28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Mehmet Akif Ersoy’un savcılık ifadesi ortaya çıktı

Mehmet Akif Ersoy’un savcılık ifadesi ortaya çıktı

Haberton - Haberton
11 Aralık 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Mehmet Akif Ersoy'un savcılık ifadesi ortaya çıktı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

‘Uyuşturucu’ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından tutuklanan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’un savcılık ifadesi ortaya çıktı.

‘Uyuşturucu‘ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından görevinden alınan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Savcılıktaki işlemlerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen Ersoy’un yanı sıra Mustafa Manaz, Ufuk Tetik ve Ebru Gülan tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Mehmet Akif Ersoy’un savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.

‘HAKKIMDAKİ İDDİALARI REDDEDİYORUM’

Mehmet Akif Ersoy savcılıkta verdiği ifadesinde, ‘Hakkımdaki söz konusu ifadeleri ve iddiaları kesinlikle reddediyorum. Hayatımda hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Bu iddialar çok çirkindir. E.A. ile flört ettiğimiz bir dönem oldu ancak devam ettiremedik, bitirdik. Arkadaşlarım ile E.A. arasındaki diyaloğa ilişkin iddialar çok çirkindir. Böyle bir şey olmadı. Rezidanstan 2022 yılında taşındım. M.A., Ulus’ta bulunan eve hiç gelmedi. E.A.’nın kız kardeşi E.A.’yı tanımam ancak E.A.’dan dolayı bilirim. Kendisini herhangi bir şekilde korumam söz konusu değildir. Hatta tam tersi, E.A. ve annesini emniyete gönderdim. ‘Gidin devlet ile iş birliği yapın’ dedim ve onlar da yaptılar” dedi.

‘İDDİALAR YALANDIR’

Ersoy ifadesinde, “B.K., Infomet adlı şirketin sahibidir. Kendisi ile 2017–2018 yıllarında tanıştım. Normal bir arkadaşımdır. M.D.’yi sektörden dolayı tanırım. Herhangi bir ilişkim yoktur. Ben yönetici olduktan sonra U.T. ve diğer arkadaşlarımı televizyona dahi çıkarmadım. Hatta arkadaşlarım bana bundan dolayı sitem etmişti. Bu iddialar da yalandır. S.D. ile 2011 yılında sektörden dolayı tanıştım. 2024 yılında hasmım oldu, sebebi de eşi B.D.’yi işten çıkarmamdır. S.D. ve U.T. ile asla herhangi bir ticaretim olmadı. Aramızda bir para muhabbeti de geçmedi. K.B.N.’yi Cumhurbaşkanlığı’nın uçağına ben bindirmedim. Zaten Cumhurbaşkanlığı’nın uçağına binecek gazetecileri İletişim Başkanlığı seçmektedir. K.B.N. ile E.A. tanıştığına dair bilgim yoktur.

İhtimal dahi vermiyorum. Köprüde yaptığım kazada uyuşturucu etkisinde değildim. Buna dair polis tutanağı vardır. S.T.’nin çakarlı araçla gezdiği iddiası yalandır. Grup seks iddialarının hepsi yalandır. M.N ile %5–%10 civarında, resmiyette olmasa da bir ortaklığım vardır. Barcelona’ya A.G.’nin bir arkadaşı da orada olduğu için tatile gittiğimiz doğrudur. Rezan Epözdemir ile orada tesadüfen karşılaşmıştık. Başkonsolos arkadaşım da vardı. G.A. ile beni A.G. tanıştırdı. Bir kere evine gitmişimdir’ ifadelerini kullandı.

‘UYUŞTURUCU MADDE SİPARİŞİ VERDİĞİM YALANDIR’

Ersoy ifadesinin devamında, “E.D. oyuncu bir arkadaşımdır. Arkadaşlarımın telefonundan uyuşturucu madde siparişi verdiğim iddiaları yalandır. Şubat ayında bahsettiğiniz iddialar ile benzer şekilde bir Twitter hesabı açılmıştı. Bu iddiaların bir kısmı tweet hesabında yazılmıştı. Biz bu tweetler hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. O zaman kimin kullandığını tespit edemedik. Diyeceklerim bunlardan ibarettir” dedi.

İMAMOĞLU DOSYASINA SOKULMAYA ÇALIŞILDIĞINI İDDİAA ETTİ

Ersoy ifadesinin devamında, “Benim 15 yılda edindiğim itibarımı 15 dakikada yerle bir ettiler. Bu sürecin öncesinde de beni İmamoğlu dosyasına sokmaya çalıştılar. Daha sonra R.Ö. üzerinden üzerime geldiler. Kenan Tekdağ ile birlikte çalıştım, sosyal medya üzerinden mason olduğumu söylediler. Ajan olduğumu söylediler. Nunların hiçbiri olmadı. Benim yolsuzluğum yok, arkadaşlarım belli. Geldiğimiz son noktada bana karşı iftirada bulunulması için bir takım kişileri bana karşı kışkırttılar. Bunların kim olduğunu bilmiyorum. Öğrendiğimde bunlardan şikayetçi olacağız. Dünkü kötü hissimi kaybettim, daha iyi hissediyorum. Bu çok net bir şekilde siyasi operasyondur. Elde hiçbir delil yokken arkadaşlarım dahil edildi. E.G. ile 4-5 senedir, U.T. ile 8 aydır tanışıyorum. İfade verdiğinden beri yanlış anlaşılır diye görüşmüyorum. M.M. arkadaşımdır, biz örgütü nasıl kurmuşuz, nasıl bir zemin hazırlayacak bir münasebetimiz olmuş? Ben bu işi yaparken hakkımda tweetler atıldı. Bir takım isimler hakkında ilişkim olduğu söylendi. İtibar suikastı yapıldı. Bunlarla ilgili hiçbir şekilde o tweetleri atanlara ulaşılamadı. Türkiye’de hukukun geldiği noktayı pek çoğumuz biliyoruz. Beni tutuklamayı kafaya koyduklarını düşünüyorum, serbest bırakılmamı talep ederim” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Eski sevgilisinin öldürdüğü Gülhan, 15 ay önce röportaj vermişti

Sonraki Haber

Trabzonspor- Beşiktaş maçının hakemi belli oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Merkezefendi Belediyesi operasyonunda şüphelilerden 3'ü adliyede
Öne Çıkan

Merkezefendi Belediyesi operasyonunda şüphelilerden 3’ü adliyede

28 Ekim 2026
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği 'Antonia S' isimli geminin geçişi nedeniyle askıya alındı
Öne Çıkan

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği ‘Antonia S’ isimli geminin geçişi nedeniyle askıya alındı

28 Ekim 2026
Mansur Yavaş AK Parti’ye mi geçiyor? Murat Kurum ile görüşmesi gündem oldu
Öne Çıkan

Mansur Yavaş AK Parti’ye mi geçiyor? Murat Kurum ile görüşmesi gündem oldu

28 Ekim 2026
Bakanlıktan 29 il için kritik yağış uyarısı: 4 ilde 'turuncu', 25 ilde 'sarı' kod alarmı!
Öne Çıkan

Bakanlıktan 29 il için kritik yağış uyarısı: 4 ilde ‘turuncu’, 25 ilde ‘sarı’ kod alarmı!

28 Ekim 2026
İspanya'da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: 64 ölü
Öne Çıkan

İspanya’da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: 64 ölü

28 Ekim 2026
Bakırköy Belediyesine operasyon: Gözaltı sayısı 62'ye yükseldi
Öne Çıkan

Bakırköy Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu! 5 başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 62 gözaltı

28 Ekim 2026
Sonraki Haber
Trabzonspor- Beşiktaş maçının hakemi belli oldu

Trabzonspor- Beşiktaş maçının hakemi belli oldu

En Güncel Haberler

Bakan Güler'den Karadeniz açıklaması
Dış Haberler

Bakan Güler’den Karadeniz açıklaması

28 Ekim 2026
Çorum-Yozgat kara yolunda feci kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı
Gündem

Çorum-Yozgat kara yolunda feci kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı

28 Ekim 2026
Aydın’da kanalizasyon kazısında feci ölüm! 38 yaşındaki işçi toprak altında kaldı
Gündem

Aydın’da kanalizasyon kazısında feci ölüm! 38 yaşındaki işçi toprak altında kaldı

28 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tilki minareye çıktı

28 Ekim 2026
Yaşam

110 yıl sonra ulaşılan belgeler, esir yüzbaşının torununa teslim edildi

28 Ekim 2026
Yaşam

Tunceli’de jandarmadan 29 metre derinlikte Türk bayraklı Cumhuriyet kutlaması

28 Ekim 2026
Yaşam

Malatya’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

28 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İspanya’ya taziye ve geçmiş olsun mesajı

- Haberton
28 Ekim 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'nın Toledo kenti yakınlarında meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine yol açan feci tren...

Türkiye’de dijital kimlik cüzdanı dönemi başlıyor: Kimlik ve diploma tek sistemde buluşacak

Okullarda devamsızlık takibinde yeni dönem: Öğrencilerin okuldan kopması erken tespit edilecek

Kasım 2026 kira zammı için geri sayım: Kiracıları bekleyen yeni oran nasıl hesaplanacak?

2027 evlilik desteğinde yeni dönem hazırlığı: Genç çiftlerin merak ettiği şartlar ve kredi tutarları

Güncel Haber

Bakan Güler'den Karadeniz açıklaması

Bakan Güler’den Karadeniz açıklaması

28 Ekim 2026
Çorum-Yozgat kara yolunda feci kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı

Çorum-Yozgat kara yolunda feci kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton