16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Mansur Yavaş Manisa’nın ilçelerini gezdi

Mansur Yavaş Manisa’nın ilçelerini gezdi

Haberton - Haberton
2 Mayıs 2023
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Mansur Yavaş Manisa'nın ilçelerini gezdi

Mansur Yavaş Manisa'nın ilçelerini gezdi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Manisa’nın Alaşehir, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde vatandaşlarla buluştu.

Üç ilçede de yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Mansur Yavaş, “14 Mayıs’ta bir seçime gidiyoruz ama meydanlarda sanki savaşa gidiyoruz gibi bir hava var. Son yıllarda siyasette bir gerginlik yaratarak, insanları kutuplaştırarak oy isteme devri başladı. Oysa hepimiz evlerimizde, iş yerlerimizde kardeşçe oturuyoruz. Birlikte düşünüyoruz. Birlikte üzülüyoruz. Sevinçte hep birlikte seviniyoruz” diye konuştu.

Seçimin bazıları için büyük kayıplara sebep olacağını kaydeden Yavaş, “Şefkatin, merhametin, nefretin olmadığı bir dil kazanacak” dedi.

“KORKU BUNLARI SÖYLETİYOR”

Konuşmalarında 2019 Yerel Seçimleri sürecinde yaşadıklarına da değinen Mansur Yavaş, “Önce küçümsediler ‘Bunlar kazanamaz’ dediler. Sonra anketlerde bizim oylarımız yükselince tehditler, iftiralar ve hakaretler çoğaldı. Biz sayın kelimesini ağzımızdan düşürmezken ‘Mansur Efendi’ gibi üstten konuşmalara başladılar” ifadelerini kullandı.

Seçim sürecinde hakkında türlü iftiralar atıldığını belirten Yavaş, “İşçileri çıkaracağımızı söylediler. Alnının teriyle çalışan herkesin başımızın üstünde yeri var. Çıkaracağımız kişi, işe gelmeden maaş alanlar olur. Şimdi de ‘Hepinizi devlet dairelerinden atacak’ diyorlar. Korku bunları söyletiyor” dedi.

Mansur Yavaş Manisa’nın ilçelerini gezdi

Ankara’da sosyal destek anlayışını değiştirdiklerini ve Büyükşehir Belediyesi olarak Başkent halkının yanında olduklarını kaydeden Yavaş, şunları söyledi:

“Seçimden sonra devreye girecek olan Aile Destek Sigortası ile ihtiyacı olanların bütün masrafları karşılanacak. İnsan onurunu ezmeden her evde yemek pişecek. Her ev ısınacak. Aç ve açıkta kimse kalmayacak. En güzel örneği Millet İttifakı belediyeleri… Ankara’da kimse yatağa aç girmiyor, giremez. Muhtarlarla görüşüyorum ‘Eğer kömürünü, doğal gazını alamayan birisi varsa ve soğuktan donarsa vebali senindir’ diyorum. ‘Ben sizler vasıtasıyla onlara ulaşabilirim’ diyorum.”

“SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN HER TUŞA BASARLAR”

Konuşmalarında şeffaf hizmet anlayışı vurgusu da yapan Yavaş, “Tüyü bitmedik yetimin hakkını yemek için atmadıkları iftira kalmadı. ‘Mansur Yavaş seçilirse sayaçları PKK’lılar okuyacak’ dediler. Çözüm sürecinde zorla söktükleri T.C. tabelalarını yerlerine geri astık. Bunlar mevsimlik vatansever. Yeri gelir milliyetçiliği ayaklar altına alır, yeri gelir başının üstüne koyar. Bizim milliyetçiliğimiz ölünceye kadar aynı gidecek.

Seçimi kazanmak için her tuşa basarlar. Suçlamaların hiçbiri bize yapışmaz. Yine korkutmak için şöyle olur böyle olur demeye başladılar. Bebek katilini ceza evinden çıkaracak kimse daha doğmadı. Cezasını sonuna kadar çekecek. Kandil silah bırakmadığı sürece o füzeler tepelerine yağacak.  Milli güvenlik politikalarımız aynı şekilde devam edecek. Devletin milli politikaları değişmez. Şimdiye kadar hiçbir hükümet silahlı kuvvetleri hiç bu kadar siyasete alet etmedi. Okulları, camileri bu kadar siyasete alet etmedi. Bunlar ancak yapacak işi kalmayanların iddiaları” ifadelerini kullandı.

“65 MİLYON SEÇMENDEN OY İSTİYORUZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin en kapsamlı kırsal kalkınma projelerini hayata geçirdiklerini de belirten Mansur Yavaş, şunları kaydetti:

“Göreve geldiğimizde ‘Bizim boşa gidecek paramız yok. Ankara halkından aldığımızı Ankara halkına vereceğiz. Bizim çılgın projelerimiz yok. Sizlerden aldığımız, alın terinizle ödediğiniz tertemiz paraları gömecek çöp projelerimiz yok’ demiştik. 16 milyar lirayı park yapmak için dinozorlarla doldurup toprağa gömmüşler. Bizim önceliğimiz insan sağlığı, insan hayatı…”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Manisa’nın Alaşehir, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde vatandaşlarla buluştu.

“Bütün Millet İttifakı belediyelerinde her şey çok güzel oldu” diye konuşan Yavaş, “Siz giderseniz her şey çok daha güzel olacak. Bu yönetim devam etsin mi? Hayallerimizi çaldılar. Bizim için teröristin adı teröristtir. Katilin adı katildir. Seçimi kazanmak için her şeyi yaparsınız. Altı genel başkan bir araya geldi uzlaştılar bir mutabakat metni hazırladı. Orada yazılanların haricinde söylenenler yalandır, iftarıdır. Onların ağzına yakışır. Bizler inşallah birleşe birleşe kazanacağız” diye konuştu.

“OY VERİRKEN KUL HAKKI YİYENLERDEN YANA OLMAYIN”

Türkiye’de liyakatin kalmadığına dikkat çeken Mansur Yavaş, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Hiçbir şeye bakmıyorlar. ‘Partiliyse, bizdense her şeyi yapar’ diyorlar. Bunlara her şeye helal. Kendisine helal olan her şey karşısındakine haram. Artık bu zihniyet bitecek. Yurtdışına gitmek isteyen öğrenciye asalak diyen bir dil Cumhurbaşkanının dili olamaz.  Seçildiği zamandan itibaren 85 milyonun cumhurbaşkanıdır. Görüşlerini beğense de beğenmese de tahammül etmek zorundadır. Biz de insanca muamele görmek istiyoruz. İllet, zillet lafı duymak istemiyoruz. İnsanları ayrıştıramayız. Yeni gelecek hükümet mutlaka bir şeyler yapacaktır.

Denenmişi denemenin bir anlamı yoktur. Ankaralı bizi denedi ve memnun. Millet İttifakının bütün belediyelerinde genel bir memnuniyet var. İnşallah ülkemizde de bu memnuniyet artarak devam edecek. Biz altı siyasi parti yan yana geldik, birleştik. Kavga etmeyeceğiz. Bundan sonra halktan yana siyaset yapan, açık açık hesap veren, tatlı dilli bir yönetim gelecek. Müslüman kötü söz söylemez, iftira atmaz, kul hakkı yemez.

Oy verirken kul hakkı yiyenlerden yana olmayın çünkü atfedilmeyecek bir günaha da eşlik etmeyin. Değiştirirsiniz hükümeti eğer gerçekten onların dediği gibi yapamıyorsa yeni bir seçime gidilir tekrar değiştirirsiniz. 14 Mayıs’ta bu uzlaşma ile sandığa gideceğiz. 14 Mayıs’ta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ilk turda seçeceğiz. Çankaya köşküne götüreceğiz.”

Etiketler: ManisaMansur Yavaş
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Atı düşen ciritçi ölümden döndü

Sonraki Haber

Taksim Meydanı’na izinsiz girmek isteyen 192 kişi gözaltına alındı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

MHP'li isimden yeni yasa önerisi: "Siyasi parti kurmak, şirket kurmaktan kolay"
Politika

MHP’li isimden yeni yasa önerisi: “Siyasi parti kurmak, şirket kurmaktan kolay”

15 Eylül 2026
Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, NATO Askeri Komite Başkanı ile görüştü
Politika

Bayraktaroğlu-Dragone görüşmesinde bölgesel savunma gündemi

15 Eylül 2026
Hakan Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi
Politika

Hakan Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi

15 Eylül 2026
Bakan Yardımcısı Bulut: Teknik kapasitemizi, Suriye’nin yeniden imar sürecine sunmaya hazırız
Politika

Bakan Yardımcısı Bulut: Teknik kapasitemizi, Suriye’nin yeniden imar sürecine sunmaya hazırız

15 Eylül 2026
'Terörsüz Türkiye' hedefinde yeni dönem: "Güven ve huzur ortamına kolay ulaşılmadı"
Politika

‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde yeni dönem: “Güven ve huzur ortamına kolay ulaşılmadı”

15 Eylül 2026
Dışişleri Bakanı Fidan: Karadeniz’i çatışmanın dışında tutma çabamız sürüyor
Politika

Fidan’dan Karadeniz için kritik mesaj

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
Taksim Meydanı'na izinsiz girmek isteyen 192 kişi gözaltına alındı

Taksim Meydanı'na izinsiz girmek isteyen 192 kişi gözaltına alındı

En Güncel Haberler

Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi
Yerel Haberler

Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi

16 Eylül 2026
Ambulans şoförünün, 3 tekerli motosikletteki yangına müdahale ettiği anlar kamerada
Yerel Haberler

Ambulans şoförünün, 3 tekerli motosikletteki yangına müdahale ettiği anlar kamerada

16 Eylül 2026
Bağcılar'da sokakta çıplak dolaşan kişi gözaltına alındı
Yerel Haberler

Bağcılar’da sokakta çıplak dolaşan kişi gözaltına alındı

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Yaşam

TÜGVA’da ‘Akademide Siyonist Baskı Raporu’ açıklandı: “Bilgi siyonizm tarafından esir alınıyor”

15 Eylül 2026
Yaşam

Burdur’da Ahilik Haftası programı: ‘Yılın Ahisi’ne cübbesi giydirildi

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Pülümür Vadisi’nde aranan suç örgütü lideri yakalandı

Pülümür Vadisi’nde aranan suç örgütü lideri yakalandı

- Haberton
16 Eylül 2026

Tunceli’de hakkında 14 yıl 10 ay 29 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan suç örgütü lideri C.S., Pülümür Vadisi’nde Pöh ve...

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi

Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi

16 Eylül 2026
Ambulans şoförünün, 3 tekerli motosikletteki yangına müdahale ettiği anlar kamerada

Ambulans şoförünün, 3 tekerli motosikletteki yangına müdahale ettiği anlar kamerada

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton