Gornık Zabrze Teknik Direktörü Michal Gasparik, “Çok gururluyum, çocuklar iyi bir maç oynadılar ve çok iyi mücadele ettiler. Penaltı çok üzücü oldu. Böyle bir maçta skor 0-0 olsaydı daha iyi oynayabilirdik” dedi.
UEFA Şampiyonlar Ligi 2’nci eleme turu rövanşında sahasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak elenen Gornik Zabrze'de teknik direktör Michal Gasparik, mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Takımının ortaya koyduğu mücadeleden memnun olduğunu belirten Gasparik, "Üzgünüz ama ne söyleyebilirim. Çok gururluyum, çocuklar iyi bir maç oynadılar ve çok iyi mücadele ettiler. Penaltı çok üzücü oldu.
Böyle bir maçta skor 0-0 olsaydı daha iyi oynayabilirdik ama sonra maça geri döndük. Taraftarımıza teşekkür ederiz. Rakibimize büyük baskı kurduk ve savunmada sık sık sorun yaşattık. İlk yarıda çok koştuk, bu ikinci yarı bizi etkiledi.
60'tan sonra değişikliklerle biraz kendimize geldik” ifadelerinde bulundu.
Daha Agresif Oynamamız Lazımdı
Fenerbahçe karşısında planladıkları oyunu sahaya yansıtmaya çalıştıklarını ifade eden Gasparik, "Hücumda nasıl oynayabiliriz, defansta nasıl savunabiliriz bunları konuştuk. Fenerbahçe'nin topu nasıl tutacağını bildiğine dair inancı var. Topu kolay vermiyorlar. Çocuklar çok savaştı.
Sahaya girdiğim ilk dakikada zaten çok daha farklı bir maç olacağını biliyordum. Daha agresif oynamamız lazımdı. Daha sonra Fenerbahçe kendi potansiyelini gösterdi. Takımım en üst seviyede oynadı.
Penaltının olmaması lazımdı. Üzgünüz ama çok iyi bir maç oynadığımızı düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.











