2023 tarihinde yapılan Parti Meclisi’nde toplantısında, Çanakkale İl Belediye Başkanlığı için üye iradesini hiçe sayan atama kararının düzeltilmesini, üyelerin tam katılımıyla örgüt gözetiminde ön seçim yapılmasını talep ediyor; ön seçim, demokrasi ve değişim için Ankara’ya yürüyorum” diye konuştu. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Zehra Barbak, eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Sonraki Haber

Rize’deki fırtınada 82 çatı uçtu, 13 araç hasar gördü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Politika

Silah bırakmanın ivmelenmesi için İstihbarat Teşkilatımız çalışıyor

16 Mayıs 2026
Bakan Tekin, 'Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı'nın ilk dersini verdi
Politika

Bakan Tekin, ‘Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı’nın ilk dersini verdi

16 Mayıs 2026
Bakan Uraloğlu: Tokat-Niksar kara yolu ile yılda 1,5 milyar lira tasarruf sağlanacak
Politika

Tokat-Niksar kara yolu ile yılda 1,5 milyar lira tasarruf sağlanacak

16 Mayıs 2026
Bakan Tekin: Eğitim sisteminde kültüre daha fazla yer açmak için çalışıyoruz
Politika

Eğitim sisteminde kültüre daha fazla yer açmak için çalışıyoruz

16 Mayıs 2026
Bakan Çiftçi, 'Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti
Politika

Bakan Çiftçi, ‘Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti

16 Mayıs 2026
Politika

Emine Erdoğan’dan Kazakistan paylaşımı

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Rize'deki fırtınada 82 çatı uçtu, 13 araç hasar gördü

Rize'deki fırtınada 82 çatı uçtu, 13 araç hasar gördü

En Güncel Haberler

Zeytinburnu'nda metruk binanın çatısı alev alev yandı
Öne Çıkan

Zeytinburnu’nda metruk binanın çatısı alev alev yandı

16 Mayıs 2026
Çorum FK'da taraftarlar takım otobüsünün önünü kesip meşalelerle finali kutladı
Spor Haberleri

Çorum FK’da taraftarlar takım otobüsünün önünü kesip meşalelerle finali kutladı

16 Mayıs 2026
Polis, parkta elleri kanlı buldu; anne ve babasını öldürdüğü ortaya çıktı
Yerel Haberler

Polis, parkta elleri kanlı buldu; anne ve babasını öldürdüğü ortaya çıktı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Hadımköy Nikah Sarayı açıldı; kurdeleyi gelin ve damat kesti

16 Mayıs 2026
Yaşam

Eskişehir merkezli yasa dışı bahis soruşturmasında 24 tutuklama

16 Mayıs 2026
Yaşam

Yalova’da göçmen kaçakçılığı operasyonu; 3 organizatör tutuklandı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Organize suç örgütüne yönelik soruşturmada tutuklu sayısı 18 oldu

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Tekin, 'Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı'nın ilk dersini verdi

Bakan Tekin, ‘Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı’nın ilk dersini verdi

- Haberton
16 Mayıs 2026

Milli Eğitim Akademisi Başkanlığı tarafından yürütülen 'Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı', Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in verdiği ilk dersle başladı....

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Zeytinburnu'nda metruk binanın çatısı alev alev yandı

Zeytinburnu’nda metruk binanın çatısı alev alev yandı

16 Mayıs 2026
Çorum FK'da taraftarlar takım otobüsünün önünü kesip meşalelerle finali kutladı

Çorum FK’da taraftarlar takım otobüsünün önünü kesip meşalelerle finali kutladı

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton