26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Minibüs şoförlerinin darp ettiği öğrenciler konuştu

Minibüs şoförlerinin darp ettiği öğrenciler konuştu

Haberton - Haberton
3 Mayıs 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Minibüs şoförlerinin darp ettiği öğrenciler konuştu

Minibüs şoförlerinin darp ettiği öğrenciler konuştu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Trabzon’un Sürmene ilçesindeki hat üzerinde çalışan minibüs şoförlerinin darp ettiği öğrenciler yaşadıklarını anlattı.

‘KAŞIM AÇILDI, GÖZLÜĞÜM KIRILDI’

Olayda yüzüne aldığı yumruk darbesi sonucu gözaltlarında şişlik ve morluklar oluşan 1’inci sınıf öğrencisi Emir Eken (19), “Özel olarak tuttuğumuz minibüs Sürmene dönüşünde diğer Sürmene dolmuşçuları tarafından önü kesildi, sürücümüz alıkonuldu. Bu şekilde araçtan indik, şoförümüzü alıp olay yerinden ayrılmak istedik ama izin vermediler. Üzerimize yürüdüler; küfürler, hakaretlerde bulundular. Ondan sonra arbede yaşandı. Karşı tarafı tutarken tartışma çıktı. Arkadaşlara küfür ve hakaret ettiler. Arkadaşlar o sürücüleri tutarken bir anda orada saldırı başladı. Zaten ilk yumruğu ben yedim. Amaçları başta saldırmaktı. Bir sebep aramıyorlardı bunun için. Kaşım açıldı, gözlüğüm kırıldı. Kafamın arkası gözümün altlarından darbe aldım. Bu ilk değil umarım son olur” dedi.

‘ARKADAŞLARIMIZ KORKU İÇİNDE’

4’üncü sınıf öğrencisi Furkan Erinç (24) de çok korktuklarını belirterek, “Öncelikle yaşamış olduğumuz hadislerden dolayı tüm arkadaşlarımız korku içinde. Hiçbir şekilde can güvenliğimiz olmadığını düşünmekteyiz. Bizler sadece eğitim ve öğretim görevini yerine getirmekte olan öğrencileri, geleceğin kaptan adaylarıyız. Kendi tuttuğumuz okul servisinin önünün kesilmesi gerçekten bizi korku içinde bıraktı. Böyle şehir merkezinde bu şekilde şehir magandalığı yapılması özellikle arkadaşlarımızın tartaklanması, yaralanması bizi son derece üzdü. Hiçbir arkadaşımız şu anda Sürmene’de bulunan okulumuza gitmek istemiyor. Arkadaşlarımızın temennisi, bu olayların son bulması ve güvenliklerinin sağlanmasıdır” diye konuştu.

‘ARTIK ORAYA GİTMEK İSTEMİYORUZ’

Yaşananlar sonrası derslerini fakülteleri dışında sahil yerleşkesinde yapmak durumunda kaldıklarını anlatan Erinç, “Kimse şu anda can güvenliğinden emin değil. Aynı şekilde başta kendi ailem olmak üzere tüm arkadaşlarımızın ailesi kesinlikle Sürmene’de bulunan okulumuza devam etmemizi istemiyor. O yüzden bugün derslerimizi sahil yerleşkesinde yaptık. Bizim isteğimiz ulaşım güvenliğimizin sağlanması. Aslında temel ana isteğimiz ise Sürmene’de bulunan simülasyonumuzun ve okulumuzun ana kampüste kanununu yerleşkesinde uygun görülen bir yere taşınmasıdır. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Artık oraya gitmek istemiyoruz. Sürmene’de bulunmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sürmene ilçesinde kiraladıkları okul servis aracı ilçede hat üzerinde çalışan minibüs şoförleri tarafından durdurulup, darbedilen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerine ücretsiz ulaşım desteği vereceklerini duyurdu.

Başkan Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon’un öğrenci dostu kent olduğunu belirterek, ‘vahim’ olarak nitelendirdiği olayın hiçbir haklı sebebinin olmayacağını söyledi. Genç, “Şehirdeki öğrencilerimizin hepsi bizlere emanettir. Bu kardeşlerimizin haklarını korumak bizim görevimizdir. Yaşanan olayla ilgili çok üzüntülüyüz. Tekrarının yaşanmaması adına tüm tedbirleri aldık. Olayın takipçisi olacağız. Bu konuda gerekli adımları atmaktan geri durmayacağız. Öğrencilerimizin güvenliği ve refahı konusunda en üst düzeyde hassasiyet gösteriyoruz. Şehrimizin geleceğini şekillendirecek olan gençlerimizin huzur içinde eğitim alabilmesi için çalışmalarımız kararlı bir şekilde devam edecek. Güvenlik tedbirlerinin yanı sıra gençlerimizin ihtiyaçlarını anlamak ve onlara yardımcı olmak için sürekli olarak çaba gösteriyoruz. Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Muammer Dereli yerleşkesindeki öğrencilerimizi, ücretsiz taşıyacağız. Ayrıca Sürmene otobüs hattımızı Çamburnu’na kadar uzatıp, o bölgede yaşayan tüm öğrencilerimize ulaşım kolaylığı sağlayacağız” dedi.

SÜRMENE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ESNAF ODASI’NDAN AÇIKLAMA

Sürmene Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından da yaşananlara ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Yaşananlara en çok Sürmene şoför esnafının üzüldüğü belirtilen açıklamada “İlçemizde bulunan KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yaşamış olduğu olay hepimizi üzmüştür. Bu öğrenciler bizim de evladımız ve ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Bu güne kadar öğrencilerimizin mağdur olmamaları için Sürmene Şoför esnafı olarak birçok uygulamayı hayata geçirdik.

Öğrencilerimizin okula kolay ulaşımı için her gün saat 07:00 ‘ de Trabzon Merkeze ve KTÜ kampüsüne 3 boş araç göndermekteyiz. Üniversite öğrencilerimize indirimli tarife uygulayan nadir ilçelerden biriyiz. Okul çıkış saatlerinde öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması adına; normalde hat güzergahının dışında bulunan okullarından alınmalarını sağlamaktayız. Yine öğrencilerimizin ulaşımında sıkıntı yaşamaması adına durak görevlimize her an ulaşmalarına imkan sağladık. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda; Sürmene şoför esnafı bugüne kadar her zaman öğrencilerimize ulaşım kolaylığı sağlamak adına yeri geldiğinde kendinden de fedakarlık yaparak çalışmıştır. Yaşanan son olay en çok Sürmene şoför esnafını üzmüştür” denildi.

UYARI AMACIYLA KONUŞMAK İSTENİLMİŞ

Yaşananların uyarı amacıyla servis şoförüyle şoför esnafı arasında başlayan konuşma olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Defalarca uyarılmasına ve sözlü yasal girişimlere rağmen güzergah dışı çalışma izni olmayan servis aracı ısrarla öğrencileri taşımaya devam etmiş ve yaşanan son olaya gelinmiştir. Bu olayda tamamen uyarı amacıyla servis şoförüyle şoför esnafımız arasında başlayan konuşma, 2 öğrencinin müdahalesiyle tartışmaya dönüşmüş ve kamuoyuna yansıyan üzücü olay yaşanmıştır. Sürmene şoför esnafı olarak 2 öğrencimizin karıştığı bir olayı elbette ki tüm öğrencilerimize mal etmiyoruz ve onların mağdur olmaması adına hizmete devam edeceğiz. Bu tür olayların yaşanmaması adına da yetkili kurumları göreve davet ediyoruz”

Etiketler: Trabzon
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Hatayspor Volkan Demirel ile yollarını ayırdı

Sonraki Haber

İYİ Parti’de Başkanlık Divanı açıklandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür / Geniş haber
Öne Çıkan

İstanbul’un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür

25 Nisan 2026
Düğün günü ölü bulundular
Öne Çıkan

Düğün günü ölü bulundular

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Bakanlık’tan 81 ile genelge: Okullarda x-ray, turnike ve panik butonu dönemi

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Başakşehir’de dehşet! Pencereden sarkıttığı köpeği cama vurup kaydetti

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

İstanbul’da 100 bin konutun hak sahipleri bugün belirlenecek

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
İYİ Parti'de Başkanlık Divanı açıklandı

İYİ Parti'de Başkanlık Divanı açıklandı

En Güncel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

- Haberton
25 Nisan 2026

Al-Ahli - Machida Zelvia: 1-0 Milli futbolcu Merih Demiral’ın formasını giydiği Al-Ahli, Afc Şampiyonlar Ligi finalinde Japonya ekibi Machida Zelvia’yı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton