25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Meteoroloji uyarmıştı! Sağanak hayatı felç etti

Meteoroloji uyarmıştı! Sağanak hayatı felç etti

Haberton - Haberton
7 Ekim 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Meteoroloji uyarmıştı! Sağanak hayatı felç etti
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Meteoroloji çok kuvvetli sağanaklar geliyor uyarısı yapmıştı! Uyarıların ardından sağanak hayatı felç etti, cadde ve sokaklar göle döndü.

DİKİLİ’DE METREKAREYE 99.8 KİLOGRAM YAĞMUR DÜŞTÜ

İzmir’de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, bugün da aralıklarla etkili olurken, şehrin birçok noktasında su birikintileri oluştu. İl genelinde son 24 saatte en çok yağış alan ilçe metrekarede 99,8 kilogram yağmurla Dikili oldu.

İçişleri Bakanlığı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla, Aydın ve İzmir için yapılan ‘Turuncu’ kodlu uyarı sonrasında, İzmir’de dün akşam saatlerinde yağmur etkili oldu. Gece etkisini yitiren yağmur, sabah saatlerinde tekrar başladı. Aralıklarla etkili şekilde yağan yağmur nedeniyle kentin birçok noktasında su birikintileri oluştu. Evlerinden çıkan ve uyarılardan habersiz olan bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kapalı alanlara sığınanlar yağmurun etkisinin geçmesini bekledi.

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlardan bir kozmetik firmasında çalışan Murat Can Bulut (25), “İstanbul’dan yeni geldim. Orada da yağmur vardı ancak burada etkili oluyor. İzmir’de felaket bir yağmur var. Korunaklı bir alanda kalakaldık” dedi. Eşi Pelin Bulut da yağmurun hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.

DİKİLİ’DE METREKAREYE 99.8 KİLOGRAM YAĞMUR DÜŞTÜ

Son 24 saatte en çok yağış alan ilçe Dikili oldu. İlçeye metrekarede 99,8 kilogram yağmur yağdı. Dikili’yi metrekarede 65,6 kilogram ile Foça, 50 kilogram ile Bergama ve Seferihisar takip etti.

ESNAF, KUM TORBALARIYLA ÖNLEM ALDI

İzmir’de dün akşam saatlerinde başlayıp, aralıklarla devam eden sağanak etkisini sürdürürken, kent merkezindeki bazı cadde ve sokaklar suyla dolu. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, zor anlar yaşadı. Yağış nedeniyle rögarlar taşarken, esnaftan bazıları dükkanlarına dolan suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Bazı iş yeri sahipleri ise su baskınını önlemek için kapılarının önüne kum torbası yerleştirip, set oluşturdu.

Alsancak Mahallesi’nde market işleten evli, 2 çocuk babası Cemil Çakmakçı (53), “Bu bölge değişmiyor, 40 yıldır aynı. Mazgallar daha yeni yapıldı. Barikat yaptık ama iş yerini koruyacağını da düşünmüyorum” dedi.

Öte yandan son 24 saatte en çok yağış alan ilçe Dikili’de de cadde ve sokaklar göle döndü. Araçların sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, bazı ev ve iş yerlerini de su bastığı belirtildi.

Marmaris’te sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan ve sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak, ilçe genelinde hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün dün yaptığı şiddetli yağış uyarısının ardından beklenen yağmur gece yarısından itibaren başladı. Bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırarak devam eden sağanakla metrekareye 50 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle bazı bölgelerde su birikintileri oluşurken, İçmeler Mahallesi’ndeki Kavacık Deresi’nin istinat duvarı çöktü. Ayrıca Turunç Mahallesi’nde demirli halde bulunan bir sürat teknesi, şiddetli yağış ve dalgaların etkisiyle karaya vurdu. Yağışın en yoğun olduğu saatlerde ise ilçe merkezinde trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Marmaris Belediyesi ekipleri, olası olumsuzluklara karşı ilçe genelinde teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, tıkanan mazgalları açmak ve su birikintilerini tahliye etmek için farklı noktalarda müdahalelerde bulunuyor.

Aydın’da sağanak nedeniyle bazı yollar suyla doldu

Aydın’da etkili olan sağanak nedeniyle bazı yollar suyla doldu.

Efeler ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak aralıklarla devam ediyor. Etkili yağmur sonrası bazı cadde ve sokak suyla doldu. Dereye dönen yollarda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde de sabah saatlerinde başlayan sağanak aralıklarla öğle saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Yağmurun ardından bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Kuşadası Belediyesi ekipleri ise ilçede önlemlerini arttırıp, yağmur suyu mazgallarını temizledi.

Balıkesir’de sağanak; cadde ve sokaklar göle döndü

Balıkesir’in Edremit ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü.

Edremit ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca süren sağanak etkili oldu. Zeytinli Mahallesi Altınkum mevkisinde bazı sokak ve caddeler suyla kaplandı. Bazı noktalarda rögarlar taştı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, zor anlar yaşadı. Evlerin bahçeleri de sular altında kaldı. Vatandaşlar bahçelerine dolan suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Belediye ekiplerinin, su baskınlarının yaşandığı bölgelerde çalışma başlattığı bildirildi. Mahalleli Süleyman Öğütçü, “Akşam başladı, sabaha kadar hiç durmadı. Bizim sokakta 20-25 binada oturanlar bahçeleri ve sokaklar suyla dolduğu için evden çıkamıyor” dedi.

Haluk Sözer ise “Evimize giremiyoruz. Çocuklar okuldan gelince eve nasıl girecekler merak ediyoruz. 2 senedir aynı sorunla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Etiketler: MeteorolojiSağanak
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Diyarbakır’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Sonraki Haber

Mersin’de işçi servisi devrildi; Minibüsün şoförü ehliyetsiz çıktı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür / Geniş haber
Öne Çıkan

İstanbul’un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür

25 Nisan 2026
Düğün günü ölü bulundular
Öne Çıkan

Düğün günü ölü bulundular

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Bakanlık’tan 81 ile genelge: Okullarda x-ray, turnike ve panik butonu dönemi

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Başakşehir’de dehşet! Pencereden sarkıttığı köpeği cama vurup kaydetti

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

İstanbul’da 100 bin konutun hak sahipleri bugün belirlenecek

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Mersin'de işçi servisi devrildi; Minibüsün şoförü ehliyetsiz çıktı

Mersin'de işçi servisi devrildi; Minibüsün şoförü ehliyetsiz çıktı

En Güncel Haberler

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı
Yerel Haberler

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

25 Nisan 2026
Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

25 Nisan 2026
Sivas'ta 2 katlı müstakil ev yan yattı
Yerel Haberler

Sivas’ta 2 katlı müstakil ev yan yattı

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Adıyaman'da parçalanmış halde yavru kedi bulundu

Adıyaman’da parçalanmış halde yavru kedi bulundu

- Haberton
25 Nisan 2026

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, apartmanın girişinde parçalanmış halde yavru bir kedi bulundu. Olay, öğleden sonra Sugözü Mahallesi’nde meydana geldi. Deprem konutları...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

25 Nisan 2026
Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton