27 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Mattia Ahmet Minguzzi davasında karar açıklandı!

Mattia Ahmet Minguzzi davasında karar açıklandı!

Haberton - Haberton
21 Ekim 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Mattia Ahmet Minguzzi davasında karar açıklandı!
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul Kadıköy’de, 24 Ocak’ta tarihi Salı Pazarı’nda bıçaklanarak öldürülen 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi davasında karar açıklandı.

Kadıköy’de Mattia Ahmet Minguzzi (15)’nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada B.B ve U.B hakkında. ‘Çocuğun kasten öldürülmesi‘ suçundan en üst sınırdan 24 yıl hapis cezası verilirken, sanık M.A.D ve A.Ö.’nün beraatine hükmedildi.

Olay 24 Ocak Cuma günü saat 08.25 sıralarında Kadıköy’deki tarihi Salı pazarında meydana geldi. İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar’ın oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, görgü tanıklarının ifadesine göre bisikletli bir grupla tartışma yaşadı. Çevredekilerin araya girmesi sonucu grup dağılırken Mattia Ahmet Minguzzi ise alışveriş yapmak için bit pazarına gitti. Pazarda alışveriş yapan Minguzzi tartıştığı gruptan olduğu öne sürülen B.B. tarafından beş yerinden bıçaklandı. O sırada yanında bulunan diğer şüpheli U.B. ise yere düşen Minguzzi’yi tekmeledi. Minguzzi, 15 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 15 yaşında oldukları öğrenilen B.B. ve U.B. hakkında ‘Çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan 12’şer 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Olay günü şüphelilerin yanında oldukları belirlenen sanıklar M.A.D. ve A.Ö. hakkında ise ‘Çocuğu kasten öldürmek suçuna yardım’ suçundan birleştirme talebiyle iddianame hazırlandı. Birleşen dosya kapsamında 4 sanık ilk kez birlikte beşinci duruşmada hakim karşısına çıkmıştı.

SAVCI MÜTALAASINI VERMİŞTİ

Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Ekim’de görülen beşinci duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanıklar U.B. ve B.B.’nin, ‘Çocuğa karşı kasten öldürme’, M.A.D. ve A.Ö.’nün ise ‘Çocuğu kasten öldürme suçuna yardım’ suçundan cezalandırılmasını istemişti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, tarafların mütalaaya karşı son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı 21 Ekim’e ertelemişti.

‘YASEMİN YANINDAYIZ’

Bugün Saat 10.30 sıralarında Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu 4 sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Salonda baba Andrea Minguzzi, anne Yasemin Akıncılar Minguzzi, teyze Aylin Akıncılar İyiyazıcıoğlu da hazır bulundu. Aileye destek için gelenler duruşma salonu dışında ‘Emsal karar istiyoruz’ diyerek slogan attı. Ailenin avukatı ise duruşma öncesi bir süre adliyeye gelenlerle sohbet etti. Destek için duruşma salonu önünde bekleyenler anne Yasemin Akıncılar için, ‘Yasemin yanındayız’ sloganları attı. Duruşma salonu önünde bekleyenlerin yanı sıra, Anadolu Adliyesi bahçesinde bekleyen kalabalık da aileye destek sloganları attı.

KARAR

Mahkeme heyeti, sanık B.B ve U.B hakkında en üst sınırdan 24 yıl hapis cezası verirken, sanık M.A.D ve A.Ö.’nün beraatine hükmetti.

‘ÇOK PİŞMANIM’

Sanık avulatlarının savunmalarının ardından son sözleri sorulan tutuklu sanık B.B. ‘Yaptığım herşey için çok pişmanım çok üzgünüm’ ifadelerini kullandı. Sanık U.B. de ‘Çok pişmanım’ dedi. Tutuklu sanık A.Ö. ise, ‘Hakim amca ben anne babamın yanına gitmek istiyorum. Ben suçlu değilim. Benim suçum yok ben olay yerinde olduğum için çok pişmanım. Anne babamın yanına gitmek istiyorum” diye konuştu. M.A.D ise, “Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Mahkemeden beraatime karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

İKİ SANIĞA 24’ER YIL HAPİS CEZASI; İKİ SANIK HAKKINDA BERAAT KARARI

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar B.B. ve U.B.’yi, ‘Çocuğu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, yasal koşul oluşmadığından sanıkların en üst hadden 24 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti; cezalarda indirim uygulanmadı. Mahkeme, diğer tutuklu sanıklar M.A.D. ve A.Ö.’nün ‘Çocuğu kasten öldürmek suçuna yardım’ dan beraatlerine karar verip tahliyelerine hükmetti. Kararın ardından, Mattia Ahmet Minguzzi’nin yakınları adliye koridorunda fenalık geçirdi.

BAŞSAVCILIKTAN KARARA İTİRAZ

Diğer yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin A.Ö. ve M.A.D. hakkında verdiği beraat ve tahliye kararıyla ilgili, savcılığın mütalaasına aykırı çıkan hususlara ilişkin üst mahkemeye itirazda bulundu.

‘MİLLİ VİCDANİ KARŞILAMAYACAK BİR HÜKÜM OLMADIĞINI ANLAMIŞTIM’

Duruşma sonrası açıklama yapan avukat Ersan Barkın, “Maruz kaldığımız eylemin Mattia Ahmet Minguzzi evladımızın kaybı üzerinden yaklaşık 10 ay geçti. Bu 10 aylık sürenin bu eylemin ardından kaybımızın üzerinden yaklaşık 9 ay geçti.Altıncı celsesini idrak ettik. Bu davanın içinde 2 ayrı dava vardı. Bu davalardan ilki ilk iddianameyle açılan iki sanığın ‘Kasten çocuğun öldürülmesi’ eylemiyle sorumlu tutulduğu bir davaydı. İkinci dava geçtiğimiz duruşmada ilk celsesi idrak edilen birleşen davaydı. Esas hakkında mütalaada Cumhuriyet Savcısı ilk davanın iki sanığın ‘Kasten iştirak’ ten bu eylemi gerçekleştirdiğini iki sanığın ise yardım eden sıfatıyla eylemin içinde olduğunu düşünerek cezalandırma talep etti. Mahkeme ve yargılamaları sonucunda, 4 sanığın birden iştiraken evladın çevresini nasıl kuşattığını kamera kayıtlarıyla, bütün maddi delillerle ortaya koymuş olmamıza rağmen Cumhuriyet Savcısı da bu çabaya ve kanaate iştirak etmiş olmasına rağmen, 2 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Türk Ceza Yasasında, Çocuk Ceza ve Hukuku bakımından karşılığı 24 yıl hapis cezasına karşılık buldu mahkumiyet. Haksız tahrik ve 62. madde bağlamında takdir indirimi uygulamadı fakat eylemin içinde olan diğer 2 sanık hakkında, eylemin içinde oldukları sabit olmasına rağmen bu eylemin her noktasında evladın kuşatılmasında, evladın çevrelenmesinde kaçış yolunun belirlenmesinde diğer 2 sanığın olaya dahiliyeti çok açık olmasına rağmen, delil yetersizliği nedeniyle birleşen davanın 2 sanığı hakkında beraat kararı verdi ve tahliyeye hükmetti. ” dedi.

Avukat Barkın, “Uzun yıllardır ceza yargılamasının içindeyiz bugün Türk siyasi tarihinde rastlanmadık biçimde bu adliye çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Adliye içinde koridorları kapatacak biçimde güvenlik önlemleri alındı. Elbette bu güvenlik selamet için alınmış önlemler kabul edilebilir. Ancak ben bu güvenlik önlemlerini gördüğüm anda zaten bu hükmün milli vicdanı karşılayacak bir hüküm olmadığını anlamıştım. Bugün alınan güvenlik önlemleri mahkemenin vermiş olduğu beraat kararını korumak üzere alınmış önlemlerdi bana kalırsa. Bu kararlara karşı kanun yolu aşamasında, istinaf incelemesinde mutlaka bu kararların kaldırılacağını düşünüyoruz. Çünkü bugün yüzyılı aşkın yargılama geleneğine, içtihat birliğine, bu içtihatlarda ortaya konan iştirakin hangi biçimde gerçekleşeceğine ilişkin var olan kararlara aykırı biçimde gerçekleşmiştir. Bu haliyle kabul edilemez. Bu bir dava dosyası olmasının yanında aynı zamanda hepimizin bütün evlatlarının sokaklarda, can güvenliği sorunu yaşamadan yaşayabilmeleri ilişkin de bir emsal karardı. Yazık ki bu emsal kararda muvaffak olamadık. Verilen karar bu haliyle kabul edilebilir bir karar değil. Üst mahkemelerden bu kararın döneceğini düşünüyoruz. İtiraz sürecini hemen başlatacağız. Tahliyelere beraatlere itiraz sürecini hemen başlatacağız. ” dedi.

‘İLAHİ ADALETE GÜVENİYORUM’

Adliye önünde basın açıklaması yapan Matti Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi, “Ben artık sadece ilahi adalete güveniyorum o kadar” dedi. Baba Andrea Minguzzi ise, “Bu kadar güzel insanları burada topladı. Bu kadar iyi insanlar çalışıyorlar tartışıyoruz. Bu karar hakaret oldu. Hakaret oldu çünkü 2 sanık serbest bırakıldı. Bu en iğrenç suçu aldıktan sonra serbest bırakmak çok yanlış bir karar. Adalete yine inanmak istiyorum.Herkese teşekkür ediyorum. Bizim mücadelemiz devam ediyor bütün çocuklarımız için. Bu kararın tarihi bir karar olmasını istiyoruz olacağına da inanıyoruz.” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Nadir toprak elementleri rezervi üzerinden ortaya atılan iddialar asılsızdır

Sonraki Haber

Prof. Dr. Selimler’den Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi değerlendirme

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DMM'den tutuklu Hasan Mutlu'nun sağlık durumuna ilişkin açıklama
Öne Çıkan

DMM’den tutuklu Hasan Mutlu’nun sağlık durumuna ilişkin açıklama

27 Ekim 2026
CHP'de İstanbul depremi! 3 belediye başkanı ve 1 başkan vekili YENİ Parti'ye katıldı
Öne Çıkan

CHP’de İstanbul depremi! 3 belediye başkanı ve 1 başkan vekili YENİ Parti’ye katıldı

27 Ekim 2026
Emekli maaşlarına yeni düzenleme yolda! Refah payı ve ek ödeme masada
Öne Çıkan

Emekli maaşlarına yeni düzenleme yolda! Refah payı ve ek ödeme masada

27 Ekim 2026
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İsmail Kartal dönemi sona erdi
Öne Çıkan

Fenerbahçe’de sürpriz ayrılık! İsmail Kartal dönemi sona erdi

27 Ekim 2026
Öne Çıkan

Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında ‘hastalara eziyet’ iddiasıyla soruşturma

27 Ekim 2026
Milas Belediyesi’nde yeni gelişme! Fevzi Topuz’un yerine Mehmet Murat Yazar görevlendirildi
Öne Çıkan

Milas Belediyesi’nde yeni gelişme! Fevzi Topuz’un yerine Mehmet Murat Yazar görevlendirildi

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Prof. Dr. Selimler'den Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi değerlendirme

Prof. Dr. Selimler'den Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi değerlendirme

En Güncel Haberler

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”
Spor Haberleri

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

27 Ekim 2026
DMM'den tutuklu Hasan Mutlu'nun sağlık durumuna ilişkin açıklama
Öne Çıkan

DMM’den tutuklu Hasan Mutlu’nun sağlık durumuna ilişkin açıklama

27 Ekim 2026
MHP'li Murat Saral cinayetinde karar! Çocukluk arkadaşı tutuklandı
Gündem

MHP’li Murat Saral cinayetinde karar! Çocukluk arkadaşı tutuklandı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında ‘hastalara eziyet’ iddiasıyla soruşturma

- Haberton
27 Ekim 2026

Yalova’da ‘Güllü’ adıyla tanınan annesi şarkıcı Gül Tut’u (52) öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada 'Kadına ve üstsoya karşı kasten öldürme' suçundan...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

27 Ekim 2026
DMM'den tutuklu Hasan Mutlu'nun sağlık durumuna ilişkin açıklama

DMM’den tutuklu Hasan Mutlu’nun sağlık durumuna ilişkin açıklama

27 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton