26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Milli Güreşçiler Ankara’ya geldi

Milli Güreşçiler Ankara’ya geldi

Haberton - Haberton
24 Nisan 2021
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Milli Güreşçiler Ankara'ya geldi

Milli Güreşçiler Ankara'ya geldi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 2 altın, 1 gümüş madalya kazanan Milli Güreşçiler Ankara’da coşkuyla karşılandı.

Polonya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası‘nda 125 kilogramda mücadele ederek 8’inci kez Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül, 57 kilogramda mücadele ederek 2’nci Avrupa şampiyonluğunu kazanan Süleyman Atlı ve 97 kilogram kategorisinde 2’nci olan ve gümüş madalya alan Süleyman Karadeniz’in bulunduğu Milli Takım kafilesi, Ankara’ya geldi. Esenboğa Havalimanı’nda büyük bir coşkuyla karşılanan şampiyon güreşçilere, Güreş Federasyonu ile ASKİ Spor Kulübü yetkileri çiçek verdi. Havaalanında aileleri tarafından karşılanan sporcular, büyük mutluluk yaşarken, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül’ün karşılamaya gelen babasının elini öptüğü anlar objektife yansıdı. 

TAHA AKGÜL: HEDEFİMİZ 2’NCİ KEZ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU 

Milli takım kafilesi ve yetkililer, kameralara açıklamada bulundu. Antrenman sırasında sakatlanarak güreşten bir süre uzak kalan Taha Akgül, uzun sürenin ardından kazandığı 8’inci Avrupa şampiyonluğunun kendisi için çok önemli bir moral olduğunu söyledi.

Milli Güreşçiler Ankara'ya geldi
Milli Güreşçiler Ankara’ya geldi

Akgül, “Ciddi bir sakatlık geçirmiştim. 1 buçuk yıl ara vermiştim. Ne yurt içinde ne yurt dışında hiçbir müsabakaya çıkamamıştım. Tabi benim için çok büyük bir handikaptı, olimpiyat öncesinde. İlk müsabakam Avrupa Şampiyonası’na denk geldi. Aslında daha önce turnuvaya gidecektim ama bu sefer de ayağımda bir rahatsızlık oldu. Ona da gidemedim, direkt Avrupa Şampiyonası’yla seneye başlamış oldum. Hamdolsun o kadar ara verip gelip de en ciddi rakiplerimle güreşip şampiyon olmak benim için çok önemli oldu; olimpiyat öncesinde, moral oldu.

Özellikle en son Dünya Şampiyonası’nda finalde elediğim Gürcü sporcuyla bu sefer de ilk tur düştük. Yani 1 buçuk yıl aranın ardından aynı kişiyle 2 maç üst üste denk gelmiş oldu. Nasip böyle denk geldi. Erken final oldu. 6-1’lik güzel bir skorla yendim. Diğer rakiplerimi de yine aynı şekilde çok rahat bir şekilde üstünlükle yendim, hamdolsun. Rakiplerimin 3’ü olimpiyatlara gelecek sporculardı. Özellikle o da önemli benim için. Olimpiyatın provası niteliğinde oldu. İnşallah hedefimiz Tokyo’da 2’nci kez olimpiyat şampiyonluğu olacak” şeklinde konuştu.

‘DÜNYA GÜREŞ TARİHİNE DE BU ANLAMDA ADIMIZI YAZDIRMIŞ OLDUK’

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 2 altın, 1 gümüş madalya kazanan Milli Güreşçiler Ankara'da coşkuyla karşılandı.
Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 2 altın, 1 gümüş madalya kazanan Milli Güreşçiler Ankara’da coşkuyla karşılandı.

Akgül, desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve diğer yetkililere teşekkürlerini sundu. Yeni sporcuların yetiştiğine işaret eden Akgül, “Yeni şampiyonlar çıkıyor, Süleyman Karadeniz, kıl payı şampiyonluğu kaçırdı. Yakışırdı. inşallah daha da sayılarını arttıracağız bu şampiyonların. 8’inci Avrupa şampiyonluğum oldu. Avrupa güreş tarihinde en fazla şampiyon olan sporcu oldum.

Dünyada en fazla bende oldu şampiyonluk sayısı 8’le, bir rekor oldu. Hamdolsun böyle bir rekorla dünya güreş tarihine adımızı yazdırmış olduk. Sadece Avrupa değil, dünya güreş tarihine de bu anlamda adımızı yazdırmış olduk. Bu şampiyonluğun da bu anlamda benim için yeri ayrı olacak, her zaman. Hedefim şimdi çift hanelere ulaşmak olacak. 2 kaldı, niye olmasın? Burada zaten iyi rakiplerle güreştim. Onlara karşı şimdi böyle güreşebiliyorsam, 1- 2 sene daha güreşebilirim diye düşünüyorum.”

SÜLEYMAN ATLI: KARİYERİMDE SADECE OLİMPİYAT MADALYASI YOK​

Şampiyonada altın madalya kazanarak 2’nci kez Avrupa şampiyonu olan Süleyman Atlı, olimpiyat oyunları öncesi güzel bir prova olduğunu belirterek, “3 yıldan beri Avrupa Şampiyonası’nda final yapıyorum. 2 kez 1’inci oldum. Geçen sene final maçında kıl payı bir puan verdim, Avrupa 2’ncisi oldum. Tabi ki olimpiyatlarda en güzel şekilde ülkemizi temsil edip, şampiyon olmayı istiyorum. Kariyerimde sadece olimpiyat madalyası yok. Bunu da eklemek istiyorum. Cumhurbaşkanımıza, Spor Bakanımıza, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Kulüp Başkanımız Yüksel Arslan Bey’e, Federasyon Başkanımıza desteklerinden dolayı, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Final maçını kaybederek Avrupa 2’ncisi olan Süleyman Karadeniz ise “Bu sene kötü bir talihsizlik yaşadım. Son saniyede verdiğim puanla Avrupa 2’nciliği nasip oldu. Tabi buna da şükür. Olimpiyat öncesi güzel bir prova oldu bana. Bu da olimpiyatlarda madalya alabileceğime dair bir ışık benim için” ifadelerini kullandı.

ASKİ Spor Başkanı Yüksel Arslan, “Bu sıkıntılı günlerimizde, bize bayramı erken yaşattı kahramanlarımız. Hepsine çok teşekkür ediyorum Türk milletinin yüzünü güldürdüler. Hocalarımızı, bütün sporcularımızı candan kutluyorum” diyerek, sporcuları kutladı.

Milli Takım Antrenörü Abdullah Çakmar, dünya güreş tarihine destan yazarak damga vurduklarını belirterek şöyle konuştu:

125 kilogramda mücadele ederek 8'inci kez Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül, 57 kilogramda mücadele ederek 2'nci Avrupa şampiyonluğunu kazanan Süleyman Atlı ve 97 kilogram kategorisinde 2'nci olan ve gümüş madalya alan Süleyman Karadeniz'in bulunduğu Milli Takım kafilesi, Ankara'ya geldi.
125 kilogramda mücadele ederek 8’inci kez Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül, 57 kilogramda mücadele ederek 2’nci Avrupa şampiyonluğunu kazanan Süleyman Atlı ve 97 kilogram kategorisinde 2’nci olan ve gümüş madalya alan Süleyman Karadeniz’in bulunduğu Milli Takım kafilesi, Ankara’ya geldi.

“Burada Türk’ün gücünü, hem Avrupa’ya hem dünyaya gösterdik. Özellikle burada Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Taha Akgül’ün 8’inci Avrupa şampiyonluğunu kazanması, serbest güreşte bir dünya rekoru oldu. Bu da bizim için çok önemliydi. 1 buçuk yıl müsabakalara katılmadı.

Çok büyük rahatsızlığı vardı ve ameliyat geçirmişti. Burada şampiyon olup, olimpiyatlara hazır olduğunu rakiplerine göstermesi bizim için çok önemliydi. Süleyman Atlı’nın 2’nci altın madalyasını kazanması da bizim için çok büyük bir kazançtı. Süleyman Karadeniz kardeşimizin 1 yıl önce 92 kilogramda güreşip 1 yıl sonra 97’ye çıkıp, hatta 91 kilogram ile tartıya girdi. ‘Bu sıklette ben de varım’ demesi bizim doğru yolda olduğumuzu gösterdi.”

Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz da “Canı gönülden Taha, Süleyman ve Süleyman Atlı kardeşimi tebrik ediyorum. Bizlere defalarca yaşattıkları gururun üzerine bir gurur daha eklediler. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Arkadaşları, olimpiyatlardan da 1’incilikle bekliyoruz inşallah. Bizim göğsümüzü her zaman kabartmaya devam edecekler diye düşünüyorum” sözleriyle milli güreşçileri tebrik etti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kılıçdaroğlu 23 Nisan’ı kutladı

Sonraki Haber

Yaralı şahin tedavisinin ardından doğaya salındı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu
Spor Haberleri

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

25 Nisan 2026
Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından
Spor Haberleri

Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından

25 Nisan 2026
Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı
Spor Haberleri

Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı

25 Nisan 2026
Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milliler 1 bronz ve 2 repesaj maçına çıkacak
Spor Haberleri

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milliler 1 bronz ve 2 repesaj maçına çıkacak

25 Nisan 2026
24 yıl sonra 1'inci Lig'e yükselen Batman Petrolspor, kupasını aldı
Spor Haberleri

24 yıl sonra 1’inci Lig’e yükselen Batman Petrolspor, kupasını aldı

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Yaralı şahin tedavisinin ardından doğaya salındı

Yaralı şahin tedavisinin ardından doğaya salındı

En Güncel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

- Haberton
25 Nisan 2026

Al-Ahli - Machida Zelvia: 1-0 Milli futbolcu Merih Demiral’ın formasını giydiği Al-Ahli, Afc Şampiyonlar Ligi finalinde Japonya ekibi Machida Zelvia’yı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton