6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - ‘Mottomuz; Bir gece ansızın gelebiliriz’

‘Mottomuz; Bir gece ansızın gelebiliriz’

Haberton - Haberton
31 Mayıs 2022 - Güncellenme Tarihi 7 Ekim 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
'Mottomuz; Bir gece ansızın gelebiliriz'

'Mottomuz; Bir gece ansızın gelebiliriz'

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suriye’ye planlanan operasyona ilişkin, “Mottomuz; Bir gece ansızın gelebiliriz. Yakın zamanda mı olur geç mi olur? Çünkü sınırımızın 30 kilometre derinliğinde herhangi bir terör aktivitesi görmeye tahammülümüz yok” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki iddialarına değinen Ömer Çelik, “Birtakım kara propaganda merkezleri belli zaman dilimleri içerisinde Cumhurbaşkanımızın kaçacağını ya da başına başka türlü işler geleceğini sık sık ifade ediyorlar.

Bunların zamanlamasına baktığımızda da Türkiye bir dış politika açılımı gerçekleştirdiği zaman, önemli bir terörle mücadele sayfası açtığı zaman ya da iç siyasette ve dış siyasette yeni bir reform ortaya çıktığı zaman biz bu kara propaganda merkezlerinin faaliyetlerine karşı hazırlıklarımız olduğu için bunları bu şekilde takip ediyoruz. Şimdiye kadar hiçbir şekilde Türkiye’nin içinde bir muhalefet genel başkanı kara propaganda merkezlerinin ortaya koyduğu tavrı bir siyasi argümanmış gibi ortaya koymamıştı. Maalesef bu ilk defa Sayın Kılıçdaroğlu tarafından yapılmıştır ve yakışmamıştır” ifadelerini kullandı.

​Çelik, köklü bir partinin genel başkanlık koltuğunun bu duruma düşmemesi gerektiğini ifade ederek, “Sayın Kılıçdaroğlu eminim ki Sayın Cumhurbaşkanımızın kaçacağına dair bu ifadeyi kullandığında kendisi bile inanmıyordu” dedi.

‘AYNI SIKINTILARI TEKRAR ÇEKMEMEMİZ LAZIM’

Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’ya NATO üyeliği konusunda öne sürdüğü ‘teröre destek vermeme’ şartından sonra ortaya çıkan tepkileri yakından takip ettiklerini bildiren Çelik, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin şu ana kadar ifade ettiği, aslında ittifakın ruhunu, mantığını yansıtan sözlerdir. Biz ittifakın son zamanlarda kuruluş ilkelerine, ittifakın ruhuna dair bu uzaklaşmış tavrından daha doğru bir alana gelmesi için bunları söylemiş oluyoruz. Nitekim Madrid’de de bu yeni konsept tekrar ele alınacak. Türkiye orada kapsamlı yaklaşımını ortaya koyacak. Bundan sonrasında buraya üye olacak ülkelerin, şimdi bizim aynı sıkıntıları tekrar çekmememiz lazım.

Dünyanın bir sürü yerinde NATO içerisinde müttefik olduğumuz ülkeleri belli terör örgütlerinin himaye ettiği, belli terör örgütlerine karşı müsamahakar davrandığı gibi bir tablo var. Bizim savaştığımız terör örgütlerine silah veren, eğitim veren birtakım NATO üyeleri var.

Bunun giderilmesi gerekirken doğrudan İsveç ve Finlandiya gibi PKK terör örgütünün finans kaynağı oluşturabildiği, rahatlıkla orada faaliyet yapabildiği ülkelerin bu haliyle NATO’ya katılmasının NATO’yu güçlendirecek bir tarafı yok. Terör konusunda daha çok ayrışma yaşanacak. Karar almakta o zaman daha da zorlanılacak. Esas mesele buradaki güvenliğin, bütün üye ülkelerin toplam güvenliğini gözetecek şekilde ele alınmasıdır.”

‘BEĞENMİYORSAN ARGÜMAN GELİŞTİRECEKSİN’

Gazetecilerin sorularını kabul eden Çelik, sosyal medyada dezenformasyonla ilgili yasa teklifi gündemine ilişkin soruya yaptığı değerlendirmede, “Bir yasakçılık olarak değil tam tersine bireyin hak ve hürriyetlerinin korunmasına yönelik çalıştı arkadaşlarımız. Bu dünyanın her yerinde sorun. Bir kampanya başlıyor, siz kendinizi temizleyene kadar bazen her şeyinizi kaybetmiş oluyorsunuz.

Bazı insanların başına bu geliyor. Örneğin bir kampanya başlatıyorlar kişi o sırada diyelim ki bir banka kredisi için başvurmuş. Onu engelliyorlar, başka sıkıntılar oluyor, herkes geriye çekiliyor. Kişisel hayatla ilgili öylesine şeyler yayabiliyorlar ki burada tabi ki her şey müzakereye açık yüce Meclis bunu tartışacak, karar verecek ama içeriğine bu şekilde bakmak lazım. Bir kere okumak lazım. İkincisi beğenmiyorsan argüman geliştireceksin. Ta baştan ‘yasakçı’ diye çoğunun okuyup okumadığı da belli değil bunu kestirip attığın zaman bu alanı nasıl düzenleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

‘DEAŞ’A O İZNİ VERİN DE GÖRELİM BAKALIM’

Çelik, Fransa’nın Marsilya kentinde terörist kıyafetleriyle yapılan yürüyüşte terör propagandasına müsaade edilmesiyle ilgili, “Adamlar orada terör propagandası yapıyor. Silah taşır gibi yürüyüş yapıyor. Bir NATO üyesi olan Türkiye’ye karşı bu eylemleri gerçekleştiriyor. Aynı şey Almanya’da geçerli. Polis koruyor, kimi, terör yürüyüşünü. Buradaki mesele şu; Siz bir terör örgütünü himaye ediyorsunuz. Bunun fikir özgürlüğüyle filan alakası yok. Eğer fikir özgürlüğüyse DEAŞ’a o izni verin de görelim bakalım” dedi. 

‘BU YASAKLARI BİZ KALDIRDIK’

Bazı valiliklerce iptal edilen konser organizasyonlarına ilişkin konuşan Çelik, “Ne bir dilin yasaklanması ne hayat tarzının yasaklanması bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir. Hiç kimse böyle düşünmez. Türkiye’de her bir konserin neye göre izin verildiği, neye göre bazılarının yasaklandığı bunun gerekçesini ben bilemem. Bu konuda titizlik olan şey, birincisi terör propagandası anlamına gelen konser görüntüsü altındaki faaliyetlere tabii ki izin verilmez.

Onun dışında yasaklanan bir sanatçımızdan bahsediliyor. O yasaklanan sanatçımız, Kültür ve Turizm Bakanımız da açıkladı aslında Beyoğlu Kültür Festivali kapsamında sahne alacak. İkinci bir propaganda yapılıyor belli çevreler tarafından, Kürtçe yasaklanıyor gibisinden. Böyle bir şey asla söz konusu olamaz. Bu yasakları biz kaldırdık” diye konuştu. 

‘TAHAMMÜLÜMÜZ YOK’

Çelik, Suriye’ye planlanan operasyona ilişkin, “Mottomuz; ‘Bir gece ansızın gelebiliriz.’ Yakın zamanda mı olur geç mi olur? Çünkü sınırımızın 30 kilometre derinliğinde herhangi bir terör aktivitesi görmeye tahammülümüz yok. Daha önce de söylemiştik Türk sınırından 30 kilometre derinlikte bunların muhakkak surette temizlenmesi lazım. Bunun ne zaman olacağı TSK’nın kendi planlaması içindedir. TSK planlamasını gerçekleştirir, hazırlıklarını yapar. Bunun siyasi değerlendirmesi de diğer değerlendirmelerle birlikte ilgili kurumlar Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ederler, Başkomutan olarak emri verir ve harekat başlar” dedi. 

Çelik, harekatla ilgili tarih, yer vererek analiz veren konuyla ilgisi olmayan kişilere eleştiride bulundu. 

Etiketler: AK PartiRecep Tayyip ErdoğanSuriye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenski ile görüştü

Sonraki Haber

Deniz Seki’den ‘Yalan Değil’

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü
Politika

Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü

6 Ağustos 2026
TBMM Genel Kurulu'nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin görüşmeleri tamamlandı
Politika

TBMM Genel Kurulu’nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin görüşmeleri tamamlandı

6 Ağustos 2026
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğuları, 'çerçeve yasa' teklifini imzaladı. Fotoğraf:Ankara,(DHA)
Politika

Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları ‘çerçeve yasa’ teklifini imzaladı

5 Ağustos 2026
Ümit Özdağ'dan Güvenpark çağrısı: "Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur"
Politika

Ümit Özdağ’dan Güvenpark çağrısı: “Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur”

5 Ağustos 2026
AK Parti grubunda 'çerçeve yasa' toplantısı
Politika

AK Parti grubunda ‘çerçeve yasa’ toplantısı yapıldı

5 Ağustos 2026
Antalya Havalimanı'na yeni kule
Politika

Antalya Havalimanı’na yeni kule

5 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Deniz Seki'den 'Yalan Değil'

Deniz Seki'den 'Yalan Değil'

En Güncel Haberler

Vizyondaki filmler 7-14 Ağustos 2026: İşte bu hafta vizyona giren 7 film
Sinema Haberleri

Vizyondaki filmler 7-14 Ağustos 2026: İşte bu hafta vizyona giren 7 film

6 Ağustos 2026
NATO Genel Sekreteri Rutte: Müttefiklerle Ukrayna'nın hava savunma ihtiyaçlarını görüştük
Dış Haberler

NATO Genel Sekreteri Rutte: Müttefiklerle Ukrayna’nın hava savunma ihtiyaçlarını görüştük

6 Ağustos 2026
Gece vardiyası: Beden uykuda, ruh alametler boyutunda
Yazarlar

Gece vardiyası: Beden uykuda, ruh alametler boyutunda

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okul saldırısında ölen Adnan Göktürk’ün babası: Cumhurbaşkanımız taleplerimizi olumlu karşıladı

5 Ağustos 2026
Yaşam

2 yaşındaki bebeği Heimlich manevrasıyla kurtaran personele ödül

5 Ağustos 2026
Yaşam

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

5 Ağustos 2026
Yaşam

Denizde boğulma tehlikesi geçiren Batın, kurtarılamadı

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir’de otomobil dönerciye daldı; bitişikteki iş yerindeki binlerce yumurta kırıldı

İzmir’de otomobil dönerciye daldı; bitişikteki iş yerindeki binlerce yumurta kırıldı

- Haberton
6 Ağustos 2026

İzmir'in Karabağlar ilçesinde dönerciye dalan otomobil, bitişiğindeki yumurtacı dükkanını ayıran duvara çarpıp, yıktı. İki iş yerinde hasara neden olan kazada,...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Vizyondaki filmler 7-14 Ağustos 2026: İşte bu hafta vizyona giren 7 film

Vizyondaki filmler 7-14 Ağustos 2026: İşte bu hafta vizyona giren 7 film

6 Ağustos 2026
NATO Genel Sekreteri Rutte: Müttefiklerle Ukrayna'nın hava savunma ihtiyaçlarını görüştük

NATO Genel Sekreteri Rutte: Müttefiklerle Ukrayna’nın hava savunma ihtiyaçlarını görüştük

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton