26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Meryem Ana mücadelesinin arkasındayız

Meryem Ana mücadelesinin arkasındayız

Haberton - Haberton
28 Kasım 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:8 dakikalık okuma
A A
0
Meryem Ana mücadelesinin arkasındayız
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Selçuk Belediyesince işletilen Meryem Ana Evi Otoparkı önünde açıklama yapan Özgür Özel, “İşçilerimizin arkasındayız, Meryem Ana mücadelesinin arkasındayız, Selçuk belediyemizin arkasındayız, milletimizin arkasındayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 1970’lerden bu yana Selçuk Belediyesince işletilen Meryem Ana Evi Otoparkına Tarım ve Orman Bakanlığınca el konulması hakkında, “Erdoğan, seçimde bükemediği bileği elindeki yetkiyi kötüye kullanarak kırmaya çalışmaktadır. Kaybetmeyi bilmiyorsunuz. Kaybetmeyi bilmeyen bir daha kazanamaz. Kaybedince de millete saygılı olacaksın. Yapılan iş kanunsuz, hukuksuz bir el atmadır. Yapılan iş otopark mafyalığıdır. İşletilen ve para getiren bir yeri görürler, adama musallat olurlar, ‘Buraya biz çökeceğiz, burayı biz alacağız.’ Burayı işletiyoruz, kazanılan para ile Selçuk’a hizmet ediyoruz. 600 işçi Selçuk’a hizmet ediyor. Kursaktan ekmek geçiyor, yoksulun çocuğuna süt oluyor, et oluyor, yemek oluyor, destek oluyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İzmir, Selçuk Belediyesinin elinden alınan Meryem Ana Evi Otoparkındaki halk direnişini ziyaret etti. Genel Başkan Özel, burada yaptığı konuşmada, “Değerli Selçuklular, değerli İzmirliler, Selçuk Belediyemizin kıymetli emekçileri. Bir süredir burada bir mücadele, bir direniş sürüyor. Bu mücadelenin adı aslında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart’ta kazandığı başarıyı hazmedememesidir. Bugün yaşanan o sürecin bir parçasıdır” ifadelerini kullandı. Özel şöyle devam etti:

“CHP, OY VERENİ – VERMEYENİ MEMNUN ETMİŞ”

“Bundan önce her girdikleri seçimden birinci parti olarak çıkmakla övünenler, seçim birincilerinin kendilerine her imkanı verdiğini, geçmişlerini temize çektiğini, gelecekle de ilgili tam bir meşruiyet alanı yarattığını düşünüyorlardı, ona göre davranıyorlardı. Onlara göre seçim akşamları birer unvan maçıydı. Kim kazanırsa altın kemeri o alır, sözünün üstüne söz söylenmezdi. 31 Mart akşamı biz çok iyi hazırlandığımız, çok çalıştığımız, adaylarımıza çok güvendiğimiz bir sürecin sonunda seçimleri kazandık. 47 yıl sonra birinci parti olduk. Biz kaybetmeyi biliyorduk. Kazanmanın da ne kadar önemli bir sorumluluk olduğunu bilerek, ilk geceden itibaren asla bu büyük seçim başarısını nihai bir zafer, bize her şeyi yapabileceğimiz imkanlar yaratan bir sonuç gibi algılamak ve algılatmak yerine milletin mesajını doğru okuyan, milletin iyi adaylara, iyi insanlara, çalışkan, dürüst, temiz belediyeciliğe verdiği destek ve olmayan yerlerde özlem olarak nitelendirdik. Ona göre çalışmaya başladık. Var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”

“BENİM YÜZÜMÜ GÜLDÜRDÜ, TAYYİP BEY’İ SİNİRLENDİRMİŞ”

“‘Bu süreç şimdi kasımın ortasında, sonunda, kışın ortasında nereden çıktı?’ derseniz, biz Sayın Erdoğan ile birlikte aynı şeyi yaptık. İkimiz de belediyelerin 2024 performanslarını ölçtürdük. Benim gördüklerim yüzümü güldürdü, Tayyip Bey’i de germiş, sinirlendirmiş. CHP’li belediyelerin neredeyse tamamı, yaptıkları hizmetle milletin gönlüne girmişler ve seçildiği yerden çok ilerideler. Bunun alt kırılımları var. Onlar da biz de soruyoruz: Memnuniyet varsa neden? Memnuniyetsizlik varsa o da neden? Kim memnun, kim değil? Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyelerinin yaptığı işlerden en çok çocuğa dokunan, işte kreş tartışması buradan çıkıyor, kadına dokunan ve yoksulluğa dokunan, kent lokantaları gibi aşevleri gibi ya da verilen sosyal yardım kartları ile sağ elin verdiğini sol el görmeden yapılan doğru işler, bu ekonomik krizde vatandaşın gönlüne dokunmuş. Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vereni, vermeyeni memnun etmiş. Verilen doğalgaz destekleri, aylık protein desteği olarak günlük dağıtılan sütler, aylık dağıtılan etler, tarlada kalmış narenciyeler… Her birisi bu ekonomik krizde insanların yüzünü güldürmüş.”

“SEÇİMİ AK PARTİ ALSAYDI, PROTOKOL UZATILACAKTI”

CHP’nin belediyelerinden olan memnuniyet CHP’yi 31 Mart’tan beri, 31 Mart’ta bize her partiden verilen oyun farkında olarak söylüyoruz, ‘Bu kez bu pazar seçim olsa kimi seçersiniz?’ sorusuna ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ yanıtı yine birinci, her ay birinci. İşte bu durumda ‘CHP ne yapıyorsa daha iyisini yapmalıyız?’ diyeceklerine, örneğin Tayyip Bey ‘Ya bu CHP, 650 tane kreş açmış’ diyeceğine… Ekonomik krizde asgari ücretli. Kreş 20 bin lira. Kadın çalışsa kreşe gidiyor, o yüzden evde kalıyor. Ama CHP; kimi yerde 500 lira, kimi yerde bin 200 lira, kimi şehirde 2 bin liralık kreşleriyle. Kadın çocuğu kreşe vermiş, çocuğun aldığı eğitimden, yediği iyi yemekten de memnun. Öbür türlü, kendisi de bir maaş daha kazanıyor. Kocasının maaşı kiraya gidiyorsa kadının maaşı geçim oluyor. Bu çok büyük karşılık görüyor. Bütün Türkiye’de ‘Her mahalleye kreş açalım’ deseler bizle rekabet ederler. Bunu yapmak yerine; ‘Kreşleri kapatalım. CHP bu işi hangi kaynakla yapıyorsa kurutalım. Geçmişte AKP ve MHP’nin ödemediği vergiler, SGK’lar dahil. Bırakın faiz silmeyi, yapılandırmayı, taksitlendirmeyi, CHP’li belediyelerin gırtlağına çökelim. Haciz yapalım. İller Bankası parasına el koyalım, maaş ödeyemesinler, hizmet aksasın, CHP bundan birinci parti olamasın, CHP’li belediyelerin bu memnuniyeti ortadan kalksın.’ Bunun için saldırıyorlar.”

“SENİN BU PARAYA İHTİYACIN MI VAR?”

“Bu sırada bakarken bir şey gördüler: 1970’ten beri bu arkamdaki Meryem Ana Evi’ne giden yol. Oradaki otopark Selçuk Belediyesi tarafından işletiliyor. Kültür Bakanlığı bunu AK Parti döneminde bir protokole bağlayıp, AK Partili belediyenin görev süresi ile sınırlayıp, ‘Kazanamazsak ellerinden alırız’ diye bir uyanıklığa yeltendiler. Eğer belediyeyi bu seçimlerde AK Parti alsaydı, biten protokol uzatılacaktı. Almayınca biten protokolü uzatmayarak, Selçuk’un öz değeri olan, Selçuk’u Selçuk yapan Efes ve Meryem Ana, buraya geliyor insanlar, buradaki otoparka el koydular. Bu otopark, 54 yıldır işletildiği için, önemli de gelir getiriyor. Bu otoparktan gelen gelir 600 çalışanı olan Selçuk Belediyesi’nin gelirlerinin yüzde 60’ı arkadaşlar. ‘Şimdi bu parayı biz alalım…’ Hatta otopark fiyatlarını da ikiye katladılar. Ortaya çıkınca şimdi geri adım atıyorlar. Senin bu paraya ihtiyacın mı var, Ankara’da, Bakanlığı’nda Selçuk’un otopark parasına? Yok. Ama ne yapıyor buna? Esas yapması gereken işleri yapmak yerine CHP’nin parasına çöküyor ki Selçuk Belediyesi hizmet yapamasın, maaş ödeyemesin. Bugün emekçilerin ‘Meryem Ana’ya dokunma, ekmeğimle oynama’ dediği budur arkadaşlar.”

“KAYBETMEYİ BİLMEYEN BİR DAHA KAZANAMAZ”

“Şimdi biz şunu söylüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ı bütün milletimize buradan şikayet ederim ki Sayın Erdoğan, seçimde bükemediği bileği elindeki genel yönetim yetkisini kötüye kullanarak kırmaya çalışmaktadır. Biz yıllarca seçim kaybettik. Yenilmenin adabını da biliriz, kazandığımızda da onurumuzla ve kimseyi rencide etmeden döndük, işimize baktık. Hatta o günden sonra hiç birimiz partimizi utandıracak, tırnak içinde bir şımarıklığa, kibre kapılmadık. Yapmayız bunu. Ama siz kaybetmeyi bilmiyorsunuz. Kaybetmeyi bilmeyen bir daha kazanamaz. Kaybedince de millete saygılı olacaksın. ‘Bakalım bu sefer de CHP kazandı. Onlar çalışacak, milletimiz takdir edecek’ diyeceksin. CHP niye kazanıyorsa bakacaksın, onunla yarışacaksın. Daha iyisini yapmaya çalışacaksın, engel olmayacaksın, el koymayacaksın. Yapılan iş kanunsuz, hukuksuz bir el atmadır. Yapılan iş otopark mafyalığıdır, bunu mafyalar yapıyor. İşletilen ve para getiren bir yeri görürler, adama musallat olurlar, ‘Buraya biz çökeceğiz, burayı biz alacağız.’ Yahu biz burayı işletiyoruz, para kazanıyoruz. Kazanılan bu para ile Selçuk’a hizmet ediyoruz. Bu 600 işçi oradan aldıkları para ile Selçuk’a hizmet ediyorlar. Biz hayırlı işlere harcıyoruz parayı. Kursaktan ekmek geçiyor, yoksulun çocuğuna süt oluyor, et oluyor, yemek oluyor, destek oluyor.”

“YAPILAN İŞ YANLIŞTIR, KANUNSUZ EMİR VERMEYİN”

“Gelmiş otopark mafyası ‘Sıcak paraya ben çökeceğim.’ Bu yapılan iş yanlıştır. Buna her birisi bu milletin evladı jandarmayı, bu şehrin seçilmiş belediye başkanı Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel’in karşısına dikmek mafyalıktır. Kanunsuz emir vermeyin. Burada örgütümüz, hem İlçe Başkanımız İpek Hanım, hem Belediye Başkanımız birlikte büyük bir mücadele veriyorlar. Biz de sonuna kadar arkalarındayız. Bu yapılan iş hazımsızlıktır, haksızlıktır, seçmen iradesini tanımamaktır. Bütün Türkiye’de yaptıklarının Selçuk‘taki küçük örneğidir. Bırakın hizmet edelim. Buna engel olursanız sanmayın ki millet arkamızdan çekilir, sizin arkanıza dizilir. Aksine sizin arkanızdakiler de ayıplar. Buradan son uyarımı yapıyorum. Sayın Erdoğan siz 31 Mart akşamı milletin gönlünden düştünüz. Çok çalışırsanız, gayret ederseniz, gönlüne girersiniz. Ama bu yaptıklarıyla gözünden düşüyorsunuz. Milletin gözünden düşene, millet bir daha dönüp bakmaz. Milletin gönlünden düşen mesajı alırsa bir şansı var. Tekrar gönlüne girebilir. Ama milletin gözünden düşmeyeceksin. Bu yapılan iş seni milletin gözünden düşürür. Gözünden düştün mü millet daha dönüp de bakmaz. Kararı siz vereceksiniz, mücadeleyi de biz vereceğiz. İşçilerimizin arkasındayız, Meryem Ana mücadelesinin arkasındayız, Selçuk belediyemizin arkasındayız, İzmir Büyükşehir’in arkasındayız, milletimizin arkasındayız.”

“31 MART’TA CEZALANDIRILAN DİLİN TA KENDİSİ”

Genel Başkan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “CHP nasıl bu kadar oy alabiliyor? Açık konuşmak gerekirse bunun müsebbibi AK Parti olarak biziz” ifadeleri hakkında değerlendirmesinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

“Şöyle bir şey söyleyeyim. Bir üstencil dil bu. Milletin kararını küçük gören. Yani seçimler, sadece AKP için yapılıyor, kazanırsa AKP kazanıyor, kaybederse AKP kaybediyor, başka partiler yok, başka emekler yok, başka adaylar yok. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikisi yanımda olan, onlarcası arkamda olan pırıl pırıl belediye başkanlarına, adaylarına ve onları seçen hemşerilerine hakarettir. Onlar kazanmıyor, biz kaybediyoruz. Bu üstencil bir dildir, kibirli bir dildir. 31 Mart‘ta cezalandırılan da bu dilin ta kendisidir.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yangında dumandan etkilenen Abidin, yaşam savaşını kaybetti

Sonraki Haber

Şırnak’ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür / Geniş haber
Öne Çıkan

İstanbul’un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür

25 Nisan 2026
Düğün günü ölü bulundular
Öne Çıkan

Düğün günü ölü bulundular

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Bakanlık’tan 81 ile genelge: Okullarda x-ray, turnike ve panik butonu dönemi

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Başakşehir’de dehşet! Pencereden sarkıttığı köpeği cama vurup kaydetti

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

İstanbul’da 100 bin konutun hak sahipleri bugün belirlenecek

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

En Güncel Haberler

ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı
Dış Haberler

ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı

26 Nisan 2026
Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada
Yerel Haberler

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

- Haberton
25 Nisan 2026

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde durakta yolcu almak üzere duran otobüse arkadan çarptıktan sonra devrilen motosikletteki 2 kişi yaralandı. Kaza, saat 19.30...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı

ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı

26 Nisan 2026
Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton