5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - MSB, 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

MSB, 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Haberton - Haberton
20 Aralık 2020
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
MSB, 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

MSB, 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

MSB, son 1 ayda yurt içinde ve yurt dışında 9’u büyük, 36’sı orta çaplı olmak üzere 45 operasyon düzenlediğini ve 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, son 1 ayda düzenlenen operasyonlara ve çalışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, ülkenin ve milletin güvenliğini sağlamak amacıyla, yurt içinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG, FETÖ başta olmak üzere DEAŞ dahil tüm terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü belirtilerek, “Son bir ayda yurt içi ve yurt dışında 9’u büyük, 36’sı orta çaplı olmak üzere toplam 45 operasyon icra edilmiş, 75 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Hudut güvenliği kapsamında dönem içerisinde, yasadışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 7 bin 233 şahıs yakalanmış, 34 bin 898 şahıs hududu geçemeden engellenmiş/geri itilmiştir. Bu şahıslar arasında 17’si FETÖ olmak üzere toplam 34 terör örgütü mensubu yakalanmıştır. Sınır Fiziki Güvenlik Tedbirleri kapsamında; Suriye hududumuzda planlanan 837 kilometre sınırdan 832 kilometresi, İran sınırında planlanan 170 kilometre sınırın 147 kilometrelik bölümü olmak üzere toplamda 979 kilometre Modüler Beton Duvar inşa edilerek hudut emniyet tedbirleri arttırılmıştır” denildi.

‘SURİYE HAREKÂT ALANLARINDA 177 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ’

Ayrıca Suriye Harekat Alanları’nda tesis edilen barış ve huzur ortamını bozmak amacıyla saldırı ve sızma girişiminde bulunan PKK/YPG’li teröristlerin komandolar tarafından etkisiz hale getirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

“Bu kapsamda, Suriye harekât alanlarında son bir ay içerisinde 29 DEAŞ olmak üzere 177 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Terör örgütlerinden temizlenen söz konusu harekât alanlarında hâlen mayın/el yapımı patlayıcı (EYP) temizliği ile hayatın normalleşmesi maksadıyla altyapı ve günlük hayatı destekleme çalışmalarına diğer kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak devam edilmektedir. Türkiye İdlib’te, garantör ülke olarak, mutabakatlar kapsamında ateşkesin muhafazasını sağlamak maksadıyla üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmektedir. Birliklerimizin güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınmaktadır. Faaliyetlerimiz sonucu gerginlik büyük ölçüde azalmış, yaklaşık 450 bin İdlib’li vatandaş evlerine dönmüştür. Geri dönüşlerin önümüzdeki günlerde devam etmesi için her türlü gayretin gösterilmesine hassasiyetle devam edilmektedir.”

‘ORTAK MERKEZİN FAALİYETİ GEÇİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR’

Açıklamada, Azerbaycan’daki gelişmelerle ilgili olarak da şunlar kaydedildi:

“Türkiye ve Rusya Federasyonu (RF) arasında imzalanan mutabakat doğrultusunda, ateşkesi gözetmek ve denetlemek maksadıyla tesis edilecek Ortak Merkezin Ağdam bölgesinde en kısa sürede faaliyete geçirilmesi için gerekli çalışmalar Azerbaycan ve RF ile koordineli olarak sürdürülmektedir. Diğer taraftan, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde kardeş Azerbaycan ordusuna destek sağlamak maksadıyla, 135 personelden oluşan 2 Özel Mayın Arama Temizleme (ÖMAT) birliğimiz tarafından mayın/EYP arama ve imha faaliyetleri icra edilmekte; 3 El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha (METİ) timi ve 9 Patlayıcı Madde Keşif ve İmha (PMKİ) timi olmak üzere toplam 12 tim ve 64 personel ile eğitimler verilmektedir. Türkiye olarak, ‘İki devlet, tek millet’ anlayışıyla bugüne kadar kederde ve kıvançta yanında olduğumuz can kardeşlerimizin bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

‘YUNANİSTAN, GERGİNLİĞİ TIRMANDIRMAKTADIR’

Doğu Akdeniz ile ilgili Türkiye’nin uluslararası hukuktan yana olduğunu vurgulanan açıklamada, “Ege ve Doğu Akdeniz’deki sorunların çözümüne yönelik olarak, Türkiye, her zaman olduğu gibi, uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerinden yanadır. Sorunların diyalogla, ön koşulsuz görüşmeler ile çözülmesi gerektiğini savunmaktadır. Yunanistan, tüm olumlu, yapıcı yaklaşımlarımıza rağmen, uluslararası hukuktan doğan haklarımızın kısıtlanmasına yönelik girişimleri ve bölgede tatbikat, taciz, ihlal ve provokatif şekilde yaptığı açıklamalar ile gerginliği tırmandırmakta ve sorunları derinleştirmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri Ege’de, Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam etmektedir” denildi. 

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı’nın FETÖ ile mücadelesini kararlılık sürdürdüğü ve TSK’nın daha da güçlendiği belirtilerek, 15 Temmuz 2016’dan itibaren 20 bin 699 personelin ihraç edildiği, 3 bin 539 personel hakkındaki idari sürecin de devam etttiği kaydedildi.

‘TSK, DÜNYADA EN AZ VAKA GÖRÜLEN ORDULAR ARASINDA’

Koranavirüs salgınıyla ilgili de bakanlığa bağlı tüm birlik, karargah ve kurumlarda ilk günden itibaren alınan tedbirlerin kararlılıkla uygulandığı hatırlatılarak, “Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve  Meslek Yüksekokulunda 12 bin 447’si Türk, 915’i Misafir Askeri Personel olmak üzere toplam 13 bin 362 öğrenci, koronavirüs salgını kapsamında alınan koruyucu tedbirler çerçevesinde, eğitimlerine devam etmektedir. Alınan tedbirler doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin, harekât, tatbikat ve eğitim faaliyetleri de salgından etkilenmeden kesintisiz olarak sürdürülmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, alınan tedbirler sayesinde dünyanın, vaka sayılarının personel mevcudu oranı itibariyle, en az yeni tip koronavirüs vakası görülen orduları arasında yer almaya devam etmektedir” denildi. 

Etiketler: FetöPkkTerörTerörist
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çang’ı-5 uzay aracı Ay’dan alınan taş örneklerini Pekin’e ulaştırdı

Sonraki Haber

PKK’nın kış üslenmesine ağır darbe vuruldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyeti ile bir araya geldi
Politika

Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyeti ile bir araya geldi

4 Haziran 2026
Bakan Göktaş: Kadınların güçlenmesini sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olarak görüyoruz
Politika

Bakan Göktaş: Kadınların güçlenmesini sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olarak görüyoruz

4 Haziran 2026
Bakan Şimşek: Türkiye'ye gelin ve yatırım yapın
Politika

Mehmet Şimşek’ten yatırımcılara çağrı: Türkiye’ye gelin ve yatırım yapın

4 Haziran 2026
'Türk Kızılay Kanunu Teklifi', komisyonda
Politika

‘Türk Kızılay Kanunu Teklifi’, komisyonda

4 Haziran 2026 - Güncellenme Tarihi 5 Haziran 2026
Bakanlar Bolat ve Kacır, Nijer Ticaret ve Sanayi Bakanı ile görüştü
Politika

Ömer Bolat ve Mehmet Fatih Kacır, Nijer Ticaret ve Sanayi Bakanı ile görüştü

4 Haziran 2026
Bakan Bolat: 163 gümrük müdürlüğümüzü yapay zekanın gücüyle ile yeniledik
Politika

163 gümrük müdürlüğümüzü yapay zekanın gücüyle ile yeniledik

4 Haziran 2026
Sonraki Haber
PKK'nın kış üslenmesine ağır darbe vuruldu

PKK'nın kış üslenmesine ağır darbe vuruldu

En Güncel Haberler

Bursa'da silahlı kavga; karı-koca hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Bursa’da silahlı kavga; karı-koca hayatını kaybetti

5 Haziran 2026
Eskişehir’de otomobilin çarptığı işçi servisi devrildi: 7 yaralı
Yerel Haberler

Eskişehir’de otomobilin çarptığı işçi servisi devrildi: 7 yaralı

5 Haziran 2026
Hatay'da derede boğulma tehlikesi geçiren Hamza, kurtarılamadı
Yerel Haberler

Hatay’da derede boğulma tehlikesi geçiren Hamza, kurtarılamadı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bıçaklanarak öldürülen Tahsin’in annesi: Oğlum çok gençti, başka analar yanmasın

4 Haziran 2026
Yaşam

İzmit Körfezi’ne 100 yapay resif ile 6 bin balık bırakıldı

4 Haziran 2026
Yaşam

Bağcılar’da yangından dönen itfaiye aracı devrildi; 2 yaralı 

4 Haziran 2026
Yaşam

Sivil polisler bıçaklı kavgaya havaya ateş açarak müdahale etti

4 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyeti ile bir araya geldi

Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyeti ile bir araya geldi

- Haberton
4 Haziran 2026

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi (Spd) heyeti ile TBMM'de bir araya geldi. Almanya Sosyal Demokrat Partisi...

Altın fiyatları neden yükseliyor? Uzmanlar 2026 için beklentilerini paylaştı

Sıcak havada sağlık alarmı: Isı çarpması belirtileri nelerdir, nasıl korunulur?

Elektrik faturasında yaz moduna geçiş: Klima kullanırken tasarruf sağlayan planlama yöntemleri

Evde bakım ürünleri: Doğru kullanım rehberi ve sık yapılan hatalar

Güncel Haber

Bursa'da silahlı kavga; karı-koca hayatını kaybetti

Bursa’da silahlı kavga; karı-koca hayatını kaybetti

5 Haziran 2026
Eskişehir’de otomobilin çarptığı işçi servisi devrildi: 7 yaralı

Eskişehir’de otomobilin çarptığı işçi servisi devrildi: 7 yaralı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton