6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Milli birlik ve kardeşliğimizin etrafında daha güçlü kenetleneceğiz

Milli birlik ve kardeşliğimizin etrafında daha güçlü kenetleneceğiz

Haberton - Haberton
5 Kasım 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Milli birlik ve kardeşliğimizin etrafında daha güçlü kenetleneceğiz
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “İnşallah ‘Terörsüz Türkiye’ hedefimizle de milli birlik ve kardeşliğimizin etrafında daha güçlü kenetleneceğiz” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ‘Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, “Terörsüz bir Türkiye, savunma sanayisine, teknolojiye Ar-Ge ve inovasyona daha fazla yatırımın yapıldığı, milletimizin alın terinin büyük kalkınma yatırımlarıyla karşılık bulduğu sürecin adıdır” dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise “İnşallah ‘Terörsüz Türkiye’ hedefimizle de milli birlik ve kardeşliğimizin etrafında daha güçlü kenetleneceğiz” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, 8’incisi düzenlenen ‘Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları Fuarı’na katıldı. Açılışta konuşan Bakan Yaşar Güler, Türkiye’nin savunma sanayideki etkinliğiyle bölgedeki ana aktör haline geldiğini söyleyerek, “Türkiye, yerli-milli savunma sanayisinin artan etkinliğiyle birlikte köklü tarihi birikimi, stratejik coğrafyası, etkin caydırıcı ve saygın ordusuyla bölgesinde ana aktör, dünyada ise prestij sahibi bir ülke haline gelmiştir. Tüm bu özellikleriyle Türkiye, kendi güvenliğini teminat altına alma kudretinin yanında stratejik dış politikası, ikili askeri ilişkileri, krizleri yöneten ve çözüm üreten akılcı ve barış odaklı hamleleriyle pek çok bölgede güvenlik, barış ve istikrara katkı sağlayan bir ülke konumundadır” dedi.

‘PKK VE DİĞER UZANTILARI DERHAL TERÖR FALİYETİNE SON VERMELİ’

Terörsüz Türkiye sürecine vurgu yapan Bakan Yaşar Güler, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Milliyetçi Hareket Partisi Liderinin ortaya koydukları devlet iradesiyle yürütülen Terörsüz Türkiye süreci bu politikamızın en somut yansımasıdır. Hedefimiz, yıllardır ülkemizin daha fazla ilerlemesine engel teşkil eden ve milli kaynaklarımızın boş yere harcanmasına sebep olan terör belasından tamamıyla kurtulmaktır. Terörsüz bir Türkiye, savunma sanayisine, teknolojiye Ar-Ge ve inovasyona daha fazla yatırımın yapıldığı, milletimizin alın terinin büyük kalkınma yatırımlarıyla karşılık bulduğu bir sürecin adıdır. Nitekim terör örgütünün aldığı fesih kararı kapsamında 26 Ekim’de yaptığı açıklamayla ülkemizden tamamen çekilme kararını sürecin işlerliği ve hızlanması adına kayda değer ve önemli buluyoruz. Ancak bir kez daha vurgulamak isterim ki PKK ile diğer isimlerdeki uzantıları ve iltisaklı tüm gruplar yurt içinde ve sınırlarımızın ötesinde derhal tüm terör faaliyetlerine son vermeli, koşulsuz ve en hızlı şekilde silahlarını tamamıyla teslim etmelidirler.”

‘TÜRKİYE’Yİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ’

Savunma sanayisi ve teknolojide bakanlık olarak görevleri olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise “Burada bize de önemli görevler düşmektedir. O da huzur ve güvenin tesisidir. Zira, huzur ve güven olmadan üretim olmaz. Güvenlik olmadan yatırım gelmez. Kamu düzeni olmadan ihracat sürdürülemez. İçişleri Bakanlığı olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana ‘Türkiye’nin Huzuru’ şiarıyla, suç ve suçluyla mücadelede, tam bir seferberlik ruhuyla hareket ediyoruz. Kara vatan, mavi vatan ve siber vatanda, tereddütsüz, tavizsiz, 7/24 görevdeyiz. Çünkü dünya değişiyor. Suç yapıları değişiyor. Siber alan, hibrit tehditler ve dijital suç örgütleri sınır tanımıyor. İşte bu nedenle diyoruz ki, yeni tehditlere, yeni güvenlik anlayışlarıyla karşılık vermek zorundayız. Bugün kendi mühendislerimizin alın teriyle, İHA ve SİHA’lardan, zırhlı araçlara, haberleşme sistemlerinden, yerli helikopter ve füzelere kadar geniş bir yelpazede özgün ürünler geliştiriyoruz. Ve bu gelişmeler, sadece savaş alanlarında değil, şehir güvenliğinde, sınır hattında, suçla mücadelede ve afet anlarında da aktif olarak kullanılıyor. İnşallah ‘Terörsüz Türkiye’ hedefimizle de milli birlik ve kardeşliğimizin etrafında daha güçlü kenetleneceğiz. Terörle mücadeleye ayrılan kaynakları üretim, teknoloji ve inovasyona tahvil edeceğimiz bir Türkiye’yi, hep birlikte geleceğe taşıyacağız” dedi.

Konuşmaların ardından fuar törenle açıldı. Bakanlar Güler ve Yerlikaya, fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret edip, çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Etiketler: Ali Yerlikaya
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Erzincan’da deprem tatbikatı

Sonraki Haber

Suudi Arabistan ile sosyal hizmetler alanında iş birliği mutabakat zaptı imzalandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Suudi Arabistan ile sosyal hizmetler alanında iş birliği mutabakat zaptı imzalandı

Suudi Arabistan ile sosyal hizmetler alanında iş birliği mutabakat zaptı imzalandı

En Güncel Haberler

Milletvekilleri İstanbul’un nabzını sahada tutuyor
Öne Çıkan

Milletvekilleri İstanbul’un nabzını sahada tutuyor

6 Haziran 2026
Bursa'da boya imalathanesinde yangın
Yerel Haberler

Bursa’da boya imalathanesinde yangın

6 Haziran 2026
24 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonları: 36 tutuklama
Yerel Haberler

24 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonları: 36 tutuklama

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sakarya’da taksi durağında silahlı kavga: 1 yaralı

6 Haziran 2026
Yaşam

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Yaşam

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Yaşam

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

- Tuğba Mollamahmutoğlu
6 Haziran 2026

Sessiz bir ortamda ya da günün herhangi bir anında kulakta uğultu, vızıltı, çınlama veya ıslık benzeri sesler duymak birçok kişinin...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Milletvekilleri İstanbul’un nabzını sahada tutuyor

Milletvekilleri İstanbul’un nabzını sahada tutuyor

6 Haziran 2026
Bursa'da boya imalathanesinde yangın

Bursa’da boya imalathanesinde yangın

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton