25 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Muğla ve İzmir’de yazlık kiraları yükselişte

Muğla ve İzmir’de yazlık kiraları yükselişte

Haberton - Haberton
14 Nisan 2022
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Muğla ve İzmir'de yazlık kiraları yükselişte

Muğla ve İzmir'de yazlık kiraları yükselişte

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Muğla ve İzmir’de yazlık sezonun yaklaşmasıyla birlikte kiralık villa fiyatları da yükselişe geçti. Bodrum’da geçen sezon 50 bin lira kira istenen villaların ise donanımına göre aylık kiraları 90 bin ile 100 bin liraya kadar yükseldi.

İzmir ve Muğla‘nın turizm cenneti ilçelerinde pandemiyle birlikte talebin arttığı yazlık ev ve villalara bu yıl da ilgi var. Ancak arzın yoğun talep karşısında yetersiz olması fiyatların da büyük oranlarda artmasını beraberinde getirdi. Muğla’nın Bodrum ilçesinde, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte kiralık yazlık ev ve villalara talep yüksek. Bu kapsamda kent merkezi başta olmak üzere en çok rağbet gören yerlerden olan Yalıkavak Mahallesi’nde senelik kiralandığında aylık 5 bin ile 7 bin lira aralığında olan 2+1 dairelerin sezonluk olarak aylık kirası 25-30 bin lira, geçen sezon 50 bin lira kira istenen villaların ise donanımına göre aylık 90 bin ile 100 bin liraya kadar yükseldi.

Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Genel Sekreteri Serkan Zeki Öztuncay, “Geçen sene sezonluk kiralan daire ve villaların mal sahipleri, kazançlarının tatlı gelmesi nedeniyle yıllık kiralama yapmaya yanaşmıyor. Bu da ciddi sıkıntıya neden oluyor. Bunun sonucunda da yıllık kiralama yapılmayan yerlerdeki villa ve dairelerin hem değeri hem de sezonluk fiyatlarında artış oldu.

Muğla ve İzmir’de yazlık kiraları yükselişte

Bu bölgelere tatil amaçlı gelenlerin de bu nedenle işleri zorlaştı. Bölgesel olarak baktığımız zaman, en çok rağbet gören yerler arasında Yalıkavak öne çıkıyor.  Geçen sene sezonda aylık 50 bin lira kira istediğimiz villa şu an fiyatı donanımına göre 90 bin ile 100 bin lira arasında değişiyor. Daireler de ise geçen sezon 25-30 bin lira olan kiralama fiyatları ise bu sezon 40 bin ile 50 bin liraya çıkmış durumda.

Pandemi sürecinin başlamasıyla beraber oluşan fiyat artışları bölgemize olan talep nedeniyle halen devam ediyor. Bu talebin etkisinin yanında özellikle Yalıkavak’ta fiyat artışlarının sebebinin bir diğer nedeni de bölgenin imara kapalı olmasıdır. Dolayısıyla yeni yapılaşma olmaması, mevcut gayrimenkullere olan talebi daha da yükseltmekte. Çok lüks olan yerlerde ise tamamen arz talep ilişkisine göre fiyatlamalar gündeme geliyor” dedi.

‘YILLIK KİRAYA VERİLECEK EV SAYISI HER GEÇEN GÜN AZALIYOR’

Bu sene özellikle sezonluk kiralıklarda talebin çok olduğunu vurgulayan Öztuncay, “Fiyatların çok yüksek olması bizim elimizi güçsüzleştiriyor. Bodrum merkez ve Yalıkavak’ta geçen sene yıllık kiralamalarda aylık 2 bin- 2 bin 500 bin lira istenen 2+1 dairelere şimdi 5 bin- 7 bin lira arasında değişen kiralar isteniyor. Hal böyle olunca da Bodrum’da yıllık olarak kiraya verilen ev sayısı her geçen gün azalıyor” diye konuştu.

MARMARİS, FETHİYE VE DATÇA’DA KİRALIK EV FİYATLARI TAVAN YAPTI

Muğla ve İzmir’de yazlık kiraları yükselişte

İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerde yaşayanların yanı sıra yabancı turistlerin tatillerini geçirdiği Muğla’nın turistik ilçelerinde turizm sezonuna sayılı günler kala kiralık ev fiyatları neredeyse iki katına çıktı. Datça’da 1+1 evler 3 bin lira ile 5 bin lira, 2+1 evler 6 bin ile 8 bin lira, 3+1 evler 9 bin ile 12 bin lira, Fethiye’de 1+1 evler 3 bin lira ile 5 bin lira, 2+1 evler 6 bin lira ile 8 bin, 3+1 evler 9 bin lira ile 13 bin, Marmaris’te 1+1 evler 3 bin ile 5 bin lira, 2+1 evler 6 bin lira ile 8 bin lira, 3+1 evler ise 10 bin lira ile 18 bin lira arasında kiraya veriliyor.

İZMİR’DE YAZLIK KİRALARI YÜZDE 100 ARTTI

İzmir’de de yaz dönemi için kiralık konutlara talebin artmasıyla birlikte fiyatlar da yükselişe geçti. Sezonluk kira bedelleri en fazla Çeşme de artarken Foça, Urla gibi tatil beldelerindeki artış yüzde 100’e çıktı. Ege’nin incisi İzmir’in Çeşme ilçesindeki kiralık konut fiyatları hakkında bilgi veren Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, pandemiyle birlikte hem arsa hem konut fiyatlarında bir artış olduğunu söyledi. Demir, “Hem kiralama hem de satışta oldukça fazla bir artış yaşandı.

Bu artış halen devam ediyor. Şu an Çeşme’de ne satılık arsa ne kiralık ev kalmış durumda. Sezonluk fiyatlardan örnek verecek olursak Mamurbaba ve Ilıca’da havuzlu bir villanın haziran-temmuz ve ağustos aylarını kapsayan sezonluk fiyatı 250 bin liradan başlıyor 750 bin liraya kadar gidiyor. Hatta donanımına göre 1 milyon liraya bile villa bulmak mümkün. Bu rakamlar Çeşmede sadece bir sezon için geçerli. Kiralık evlere talepler pandemi bitince azalır mı diye beklerken kiralamalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Burada aylık 10 bin TL’nin altında konut bulmak çok zor hatta imkansız” dedi.

‘UKRAYNA VE RUSYA SAVAŞI NEDENİYLE ÜLKEMİZE GELENLER VAR’

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ise şunları söyledi

“Kiralık konutlar şu an İzmir genelinde revaçta. Pandemiden ziyade Ukrayna ve Rusya savaşı nedeniyle ülkemize gelenler var. Özellikle bu tip yerleri tercih ediyorlar ilk tercihleri Antalya, ikinci Alanya daha sonra ise İzmir geliyor. Genelde Çeşme Alaçatı, Foça, Aliağa, Urla gibi yerlere talep var. Fiyatlar da bu nedenle yükseliyor. Sezonluk villa kiraları Foça’da 50 bin ile 100 bin lira arası değişiyor. Evin büyüklüğü konumu ve deniz görmesine göre fiyatlar farklılık gösteriyor. Bu rakamlar 3 aylık rakamlar, geçen yıla göre yüzde 100’lük bir artış var.”

Etiketler: BodrumİzmirMuğla
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bursa’da çiftlikte yangın: 4 bin tavuk öldü

Sonraki Haber

Mali büyükelçilerinin güven mektupları kabul edildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kağıthane’de sokakta silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Kağıthane’de sokakta silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti

25 Ekim 2026
Balık tutarken göle düştü, cansız bedeni bulundu
Yerel Haberler

Balık tutarken göle düştü, cansız bedeni bulundu

25 Ekim 2026
Zeytinburnu’nda iki grup arasında silahlı kavga: Binalara ve iş yerine mermi isabet etti
Yerel Haberler

Zeytinburnu’nda iki grup arasında silahlı kavga: Binalara ve iş yerine mermi isabet etti

25 Ekim 2026
Bakırköy'de acı kaza: Otomobile çarpan motosikletin sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Bakırköy’de acı kaza: Otomobile çarpan motosikletin sürücüsü öldü

25 Ekim 2026
Otoyolda karşı şeride geçen TIR otomobile çarptı 1 ölü 2 yaralı
Yerel Haberler

Otoyolda karşı şeride geçen TIR otomobile çarptı: 1 ölü 2 yaralı

25 Ekim 2026
Adana'da trafikte dehşet: Tartıştığı kişiye sopayla vurduktan sonra takip edip yine saldırdı
Yerel Haberler

Adana’da trafikte dehşet: Tartıştığı kişiye sopayla vurduktan sonra takip edip yine saldırdı

25 Ekim 2026
Sonraki Haber
Erdoğan, güven mektuplarını kabul etti

Mali büyükelçilerinin güven mektupları kabul edildi

En Güncel Haberler

İnsan kendini ne kadar sevebilir?
Yazarlar

İnsan kendini ne kadar sevebilir?

25 Ekim 2026
Spor dünyasında yoğun gün: Süper Lig derbi mesaisi ve Dünya Güreş Şampiyonası heyecanı
Spor Haberleri

Spor dünyasında yoğun gün: Süper Lig derbi mesaisi ve Dünya Güreş Şampiyonası heyecanı

25 Ekim 2026
Kral Halid Havalimanı'ndaki 2 terminalden uçuşların yapılacağı açıklandı
Dış Haberler

Kral Halid Havalimanı’ndaki 2 terminalden uçuşların yapılacağı açıklandı

25 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İlk olimpiyat ateşi’ efsanesinin adresi Yanartaş, turistlerin uğrak noktası

25 Ekim 2026
Yaşam

Hataylı sörfçüler İrlanda’dan başarıyla döndü

25 Ekim 2026
Yaşam

Karadeniz’de istilacı böcek kabusuna ‘siber’ kalkan

25 Ekim 2026
Yaşam

Erciyes’in eteklerindeki ‘Ortaseki Ormanı’nda renk cümbüşü

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Balık tutarken göle düştü, cansız bedeni bulundu

Balık tutarken göle düştü, cansız bedeni bulundu

- Haberton
25 Ekim 2026

Adana'da balık tuttuğu sırada dengesini kaybettiği iddia edilen Müslüm U. (25), Seyhan Baraj Gölü'ne düşerek boğuldu. Olay, dün saat 18.30...

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Zihnimiz bizi nasıl yanıltıyor? Günlük hayatta fark etmeden yaptığımız 12 düşünme hatası

Güncel Haber

'İlk olimpiyat ateşi' efsanesinin adresi Yanartaş, turistlerin uğrak noktası

‘İlk olimpiyat ateşi’ efsanesinin adresi Yanartaş, turistlerin uğrak noktası

25 Ekim 2026
Hataylı sörfçüler İrlanda'dan başarıyla döndü

Hataylı sörfçüler İrlanda’dan başarıyla döndü

25 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton