25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Muğla’da ormanlara giriş 1 Mayıs’tan itibaren yasak

Muğla’da ormanlara giriş 1 Mayıs’tan itibaren yasak

Haberton - Haberton
12 Nisan 2025 - Güncellenme Tarihi 20 Mayıs 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Muğla'da ormanlara giriş 1 Mayıs'tan itibaren yasak
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Muğla’da havanın ısınmaya başlaması ve yangın riskinin artması nedeniyle ormanlara giriş 1 Mayıs’tan itibaren yasaklanacak.

Muğla Valiliği’nde düzenlenen 2025 yılı orman yangınlarıyla mücadeleye hazırlık toplantısında 2024’teki yangınlar değerlendirilerek alınacak önlemler ve koordinasyon çalışmaları, görev yapacak personel, araç-gereçler, hava unsurları, gönüllü ekiplerin katkısı ve ilk müdahale süreleri gibi konular ele alındı. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, personel ve ekipman durumu, erken uyarı ve ihbar sistemleri, eğitim ve farkındalık çalışmaları, koruyucu önlemler ile yangına ilk müdahale ve sonrasında yürütülen çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, konuşmasında, ormanların aynı zamanda yaşamın, biyoçeşitliliğin ve doğal dengenin vazgeçilmez parçası olduğunu söyledi. İlin zengin orman varlığına sahip olduğunu belirten Akbıyık, “Bu zenginlik, büyük bir sorumluluğu beraberinde getiriyor. Milli servetimiz ormanlarımızı korumak, olası yangınlara karşı hazırlıklı olmak, iş birliği içerisinde hareket etmek ve vatandaşlarımızın duyarlılığı hayati önem taşıyor” dedi.

Geçen yıllarda orman yangınlarıyla mücadelede devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini vurgulayan Vali Akbıyık, tüm kurumlar, kolluk birimleri, yerel yönetimler, gönüllüler, özel sektör ve vatandaşların seferberlik ruhuyla topyekun hareket ederek mücadeleye destek verdiğini söyledi.

YENİ KARARLAR ALINDI

Toplantıda yangına hassas bölgelerin haritalandırılması, erken uyarı sistemleri, izleme teknolojilerinin kullanımı, orman köylerinde bilinçlendirme çalışmaları gibi kurumlar tarafından yürütülecek çalışmaların yanı sıra vatandaşları yakından ilgilendiren yeni kararlar alındı. Buna göre, orman içi ve kenarındaki tarlalarda anız, bağ, bahçe ve zeytinliklerde ot, çalı yakmanın Orman Kanunu’nun 76’ncı maddesi gereği yasak olduğu belirtildi. Bu konuda çiftçilerin eğitilmesi, kritik yerlerde, ormana bitişik hububat tarlalarında hasadı müteakip yanıcı maddelerden arındırılmış 10 metrelik mineral toprağın açığa çıkarıldığı koruyucu şeritler oluşturulacağı, uygulamanın kaymakamlıklar ve tarım müdürlükleri tarafından takip edileceği bildirildi.

Zeytinliklerde hasat sonrası anız yakılmaması ve teknik açıdan toprak işlemesi mümkün olan zeytinliklerin altlarının sürülmesi için mahalle halkına eğitim verileceği, kırsalda biçerdöver gibi tarım araçlarıyla çalışanların, yanlarında en az 2 tonluk su tankeri ve 2 yangın söndürücü tüpü bulundurmalarının zorunlu olacağı ifade edildi. Yaz aylarında il dışından gelen arıcı ve çobanların kimlik tespitinin muhtarlar, jandarma ve ilgili kurumlar tarafından yapılacağı, bu kişilere yangın eğitimi verileceği, ayrıca yanlarında en az 2 yangın söndürme tüpü bulundurmalarının sağlanacağı belirtildi.

Yangın riski yüksek bölgelerde 1 Mayıs-30 Kasım’da ormanlara girişin yasaklanacağı, temmuz ve ağustos aylarında kolluk kuvvetlerinin, orman yollarında devriye faaliyetlerini artıracağı anlatıldı. Arazöz ve su tankerlerinin geçişini engelleyecek şekilde araç parkına izin verilmeyeceği, caydırıcı devriye hizmetlerinin temmuz, ağustos aylarında daha yoğun yapılacağı ifade edildi. Orman köyleri ve turizm bölgelerinde havai fişek, paraşütlü dilek feneri gibi yangın riski oluşturan eğlence araçlarının kullanılmasına karşı mahalli idarelerce önlem alınacağı belirtildi.

Etiketler: MuğlaOrman
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bisküviyi çaya bandırmak: Bir ritüelin sıcaklığı ve huzuru

Sonraki Haber

Şehit polis memuru İbrahim Güney son yolculuğuna uğurlandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Düğün günü ölü bulundular
Öne Çıkan

Düğün günü ölü bulundular

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Bakanlık’tan 81 ile genelge: Okullarda x-ray, turnike ve panik butonu dönemi

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Başakşehir’de dehşet! Pencereden sarkıttığı köpeği cama vurup kaydetti

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

İstanbul’da 100 bin konutun hak sahipleri bugün belirlenecek

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Gülistan Doku’nın cansız bedenine ulaşmak için JAK ve JASAT ekiplerinden geniş çaplı arama

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Adalet Bakanlığı duyurdu: 638 faili meçhul dosya yeniden açıldı!

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Şehit polis memuru İbrahim Güney son yolculuğuna uğurlandı

Şehit polis memuru İbrahim Güney son yolculuğuna uğurlandı

En Güncel Haberler

Türkiye ve Suriye'den ortak uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler

Türkiye ve Suriye’den ortak uyuşturucu operasyonu

25 Nisan 2026
Rize'de sahilde erkek cesedi bulundu
Yerel Haberler

Rize’de sahilde erkek cesedi bulundu

25 Nisan 2026
MİT ile Suriye İçişleri Bakanlığı'ndan ortak operasyon; gemide 236 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi
Yerel Haberler

MİT ile Suriye İçişleri Bakanlığı’ndan ortak operasyon; gemide 236 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

26 yıldır kayıp olan Sinem’in babası: Bizim için yeni bir umut

25 Nisan 2026
Yaşam

Kırşehir’de ‘sakura’ esintisi; festivale Japon büyükelçi de katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Motosikletin hafif ticari araca çarptığı kaza kamerada

25 Nisan 2026
Yaşam

Lübnan’a gidecek yardım gemisi, Mersin’den yola çıktı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Genelkurmay Başkanı Munir ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Genelkurmay Başkanı Munir ile görüştü

- Haberton
25 Nisan 2026

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Munir ile İslamabad’da bir araya geldi. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi,...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Türkiye ve Suriye'den ortak uyuşturucu operasyonu

Türkiye ve Suriye’den ortak uyuşturucu operasyonu

25 Nisan 2026
Rize'de sahilde erkek cesedi bulundu

Rize’de sahilde erkek cesedi bulundu

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton