8 Kasım 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Müsavat Dervişoğlu’ndan sürece sert tepki: “Türk milletinin yasasından başka temel yasa tanımıyoruz”

Müsavat Dervişoğlu’ndan sürece sert tepki: “Türk milletinin yasasından başka temel yasa tanımıyoruz”

Haberton - Haberton
10 Haziran 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Müsavat Dervişoğlu'ndan sürece sert tepki: “Türk milletinin yasasından başka temel yasa tanımıyoruz”
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Terörsüz Türkiye” adıyla yürütülen süreç kapsamında gündeme gelen iddialara sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Ekonominin kitabını yazdık’ diyenler sayesinde, bugün dünya sefalet liginde şampiyonluğa koşuyoruz. Biz, ‘en kötü kim yönetecek’ olimpiyatlarında altın madalyaya koşuyoruz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, 2 haftadır haber kanallarında aynı konunun işlendiğini belirterek, “Tek bir başlık, tek bir gündem var. Ve bu konu, salt bir parti meselesi, şahısların çekişmesi olarak ele alınıyor. O ekranları seyredince sanırsınız ki memlekette başka bir şey olmuyor da bir siyasi parti içinde ‘adil bir rekabet’ yaşanıyor. Sanki hiç kimse, herhangi bir müdahalede bulunmamış da bir sorun kendi kendine oluşmuş ve Türkiye de o sorunla uğraşıyor. Ayrıca bu sorun, bize diğer tüm sorunlarımızı da unutturmuş, enflasyon ve hayat pahalılığı ortadan kalkmış, ekonomi programı tıkır tıkır işliyor. Emekli ve asgari ücretli hakkını almış, alın teri karşılığını bulmuş, işsizlik problemi aşılmış, çiftçi ürettiğinin karşılığını alıyor, asayiş diye bir derdimiz kalmamış; kadınlar, gençler, çocuklar güvende; esnaf, tüccar, sanayici halinden memnun; dış politikada her şey güllük gülistanlık; hukuk, adalet, demokrasi baharı yaşıyoruz öyle mi? İnsanın, ‘ne butlanmış be arkadaş’ diyesi geliyor. Bizi, değerlerimizi, canlarımızı, doğrularımızı kemiren, tüketen, öldüren tüm bu sorunlar ortadayken, kasten ve taammüden sahnelenen bu ‘cambaza bak’ oyunuyla milletimin gözüne perdeler indiriliyor. Kimdir sebebi? İktidar ve ortaklarıdır. Kimdir sebebi? İktidar ve yabancı ortaklarıdır. Kimdir sebebi? Buna ses etmeyenler, itiraz etmeyenlerdir” diye konuştu.

‘KOSKOCA TÜRKİYE, ŞİRKETE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğinden beri devlet nizamının çivisinin çıktığını söyleyen Dervişoğlu, “Hatırlayın, ormanlarımız günlerce cayır cayır yanarken kurumlar müdahale etmek için saatlerce bekledi. Neden? Çünkü bakanlar uçağa binmek için bile ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla’ cümlesini kurmak zorundaydı. Şimdi yine yangın mevsimine giriyoruz. İktidarın ne kadar hazırlık yaptığını, Allah korusun kaç dönüm orman yandığıyla anlayacağız. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti tek bir imzayla, tek bir kararla yönetilen adeta tek bir gruba kar payı dağıtan bir şirkete dönüştürülmüştür. Patrona sadakat da tek gaye haline getirilmiştir. Söylemeden geçmeyeyim. Yahu arkadaş, her birinizin üzüm misali birbirinize baka baka kararmasının alemi yok. Fikirleriniz, hasletleriniz olabilir de işinizi yapın kardeşim. Üzerinize vazife olan işleri yapın” dedi.

‘PAZAR FİLESİ, RAKAMLARIN GERÇEĞİNİ ANLATMAYA YETİYOR’

Ardından 5 Haziran’da açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon verilerine değinen Dervişoğlu, “Yıllık enflasyon yüzde 32,61. Merkez Bankası yıl sonu hedefini yüzde 16’dan yüzde 24’e çekti. Yani hedefi tutturamayınca, hedefi yukarı taşıdılar. ‘Ekonominin kitabını yazdık’ diyenler sayesinde, bugün dünya sefalet liginde şampiyonluğa koşuyoruz. Biz, ‘en kötü kim yönetecek’ olimpiyatlarında altın madalyaya koşuyoruz. Eskiden bu ülkede bir işçi emekli olduğunda alacağı ikramiyeyle başını sokacak mütevazı bir ev alabilirdi, evladının düğününü yapabilirdi. Şimdi ne yapıyor? Aldığı ikramiye ile elden aldığı borçları kapatıyor, kartının asgarisini ödüyor, ay sonunu nasıl getireceğini hesaplıyor. Ocak’tan bu yana beş aylık enflasyon yüzde 16’yı geçiyor. Bu oran, hepimizin eriyen satın alma gücünün oranı. Sofralarımızdan eksilen zeytinin, peynirin oranıdır. Bu yangın her yeri sarmışken, her sabah yeni bir cehenneme uyanırken, icraat yapması gereken iktidarın sözcüleri çıkıp sabır bekleyip, şükür nasihat edip, masa başında oynadıkları rakamlarla sahte başarı hikayeleri anlatıyorlar. Oysaki sadece pazar filesi, rakamların gerçeğini anlatmaya yetiyor. Çocuğunun beslenme çantasını boş gönderen anaların gözyaşları bıçağın kemiğe dayandığını gösteriyor. Buradan bu ülkeyi yönettiğini sananlara, sarayın itibarını vatandaşının onuruna tercih edenlere sesleniyorum. O saraylardaki oy hesaplarınız, entrikalarınız, ayak oyunlarınız, masa başı rakam cambazlıklarınız, sözde başarı cazgırlıklarınız sizi kurtaramayacak. Biz, milletimizle aynı safta omuz omuza geliyoruz. O haram saltanatınızı yıkmaya, bu milletin anasının ak sütü gibi helal hakkını millete vermeye geliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘MİLLETİN İRADESİ İMRALI’DA DEĞİL, BU MECLİS’TEDİR’

Dervişoğlu ayrıca, “DEM Partili Meclis Başkanvekili çıkmış, İmralı’yla görüşüp dönüyor ve ‘Kök yasa hazırlanacak’ diyor. Neymiş? Belli örgüt mensuplarının Türkiye’ye gelmesinin önü açılacakmış. Bunun için de İmralı’daki bebek katiline özgürlük mitingleri yapacaklarmış. Hiç yadırgamıyorum. Siz İmralı’daki caniye şayet ‘kurucu önder’ derseniz, komisyonu ayağına gönderirseniz, Nevruz Bayramlarında mesajlarını meydanlarda okutursanız olacağı budur. Bunlara ne söylesek az, ne söylesek faydasız. Açık ve net söylüyorum; bu millet, şehit analarının gözyaşlarını unutmadı. Bu millet, terörün bedelini gencecik fidanlarıyla ödedi. O ödenen bedelleri, kapalı kapılar ardında ‘bir sefere mahsus’ diyerek sıfırlayamazsınız. Milletin iradesi İmralı’da değil, bu kürsüdedir, bu Meclis’tedir. Safımız bu iradenin hakimiyetini savunmaktır” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gökçeada’ya, ‘şap hastalığından aşılı ari bölge’ statüsü tanındı

Sonraki Haber

Mustafa Bozbey’e 402 yıl hapis talebi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Güney Kore ile nükleer enerji ve teknoloji iş birliği vurgusu
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Karabağ’ı ziyaret edecek

7 Kasım 2026
Burhanettin Duran: Yönümüzü algoritmalara teslim etmek yerine, algoritmalara insani ve etik bir yön vermeliyiz
Politika

Burhanettin Duran’dan yapay zekâ ve algoritma uyarısı: “Gerçek görünmez kılındığında dezenformasyon güçlenir!”

7 Kasım 2026
Dervişoğlu: Açıklayın haramzadelerin kimler olduğunu
Politika

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a fon soruşturması çağrısı: “Haramzadelerin kimler olduğunu açıklayın!”

7 Kasım 2026
AK Parti’li Ala: Kim emanete ihanet ederse AK Parti'de barınamaz
Politika

Efkan Ala’dan sert mesaj: “Emanete ihanet eden AK Parti’de barınamaz!”

7 Kasım 2026
Politika

Bakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdülati ile görüştü

7 Kasım 2026
DEM Parti'li Bakırhan: Sürecin ağırlığına uygun adımlar atılmalıdır
Politika

Tuncer Bakırhan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ açıklaması: “Süreç tıkanmadı, somut adımlar atılmalı”

7 Kasım 2026
Sonraki Haber
Mustafa Bozbey'e 402 yıl hapis talebi

Mustafa Bozbey'e 402 yıl hapis talebi

En Güncel Haberler

Muğla’da esnaf ile müşteriler arasında kavga: 1’i ağır, 4 yaralı
Yerel Haberler

Muğla’da esnaf ile müşteriler arasında kavga: 1’i ağır, 4 yaralı

8 Kasım 2026
Ankara'da gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu
Öne Çıkan

Ankara’da gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu

8 Kasım 2026
Bursa'da otomobil takla atarak ters döndü: 3 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da otomobil takla atarak ters döndü: 3 yaralı

8 Kasım 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İzmir’de Jandarma 2’nci Savaşçı Yarışması sona erdi

7 Kasım 2026
Yaşam

Tokat’ta mevsimin ilk karı yağdı çocuklar kar topu oynadı

7 Kasım 2026
Yaşam

Kütahya Domaniç’te kar yağışı

7 Kasım 2026
Yaşam

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu askeri birliklerde incelemelerde bulundu

7 Kasım 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Ersoy: Hedefimiz Türk dünyası sinemasının daha güçlü bir konuma ulaşması

Bakan Ersoy: Hedefimiz Türk dünyası sinemasının daha güçlü bir konuma ulaşması

- Haberton
7 Kasım 2026

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Hedefimiz; festivalimizin her yıl daha geniş bir katılımla gerçekleştirilmesi, ortak yapımların artması ve...

Miras kalan evde kim oturabilir? Kardeşler arasında anlaşmazlık çıkarsa ne olur? İşte yasal haklar!

Saatler neden sağa doğru döner? Saat yönünün belirlenmesinin arkasındaki binlerce yıllık sır!

İnsanlar neden cenazelerde siyah giyer? Yasın rengi her kültürde aynı mı?

Kanser tedavisinin görünmeyen kahramanları! Hayat kurtaran ışınların arkasında kimler var?

Güncel Haber

Muğla’da esnaf ile müşteriler arasında kavga: 1’i ağır, 4 yaralı

Muğla’da esnaf ile müşteriler arasında kavga: 1’i ağır, 4 yaralı

8 Kasım 2026
Ankara'da gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu

Ankara’da gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu

8 Kasım 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton