21 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Bilim & Teknoloji - Müslüm Gürses hologramı, Türk Telekom 5G ile AKM’de sahne aldı

Müslüm Gürses hologramı, Türk Telekom 5G ile AKM’de sahne aldı

Haberton - Haberton
31 Mart 2026
- Bilim & Teknoloji
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türk Telekom, 1 Nisan’da kullanıma sunulacak 5G teknolojisine dair vizyonunu Atatürk Kültür Merkezi’nde (Akm) gerçekleştirilen 5G gala gecesinde kamuoyuyla paylaştı.

‘Herkes için 5G’ vizyonuyla müşterileri için eşit bir dijital gelecek inşa etmeyi hedefleyen Türk Telekom, 81 ili uçtan uca bağlayan fiber altyapısı, müşteri deneyimi odaklı mobil stratejisiyle 5G deneyimini Türkiye’nin her köşesinde herkes için sunmaya hazır olduğunu duyurdu. Şirket, 5G’nin sunduğu ultra düşük gecikme, yüksek hız ve eş zamanlı bağlantı özelliklerinden faydalanarak hologram teknolojisi sayesinde de hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses’i sahneye taşıdı. Yapay zeka aracılığıyla daha önce hiç söylemediği yeni şarkılara ses veren Müslüm Gürses’in 5G tabanlı hologramı sanatçılarla konser verdi.

Türk Telekom, Türkiye’de 1 Nisan’da başlayacak 5’inci nesil mobil iletişim teknolojisi (5G) öncesinde düzenlediği etkinlikte 5G’ye dair vizyonunu kamuoyuyla paylaştı. Türk Telekom’un ana sponsoru olduğu ve teknolojiyi sanatla buluşturduğu Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Türk Telekom Ceo’su Ebubekir Şahin ev sahipliği yaptı.

Şirket, 5G teknolojisinin yüksek hız, düşük gecikme ve eş zamanlı bağlantı gibi özelliklerine de dikkat çekmek adına bir sahne gösterisi düzenledi. Hayatını kaybeden Müslüm Gürses’in 5G tabanlı hologramı ile rap müzik sanatçısı Sefo 5G sayesinde düet yaptı. Müslüm Gürses’in 5G tabanlı hologramı ile Sefo ‘Bilmem mi’ isimli şarkıyı sahnede birlikte söyledi.

Sayan: Yalnızca Bir Teknoloji Tanıtımı Değil; Aynı Zamanda Türkiye’nin Vizyonunun Güçlü Bir İfadesidir

Galaya Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da katıldı. Sayan, “Türk Telekom’un öncülüğünde, Atatürk Kültür Merkezi gibi ülkemizin en prestijli kültür ve sanat mekanlarından birinde gerçekleştirdiğimiz bu tanıtım, yalnızca bir teknoloji tanıtımı değil; aynı zamanda Türkiye’nin vizyonunun, Türkiye’nin iddiasının ve geleceğe yönelik kararlılığının güçlü bir ifadesidir. Hepimiz biliyoruz ki dijitalleşme artık bir seçenek değil; ekonomik kalkınmanın, toplumsal refahın en temel unsurlarından bir tanesi. Bu dönüşümün merkezinde ise, güçlü, yaygın ve sürdürülebilir haberleşme altyapısı bulunmakta” dedi.

İletişim Teknolojilerinde Köklü Bir Değişim Tüm Türkiye’yi Bekliyor

5G teknolojisinin değişim ve dönüşümü simgelediğini belirten Sayan, “Bir yanda yüksek veri hızları, milisaniye mertebesinde gecikme süreleri, yoğun makine tipi haberleşme kapasitesiyle iletişim teknolojilerinde adeta köklü bir değişim tüm Türkiye’yi bekliyor. Bu teknoloji sadece insanları değil; makineleri, cihazları, sistemleri kapsayan bütünleşik bir iletişim altyapısı sunuyor. Otonom araçlar, uzaktan sağlık hizmetleri, artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları gibi birçok alanda yeni iş modellerinin önünü açıyor. Ülkemizde 5G’ye geçiş sürecinde planlı, çok aşamalı ve stratejik bir gelişim süreci yürüttük. 2019 yılından itibaren büyük şehirlerde 5G alanında test ve deneme uygulamaları başlattık. İstanbul Havalimanı, stadyumlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi sembol lokasyonlarda 5G’nin deneyimlenmesine imkan sağlanıp, verdiğimiz test ve deneme izinleriyle sanayi, sağlık, ulaşım gibi alanlarda sektörümüzce çok önemli test çalışmaları da gerçekleştirildi. Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla hareket ederek, haberleşme altyapılarında yerlilik ve millilik konusu ülkemiz açısından en stratejik alanlardan bir tanesi oldu. Bunu böyle benimsedik” ifadelerini kullandı.

Sayan, “3G döneminde Ar-Ge yükümlülükleri getirildi ve 4.5G döneminde yüzde 45 seviyelerinde yerliliği çıkarttık. 5G’de yükümlülük oranını yüzde 60 seviyesinde yükseltirken, yüzde 15 ile de piyasa koşulları dahilinde yüzde 30’a varan milli ürün kullanma yükümlülüğü getirdik. Ayrıca uçtan uca yerli ve milli 5G projesi, haberleşme teknolojileri merkezleriyle Türkiye, kendi haberleşme teknolojisini geliştiren ülkeler arasında yerini aldı. Bugün 4.5G şebekelerindeki yerli oranının yüzde 50’nin üzerine çıkmasından dolayı çok büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Sayan, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak biz de dijital altyapıyı güçlendirmeye, yerli ve milli teknolojileri desteklemeye, ülkemizi bölgesinde ve dünyada daha güçlü bir teknoloji üssü haline getirmeye, gelişmiş teknolojilerle hayatımızı güzelleştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Gelecek, bağlantıda kalmanın da ötesinde, bu bağlantıyı değer üreten bir güce dönüştürenlerin olacak. Türk Telekom’un bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

Şahin: 5G Döneminde De Öncü Olmaya, Liderliğimizi Sürdürmeye Kararlıyız

Türk Telekom Ceo’su Ebubekir Şahin de “Heyecanlıyız çünkü iletişimin yeni çağına uzun zamandır hazırlanıyoruz. Mutluyuz çünkü güçlü altyapımızla ve 185 yılı aşan birikimimizle 5G’ye hazırız. 5G döneminde de öncü olmaya, liderliğimizi sürdürmeye kararlıyız. Mutluyuz çünkü ülkemiz 5G ile yepyeni bir çağa girecek. 5G’nin getireceği endüstriyel dijitalleşme, Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığına hizmet edecektir. Biz, 5G’ye en hazır operatör olarak ülkemizin dijital dönüşümüne yön verirken iletişimde liderliği sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“5G ile iletişimde güçlü Türkiye diyeceğiz” diyen Şahin, “5G yolculuğunda Sayın Cumhurbaşkanımızın dijital dönüşüm vizyonu ve altyapı konusundaki teşvikleri, Türkiye’nin 5G hedeflerine emin adımlarla ilerlemesinde en güçlü rehberimiz oldu. Fiberden 5G’ye uzanan yolculukta, abone başına en yüksek bant genişliği ile 5G’yi 81 milyon vatandaşımıza en güçlü şekilde sunmak için artık saatleri sayıyoruz. Peki 5G Türk Telekom için ne ifade ediyor? 5G sadece hız değildir. Sanayiden sağlığa, tarımdan ulaşıma kadar her alanda verimliliği artıracak stratejik bir sıçramadır. Biz de 5G’yi en hazır operatör olarak Türkiye’yi daha üretken, daha rekabetçi ve daha bağımsız bir dijital geleceğe taşımak için yola çıktık” diye konuştu.

Şahin, “Bugün yüzde 61’i aşan fiber altyapımız ve Lte baz istasyonlarımızla 5G’nin öncüsüyüz. Güçlü altyapı, güçlü gelecek anlayışıyla 535 bin kilometreyi aşan fiber ağımızla Türkiye’nin dijital ekonomisini hız, kapasite ve inovasyon açısından bir üst seviyeye taşıyoruz. 5G ile yalnızca bağlantı değil, tüm ekonomik değer zinciri dönüşecek. Hep birlikte yepyeni bir sistem kuracağız” ifadelerini kullandı.

Çok Kapsamlı Hazırlık Süreci Yürüttük

Şahin, “Türkiye’nin 81 ilinde en iyi 5G deneyimini sunmak üzere saha testlerinden Ar-Ge çalışmalarımıza, en zengin tarifelerden müşterilerimize sunacağımız avantajlı hizmetlere kadar çok kapsamlı bir hazırlık süreci yürüttük. Fiberdeki rakipsiz gücümüzü mobile taşıyarak sektörde dengeleri değiştirdik ve oyun kurucu rolümüzü pekiştirdik. 5G sürecinde de söz verdiğimiz yenilikleri hayata geçirdik. 5G ile ilk çevrim içi uzaktan ameliyatı, Türkiye’nin ilk milli endüstriyel 5G şebekesini ve ilk canlı 5G maç yayınlarını biz gerçekleştirdik. Şu anda içinde bulunduğumuz Atatürk Kültür Merkezi de Türkiye’nin 5G altyapısına sahip ilk kültür merkezidir” diye konuştu.

5G Anlatılan Değil, Yaşanan Bir Teknolojidir

Şahin, “5G anlatılan değil, yaşanan bir teknolojidir. Biz de bu deneyimi “herkes için 5G” diyerek Türkiye’nin dört bir yanına taşımak istiyoruz. Dünü inşa eden Türk Telekom, 5G ile geleceği de inşa etmeye devam edecektir” dedi.

Etiketler: AtatürkİstanbulKonserTeknolojiTürkiyeYapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İkinci kez sular altında kalan Gediz Ovası’ndaki bağlarda kök çürümesi tehlikesi

Sonraki Haber

Bakan Kurum, depremzede çocukların halı saha keyfini paylaştı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kaz Dağları’nda bilim dünyasını heyecanlandıran keşif: Yeni bir böcek türü bulundu
Bilim & Teknoloji

Kaz Dağları’nda bilim dünyasını heyecanlandıran keşif: Yeni bir böcek türü bulundu

20 Ekim 2026
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan kadınlara dijital hamle: Yapay zekâ eğitimleri başlıyor
Bilim & Teknoloji

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan kadınlara dijital hamle: Yapay zekâ eğitimleri başlıyor

20 Ekim 2026
Türkiye’de şirketlerin yüzde 64’ünde yapay zekâ alarmı! KPMG araştırması çarpıcı tabloyu ortaya koydu
Bilim & Teknoloji

Türkiye’de şirketlerin yüzde 64’ünde yapay zekâ alarmı! KPMG araştırması çarpıcı tabloyu ortaya koydu

20 Ekim 2026
‘Yapay zekayı yöneten kazanacak’
Bilim & Teknoloji

‘Yapay zekayı yöneten kazanacak’

20 Ekim 2026
Siber Güvenlik Farkındalık Ayı'nda, hızlanan tehditlere karşı güvenlik odaklı bir kültür inşa etmenin önemi vurgulanıyor
Bilim & Teknoloji

Siber Güvenlik Farkındalık Ayı’nda, hızlanan tehditlere karşı güvenlik odaklı bir kültür inşa etmenin önemi vurgulanıyor

20 Ekim 2026
Bakan Kacır: 2030’a kadar ülkemizin kurulu veri merkezi gücünü 1 gigavata çıkaracağız
Bilim & Teknoloji

Bakan Kacır dijital devrim için hedefi açıkladı: “2030’a kadar veri merkezi gücümüzü 1 gigavata çıkaracağız”

19 Ekim 2026
Sonraki Haber
Bakan Kurum, depremzede çocukların halı saha keyfini paylaştı

Bakan Kurum, depremzede çocukların halı saha keyfini paylaştı

En Güncel Haberler

Evde otururken tavandan kopan moloz yığını altında kalan kadın yaralandı
Yerel Haberler

Evde otururken tavandan kopan moloz yığını altında kalan kadın yaralandı

21 Ekim 2026
İzmir'de kavga ettiği kişinin kulağını ısırarak kopardı
Yerel Haberler

İzmir’de kavga ettiği kişinin kulağını ısırarak kopardı

21 Ekim 2026
Bursa'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Bursa’da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

21 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Fergani’nin 6’ncı milli uydusu uzaya çıktı

21 Ekim 2026
Yaşam

RAMS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Devran Bülbül’den açıklama

21 Ekim 2026
Yaşam

Türkiye, Katar, Pakistan ve Endonezya’dan savunma sanayiinde güç birliği! Doha’da kritik imzalar atılacak

20 Ekim 2026
Yaşam

Motosikletiyle çarptığı su borusu başına düştü

20 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Okan Buruk: Kazanmak için elimizden geleni yapacağız

Okan Buruk: Kazanmak için elimizden geleni yapacağız

- Haberton
21 Ekim 2026

‘Önümüzdeki beş maç çok kritik’ Mental yorgunluk zaman zaman bazı maçlarda ortaya çıkabiliyor ‘Hiç tam kadro olamadık’ Topa sahip olmamız...

Avrupa’da protesto dalgası büyüyor! Fransa’da sokağa çıkma yasakları, binlerce gözaltı: 7 ülkede neler oluyor?

Sonbahar mutfağında sağlıklı beslenmenin sırrı: Bal kabağı ve kök sebzelerle hazırlanan 7 nefis tarif

Okullarda yeni dönem başlıyor! Şefkat Kalkanı nedir, ne zaman uygulanacak? Velileri neler bekliyor?

Kalorifer yanan evlerde hava neden kuruyor? İdeal nem oranına dikkat!

Güncel Haber

Evde otururken tavandan kopan moloz yığını altında kalan kadın yaralandı

Evde otururken tavandan kopan moloz yığını altında kalan kadın yaralandı

21 Ekim 2026
İzmir'de kavga ettiği kişinin kulağını ısırarak kopardı

İzmir’de kavga ettiği kişinin kulağını ısırarak kopardı

21 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton