17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Mansur Yavaş’tan Başkentlilere 4 metro hattı müjdesi

Mansur Yavaş’tan Başkentlilere 4 metro hattı müjdesi

Haberton - Haberton
19 Haziran 2022
- Yerel Haberler, Ankara Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Mansur Yavaş'tan Başkentlilere 4 metro hattı müjdesi

Mansur Yavaş'tan Başkentlilere 4 metro hattı müjdesi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Mansur Yavaş’tan Başkentlilere 4 metro hattı müjdesi; Dikimevi-Natoyolu hattı dışında Çayyolu ve Keçiören Metrosu uzatılıyor. M5 Hattı Kızılay-Dikmen hattı için ihaleye çıkıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te raylı sistem projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. EGO Genel Müdürlüğü, Çayyolu ve Keçiören Metrosu’nun uzatılması projesi ile ‘M5 Hattı Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi” ihalelerinin ilk oturumlarını gerçekleştirdi. Başkentlilere bakanlık onayına sunulan Dikimevi-Natoyolu hattından sonra yaklaşık 26 kilometrelik 3 yeni metro hattı projesinin daha müjdesini veren ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “3. yılımızda 4 yeni metro hattı için harekete geçiyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te raylı sistem ağını genişletecek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Mansur Yavaş'tan Başkentlilere 4 metro hattı müjdesi
Mansur Yavaş’tan Başkentlilere 4 metro hattı müjdesi

Artan nüfus yoğunluğu ve araç sayısı nedeniyle harekete geçen EGO Genel Müdürlüğü, Çayyolu Metrosu’nun uzatılması projesi kapsamında “M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca Sistem Uzatma Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri Danışmanlık Hizmet Alım İşi” için ön yeterlilik ihalesine çıktı.

Raylı sistemler ağı ile ilgili ayrıca Keçiören Metrosu’nun uzatılmasını içeren “M4 Hattının Şehitler-Forum Raylı Sistem Uzatma Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri Danışmanlık Hizmet Alım İşi” ile “M5 Hattı Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri Danışmanlık Hizmet Alım İşi” için de ihaleye çıkıldı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Başkentlilere bakanlık onayına sunulan Dikimevi-Natoyolu hattı projesinin dışında 3 yeni metro projesine daha başlanacağı müjdesini sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

BAŞKENT’TE İŞLER RAYI’NDA

“Başkent’te işler rayı’nda” sloganıyla Başkentlileri bilgilendiren Yavaş, “3. yılımızda 4 yeni metro hattı için harekete geçiyoruz. Projesi biten 7,4 kilometrelik Dikimevi-Natoyolu hattı için bakanlık onayının ardından çalışmalara başlayacağız. Yaklaşık 26 kilometrelik 3 yeni hatta ise ön yeterlilik ihalemizi tamamladık, proje çalışmalarımız başlıyor” dedi.

Yavaş; ihale süreci, proje detayları ve metro hatlarını içeren haritaları da yaptığı videolu paylaşımla anlattı.

YAŞAMKENT VE BAĞLICA’YA KONFORLU BİR ULAŞIM SAĞLANACAK

Ankara Kentsel Ulaşım Ana Planında (2015 yılı hedefli) yer alan ve 2014 yılında işletmeye açılan M2 Kızılay-Çayyolu hattının kentin batı aksında yer alan Yaşamkent ve Bağlıca’ya uzatılmasının amaçlandığı proje için ilk adım atıldı.

Mansur Yavaş'tan Başkentlilere 4 metro hattı müjdesi; Dikimevi-Natoyolu hattı dışında Çayyolu ve Keçiören Metrosu uzatılıyor. M5 Hattı Kızılay-Dikmen hattı için ihaleye çıkıldı.
Mansur Yavaş’tan Başkentlilere 4 metro hattı müjdesi; Dikimevi-Natoyolu hattı dışında Çayyolu ve Keçiören Metrosu uzatılıyor. M5 Hattı Kızılay-Dikmen hattı için ihaleye çıkıldı.

Son yıllarda gelişen ve yoğun bir nüfusa sahip olan Yaşamkent’i raylı sistem hattına dâhil edecek proje sayesinde hem otobüs aktarmaları ve araç trafiği azalacak hem de yolculara daha rahat, konforlu ulaşım ve zamandan tasarruf sağlanacak.

ÖN YETERLİLİK İHALESİ CANLI YAYINLANDI

Üç ayrı ihale ABB TV ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden 8,9 ve 10 Haziran 2022 tarihlerinde canlı olarak yayınlandı.

EGO Genel Müdürlüğü dosyaların değerlendirilmesinin ardından ihalenin ikinci oturumunda en fazla 6 firmaya davet mektubu göndererek teknik ve mali dosyalarını isteyecek. Projenin hayata geçirilmesiyle mevcut Koru İstasyonu’ndan sonra Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca kılçık hatlarına hizmet edecek ortak istasyondan sonra hat ikiye ayrılacak. Koru-Bağlıca hattı ayrıca güzergâh üzerinde yer alan üniversite ve Bağlıca bölgesine hizmet edecek ve M2-M3 bağlantısının da ilk aşamasını oluşturacak.

HAT UZUNLUĞU 7,72 KİLOMETRE OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.03.2022 tarih ve 203 sayılı kararı üzerine mevcut Çayyolu hattının Koru İstasyonu’ndan sonra toplam uzunluğu 7,72 kilometre olacak.

5 istasyondan oluşan M2 Hattının Koru-Yaşamkent, Koru-Bağlıca Raylı Sistem Uzatma Hatları Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri işi kapsamında; fizibilite ve etüt çalışmalarının sonrasında mevcut (M2) raylı sistem hattının devamı olacak şekilde Koru–Yaşamkent ve Koru-Bağlıca Raylı Sistem Uzatma Hatlarının çalışmaları gerçekleştirilecek.

ABB’DEN 2 YENİ METRO PROJESİ DAHA

EGO Genel Müdürlüğü, Çayyolu Metrosu’nun uzatılması ihalesinden sonra iki yeni raylı sistem projesi için daha ihaleye çıktı.

Keçiören Metrosu’nun uzatılması kapsamında ilk oturumu düzenlenen “M4 Hattının Şehitler-Forum Raylı Sistem Uzatma Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşine Ait Teknik Şartname İşi” ihalesine 10 firma teklif verdi.

Proje kapsamında ‘Ulaşım Ana Planı’ öngörülerinde yer alan (Gazino-Forum) Şehitler-Forum hattı, kentin kuzey yönünde işletilen Keçiören hattının son istasyonu olan Şehitlerden başlayarak depo sahasının yer alacağı Forum bölgesine uzatılması şeklinde planlandı. Bu aksta yer alan Sanatoryum Hastanesine, Ufuktepe ve Ovacık bölgelerine hizmet verecek olan hat, mevcut M4 hattının güneyde Dikmen’e uzatılması projesiyle de bir bütün olarak Kuzey-Güney aksında kesintisiz ulaşım sağlanmasını kolaylaştıracak. Proje, 4 istasyon ve 5,5 kilometreden oluşacak.

EGO Genel Müdürlüğü, Başkent’te raylı sistem ağını güçlendirmek ve toplu ulaşım araçlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla bir diğer raylı sistem projesi için daha ihaleye çıktı. “M5 Hattı Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi” kapsamında ilk oturumu yapılan ihaleye 9 firma teklif sundu. Mevcut Keçiören Hattı’nın güneyde Dikmen’e uzayan kısmını kapsayan yeni proje 13 kilometre ve 10 istasyondan oluşacak.

Etiketler: Ankara Büyükşehir BelediyesiMansur Yavaş
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Aşıkpaşa Kapalı Pazar Yeri Kubat konseriyle açıldı

Sonraki Haber

İzmir’de Marc Collin rüzgarı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

17 Temmuz 2026
Baraj gölünde boğulan Arda’nın cansız bedenine ulaşıldı
Yerel Haberler

Baraj gölünde boğulan Arda’nın cansız bedenine ulaşıldı

17 Temmuz 2026
Kuyumcu soyguncusu 2 saatte yakalandı; İnternetten ‘Soygun nasıl yapılır’ araştırması yapmış
Yerel Haberler

Kuyumcu soyguncusu 2 saatte yakalandı

16 Temmuz 2026
Nevşehir merkezli 8 ilde DEAŞ operasyonu: 5 tutuklama
Yerel Haberler

Nevşehir merkezli 8 ilde DEAŞ operasyonu: 5 tutuklama

16 Temmuz 2026
Kamyonla çarpışan otomobil takla attı: 1 çocuk öldü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Kamyonla çarpışan otomobil takla attı: 1 çocuk öldü, 3 yaralı

16 Temmuz 2026
Arnavutköy'de seyir halindeki otomobil alev alev yandı
Yerel Haberler

Arnavutköy’de seyir halindeki otomobil alev alev yandı

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
İzmir'de Marc Collin rüzgarı

İzmir'de Marc Collin rüzgarı

En Güncel Haberler

Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

17 Temmuz 2026
Baraj gölünde boğulan Arda’nın cansız bedenine ulaşıldı
Yerel Haberler

Baraj gölünde boğulan Arda’nın cansız bedenine ulaşıldı

17 Temmuz 2026
Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Sinop'ta başladı
Spor Haberleri

Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Sinop’ta başladı

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

17 Temmuz 2026
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Arnavutköy'de seyir halindeki otomobil alev alev yandı

Arnavutköy’de seyir halindeki otomobil alev alev yandı

- Haberton
16 Temmuz 2026

Arnavutköy'de seyir halindeki otomobilden yükselen alevler kısa sürede büyüyerek aracı sardı. Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın,...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

17 Temmuz 2026
Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton