28 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Mardin’de 3 kişilik ailenin ölü bulunması ile ilgili 1 gözaltı daha

Mardin’de 3 kişilik ailenin ölü bulunması ile ilgili 1 gözaltı daha

Haberton - Haberton
28 Kasım 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Mardin'de 3 kişilik ailenin ölü bulunması ile 1 gözaltı daha
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Mardin’de 3 kişilik ailenin ölü bulunması ile ilgili tutuklanan M.C.’ye yardım ettiği ileri sürülen V.E. gözaltına alındı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Berna (33) ve Mehmet Kaya (37) çifti ile çocukları Samyeli Kaya’nın (5), yaşadıkları dairede başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulunması ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında; tutuklanan M.C.’ye yardım ettiği ileri sürülen V.E. gözaltına alındı.

Olay, 25 Kasım’da gece saatlerinde Kızıltepe ilçesi Turgut Özal Mahallesi Mardin Caddesi’ndeki Hacı Şeyhmus Can Apartmanı’nın 2’nci katındaki dairede meydana geldi. Kaya ailesinden haber alamayan komşuları, mahalle muhtarı ile birlikte kapıyı açarak içeri girdi. Evde yapılan kontrolde baba Mehmet Kaya, eşi Berna Kaya ve çocukları Samyeli Kaya’nın başlarından silahla vurulmuş halde hareketsiz yattığını gördü. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kontrolde 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Cansız bedenler otopsi için morga götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Berna Kaya ile kızı Samyeli Kaya’nın cenazeleri, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otopsi işlemlerinin ardından Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Akköprü Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi. Mehmet Kaya’nın cenazesi ise Savur ilçesine bağlı kırsal İşgören Mahallesi’nde defnedildi.

1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemede silahın evde bulunmadığı ortaya çıktı. Evde boğuşma izine rastlanmazken, kapıda zorlanma olmadığı da belirlendi. Samyeli’nin cansız bedeninin kanepede, anne ve babasının ise odanın ortasında olduğu olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip kuruldu. Soruşturma kapsamında ilçedeki bütün Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameraları incelemeye alındı. Ayrıca ailenin komşuları ve akrabalarının da ifadelerine başvuruldu. Soruşturma kapsamında ailenin komşuları M.C., olayda kullanıldığı değerlendirilen tabanca ile birlikte yakalandı. M.C. işlemlerinin ardından tutuklandı. Soruşturma kapsamında ayrıca M.C.’ye yardım ettiği iddia edilen V. E. de gözaltına alındı. V.E.’nin işlemleri devam ediyor.

‘TUTUKLU ŞAHSIN, ‘ADAM ÖLDÜRME’ MADDESİNDEN TUTUKLANDIĞINI SÖYLEMEK İSTERİZ’

Ailenin avukatlarından Nurullah Öner, adliye çıkışı yaptığı açıklamada, bir şüphelinin daha gözaltına alındığını belirterek, şunları söyledi: “Hepimizin malum olduğu yaşanan vahşet olayı ile ilgili Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Etkin bir soruşturmada yürütülüyor. Buna ilişkin birçok kişinin bilgi sahibi sıfatıyla gerekse şüpheli sıfatıyla beyanları alındı. En son dün ailenin komşusu olan bir şahıs, gözaltına alındı ve sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı, cezaevine gönderildi. Soruşturma devam ediyor. Soruşturmaya ilişkin açıkçası biz sıkıntılar çıkmasın diye her bilgiyi paylaşmak istemiyoruz ama gözaltında olanların olduğunu söylemek istiyoruz. Bir de başka gözaltılar olma ihtimalini söylemek istiyoruz. Zira dün tutuklanan şahıs olaydan sonra, gidip geldiği kişilerle ilgili bilgiler verdi. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da bununla ilgili işlemleri devam ediyor. Bu anlamda soruşturmanın selameti açısından bu aşamada bir kişinin tutuklu olduğu ve gözaltında 1 şahsın olduğunu da gözaltıların yaşanabileceğini belirtmek istiyorum. Bu olayla ilgili birçok spekülatif haber dolaşmakta. Hem sosyal medyada hem de kanallarca. Ancak bizim söyleyebildiğimiz bu noktada bir kişinin tutuklu olduğu, bir kişinin de gözaltında olduğu ve adliye sevk edileceği ile ilgili. Onun dışında tutuklu şahsın, ‘Adam öldürme’ maddesinden tutuklandığını söylemek isteriz. Sadece ‘delil karartma’ değil. Öldürme suçundan da tutuklu olduğunu söylemek isteriz. İnanıyoruz ki Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı bu soruşturmada bütün etkin yolları deneyecektir ve denemektedir. Yakın zamanda da maddi gerçeğin tüm öneriyle ortaya çıkaracağını da inanıyoruz.”

‘SİLAHI SAKLAYANIN KENDİSİ OLDUĞUNU ZATEN SÖYLEDİ’

Ailenin diğer avukatı Seher Acar da şöyle konuştu: “Meslektaşımın da söylediği gibi hakikaten çok vahim toplumda da büyük bir merhamet arz eden bir olayla karşı karşıyayız. Ve soruşturmanın çok başında olduğunu söylemek gerekiyor. Tabiricaizse hakikaten bu hamurun çok su kaldırabileceği, daha birçok bilgi edinebileceğimiz bir olayla karşı karşıyayız. Dolayısıyla hukukçu refleksi ile soruşturmanın başında olay örgüsüne dair sabit olmayan ama tabii ki birtakım düşüncelerimiz olmakla beraber olay örgüsüne dair ayrıntılı bilgi vermekten çekiniyoruz. Soruşturmanın selameti ve verimli bir şekilde geçmesi gerçekliğin ortaya çıkabilmesi adına uygulanan yol yöntem ve maddi gerçeğin ortaya çıkması bizim için en önemli durum. Tabii ki birçok yönden ilerleyen bir soruşturma var. İlk etapta tabii intihar olabilme şüphesi üzerinde de duruldu. Daha sonra öldürülme üzerinde duruldu. Birçok yönden araştırmalar devam ediyorken, olay örgüsü üzerinden sabit olmayan beyanlarda bulunmak çok doğru olmayacaktır. Ama şu an asıl olan şey, evet bir kişinin öldürme sevk maddesi ile tutuklu olduğu ve birçok gözaltının da olabileceğine dair düşüncemiz ve öngörülerimizin olduğudur. Bütünlükçü olarak söyleyebileceğimiz, silahın kendisinde çıktığı ve silahı saklayanın kendisi olduğunu zaten söyledi. Öldürmeye dair bir ikrarının olmadığını söylemek mümkün. Ayrıntılı kısımlar için daha sonrasında ortaya çıkabilecek daha başka delillerle beraber yorumlamak ve bunu beyan etmek çok daha doğru olacaktır.”

Etiketler: Mardin
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Hong Kong’daki gökdelen yangınında ölü sayısı 75’e ulaştı

Sonraki Haber

Otobüs şoförü Öğretmenler Günü’nde yolcusu iki öğretmene çiçek hediye etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanını eleştirmişti: İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında soruşturma başlatıldı
Öne Çıkan

Katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanını eleştirmişti: İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında soruşturma başlatıldı

27 Ağustos 2026
Tartışmaların odağındaydı: 'Manifest' grubunun menajeri Tolga Akış gözaltına alındı
Öne Çıkan

Tartışmaların odağındaydı: ‘Manifest’ grubunun menajeri Tolga Akış gözaltına alındı

27 Ağustos 2026
Ödemiş’te orman yangını! 2 uçak ve 3 helikopter bölgeye sevk edildi
Öne Çıkan

Ödemiş’te orman yangını! 2 uçak ve 3 helikopter bölgeye sevk edildi

27 Ağustos 2026
Bebek'te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu
Öne Çıkan

Bebek’te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu

27 Ağustos 2026
HSK Başmüfettişinin acı günü! Diş hekimliğini kazanan 18 yaşındaki Sena son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

HSK Başmüfettişinin acı günü! Diş hekimliğini kazanan 18 yaşındaki Sena son yolculuğuna uğurlandı

27 Ağustos 2026
Üsküdar’da seçim yeniden mi yapılacak? Belediyeden kafa karışıklığına son verecek açıklama
Öne Çıkan

Üsküdar’da seçim yeniden mi yapılacak? Belediyeden kafa karışıklığına son verecek açıklama

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Otobüs şoförü Öğretmenler Günü'nde yolcusu iki öğretmene çiçek hediye etti

Otobüs şoförü Öğretmenler Günü'nde yolcusu iki öğretmene çiçek hediye etti

En Güncel Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"
Spor Haberleri

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
Zaferin 104'üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı
Gündem

Zaferin 104’üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

- Haberton
27 Ağustos 2026

İzmir Ödemiş'te çıkan orman yangını, ekiplerin fedakâr çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton