16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Medicana Sağlık Grubu Ataköy hastanesini hizmete açtı

Medicana Sağlık Grubu Ataköy hastanesini hizmete açtı

Haberton - Haberton
12 Eylül 2023
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Medicana Sağlık Grubu Ataköy hastanesini hizmete açtı

Medicana Sağlık Grubu Ataköy hastanesini hizmete açtı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye’nin 7 iline sağlık hizmeti sunan Medicana Sağlık Grubu Ataköy’deki hastanesini hizmete açtı. Zincirlikuyu’da da yeni bir hastane açacak olan ve ilk yurt dışı yatırımını Bosna’da yapacaklarını ifade eden Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, “Bu yatırım sadece Türkiye değil dünya için de çok önemli bir sağlık yatırımı” dedi.

Medicana Sağlık Grubu’nun, İstanbul Avrupa Yakası’nda yaptığı yeni yatırımı Medicana Ataköy Hastanesi açıldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Samsun, Sivas ve Bursa’da yer alan hastaneleriyle uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunan kurumun yeni hastanesi hem İstanbul’a hem de yurt dışı hastalarına modern ve son dönem hastane mimarisiyle birçok branşta sağlık hizmeti sunuyor. Kurumun, İstanbul Avrupa Yakası’ndaki yeni yatırımı olan Medicana Ataköy, herkes için erişilebilir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor. İstanbul’da Ataköy’ün ardından Zincirlikuyu’da da yeni bir hastane açacak olan sağlık grubu, ilk yurt dışı yatırımını ise Bosna’da yapıyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılında sektöre üç yeni sağlık kurumu kazandıracak olan grup, toplamda 400 milyon dolarlık bir yatırıma imza atıyor.

“YILLARDIR SAĞLIKTAN KAZANDIĞIMIZI SAĞLIĞA YATIRAN BİR GRUBUZ”

Medicana Sağlık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Dr Hüseyin Bozkurt, böyle bir yatırım yaptıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Bu yatırım sadece Türkiye için değil dünya için de çok önemli bir sağlık yatırımı. Burada tıbbın bir çok branşında hizmet veriyoruz. Ülkeme böyle bir değer kazandırdığım için çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Bu bizim 15’inci hastanemiz. Bu sektörde 35 yıldır bu işi yapıyoruz. 16’ncı hastanemizi de 2-3 ay sonra Zincirlikuyu’da açacağız. Arkasından da Bosna’da ilk yurt dışı yatırımımızı yapıyoruz. Yıllardır sağlıktan kazandığımızı sağlığa yatıran bir grubuz” dedi.

Medicana Sağlık Grubu Ataköy hastanesini hizmete açtı

“DÜNYANIN HER TARAFINDAN HASTA ALIYORUZ”

Sağlık turizmi için Türkiye’ye gelen hastalarda artış yaşandığını ifade eden Bozkurt, “Burası, Zincirlikuyu’daki ve Bosna’daki hastanelerimizin toplam yatırım değeri 400 milyon dolar civarında. Türkiye’nin sağlık yatırımıyla beraber gelen hasta sayısı çok artmaya başladı. Havaalanlarında dünya kadar saç ekimi için gelen hastalar var. Biz daha çok Medicana Grubu olarak organ nakli, karaciğer nakli, böbrek nakli, kemik iliği nakli ve kanser cerrahisinde üst düzey tıbbi hizmet veriyoruz.

Dünyanın her tarafından hasta alıyoruz. Türkiye’de şu anda 1-1 buçuk milyar dolar gibi bir sağlık turizmi geliri varken tahmin ediyorum 5-10 sene içinde bu rakam 10 milyar dolara çıkacaktır. Bir hasta Türkiye’ye geldiğinde ortalama 7-8 bin dolarlık bir gelir sağlanırken bir turistten ortalama 600-700 dolar gelir sağlanıyor. Bu demek oluyor ki 8-10 turistin Türkiye’ye kazandırdığı parayı bir sağlık turisti kazandırıyor. Aynı zamanda ailecek ülkeye gelenler turizme katkıda bulunuyor” diye konuştu.

“400 MİLYON DOLARLIK BİR YATIRIM TÜRKİYE İÇİN ÇOK CİDDİ BİR RAKAM”

Hastane konumunun Türkiye’deki en önemli lokasyonlardan bir tanesi olduğunu söyleyen Bozkurt, “Deniz, kara ve hava olmak üzere her türlü ulaşım var. Metro, Avrasya Tüneli ve Marmaray ile ulaşımı çok kolay olan bir yer. O yüzden burayı özellikle seçtik. Buralar yapılırken 7-8 yıl fizibilitesi ve çalışmaları sürüyor. Burası 4 buçuk senelik bir inşaattan sonraortaya çıktı. Buralar dünden bugüne düşünülen bir yatırım değil, çok uzun hesaplarla yapılan yatırımlar. Bugün 400 milyon dolarlık bir yatırım Türkiye için çok ciddi bir rakam” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 7 iline sağlık hizmeti sunan Medicana Sağlık Grubu Ataköy’deki hastanesini hizmete açtı. Zincirlikuyu’da da yeni bir hastane açacak olan ve ilk yurt dışı yatırımını Bosna’da yapacaklarını ifade eden Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, “Bu yatırım sadece Türkiye değil dünya için de çok önemli bir sağlık yatırımı” dedi.

“DOKTORLARIMIZIN YÜZDE 80’İ DOÇENT VE PROFESÖR”

Ataköy hastanesinde yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlanacağını belirten Bozkurt, “Bunların yaklaşık 100ü doktor, geri kalanı ise hemşire ve sağlık personelinden oluşuyor. Şu anda buraya başlayacak doktorlarımızın yüzde 80’i doçent ve profesör. Grup genelinde yaklaşık 12 bin çalışanımız var. Bu sayı tahmin ediyorum 2 sene sonra 15 binin üstüne çıkacak. Bundan mutluluk duyuyoruz. Bunlar önemli sayılar. Biliyorsunuz dünyada da sağlıkçıya, hemşireye, doktora ihtiyaç hat safhada. O yüzden bu insanlar kolay yetişmiyor, kıymetli insanlarla çalışıyoruz” dedi.

“HASTANELER YURT DIŞINA YATIRIM YAPMAYA BAŞLAYACAK”

Bundan sonraki yatırımların yurt dışı odaklı olacağını ifade eden Bozkurt, “Türkiye’ye yabancı hasta geliyor ama bir süre sonra Türkiye’deki hastaneler yurt dışına yatırım yapmaya başlayacak. Biz hizmet vermeye oralara gideceğiz. Türkiye’deki sağlık sektörü çevre ülkelerden 25 yıl daha ötede. Bunun için emek veren sektördeki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok zor ve çok meşakkatli bir sektör. Biz bunları hem deprem de hem de pandemide ciddi şekilde yaşadık ve sağlık sektörü çok başarılı bir sınav verdi. Bütün dünyada sokaklarda insanlar ölürken Türkiye’de pandemiden dolayı 1 kişi dışarıda kalmadı, hepsinin tedavisi yapılabildi. Bu çok övünebilecek bir durum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DEN BİR MARKA ÇIKARSA SAĞLIKTAN ÇIKABİLİR”

Sözlerine devam eden Bozkurt, şunları ekledi:

“Medicana yurt dışında olacak, bundan sonra büyüyerek yoluna devam edecek. Eğer Türkiye’den dünyada bir marka çıkarsa bu sağlıktan çıkabilir diye iddialı bir söz ediyorum. Bosna’daki hastane ise tahminen 5-6 ay sonra hizmete girecek. Bosna’nın tek ve oldukça iddialı bir hastanesi olacak. Bosna özellikle yazın çok ciddi bir şekilde Arap ülkelerinden turist alıyor, onların da sağlığına talibiz. İddialı bir yatırımımız olacak ve çok mutluyuz” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İHH’dan Fas’a yönelik acil yardım çalışması

Sonraki Haber

Otomobil elektrik direğine çarptı; 1 ölü, 3 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İnşaat üretimi mayısta azaldı
İş Dünyası

İnşaat üretimi mayısta azaldı

16 Temmuz 2026
Araştırma: Kahve tüketiminin yüzde 70’i artık evlerde gerçekleşiyor
İş Dünyası

Kahve tüketiminin yüzde 70’i artık evlerde gerçekleşiyor

16 Temmuz 2026
Hizmet üretimi mayısta azaldı
İş Dünyası

Hizmet üretimi mayısta azaldı

16 Temmuz 2026
Tarım üretici fiyatları aylık yüzde 9,02 azaldı
İş Dünyası

Tarım üretici fiyatları aylık yüzde 9,02 azaldı

16 Temmuz 2026
Enerjisa Üretim ENfluencer ile işveren markasını güçlendirme hedefi
İş Dünyası

Enerjisa Üretim ENfluencer ile işveren markasını güçlendirme hedefi

16 Temmuz 2026
İş Dünyası

‘İş kazalarında hukuki süreç deliller kaybolmadan başlatılmalı’

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Otomobil elektrik direğine çarptı; 1 ölü, 3 yaralı

Otomobil elektrik direğine çarptı; 1 ölü, 3 yaralı

En Güncel Haberler

Akkuyu NGS'nin gönüllü arama kurtarma ekibi, AFAD eğitimlerini tamamladı
Bilim & Teknoloji

Akkuyu NGS’nin gönüllü arama kurtarma ekibi, AFAD eğitimlerini tamamladı

16 Temmuz 2026
Bakan Gürlek: Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz
Politika

Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz

16 Temmuz 2026
Bacaklardaki simetrik ağrı ve morarma, lipodemin işareti olabilir
Sağlık Haberleri

Bacaklardaki simetrik ağrı ve morarma, lipodemin işareti olabilir

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Yaşam

Cilo Sat Dağı’nda kaybolan dağcı için arama çalışmaları 2’nci gününde

16 Temmuz 2026
Yaşam

Gökçeada’da zıpkınla 1 metre 82 santim boyunda orkinos avladılar

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dışişleri Bakanı Fidan, Kiev'de anma törenine katıldı

Dışişleri Bakanı Fidan, Kiev’de anma törenine katıldı

- Haberton
16 Temmuz 2026

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya-Ukrayna savaşında hayatını kaybeden Ukraynalılar için Bağımsızlık Meydanı’nda düzenlenen anma törenine katıldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Akkuyu NGS'nin gönüllü arama kurtarma ekibi, AFAD eğitimlerini tamamladı

Akkuyu NGS’nin gönüllü arama kurtarma ekibi, AFAD eğitimlerini tamamladı

16 Temmuz 2026
Bakan Gürlek: Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz

Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton