16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Mervenur’u iple boğup folyoya saran sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Mervenur’u iple boğup folyoya saran sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Haberton - Haberton
28 Eylül 2022
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
mervenur'u iple boğup folyoya saran

mervenur'u iple boğup folyoya saran

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Antalya’da, 19 Ekim 2020’de, arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek evden ayrıldıktan sonra uzun süre haber alınamayan, o dönem 20 yaşında olan Mervenur’u iple boğup folyoya saran sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Antalya’da 4,5 ay boyunca kayıp olarak aranırken, binanın çatısında folyoya sarılı cesedi bulunan Mervenur Polat’ı (20) iple boğduğu ortaya çıkan Cüneyt Akyol, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. Duruşma sonrası gözyaşlarıyla açıklama yapan anne Güler Polat, “İçimin ateş sönmedi ama biraz hafifledi” dedi.

Antalya’da, 19 Ekim 2020’de, arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek evden ayrıldıktan sonra uzun süre haber alınamayan, o dönem 20 yaşında olan 1 çocuk annesi Mervenur Polat ile ilgili yürütülen soruşturmada takip ve dinleme sonucu polis, 7 Mart 2021’de Cüneyt Akyol’u gözaltına aldı. Akyol, sorgusunda Polat’ın cesedinin yerini söyledi. Akyol’un yer göstermesiyle Muratpaşa ilçesinde kendi ailesinin oturduğu apartmanın çatı katında Polat’ın folyoya sarılı cansız bedeni bulundu. Polat’ın cesedi, Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

NASIL ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ANLATTI 

Cüneyt Akyol, ifadesinde, Mervenur Polat’ı nasıl öldürdüğünü anlatırken “Mervenur’a ‘Gökhan seninle ilişkiye girmek istiyor’ dedim. Mervenur üzerindeki kıyafetleri çıkarttı. Ben de alt katta duran Gökhan’a ‘Hadi gel; Merve, seni bekliyor’ diye seslendim. Gökhan’dan cevap alamadım. Gökhan gitmişti. Gökhan gelmeyince Mervenur, beni aşağılamaya başladı. Bir anda kendimi kaybederek sepet ucuna bağlı çamaşır ipini Mervenur’un boynuna doladım ve üzerine basarak boğarak öldürdüm sonra da Mervenur’un cesedini önce mutfak lavabosunun altına koydum. Ardından evde bulunan çarşaf, bezler, çuval, halı ve naylon streçle sardım” dedi. 

Mervenur'u iple boğup folyoya saran sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Mervenur’u iple boğup folyoya saran sanığa ağırlaştırılmış müebbet

KARDEŞİ, DÖVMESİNDEN TEŞHİS ETTİ

Mervenur Polat’ın çürüyen cesedini ise erkek kardeşi, parmağındaki kurdele ile kolunun iç kısmında adının yazılı olduğu, çürüme nedeniyle ‘Merve’si silinmiş sadece ‘Nur’u kalan dövmeden teşhis etti. Polis olayla ilgili Ferdi T., Halil İbrahim Ş., Aziz Kaya, Gökhan Hamurcu, Süleyman Gülten ve Z.U.’yu gözaltına aldı. Cüneyt Akyol ile diğer 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Z.U. ve Süleyman Gülten, savcılıktan serbest kalırken, diğer 5 şüpheli tutuklandı. Gökhan Hamurcu, Halil İbrahim Ş. ile Ferdi T. de daha sonra itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

SANIKLAR HAKİM KARŞISINDA

Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Cüneyt Akyol ve Aziz Kaya, cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Tutuksuz sanık Süleyman Gülten ile şikayetçiler ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Mütalaaya karşı savunma yapan Süleyman Gülten, beraatini talep etti.

Antalya'da, 19 Ekim 2020'de, arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek evden ayrıldıktan sonra uzun süre haber alınamayan, o dönem 20 yaşında olan Mervenur'u iple boğup folyoya saran sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Antalya’da, 19 Ekim 2020’de, arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek evden ayrıldıktan sonra uzun süre haber alınamayan, o dönem 20 yaşında olan Mervenur’u iple boğup folyoya saran sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Sanık Aziz Kaya, suçsuz olduğunu ileri sürerek, “Tek suçum, yanlış yerde yanlış zamanda bulunmak” dedi.

Sanık Cüneyt Akyol ise “Tasarlayarak öldürmedim. Cinsel saldırıda bulunmadım. Uyuşturucu madde kullandığım için o an öyle gelişti. Ailesinden tekrar tekrar özür dilerim” diye konuştu.

Mervenur Polat’ın annesi Güler Polat da sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi.

DAVADA KARAR VERİLDİ

Sanık ve taraf avukatlarının savunmalarından sonra duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, kararı açıkladı. Sanık Cüneyt Akyol’a ‘canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve cinsel saldırı ile uyuşturucu ticareti suçlarından toplam 17 yıl ceza verildi. Tutuklu sanık Aziz Kaya’ya ‘uyuşturucu ticareti’nden 10 yıl, tutuksuz sanık Süleyman Gülten’e ‘delilleri karartma’ suçundan 4 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklar ise beraat etti.

‘CİĞERİMİ KOPARDILAR’

Duruşma sonrası Mervenur Polat’ın ailesi ve avukatı açıklamalarda bulundu. Anne Güler Polat, gözyaşlarıyla “Biraz içim hafifledi. Henüz ciğerim yanıyor. Benim küçücük torunumu öksüz bıraktılar. İçimin ateşi sönmedi ama biraz hafifledi. Yavrumu elimden aldılar. Ben elimi bile kaldırmamıştım. Hayatını elinden aldılar. Ciğerimi kopardılar. Benden kötü olsunlar. Hep adalete güvendim, güveniyorum. Kararı veren herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Baba Atilla Polat ise “Sonuca sevinçliyim ama geride bir yavru bıraktı. Eşime, ‘anne’ diyor. Torunum annesinin öldüğünü de biliyor. Adalet yerini buldu. Biraz olsun rahatladım” dedi.

OĞLUNA PSİKOLOGLAR EŞLİĞİNDE ÖLDÜĞÜ SÖYLENMİŞ

Mervenur Polat’ın avukatı Buğra Kağan Oğuz, “Mervenur Polat çok genç yaşında katledildi. Konunun en büyük dramı ise 8 yaşındaki evladı. Mervenur’un annesi ve babası torunlarına bakıyor. Oğlu 1 yıl boyunca annesinin öldüğünü bilmiyordu, söyleyememiştik. En son psikologlar huzurunda söyledik” dedi.

‘İNDİRİM UYGULANMADI, İÇİMİZİ SERİNLETEN KARAR’

Bu süreçte gerek cinayet büro amirliği gerek adli makamların çok çaba sarf ettiğini vurgulayan Oğuz, “1,5 yıldır davamız sürüyordu. Davada yargılanan 6 sanık vardı. Bunların baş kahramanları ceza aldı. Ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Bu anlamda hiçbir indirim yapılmaması, bizim için sevindirici bir haber oldu. Diğer 3 sanık beraat etti. Bunun için üst yargı yollarına başvuracağız. Şu an için herkesten Allah razı olsun diyoruz. Mahkeme heyeti içimizi serinletecek karar verdi” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

81 ilde, trafikte yaya önceliğine dikkat çekilecek

Sonraki Haber

AB’den Rusya’ya kınama

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

Mansur Yavaş, yeniden Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Otobüs bileti iptalinde yeni dönem: 12 saat kuralı başladı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

SunExpress uçağındaki bomba ihbarı asılsız çıktı

16 Mayıs 2026
Trump: Terör örgütü DEAŞ'ın ikinci adamını etkisiz hale getirdik
Öne Çıkan

Donald Trump duyurdu: Terör örgütü DEAŞ’ın ikinci adamı öldürüldü!

16 Mayıs 2026
ABD: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı
Öne Çıkan

İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İran’da her şeyi iki günde yok edebiliriz

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
AB'den Rusya'ya kınama

AB'den Rusya'ya kınama

En Güncel Haberler

Bangkok’ta yük treni, otobüse çarptı: 8 ölü
Dış Haberler

Bangkok’ta yük treni, otobüse çarptı: 8 ölü

16 Mayıs 2026
3 katlı binada yangın; çatıda mahsur kalan 2 kadın kurtarıldı
Yerel Haberler

3 katlı binada yangın; çatıda mahsur kalan 2 kadın kurtarıldı

16 Mayıs 2026
ASELSAN, EFES-2026 Tatbikatında yeni nesil savunma sistemleriyle yer aldı
Bilim & Teknoloji

ASELSAN, EFES-2026 Tatbikatında yeni nesil savunma sistemleriyle yer aldı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Türk Kızılay’ın ‘İyilikle Pişen Hayatlar’ atölyesi, bu kez Bursa’da düzenleniyor

16 Mayıs 2026
Yaşam

Bakan Uraloğlu: Tokat-Niksar kara yolu ile yılda 1,5 milyar lira tasarruf sağlanacak

16 Mayıs 2026
Yaşam

Kilis’te engelli bireyler, 1 gün için asker oldu

16 Mayıs 2026
Yaşam

Efes-2026’da topçu ve havan atışları yapıldı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kilis'te engelli bireyler, 1 gün için asker oldu

Kilis’te engelli bireyler, 1 gün için asker oldu

- Haberton
16 Mayıs 2026

Kilis'te, engelliler üniforma giyip, temsili olarak yemin ederek, 1 gün için asker oldu. İl Jandarma Komutanlığı'nda, engellilerin katılımıyla 1 günlük...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Türk Kızılay'ın 'İyilikle Pişen Hayatlar' atölyesi, bu kez Bursa'da düzenleniyor

Türk Kızılay’ın ‘İyilikle Pişen Hayatlar’ atölyesi, bu kez Bursa’da düzenleniyor

16 Mayıs 2026
Bangkok’ta yük treni, otobüse çarptı: 8 ölü

Bangkok’ta yük treni, otobüse çarptı: 8 ölü

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton