6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Milletimizin hukukunu korumak için çalışıyoruz

Milletimizin hukukunu korumak için çalışıyoruz

Haberton - Haberton
11 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Milletimizin hukukunu korumak için çalışıyoruz
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Milletimizin hukukunu korumak, demokrasimizi güçlendirmek, adaleti her alanda hâkim kılacak bir sistem kurmak için çalışıyoruz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Türkiye’de milyonlarca insan iftar sofrasını kurarken önce şöyle bir cebine, bütçesine bakmak zorunda kalıyor. Emekli hesap yapıyor, asgari ücretli hesap yapıyor. Gençler bu hesabı yapmak zorunda kalıyor.  Çünkü hayat pahalı. Çünkü mutfakta yangın var. Çünkü geçim zor. Pek çok aile için çok çok zor. Bakın rakamlar da bunu gösteriyor. Şöyle bir uluslararası en güvenilir veri açıklayan kurumlardan birisi olan OECD’nin rakamlarına baktığınızda Türkiye hayat pahalılığının en yüksek olduğu ülke şu anda” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi’nin Ankara iftar programında konuşan Ali Babacan, sözlerine şöyle devam etti: “Pandemiden bu yana, yani 2020’den bu yana OECD ülkelerindeki ortalama gıda enflasyonu toplamda yüzde 40, yani 2020’den alıyorsunuz bugüne kadar topluyorsunuz, topluyorsunuz üst üste kümülatif yüzde 40 civarında bir ortalama enflasyon var. Yıllık değil, dikkatinizi çekiyorum. 5-6 yılın toplamından bahsediyorum. Türkiye’de ise bu rakam yüzde 700’ü geçmiş durumda. Yani diyorlar ya ‘Pandemi geldi vurdu, enflasyon arttı, biz ne yapalım, bizim suçumuz değil.’ Hiç inanmayın. Doğru değil. OECD ülkelerinde gıda fiyatları yüzken yaklaşık 140 olmuş beş-altı senenin toplamında; Türkiye’de fiyatlar 100’ken üzerine 700 zam gelmiş, 800 olmuş. Sekize katlamış. Aradaki fark tamamen kötü yönetimin farkı. Başka bir şey değil.” Ali Babacan, şunları söyledi:

“Milletimizin hukukunu korumak, demokrasimizi güçlendirmek, adaleti her alanda hâkim kılacak bir sistem kurmak için çalışıyoruz”

“Ankara’dayız. Ülkemizin başkentindeyiz. Burası millet iradesinin tecelli ettiği bir şehirdir. Burası devletimizin hafızasının, cumhuriyetimizin ruhunun yaşadığı bir şehirdir. Bu şehir zor zamanlarda milletin umudunun yeniden yeşerdiği, kararların millet adına alındığı, Türkiye’nin istikametinin çizildiği bir şehirdir. Ankara bize her zaman şunu hatırlatır: Bu ülkenin gerçek sahibi millettir ve demokrasinin kalbi ancak milletin sesi güçlü çıktığında atar. Biz de işte tam da bu inançla siyaset yapıyoruz. Milletimizin hukukunu korumak için, demokrasimizi güçlendirmek için, adaleti her alanda hâkim kılacak bir sistem kurmak için çalışıyoruz. Tam 6 yıl oldu. Büyük bir sorumluluk duygusuyla DEVA Partisi’ni kurduk. Kolay bir yol değildi ama doğru olduğuna tam inandığımız bir yoldu. Hamdolsun altı yıldır sabırla, kararlılıkla ve sağlam adımlarla yolumuza devam ediyoruz.”

“DEVA Partisi bu vatanın öz evlatlarının kendi ülkelerine duyduğu sorumluluğun bir eseridir”

“Şunu unutmayalım: DEVA Partisi bu vatanın öz evlatlarının kendi ülkelerine duyduğu sorumluluğun bir eseridir. DEVA Partisi vicdanın, umudun eseridir. DEVA Partisi iktidar karşısında eğilmeyenlerin, diz çökmeyenlerin eseridir. 6 yıl önce bugün kötü gidişata sessiz kalmayı kabul etmeyenlerin, inisiyatif alıp yola düşenlerin eseridir. Bugün eğer dünden daha kötüyse, sorunlar hâlâ devam ediyorsa, üstelik daha da büyüdüyse 6 yıl öncesine göre, demek ki partimize olan ihtiyaç her zamankinden daha fazla şu anda. Hep beraber çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarımızı dinliyoruz. Sorunları yerinde görüyoruz, tespit ediyoruz ve çözüm için her şeyi hazırlıyoruz. Ben iddialı söylüyorum, Türkiye’yi yönetmeye bizden daha hazır bir siyasi parti yok arkadaşlar.”

“Türkiye çaresiz değil”

“Türkiye çaresiz değil. Bu millet de yalnız değil. Gerçekten çok güçlü bir insan kaynağı yapımız var bizim. Bu ülkenin bir üretim gücü var. Çok ciddi bir sanayi altyapısı oluştu artık. Bu ülkenin aklı var, birikimi var. Yeter ki bütün bu kaynaklar doğru yönetilsin. Yeter ki adalet olsun. Yeter ki ehliyetli, liyakatli yönetim anlayışı olsun. Ama işte biz buradayız nihayetinde. Niye buradayız? Türkiye için buradayız. Gençlerimiz için buradayız. Emeklilerimiz için buradayız. Üreten, çalışan herkes için buradayız. Şurada, bu salonda Allah aşkına, siyaset yapıp da siyasetten en ufak, en ufak istifade eden, nemalanan tek bir kişi bulabilir misiniz? Yok.”

“Müzakere masası ortadayken savaş diline başvurmak, bölgesel istikrarı ve dünya istikrarını tehdit eden çok büyük bir yanlış”

Konuşmasında İsrail’in İran’a başlattığı ve Amerika Birleşik Devletleri’nin de katıldığı askeri operasyona da değinen Ali Babacan, “Önleyici savaş gerekçesiyle yapılan bu saldırganlığın uluslararası hukukta hiçbir karşılığı yok. Önleyici savaş dedikleri nedir? Bu ülkenin elinde silah var. Ya bir gün bana karşı kullanırsa? O daha kullanmadan ben o ülkeye savaş açayım. Böyle bir şey yok. O zaman aynı mantıkla şu anda dünyanın yarısı diğer yarısına savaş açması lazım. Aynı mantıkla. Ve müzakere süreçleri devam ederken, henüz müzakere masası ortadayken savaş diline başvurmak, bütün bölgesel istikrarı ve dünya istikrarını gerçekten tehdit eden çok büyük bir yanlış. Geçmişteki tecrübeler çok açık. Dış müdahalelerle demokrasi inşa edilemez. Savaş yalnızca kaosu derinleştirir. İran’a karşı başlatılan bu saldırıları ilk gün, ilk gün şiddetle kınadığımızı ifade ettik. Öte yandan İran’ın Körfez’deki ve bölgedeki pek çok ülkeyi hedef alan saldırılarını da doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

APP plakalara uygulanan cezalar silinecek

Sonraki Haber

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev telefonda görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: İnsan onuru ve eşit vatandaşlık esastır
Politika

Cevdet Yılmaz: İnsan onuru ve eşit vatandaşlık esastır

6 Haziran 2026
Müzik tutkunu görme engelli Nil, Bakan Tekin'i ziyaret etti
Politika

Müzik tutkunu görme engelli Nil, Bakan Tekin’i ziyaret etti

6 Haziran 2026
Milletvekilleri İstanbul’un nabzını sahada tutuyor
Politika

Milletvekilleri İstanbul’un nabzını sahada tutuyor

6 Haziran 2026
Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Sonraki Haber

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev telefonda görüştü

En Güncel Haberler

Cevdet Yılmaz: İnsan onuru ve eşit vatandaşlık esastır
Politika

Cevdet Yılmaz: İnsan onuru ve eşit vatandaşlık esastır

6 Haziran 2026
Bakan Göktaş: Bu ülkenin geleceğini, kurduğunuz hayaller şekillendirecek
Öne Çıkan

Bakan Göktaş: Bu ülkenin geleceğini, kurduğunuz hayaller şekillendirecek

6 Haziran 2026
Bitlis merkezli 3 ilde uyuşturucu operasyonu; 13 tutuklama
Yerel Haberler

Bitlis merkezli 3 ilde uyuşturucu operasyonu; 13 tutuklama

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Diyarbakır’da 1 kişinin öldüğü silahlı kavgaya ilişkin 1 gözaltı

6 Haziran 2026
Yaşam

Disleksi tanısı konulan 4’üncü sınıf öğrencisi Nuse Nur, okulda resim sergisi açtı

6 Haziran 2026
Yaşam

Mardin’de inşaatın 12’nci katından düşen işçi öldü

6 Haziran 2026
Yaşam

Amasya’da 40 yıllık öğretmen doğum gününde emekli oldu

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İrlanda'dan İsrailli iki bakana ülkeye giriş yasağı

İrlanda’dan İsrailli iki bakana ülkeye giriş yasağı

- Haberton
6 Haziran 2026

İrlanda Adalet Bakanlığı, Başbakan Micheal Martin'in talimatı doğrultusunda İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'e yönelik...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Cevdet Yılmaz: İnsan onuru ve eşit vatandaşlık esastır

Cevdet Yılmaz: İnsan onuru ve eşit vatandaşlık esastır

6 Haziran 2026
Bakan Göktaş: Bu ülkenin geleceğini, kurduğunuz hayaller şekillendirecek

Bakan Göktaş: Bu ülkenin geleceğini, kurduğunuz hayaller şekillendirecek

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton