Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik “rüşvet” ve “yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan ve büyükşehir belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek ile oğlu Mustafa Gökhan Böcek’in tahliye talepleri mahkeme tarafından reddedildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, aralarında Muhittin Böcek’in de bulunduğu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi. Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 4’üncü duruşmasına tutuklu sanıklar Muhittin Böcek ve oğlu Mustafa Gökhan Böcek de katıldı. Muhittin Böcek’in duruşma salonuna girişi sırasında izleyicilerden bazıları alkışlarla destek verdi. Böcek de salondakileri selamladı.
Tanıklar para transferlerine ilişkin konuştu
Duruşmada tanıkların beyanları alındı. Bir kuyumcuda satış danışmanı olarak çalışan Ahmet P., Serkan Ç. tarafından iş yerine getirildiğini ve Gökhan Böcek’e ait olduğunu belirttiği paralarla ilgili işlemleri anlattı. Ahmet P., önce yaklaşık 2 milyon 300 bin lira, daha sonra ise 4 milyon 350 bin lira tutarında para getirildiğini; “altın bozdurma” işlemi karşılığında evrak düzenlenerek paraların Muhittin Böcek’in gelini Zuhal Böcek ile Nurhak E.’ye gönderildiğini iddia etti.
Tanık Burhan K. ise şirket hesabından gönderilen paranın hangi amaçla transfer edildiğine ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi. Tanık Fatih A. da Serkan Ç.’nin şubat ayında sırt çantasıyla, mayıs ayında ise yeniden para getirdiğini, teslim aldığı paraları saydıktan sonra kasaya bıraktığını anlattı. Tutuksuz sanık Serkan Ç. ise 2,5 milyon lira değerindeki dövizi ilk seferde mağaza poşetiyle, ikinci seferdeki 4 milyon 350 bin lirayı ise bavulla götürdüğünü söyledi.
Mustafa Gökhan Böcek: ‘Muhittin Böcek’in oğlu olduğum için tutuklandım’
Mustafa Gökhan Böcek, savunmasında hakkındaki iddialara ilk günden itibaren yanıt verdiğini belirterek tahliyesini talep etti. Yaklaşık 13 aydır tutuklu bulunduğunu söyleyen Böcek, “Muhittin Böcek’in oğlu olduğum için tutuklandım. Çocuğumdan, eşimden, ailemden ayrıldım. Çocuğum 9 aylıktı, 22 aylık oldu. Bu süreçte yürümeyi, konuşmayı öğrendi. Yanında olamamanın üzüntüsünü yaşıyorum” dedi.
Ailesinin de tutukluluk sürecinden etkilendiğini belirten Böcek, annesinin yeniden kanser olduğunu söyledi. Mustafa Gökhan Böcek, “Sizden ayrıcalık istemiyorum. Kaçma şüphem, delil karartma ihtimalim kalmamışsa ailemin, çocuğumun yanında olmak istiyorum. Adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
Muhittin Böcek: ‘İftira ve uydurmalarla uğraşıyorum’
Muhittin Böcek de savunmasında 5 Temmuz 2025’ten bu yana kendisine yöneltilen sorulara samimi şekilde yanıt verdiğini ve yargılama sürecine katkı sağladığını söyledi. Tutuklu olmasını fırsat bilen kişilerin kendisi hakkında iddialarda bulunduğunu savunan Böcek, “Tutuklu olmamı son günlerde fırsat bilenlerin iftira ve uydurmalarıyla uğraşıyorum. Anayasal haklarım ihlal ediliyor. Biz devlete ve adalete emanetiz” dedi.
Yargıya güvendiğini ifade eden Böcek, şöyle devam etti: “Bu süreçte ne yaptımsa devletim, milletim ve adalet için yaptım. Adalet yerini bulacak diye ümit ediyorum. Tutukluluk sürecimde arkamdan oluşturulan algıyı çok iyi biliyorum. Yargımızı kimsenin etkileyeceğini düşünmüyorum.”
Sağlık durumunu gerekçe göstererek tahliye istedi
Muhittin Böcek, sağlık sorunlarına da değinerek tedavisinin aksadığını öne sürdü. Böcek, “Mevcut sağlık durumumun göz önüne alınmasını istiyorum. Beni ayakta tutan 20 yıllık 4 doktorum özel hastanede olduğu için tedavi olamıyorum. Hayatım boyunca yanlış yapmadım. Belediyemi kamu zararına uğratmadım. 6 dönem başkanlığım süresince 10 gün izin almadım. Ömrümü hemşehrilerime adadım” diye konuştu.
Önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirten Muhittin Böcek, mahkemeden tahliyesine karar verilmesini istedi.
Tahliye talepleri reddedildi
Mahkeme heyeti, duruşmadaki beyan ve taleplerin değerlendirilmesinin ardından Muhittin Böcek ile oğlu Mustafa Gökhan Böcek’in tahliye taleplerini reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.












