6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Muhalefetin vizyonsuzluğuyla zaman kaybedemeyiz

Muhalefetin vizyonsuzluğuyla zaman kaybedemeyiz

Haberton - Haberton
27 Nisan 2022
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Muhalefetin vizyonsuzluğuyla zaman kaybedemeyiz

Muhalefetin vizyonsuzluğuyla zaman kaybedemeyiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Ülkemize yatırım getirecek, istihdamı ve ihracatı artıracak yatırımları konuşmak, Türkiye’nin gerçek gündemi olmalı. Muhalefetin vizyonsuzluğuyla, hezeyanlarıyla, iftiralarıyla kaybedecek bir saniyemiz bile yok” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi programa katılmak için Yalova’ya geldi. İlk olarak DowAksa Karbon Elyaf Kompozit Malzeme Üretim Tesisi Temel Atma Töreni’ne katılan Varank’a Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar ve DowAksa yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Bakan Varank, Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın sayılı karbon elyaf üreticilerinden DowAksa’nın yeni üretim tesisinin temelinin atılmasını gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye’yi küresel bir üretim üssü haline getirme gayretlerinin meyvelerini aldıklarını belirten Bakan Varank, “DowAksa firması, zaten uzun süredir Yalova’nın, ülkemizin katma değerli üretimine ve ihracatına önemli katkılar sunuyordu. Bugün temelini atacağımız yeni yatırımla firma, üretim kapasitesini 2,5 kat artırarak, ülkemize sağladığı katma değeri çok daha yukarılara taşımış olacak.

Muhalefetin vizyonsuzluğuyla zaman kaybedemeyiz

Salgına, savaşlara, dünyada yaşanan bütün belirsizliklere rağmen yatırımlarına durmaksızın devam eden müteşebbislerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu yatırım özelinde ise Türkiye’de yatırım yapmayı düşünen tüm girişimcilere parmakla göstereceğimiz bir yatırım olarak hızla bu tesisin tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi. 

‘KENDİ KAYNAKLARIMIZLA KARBON ELYAF ÜRETMEMİZ GURUR VERİCİ’

Dünyanın hem en ekonomik hem de en iyi performansa sahip karbon elyafının Yalova’da üretildiğini belirten Bakan Varank, “Karbon elyaf sektörü her yıl ortalama yüzde 10-15 oranında büyüyor. Geçtiğimiz yıl 118 bin ton olan talebin, 2030 yılında 400 bin tona ulaşmasını öngörüyoruz. Pazardaki bu talebi öngörerek 2012 yılında bu vizyoner yatırıma imza atan firmamız bunun karşılığını hızlı bir şekilde alıyor. Yabancı bir şirketin üretim lisansına bağlı olmadan, kendi kaynaklarımızla karbon elyafı üretebiliyor olmamız ve bunun teknolojisini Türkiye içerisinde geliştiriyor olmamız ülkemiz adına son derece gurur verici” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYADAKİ PAZAR PAYIMIZI ARTIRACAĞIZ’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Ülkemize yatırım getirecek, istihdamı ve ihracatı artıracak yatırımları konuşmak, Türkiye’nin gerçek gündemi olmalı. Muhalefetin vizyonsuzluğuyla, hezeyanlarıyla, iftiralarıyla kaybedecek bir saniyemiz bile yok” dedi.

Yerli üretimin önemine dikkat çeken Bakan Mustafa Varank, “Tabi Rusya -Ukrayna savaşıyla yerli ve milli üretimin, kendi kaynaklarıyla, kendi kendine yeten bir ülke olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu açıdan ileri teknolojili, yüksek katma değerli malzemeleri geliştirebiliyor, üretebiliyor olmamız da ülkemizin stratejik konumunu güçlendiren bir unsur. Türkiye’nin milli teknoloji ajandasında ilk sıralarda yer alan e-mobilite, uzay, savunma sanayi ve yenilenebilir enerji alanlarında ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılayabileceğiz. Tabi bu imkanlarla birlikte hem kendi ihtiyaçlarımızı karşılarken, dünyadaki pazar payımızı da artırmış olacağız” dedi.

Zaman zaman çevresel bazı tepkilerle bu tip yatırımlara karşı çıkanların olduğunu ifade eden Bakan Varank, sözlerine şöyle devam etti:

“Ne çevreden anlayan, ne üretimden anlayan ne de bu ülkenin ekonomisinin güçlenmesinden anlamayan insanların sizi durdurmasına müsaade etmeyin. Muhalefet biliyorsunuz bizi sık sık eleştiriyor. Diyorlar ki biz orta gelir tuzağına takıldık, orta gelir tuzağından nasıl çıkacağız, nasıl üretime döneceğiz. Ama yatırım yapmaya geldiğinde karşınıza ilk muhalefet çıkıyor. Bizim bunlarla uğraşacak vaktimiz yok. Biz yatırımlara devam edeceğiz, üretimlere devam edeceğiz ve çevreye saygılı bir şekilde bunları yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’deki yatırımcılarla birlikte ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz.”

Muhalefetin vizyonsuzluğuyla zaman kaybedemeyiz

‘SON 2 YILIN ‘Z’ RAPORU’NA BAKTIĞIMIZDA DOĞRU YOLDAYIZ’

Salgın sürecinin gelişmiş ülkelerin dahi kırılgan siyasi, toplumsal ve ekonomik bir yapıya sahip olduklarını gösterdiğini belirten Bakan Varank, “Bu dönemde küresel üretim ve tedarik zincirlerinde yaşanan sıkıntılar, Türkiye’yi alternatif tedarik merkezlerinden biri haline getirdi. Biz de bu fırsatı değerlendirmek için, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceliklendiren yeni ekonomi programımızı sabırla uygulamaya devam diyoruz.

Türkiye’nin kendi dinamikleriyle dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilmesi için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam ediyoruz. Son 2 yıla ait ‘z raporu’na baktığımızda doğru yolda olduğumuzu da çok ciddi bir şekilde görebiliyoruz. 2020 yılında, bakanlık olarak, 10 bin 500, 2021 yılında ise yaklaşık 13 bin yatırım teşvik belgesi düzenledik. Bu belgeler kapsamında, öngörülen sabit yatırım tutarı şu anda 600 milyar liraya ulaşmış durumda. Bu yeni yatırımlarla inşallah istihdama 700 bin yeni vatandaşımızı katabileceğimizi öngörüyoruz” dedi.

Bakan Varank, Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın sayılı karbon elyaf üreticilerinden DowAksa’nın yeni üretim tesisinin temelinin atılmasını gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye’nin 2003 yılından bu yana 239 milyar dolar doğrudan uluslararası yatırım çekmeyi başardığını söyleyen Bakan Varank, şunları kaydetti:

“Orta ve Doğu Avrupa’nın en fazla doğrudan yatırım alan 2’nci ülkesi olmamız, Türkiye’ye olan güvenin aslında en son işaretlerinden bir tanesidir. Daha önce Türkiye’yi üretim amacıyla tercih etmiş küresel şirketler, artık bununla yetinmiyorlar. Türkiye’yi Ar-Ge, tasarım, lojistik ve yönetim merkezi olarak görüp yeni yatırımlarını genişlettiklerini dile getirerek, Bugün burada olduğu gibi ülkemize yatırım getirecek, istihdamı ve ihracatı arttıracak yatırımları konuşmak, Türkiye’nin gerçek gündemi olmalı. Muhalefetin vizyonsuzluğuyla, hezeyanlarıyla, iftiralarıyla kaybedecek bir saniyemiz bile yok.”

Konuşmaların ardından Bakan Varank ve protokol üyeleri, butona basarak tesisin temelini attı. Varank’a, karbon elyaftan üretilen bir tablo hediye edildi. Törenin ardından Varank, tente ve cam sistemleri üzerine üretim yapan Nevten fabrikasını da gezdi ve üretim hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Daha sonra Yalova Valiliği’ne geçen Bakan Varank, burada Yalova İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) imza törenine katıldı.

Etiketler: Ihracat
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Haysiyetimize saldırana eyvallah edecek değiliz

Sonraki Haber

Bruno Peres ameliyat oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Bruno Peres ameliyat oldu

Bruno Peres ameliyat oldu

En Güncel Haberler

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama
Yerel Haberler

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Konya'da sağanak, taşkınlara neden oldu
Yerel Haberler

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Yerel Haberler

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp 'yatırım dolandırıcılığı' yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp ‘yatırım dolandırıcılığı’ yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama

- Haberton
5 Haziran 2026

İstanbul merkezli 27 ilde, banka yöneticileri ve yatırım uzmanlarının isim ve fotoğraflarını izinsiz kullanarak 'sahte yatırım grupları' oluşturan şüphelilere yönelik...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Konya'da sağanak, taşkınlara neden oldu

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton