31 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Meclis’te bu hafta ‘Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’ görüşülecek

Meclis’te bu hafta ‘Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’ görüşülecek

Haberton - Haberton
2 Mart 2025
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Meclis'te bu hafta 'Siber Güvenlik Kanunu Teklifi' görüşülecek
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Meclis’te bu hafta ‘Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’ görüşülecek. TBMM’de Genel Kurul ve komisyon çalışmaları salı günü başlayacak.

TBMM Genel Kurul, ‘Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine başlayacak. Teklife göre; Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı, Savunma Sanayii Başkanı ile Siber Güvenlik Başkanı’nın yer alacağı Siber Güvenlik Kurulu oluşturulacak.

Siber güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmalarda öncelikle yerli ve milli ürünler tercih edilecek. Belirtilen yetkiler çerçevesinde elde edilecek kişisel veriler ve ticari sırlar, bu verilere erişilmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde resen silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin siber uzaydaki milli gücünü meydana getiren unsurlarına yönelik siber saldırı gerçekleştiren veya bu saldırı neticesinde elde ettiği her türlü veriyi siber uzayda bulunduranlara 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilecek. Yetkili mercilerin ve denetim görevlilerinin istedikleri bilgi, belge, yazılım, veri ve donanımı vermeyenler veya bunların alınmasına engel olanlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 500 günden 1500 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak.

SİBER GÜVENLİK BAŞKANLIĞI, SALDIRILARA KARŞI FAALİYET YÜRÜTECEK

Teklifle, Siber Güvenlik Başkanlığı’nın görevleri de tanımlanıyor. Buna göre; Siber Güvenlik Başkanlığı, ilgili mevzuatta yer alan görevlerin yanı sıra kritik altyapılar ve bilişim sistemlerinin siber dayanıklılığının artırılmasına, siber saldırılara karşı korunmasına, gerçekleştirilen siber saldırıların tespitine, muhtemel saldırıların önlenmesine ve etkilerinin azaltılmasına veya ortadan kaldırılmasına yönelik faaliyet yürütecek. Başkanlık, bu kapsamda zafiyet ve sızma testleri ile varlıklara yönelik risk analizleri yapma veya yaptırma, siber tehditlerle mücadele etme, siber tehdit istihbaratı elde etme, oluşturma ve paylaşma ile zararlı yazılım inceleme faaliyetlerini yürütecek. Kritik altyapılar ile ait oldukları kurumları ve konumları belirleyecek olan Siber Güvenlik Başkanlığı, kamu kurum ve kuruluşları ile kritik altyapıların veri envanteri dahil olmak üzere tüm varlıklarının envanterinin tutulmasını ve varlıklara yönelik risk analizinin gerçekleştirilmesini sağlamak, kamu kurum ve kuruluşları ile kritik altyapıların sahip olduğu varlıkların kritikliğine göre güvenlik tedbirlerini almak veya aldırmakla da sorumlu olacak.

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

Genel Kurul çalışmalarının yanı sıra komisyon çalışmaları da bu hafta sürecek. Kartalkaya’daki otel yangına ilişkin kurulan araştırma komisyonu; salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çarşamba günü ise Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK), Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) yetkililerini dinlemek üzere toplanacak. Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu ise Akademisyen Prof. Dr. Nurdan Duman, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Kadın Hukuku Komisyonu ile Ankara Gelincik Merkezi yetkililerini çarşamba günü kabul edecek. Çocuklara Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu ise Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkililerini dinlemek üzere çarşamba günü toplanacak. Genel Kurul ve komisyon çalışmalarının yanı sıra salı ve çarşamba günleri Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Partilerin grup başkanvekilleri gündemdeki konuları ilişkin basın toplantıları düzenleyecek.

Etiketler: TBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Japonya’da 5 günde 1800 hektarlık alan yandı

Sonraki Haber

TIR’a çarpan minibüste ölen 6 işçi toprağa verildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TDT 13'üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı
Politika

TDT 13’üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı

30 Ekim 2026
Uluslarası İslam Birliği Konferansı’nın sonuç bildirgesi açıklandı
Politika

Uluslarası İslam Birliği Konferansı’nın sonuç bildirgesi açıklandı

30 Ekim 2026
Politika

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Türkiye’ye geliyor!

30 Ekim 2026
Bakan Göktaş: Aile ve Kadın Konseyi TDK’nın vizyonuna güçlü bir katkı sunacak
Politika

Türk Devletleri Teşkilatı’nda Aile ve Kadın Konseyi için ilk adım! Bakan Göktaş hedefleri açıkladı

30 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'u kabul etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov’u kabul etti

30 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile görüştü
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile görüştü

30 Ekim 2026
Sonraki Haber
TIR'a çarpan minibüste ölen 6 işçi toprağa verildi

TIR'a çarpan minibüste ölen 6 işçi toprağa verildi

En Güncel Haberler

Virtus Bologna - Beşiktaş: 101-103
Spor Haberleri

Virtus Bologna – Beşiktaş: 101-103

31 Ekim 2026
Avcılar'da metrobüs yolundaki elektrik hattında çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Avcılar’da metrobüs yolundaki elektrik hattında çıkan yangın söndürüldü

31 Ekim 2026
Rize'de sağanak taşkına neden oldu
Yerel Haberler

Rize’de sağanak taşkına neden oldu

30 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bakan Fidan Atlanta’da Alman Mevkidaşı Wadephul ile görüştü

31 Ekim 2026
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan,ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile bir araya geldi

31 Ekim 2026
Yaşam

Hamile kızını ve birlikte yaşadığı erkek arkadaşını öldürdü

30 Ekim 2026
Yaşam

Muş’ta kar yağışı nedeniyle yollarda kalan araçların sürücüleri kurtarıldı

30 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Polonya Devlet Başkanı Nawrocki, ülkesindeki olaylar nedeniyle Senegal ziyaretini iptal etti

Polonya Devlet Başkanı Nawrocki, ülkesindeki olaylar nedeniyle Senegal ziyaretini iptal etti

- Haberton
30 Ekim 2026

Senegal'e giden Polonya Devlet Başkanı Karol Nawrocki, ülkesinde anayasa mahkemesi çevresinde yaşanan olaylar nedeniyle ziyaretini iptal etti. Nawrocki'nin uçağının havadaki...

Türkiye’de kış saati neden uygulanmıyor? Kalıcı yaz saatinin uyku ve sağlığa etkileri

Kapadokya’da peribacaları neden çöküyor? Doğal oluşumlarda aşınma ve yıkılma tehlikesi

2026 KPSS ön lisans sonuçları açıklandı! P93 puanı nasıl hesaplanıyor, sonuçlara nasıl itiraz edilir?

Afet anında hayat kurtaran hazırlık: Kızılay Haftası’nda bilinmesi gerekenler

Güncel Haber

Virtus Bologna - Beşiktaş: 101-103

Virtus Bologna – Beşiktaş: 101-103

31 Ekim 2026
Avcılar'da metrobüs yolundaki elektrik hattında çıkan yangın söndürüldü

Avcılar’da metrobüs yolundaki elektrik hattında çıkan yangın söndürüldü

31 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton