17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - MSB’den bayrak provokasyonuyla ilgili açıklama: Failler tespit edildi

MSB’den bayrak provokasyonuyla ilgili açıklama: Failler tespit edildi

Haberton - Haberton
22 Ocak 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
MSB'den bayrak provokasyonuyla ilgili açıklama: Failler tespit edildi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Savuma Bakanlığı’ndan Nusaybin’deki bayrak provokasyonuyla ilgili açıklama; “Bayrağımıza yönelik saldırı, organize bir provokasyondur”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Nusaybin-Kamışlı sınır hattındaki Türk bayrağına yönelik saldırıya ilişkin, “Nusaybin’de bir grup terör örgütü sempatizanı tarafından yasa dışı sınır geçiş teşebbüsü ve eski gümrük sahasında bulunan bayrağımıza yönelik saldırı, milletimizin hassasiyetlerini hedef alan organize bir provokasyondur” açıklamasını yaptı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlığın haftalık faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye’de huzur, güvenlik ve istikrar için gerçekleştirdiği görev ve faaliyetler kapsamında geçen hafta 3 PKK’lı teröristin daha teslim olduğunu belirtti. Tuğamiral Aktürk, “Kalıcı güvenliği tesis etmek amacıyla sınırlarımızda ve ötesinde mayın ve el yapımı patlayıcı ile mağara, sığınak ve barınak tespit ve imha çalışmalarına devam edilmiştir. Ayrıca, son 1 haftada imha edilen 5 kilometre tünel ile birlikte Menbic’te tespit edilen tünel hatlarının yüzde 93’ü (450 kilometre) başarıyla imha edilmiş. Böylece Suriye Harekat Alanlarında imha edilen tünel uzunluğu 752 (Tel Rıfat: 302 / Menbic 450) kilometre olmuştur” dedi.

‘1’İ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU 124 KİŞİ YAKALANDI’

Hudut güvenliğine ilişkin de bilgi veren Tuğamiral Aktürk, “Zorlu iklim ve arazi şartlarında kesintisiz devam eden, tesis edilen kademeli güvenlik sistemiyle uluslararası standartlarda korunan hudutlarımızda ise hafta boyunca; 1’i terör örgütü mensubu olmak üzere 124 kişi yakalanmış, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 346 olmuş, engellenen 1976 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 3 bin 528’e ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

‘TSK’NIN SOMALİ AÇIKLARINDAKİ GÖREV SÜRESİ 1 YIL UZATILDI’

Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin; milli güvenliğin yanı sıra bölgesel ve küresel barış ve istikrara etkin katkılar sunmaya da devam ettiğini işaret ederek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 20 Ocak’ta yapılan oylama ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin; Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde deniz haydutluğu ve terörizmle mücadele kapsamındaki görev süresinin 10 Şubat 2026’dan itibaren 1 yıl uzatılmasına ilişkin tezkere kabul edilmiştir. Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu bünyesinde teşkil edilen Sınır Güvenliği Müşterek Teknik Koordinasyon Ekibi, 26-31 Ocak tarihleri arasında ülkemizi ziyaret edecektir. Ziyaret kapsamında; Bakanlığımız başta olmak üzere diğer bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından sınır güvenliği, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele konularında tecrübe aktarımı yapılması, sınır güvenliği fiziki emniyet sistemleri konusunda yetkin savunma sanayi firmalarının gezilmesi planlanmaktadır” diye konuştu.

‘GAZZE PLANININ İKİNCİ AŞAMASINA GEÇİLMESİ MEMNUNİYET VERİCİ’

Tuğamiral Aktürk, Gazze barış planına ilişkin de “Gazze planının ikinci aşamasına geçilmesi, Gazze Şeridi’nin idaresini üstlenecek Filistinli Teknokrat Komitenin kurulması, Barış Kurulu ve organlarının tesisine yönelik çabaların sürdürülmesi memnuniyet vericidir. Bununla birlikte, Gazze’de kalıcı barışın tesisi ve bölgede istikrarın temini için İsrail’in tüm bu çabalara ve anlaşmalara uygun hareket etmesi, ateşkes ihlallerinden vazgeçmesi, insani yardımları sekteye uğratmaması ve uluslararası toplumun ise bunun takipçisi olması gerekliliği önemini korumaktadır” dedi.

‘TÜRKİYE, SURİYE’NİN TERÖRLE MÜCADELESİNE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEK’

Tuğamiral Aktürk’ün sunumundan sonra Bakanlıktan güncel konulara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Suriye’deki son duruma ilişkin, “Suriye hükümeti; Halep’ten başlayarak diğer bölgelere uzanan bir hatta terörle mücadele operasyonlarını icra etmektedir. Bu operasyonların amacı; kamu düzenini tesis etmek ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamaktır. Bu kapsamda, SDG’nin 10 Mart ve 18 Ocak mutabakatlarına koşulsuz şekilde uyarak entegrasyonu başlatması, Suriye’de kalıcı istikrarın sağlanması açısından kritik önemdedir. Ülkemiz, ‘Tek devlet, tek ordu’ ilkesi doğrultusunda, Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine ve savunma kapasitesinin artırılmasına destek vermeye devam edecektir” denildi.

‘NUSAYBİN’DE İDARİ TAHKİKAT DERHAL BAŞLATILMIŞTIR’

Nusaybin-Kamışlı sınır hattındaki Türk bayrağına yönelik saldırıyla ilgili de “Nusaybin’de bir grup terör örgütü sempatizanı tarafından yasa dışı sınır geçiş teşebbüsü ve eski gümrük sahasında bulunan bayrağımıza yönelik saldırı, milletimizin hassasiyetlerini hedef alan organize bir provokasyondur. Devletimizin ilgili kurumları tarafından olayın failleri tespit edilmiş olup, gereği yapılmaktadır. Ayrıca yaşanan her olayda olduğu gibi, bu olaya da ilişkin idari tahkikat derhal başlatılmıştır” açıklaması yapıldı.

‘TYPHOON UÇAK GÖRÜŞMELERİ OLUMLU ŞEKİLDE DEVAM ETMEKTEDİR’

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun Katar ziyaretine ilişkin de “18-19 Ocak 2026 tarihlerinde, Typhoon uçakları tedarik sürecini görüşmek üzere Katar Hava Kuvvetleri Komutanı ev sahipliğinde Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri Komutanının da katılımı ile üçlü toplantı icra edilmiştir. Toplantıda uçakların tedariki öncesi eğitim süreçleri ile atılması gereken diğer adımlar ele alınmış, görüşmeler olumlu şekilde devam etmektedir” açıklamasında bulunuldu.

Bakanlık tarafından ayrıca, Süleyman Şah Türbesi’nin durumuna ilişkin, “Suriye’de devam eden gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Sahada uygun koşulların oluşması durumunda bu konuda gereken yapılacaktır” denildi.

Suriye’de bulunan DEAŞ terör örgütü hapishane ve kamplarının son durumuna ilişkin de “DEAŞ teröristlerinin bulunduğu hapishane ve kamplara yönelik Suriye makamlarının ülkemizden resmi bir talebi bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Düzce esnafı için 100 milyon lira kredi desteği sağlayacağız

Sonraki Haber

Süper Lig’de 19’uncu haftanın hakemleri belli oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kuyuda gazdan etkilendi, 2 kardeşi ve akrabası yardım için kuyuya indi: 3 ölü, 1 yaralı
Öne Çıkan

Kuyuda gazdan etkilendi, 2 kardeşi ve akrabası yardım için kuyuya indi: 3 ölü, 1 yaralı

17 Mayıs 2026
Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi; Sandıktan kaçmak milletten kaçmaktır
Öne Çıkan

Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi; Sandıktan kaçmak milletten kaçmaktır

17 Mayıs 2026
Çorlu’da 2 polisi şehit eden saldırganla ilgili dikkat çeken detay; Psikolojik rahatsızlığı vardı
Öne Çıkan

Çorlu’da 2 polisi şehit eden saldırganla ilgili dikkat çeken detay; Psikolojik rahatsızlığı vardı

17 Mayıs 2026
Samsun'a şehit ateşi düştü
Öne Çıkan

Erkan Tütüncüler’in acı haberi ailesine ulaştı

17 Mayıs 2026
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Ebola salgını uluslararası acil durumdur
Öne Çıkan

DSÖ’den küresel alarm: Ebola salgını için acil durum ilanı

17 Mayıs 2026
Diyarbakır’da 15 yaşındaki Hülya silahla vurulmuş halde ölü bulundu
Öne Çıkan

Diyarbakır’da 15 yaşındaki Hülya silahla vurulmuş halde ölü bulundu

17 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Süper Lig’de 19'uncu haftanın hakemleri belli oldu

Süper Lig’de 19'uncu haftanın hakemleri belli oldu

En Güncel Haberler

Ricardo Velho: Süper Lig'de kalmayı başardığımız için fazla mutluyum
Spor Haberleri

Süper Lig’de kalmayı başardığımız için fazla mutluyum

17 Mayıs 2026
Kuyuda gazdan etkilendi, 2 kardeşi ve akrabası yardım için kuyuya indi: 3 ölü, 1 yaralı
Öne Çıkan

Kuyuda gazdan etkilendi, 2 kardeşi ve akrabası yardım için kuyuya indi: 3 ölü, 1 yaralı

17 Mayıs 2026
Dereye savrulan otomobilin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Dereye savrulan otomobilin sürücüsü yaralandı

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Hafif ticari aracın tamponuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı

17 Mayıs 2026
Yaşam

Kekik toplarken yüksekten düşen kadın kurtarıldı

17 Mayıs 2026
Yaşam

Büyükçekmece’de bıçaklanarak öldürülen 15 yaşındaki Abdülbaki için mevlit okutuldu

17 Mayıs 2026
Yaşam

Serinlemek için girdiği şelalede boğuldu

17 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Motosiklet uçuruma yuvarlandı; 1 ölü, 1 yaralı

Motosiklet uçuruma yuvarlandı; 1 ölü, 1 yaralı

- Haberton
17 Mayıs 2026

Gümüşhane’de sürücüsünün kontrolünden çıkan motosikletin uçuruma yuvarlandığı kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde Zigana Dağı Geçidi’nde...

Göz altı morlukları nasıl azalır?

Kas nasıl yapılır? Uzmanların açıkladığı en etkili yöntemler ve en büyük hatalar

Telefonun şarjı nasıl daha uzun gider?

Hafıza nasıl güçlendirilir?

Güncel Haber

Ricardo Velho: Süper Lig'de kalmayı başardığımız için fazla mutluyum

Süper Lig’de kalmayı başardığımız için fazla mutluyum

17 Mayıs 2026
Kuyuda gazdan etkilendi, 2 kardeşi ve akrabası yardım için kuyuya indi: 3 ölü, 1 yaralı

Kuyuda gazdan etkilendi, 2 kardeşi ve akrabası yardım için kuyuya indi: 3 ölü, 1 yaralı

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton