26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - MHP milletvekili aday listesini YSK’ya teslim etti

MHP milletvekili aday listesini YSK’ya teslim etti

Haberton - Haberton
7 Nisan 2023
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
MHP milletvekili aday listesini YSK'ya teslim etti

MHP milletvekili aday listesini YSK'ya teslim etti

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

MHP milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Feti Yıldız, YSK çıkışında açıklamada bulundu.

MHP, milletvekili aday listesini YSK’ya teslim etti. Yalçın ve Yıldız, YSK çıkışında açıklamada bulundu. Semih Yalçın, Milliyetçi Hareket Partisi olarak 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerle ilgili milletvekili aday listesini teslim ettiklerini söyleyerek, “Vatanımıza, milletimize, partimize, Cumhur İttifakı’na hayırlı olsun temennisini dile getiriyorum.

Yoğun bir milletvekili aday adayı talebi içerisinde MHP bünyesinde kurulan 4 kişilik bir seçici komisyonu, ince eleyip sık dokumak suretiyle 600 kişilik bir aday listesini ortaya çıkarmıştır. Bin 894 kişinin adaylığının kabul edilmesiyle birlikte bunlar içinden 600 kişinin seçilmiş bulunması ve bunun şu anda aziz milletimize takdim edilmesi bizim için bir mutluluk kaynağıdır. Yakın zaman dilimi içerisinde bu aday arkadaşlarımızla birlikte halkımızın karşısına çıkmak suretiyle Türk siyasetine hizmet etme gayreti içerisinde olacağız” dedi.

‘İTTİFAK OYLARI İLE BARAJ SIFIRA İNDİRİLMİŞTİR’

Feti Yıldız ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre bugün itibarıyla 123 siyasi parti mevcut olduğunu belirterek, “Bunlardan 36’sı seçimlere katılma şartlarını taşımaktadır. Seçimlerde 64 milyon vatandaşımız, 196 bin sandıkta oy kullanacaktır. Bilindiği gibi siyasi partiler demokrasinin örgütlü yanını, seçimler de millet egemenliğinin görünür yanını ortaya koyan araçlardır.

Türk Tipi Başkanlık Sistemi, yürütmenin oluşumu için siyasi partileri ittifak yaparak seçime girmeyi özendirmiştir. Cumhur İttifakı olarak Milletvekili Seçimi Kanunu’nda yaptığımız değişiklikle 12 Eylül ara rejimi ürünü olan ‘yüzde 10’ seçim barajı ‘yüzde 7’ye düşürülmüştür. İlk defa bu seçimde uygulanacaktır. Yine seçim barajının hesaplanmasında ittifak oylarının toplamı esas alındığından baraj bir yanıyla sıfıra indirilmiştir. Böylece istikrarı örselenmeden daha fazla partinin ve fikrin yasama organında temsil edilmesi amaçlanmıştır” dedi.

‘CHP’YE İLTİCA ETMİŞLERDİR’

Yıldız, oy verme hakkının sapmasına yol açan artık oy uygulamasının Cumhur İttifakı’nın yasa değişikliği ile ortadan kaldırıldığını söyleyerek, “Bu değişiklik kendini var eden siyasi partiye ihaneti bir meta gibi pazarlayan, demokrasimizi dejenere eden, pazarlık amacıyla kurulan tüm yapıların planlarını alt üst etmiştir. Sonuç olarak bu yapılar hepinizin bildiği gibi hep birlikte CHP’ye iltica etmişlerdir. Bir partiden tek listeyle seçime girilmesini aritmetik olarak, en avantajlı formül olarak sunanlara şimdilik şunu söylüyoruz; Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurumsal kimliğinin her türlü matematik formülünün üzerinde olduğunu hatırlatırız.

Milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milleti’nin iradesini yaşatmak bizim varlık sebebimizdir. 14 Mayıs’ta milletimiz tercihini Türkiye’nin yükselişi için başlatılan atılımların devamından ve yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapmak iradesinden yana kullanacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tipi Başkanlık Sistemi’nde 2’nci kez cumhurbaşkanı seçilecektir. Önümüzdeki dönemde ülkemizin yeni, sivil, demokratik yönetimle inşa edilmiş sade bir Anayasa’ya kavuşması için Gazi Meclis’e nitelikli bir çoğunlukla gireceğiz” ifadelerini kullandı. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

23 Nisan konulu Şiir Okuma ve Resim Yarışması’na başvurular başladı

Sonraki Haber

Leylekler Diyarbakır’a gelmeye başladı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Leylekler Diyarbakır'a gelmeye başladı

Leylekler Diyarbakır'a gelmeye başladı

En Güncel Haberler

A Milli Takım, Dünya Kupası’na galibiyetle veda etti
Öne Çıkan

A Milli Takım, Dünya Kupası’na galibiyetle veda etti

26 Haziran 2026
Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu
Moda ve Kadın

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu

26 Haziran 2026
Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı

İzmir’de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı

- Haberton
26 Haziran 2026

İzmir’in Konak ilçesinde evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanan Zeki İ. (42), ağır yaralandı. Polis, olayın ardından kaçan 2 şüpheliyi...

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

A Milli Takım, Dünya Kupası’na galibiyetle veda etti

A Milli Takım, Dünya Kupası’na galibiyetle veda etti

26 Haziran 2026
Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton