5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - MHP Türkeş’in en büyük eseridir

MHP Türkeş’in en büyük eseridir

Haberton - Haberton
4 Nisan 2022
- Politika, MHP Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
MHP Türkeş'in en büyük eseridir

MHP Türkeş'in en büyük eseridir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yetiştirip emanet ettiği ülkücü gençlik ile vatanı için fedakarlığa, milleti için her göreve hazır bir siyasal kadro olan MHP Türkeş’in en büyük eseridir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in ölümünün 25’inci yıl dönümü mesajında, “Merhum Türkeş Bey, Türk milliyetçiliğinin siyasi ve toplumsal alana indirilmesine önayak olmuş, bu kapsamda bir çığır açmıştır. Yetiştirip emanet ettiği ülkücü gençlik ile vatanı için fedakarlığa, milleti için her göreve hazır bir siyasal kadro olan MHP Türkeş’in en büyük eseridir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in 25’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Bahçeli, Alparslan Türkeş’in MHP’nin kurucu Genel Başkanı sıfatıyla Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in hafızasında sönmeyecek meşale olduğunu, haklı ve haysiyetli mücadelesiyle de milli gönüllerde silinmeyecek izler bıraktığını vurguladı.

Bahçeli, “Büyük davalar, kendini aşma basiret ve beceresini gösterebilmiş dava insanlarının omuzlarında yükselmiş, layık olduğu mertebe ve mevkilere bu şekilde taşınabilmiştir. Heyecanları kırık, hedefleri kısır, hevesleri kısıtlı zevat ve zihniyetlerin hayatlarını adayacağı ne bir inancı, hadiselerin akışına istikamet verecek ne de bir iradeleri vardır. Tarih boyunca insanını bulamamış davalarla, davasını kaybetmiş insanların neden olduğu geniş çatlak ve derin çalkantılar nice buhran ve bozguna da kapı açmıştır. Ülkü olmadan ülfet, ülke olmadan hür ve ilkeli bir hayat sadece hayal mahsulü olarak kalmıştır.

Buna rağmen büyük dava insanları hayallerin gerçeğe dönüşme sürecinde hem öncü rolü olan, hem önder vasfıyla öne çıkan, hem de gelişmelerin seyir ve serencamını önsezi ve öngörüyle okuyan parlak şahsiyetler halinde ortaya çıkmışlardır. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey, işte böyle bir şahsiyet ölçüsüyle temayüz ve tebarüz etmiş siyaset ve devlet insanıdır. Partimizin kurucu Genel Başkanı sıfatıyla Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in hafızasında sönmeyecek meşale olmuş, haklı ve haysiyetli mücadelesiyle de milli gönüllerde silinmeyecek izler bırakmıştır” ifadelerini kullandı. 

‘MİLLET VE MİLLİYETÇİLİK BİRBİRİNİ DESTELEMEKTEDİR’

Bahçeli, Alparslan Türkeş’in Türk milliyetçiliğinin siyasi ve toplumsal alana indirilmesine önayak olduğunu, bu kapsamda bir çığır açtığını belirterek, “Türk milliyetçiliği evvela Merhum Ziya Gökalp’in duyuş ve dokunuşuyla sistemleşmiş, ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tasarruf ve tercihiyle devletin kuruluş temeli olarak tezahür etmiş, daha sonra da Merhum Türkeş Bey’in marifetiyle bir hareket biçimini alarak milli varlıkla buluşmuştur. Hiç kuşkusuz Türk milliyetçiliğinin kaynağı Türk tarihi ve Türk kültürü, o tarih ve kültürün asıl sahibi de Türk milletidir. Diyebiliriz ki, Türk milliyetçiliği Türk milletine ait olan her değerin, her emanetin, her güzelliğin kristalleşip fikri bir muhtevaya bürünmesi, nihai olarak siyasi bir aksiyom haliyle bezenmesidir. Millet ve milliyetçilik arasındaki bağlantı dinamik, dengeli, kesintisiz ve karşılıklılık esasıyla devamlı surette birbirini besleyip desteklemektedir” dedi.

‘TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN SİYASİ ALANA İNDİRİLMESİNE ÖNAYAK OLMUŞTUR’

Bahçeli mesajında, “Merhum Türkeş Bey, Türk milliyetçiliğinin siyasi ve toplumsal alana indirilmesine önayak olmuş, bu kapsamda bir çığır açmıştır. O, her şeyden önce bir inanç, bir şuur, bir gönül insanıdır. Tutarlı hayat çizgisiyle davamızın onuruna leke düşürmemiş, siyasi mücadelesindeki tavizsiz duruşuyla da taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmıştır.

Türk milliyetçiliğini, Türk milletini sevmek ve onun ‘yükseltmek’ ülküsü olarak işaret ve ifade ederek 80 yıllık ömrünü bu gayeye hizmetle geçirmiştir. Merhum Türkeş Bey itidalli ve ihtiyatlı siyasetiyle, çelişkilere ve çekişmelere kapalı hedefleriyle sivrilmiş, döneminde sağduyunun ve uzlaşmanın iradeli ismi olarak simgeleşmiştir. Devlet ve millet hayatında, karmaşık meseleler karşısında görüşü ve düşüncesi her zaman merak edilen, hatta isabetli tavsiyelerine riayet edilen bir lider olarak serpilmiştir. O, yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı Türklük aşkı uğruna, her türlü meşakkati göze alan ve yaşayan, çelikten azmi hiçbir tereddüt belirtisi göstermeyen tam bir inanç timsalidir” ifadelerini kullandı.

‘MHP Türkeş’in en büyük eseridir’

Bahçeli, MHP’nin Alparslan Türkeş’in en büyük eseri olduğuna dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Yetiştirip emanet ettiği ülkücü gençlik ile vatanı için fedakarlığa, milleti için her göreve hazır bir siyasal kadro olan Milliyetçi Hareket Partisi, O’nun en büyük eseridir. Elbette bu eserlerle ne kadar övünsek azdır. Türk milliyetçileri, O’nun liderliği ile kendilerine dayatılan sınırlı bir siyasal hareket alanını, stratejik ve akıllı bir siyasi mücadele ile bugüne kadar uzanan çizgide kırılma olmaksızın sürekli genişletmesini bilmişlerdir. 

Milliyetçi Hareket, aziz milletimizin bekasını düşünen en şuurlu siyasi parti olmanın yanında, milliyetçiliği hayatın her alanına uygulanabilir bir toplum projesi halinde yaygınlaştırmanın da sorumluluğunu duymuş ve bunun gereğini samimiyetle yerine getirmiştir. Ne mutlu ki, Milliyetçi Hareket Partisi, ülkemizin her sorununa cevap verebilecek fikir, vizyon ve kadroları yetiştiren bir siyaset mektebi, daha da önemlisi milliyetçiliği toplumun siyaset algısında merkeze çeken bir siyaset ekolü haline gelmiştir.

Türk milliyetçileri, ülke sorunlarını aşmanın yolunun ayrılıkları derinleştirmek, kavgaları kızıştırmak, kutuplaştırmaları tırmandırmak, insanlarımızı birbirine düşürmekten değil, milli ve manevi değerlerde uzlaşma, dayanışma ve yardımlaşmayla olacağını bilmekte ve bunu ısrarla savunmaktadır. Partimizin geldiği aşama Türk milletinin takdir ve taltifinin bir sonucu, yarım asrı geçen bir mücadelede haklı çıkmanın mükafatıdır. İçinde bulunduğumuz dönem; tarihin Milliyetçi-Ülkücü Harekete kazandırdığı engin tecrübe ve bir asrı aşan mazisiyle Türk milliyetçiliği davasının oluşturduğu ortak akıl, bizlere sabır, metanet ve dikkat tavsiye etmektedir.

Özellikle en hassas olduğumuz milli meselelerin tahribatı karşısında göstereceğimiz uyanıklık ve dik duruş yalnızca Türk milletinin değil, umudunu bağladığı Milliyetçi Hareket Partisi’nin üzerinde oynanan oyunların, kurulmaya çalışılan tuzakların da boşa çıkmasını sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Başbuğ’umuz Merhum Alparslan Türkeş Bey’i ve aziz ülkü şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum. Merhum liderimizin kabrinin nur, mekanının cennet olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ruhu şad olsun.”

Etiketler: Devlet Bahçeli
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Finansal okuryazarlık yatırımda avantaj sağlıyor

Sonraki Haber

Bodrumspor Play-Off yolunda işini sağlama aldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Bodrumspor Play-Off yolunda işini sağlama aldı

Bodrumspor Play-Off yolunda işini sağlama aldı

En Güncel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı
Yerel Haberler

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı
Yerel Haberler

Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Kralı Gustaf tarafından kabul edildi

Numan Kurtulmuş, İsveç Kralı tarafından kabul edildi

- Haberton
5 Haziran 2026

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret için bulunduğu İsveç’in başkenti Stockholm’de, İsveç Kralı Carl 16'ncı Gustaf ile...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton