27 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Mansur Yavaş’a soruşturma izni sonrası Özgür Özel’den ilk açıklama

Mansur Yavaş’a soruşturma izni sonrası Özgür Özel’den ilk açıklama

Haberton - Haberton
14 Nisan 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında verilen soruşturma iznine ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olarak her yere devletin kendisine Cumhurbaşkanı olarak tahsis ettiği araçla gidiyordu” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “ara seçim” talebi kapsamında sürdürdüğü siyasi parti ziyaretleri çerçevesinde Saadet Partisi’ni ziyaret etti. Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ile Genel Merkez’de bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın açıklaması yaptı.

Özel’den ‘Mansur Yavaş’ açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni verilmesine ilişkin ilk kez konuştu.

Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Biz içerideyken olmuş bir gelişme sizden şimdi biraz önce de basından sorumlu arkadaşımız konuyla ilgili bilgi verdi.

2023 seçimlerinin temel tartışması şuydu. Ben onu hatırlıyorum. Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olarak her yere devletin kendisine Cumhurbaşkanı olarak tahsis ettiği araçla gidiyordu ve seçim yasaklarının daha önceki parlamenter sistemde uygulandığı efendim işte seçimlere belli bir süre kala resmi açılış töreni yapmama, gittiğinde kendisine valilerin eşlik etmemesi gibi demokrasinin gereği olan hiçbir kurala da uymaksızın devletin bütün imkanlarını kullanıyor, devletin bütün protokollerini kullanıyor, açılışları yapıyor ve ben Cumhurbaşkanıyım diyordu.”

“Hassasiyetleri gerçekten takdire şayan”

“Aslında o anda Cumhurbaşkanı adayı olarak mitinglere gidiyordu ama bunları yapıyordu. Bu konudaki tüm uyarılara rağmen hassasiyet göstermemiş olanların Karabük mitingine giderken Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir aracının kullanıldığını konusunda hassasiyetleri gerçekten takdire şayan. Ama konunun diğer detaylarını öğrendiğimde içeriye yönelik nedir ne değildir? Bir değerlendirme daha yaparım.”

Numan Kurtulmuş ile randevu tarihi belli oldu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan gelecek hafta içi için bir randevu talep ettiklerini belirten CHP lideri Özel, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz hafta pazartesi günü başladık. Bugün 8. gün. Pazar günü dahil siyasi partileri ziyaret ettik ve 13 siyasi parti ziyareti gerçekleşmiş durumda. Mecliste grubu bulunan ya da geçen dönem mecliste milletvekili bulunan ya da geçen dönem milletvekili bulunmuş ya da geçen dönem parlamentoda birlikte görev yapmış olduğumuz ve yeni parti kurmuş genel başkanlarımızdan görüşmeleri tamamladık. Bu görüşmeler tabii belli bir takvim içinde tamamlanması gerekiyor. Bunun dışında da meclis dışındaki bazı siyasi partilerle gündemi değerlendirmek üzere başka görüşmelerimiz de olacak. Genel başkanlarıyla görüştüğümüz, örneğin bize daha önce ziyarette bulunup bizim ziyarette bulunamadığımız siyasi partiler var. Onları da önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğiz.

Benim kendi takvimimde aslında bugün Sayın Numan Kurtulmuş’tan bir randevu talep etmek vardı. Kendisi de buna olumlu baktığını zaten ifade etmişti. Ancak hem dünkü cenazeden bugüne kalan görüşmeler, ayrıca Ankara İl Başkanımız Sayın Ümit Erkol’a İzmir’de yapılan tutuklama üzerine tüm il başkanlarımızı Ankara’ya davet etmiştik. Şu an buradalar. Grup toplantımızdan sonra da olağanüstü il başkanları toplantımızı yapacağız. Yarın da Barcelona’daki toplantı için yarın akşam saatlerinde Türkiye’den ayrılacağız ve dünyadaki tüm siyasi akrabalarımızla Barcelona’da bir araya geleceğimiz çok önemli bir toplantı var. O yüzden Sayın Numan Kurtulmuş’tan gelecek hafta içi için bir randevumuz var.

Bütün siyasi partilerle yapmış olduğumuz görüşmelerdeki özellikle ara seçim gündemi Sayın Numan Kurtulmuş’a çekinemeyeceği çekinik davranamayacağı bir sorumluluk yüklüyor. Çünkü Sayın Numan Kurtulmuş meclisin başkanı. Meclisin başkanının da meclisin anayasaya toptan uymasına ilişkin 78. maddedeki bir görevi var.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Afyonkarahisar merkezli 2 ilde DEAŞ operasyonu; 5 tutuklama

Sonraki Haber

Şanlıurfa’da okula giren saldırgan rastgele ateş açtı; Çok sayıda yaralı var!

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında ‘hastalara eziyet’ iddiasıyla soruşturma

27 Ekim 2026
Milas Belediyesi’nde yeni gelişme! Fevzi Topuz’un yerine Mehmet Murat Yazar görevlendirildi
Öne Çıkan

Milas Belediyesi’nde yeni gelişme! Fevzi Topuz’un yerine Mehmet Murat Yazar görevlendirildi

27 Ekim 2026
Şile’de etkili olan sağanak sonrası köprüde hasar oluştu
Öne Çıkan

Şile’de etkili olan sağanak sonrası köprüde hasar oluştu

27 Ekim 2026
Bakanlıktan 19 il için sağanak yağış alarmı: Muğla’ya 'turuncu', İzmir ve Antalya dâhil 18 ile 'sarı' kod!
Öne Çıkan

Bakanlıktan 19 il için sağanak yağış alarmı: Muğla’ya ‘turuncu’, İzmir ve Antalya dâhil 18 ile ‘sarı’ kod!

27 Ekim 2026
Oğuz Alper Öktem’den taksicilere çağrı: "Şimdi barışma zamanı, gelin komisyonsuz çalışın!"
Öne Çıkan

Oğuz Alper Öktem’den taksicilere çağrı: “Şimdi barışma zamanı, gelin komisyonsuz çalışın!”

27 Ekim 2026
Sadettin Saran hakkında 10 yıldan az olmamak üzere hapis talebi! İlk duruşma bugün
Öne Çıkan

Sadettin Saran hakkında 10 yıldan az olmamak üzere hapis talebi! İlk duruşma bugün

27 Ekim 2026
Sonraki Haber

Şanlıurfa'da okula giren saldırgan rastgele ateş açtı; Çok sayıda yaralı var!

En Güncel Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!
Gündem

Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

27 Ekim 2026
Avcılar'da bıçaklı kavgada husumetlisini öldüren şüpheli Esenyurt'ta yakalandı
Yerel Haberler

Avcılar’da bıçaklı kavgada husumetlisini öldüren şüpheli Esenyurt’ta yakalandı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

- Haberton
27 Ekim 2026

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından, ilgili yükseköğretim programları kalite güvencesi süreçlerini tamamlayan 30 üniversiteye 'Türkiye Yeterlilikler...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

27 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton