17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Manavgat’taki yangında 2 orman işçisi hayatını kaybetti

Manavgat’taki yangında 2 orman işçisi hayatını kaybetti

Haberton - Haberton
31 Temmuz 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Manavgat'taki yangında 2 orman işçisi hayatını kaybetti

Manavgat'taki yangında 2 orman işçisi hayatını kaybetti

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Manavgat’taki yangında müdahale ekibinde bulunan 2 orman işçisi hayatını kaybetti

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 gündür süren orman yangını, rüzgarın etkisiyle zaman zaman kontrolden çıkıyor.

Dün akşam saatlerinde Güğlen Dağı’nda başlayan orman yangını, kısa sürede Gebece Mahallesi’ni tehdit etmeye başladı. Hızla ilerleyen alevler nedeniyle, hilal şeklinde dağın eteğine sıralanan evlerden bazıları yandı. Mahalle tahliye edilirken bazı vatandaşlar ise evlerinin önündeki kışlık yakacak odunları uzaklaştırmaya çalıştı.

Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü mahalle tamamen duman altında kaldı. Dün gece Güğlen Dağı’na giden orman işçileri Erdal Tolka ve Yaşar Cinbaş, alevlerin arasında kaldı. İki işçiye ulaşılamayınca AKUT‘tan destek istendi. Gece boyu bölgede yapılan arama çalışmalarında, Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş’ın Beloluk mevkiinde yanan arazözde cansız bedenlerine ulaşıldı.

Yolun alevler nedeniyle kapalı olduğunu söyleyen Mustafa Kaya, “Şu an mahalle ve dağ yanıyor. Yol kapalı. Orman yandığı için taşlar dökülmüş. Güğlen Dağı yerleşim yeri. Yazlık ve kışlık olarak kullanılan bir yer burası. Her yer tahliye edildi. Köyde yaralanan yok ama 2 orman işçisine dün gece ulaşamadılar” dedi.

Manavgat’taki yangında 2 orman işçisi hayatını kaybetti

Ali Kaya ise yeşil alanın tamamen yandığını söyledi. Eşyaları ve hayvanları yangından kurtardıklarını belirten Kaya, “Eşimi, çocuklarımı ve hayvanlarımı güvenli bölgeye götürdüm” diye konuştu.

Hasan Kaya ise köy evi olduğu için alt katında samanlık ve odunların olduğunu belirtti. 2 orman işçisinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Kaya, “Dış cephesini helikopter söndürebilir belki ama iç kısmına bir şey yapamaz. Yanmasın diye dua ediyoruz. Dün ikindi saatlerinde ormana ait arazöz yangın nedeniyle patlamış. İki orman işçisi ölmüş diyorlar” dedi.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 5’E ÇIKTI

2 orman işçisiyle birlikte Manavgat’taki yangında yaşamını yitirenlerin sayısı 5’e çıktı. Daha önce de Hasan Ali Yüksel ile Osman ve Şehri Kardaş çifti yaşamını yitirmişti

YANGIN ALANYA SINIRINA DAYANDI

Antalya Manavgat’ın Gündoğmuş ilçesinde 2 gündür etkili olan ve sarp alanda çıktığı için söndürme çalışmaları güçlükle devam eden yangın, Alanya sınırına kadar ulaştı. İlçenin kırsal bölgesinde bulunan Güzelbağ’a kadar gelen yangın nedeniyle mahalle boşaltılırken, girişler ise kolluk kuvvetlerince alevlerin hızlı yayılması ihtimalinden dolayı engelleniyor. Yangına havadan 3 uçak ile 5 helikopterin yanı sıra 50 itfaiye aracı ile müdahale ediliyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yangının yaklaştığı Bayır, Takanlar ve Bayırkozağacı mahallelerine giderek incelemelerde bulundu. Başkan Yücel, yangın tehlikesine karşı tedbir amaçlı bölgeyi tahliye ederek, mahalleliyi yurtlara yerleştirdiklerini, ekiplerin tehlikeye karşı önlem çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

BAŞKANDAN ‘GELMEYİN’ ÇAĞRISI

Başkan Yücel, sosyal medya üzerinden de açıklama yaparak, yangına insan gücüyle karadan müdahalenin zor olduğunu söyledi. Başkan Yücel, “An itibarıyla yangın şu anda şiddetli rüzgarla Güzelbağ Mahalle’mizde artarak devam etmektedir. 3 uçak, 5 helikopter ve 50’nin üzerinde büyük itfaiye araçları ile yangına müdahale edilmektedir. Biz, tüm kurum ve belediye ekiplerimizle Güzelbağ’dayız ve can kaybı yaşanmaması için bölgenin boşaltılması için mücadele ediyoruz. Güzelbağ’da insan yardımıyla yapılabilecek bir mücadele yoktur. Lütfen yardım amacıyla da olsa Güzelbağ’a gelmeyin. Yardım edecek araç ve ekipler için hem bölgeyi hem de trafiği rahatlatalım” dedi.

YANAN ARAZÖZDEN ÇIKAMAMIŞLAR

Manavgat’ın Gebece Mahallesi Gülen Dağı Beloluk mevkisinde, dün öğleden sonra kuvvetlenen yangına müdahalede bulunulan arazöz devrilerek, alevler arasında kaldı. Arazöz sürücüsü Niyazi İskarca ve yangın işçisi Ali Hüseyin Karakaya, yaralı olarak araçtan çıkıp, uzaklaştı. Orman işçileri Erol Tolka ve Yaşar Cinbaş ise yanan arazözden çıkamadı. Yaralı ilçiler, bölgeye gelen sağlık ekibi tarafından yapılan müdahalenin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Gece boyu bölgede yapılan arama çalışmalarına AKUT ekibi de destek verdi. Orman işçileri Erol Tokla ve Yaşar Cinbaş’ın, Beloluk mevkisinde yanan arazözdeki cansız bedenlerine ise sabah saatlerinde ulaşıldı. İşçilerin cansız bedenleri, Manavgat Devlet Hastanesi morguna konulacak.

AKSEKİ’DE YANGIN ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Akseki ilçesine bağlı Hocaköy’deki orman yangını etkisini sürdürüyor. Bölgedeki yerleşim yerlerine sıçramaması için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiği yangın komşu mahalle Güneykaya’ya doğru ilerlemeye başladı. Hocaköy’de özellikle yaşlıların tahliyesine başlanırken, Güneykaya’daki riskin daha fazla olması dolayısıyla bu mahallenin tamamen boşaltılması kararlaştırıldı. 

MANAVGAT’TA 2 MAHALLE BOŞALTILIYOR

​Manavgat’ta ormanlık alandaki yangın ise ilçedeki Çardak ve Kaçarlar mahallelerindeki yerleşim alanlarını tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine görevliler, mahallelerde oturan vatandaşların teyakkuzda olmalarını ve evlerini boşaltmalarını istedi. Bazı vatandaşlar, eşyalarını ve hayvanlarını alarak bölgeden uzaklaşmaya başladı. Bazıları ise gözyaşlarıyla yanan alanları izliyor.

Ekipler, söndürme çalışmalarında, ağır taşıtların ve iş makinelerinin yanan alanlara rahat müdahale edebilmesi için yol kenarlarına araç park edilmemesi yönünde uyarılarda bulunuyor.

BAŞKAN SÖZEN: KONTROLLÜ OLMAMIZ GEREKİYOR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçenin Türkiye’de yaşanmış tarihin en büyük yangın felaketlerinden birisiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Başkan Sözen yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Acımız çok büyüktür. Yangın felaketine maruz kalan bölge halkımız, şu günlerde canını, malını, sevdiklerini, evini, hayvanını, yaşam alanlarını kurtarma mücadelesi vermektedir. Ancak bu zorlu süreçten faydalanmak isteyen provokatörlerin olduğunu görmek hepimizi üzmektedir. Bu şahıslar ‘kundakçı, şüpheli’ yakalama teşebbüsüyle asılsız ihbarlardan yola çıkarak, sokaklarda kimlik kontrolü, yol kesme ve masum vatandaşları korkutacak derecede havaya ateş etme gibi eylemler gerçekleştirerek yaşadığımız bu süreci daha da zorlaştırmaktadır.

Bu tarz hareketler, mevcut acımızı daha çok artırdığı gibi hiç kimseye de bir şey kazandırmaz. Bilindiği gibi hala tehlike geçmiş değildir. Toplumsal birlikteliğimizi üst ölçekte sergilememiz gereken bu zorlu dönemde, hepimizin duygularımıza sahip çıkıp, kontrollü olmamız gerekmektedir. Bizler iyi günde, kötü günde her zaman birlik ve beraberliğini korumuş olan sağduyulu, çağdaş Manavgat halkı olarak, bu süreçte de hep birlikte sakin kalarak, el ele vererek yaralarımızı sarmaya devam edelim.

Hepimizin evi Manavgat Belediyesi’nin, Manavgat’ımızın yeniden ayağa kaldırılmasında, halkımızın yanında olarak, yaraları sarmak için mücadeleye devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerimle Manavgat halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Etiketler: Orman Yangını
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Adana’da yangın kısmen kontrol altına alındı

Sonraki Haber

Hatay’da 3 hektar orman alanı yandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ahbap soruşturmasında firari Alper Çelik adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Ahbap soruşturmasında firari Alper Çelik adliyeye sevk edildi

17 Temmuz 2026
Mutlak butlan kararı Yargıtay'a ulaştı
Öne Çıkan

Mutlak butlan kararı Yargıtay’a ulaştı

17 Temmuz 2026
'Mardinli Marilyn Monroe' tutuklandı
Öne Çıkan

‘Mardinli Marilyn Monroe’ 15 Temmuz paylaşımları nedeniyle tutuklandı!

17 Temmuz 2026
Tutuklanan İlyas Yalçıntaş'tan ilk açıklama: 'Hassas terazi' sıradan bir mutfak terazisidir
Öne Çıkan

Tutuklanan İlyas Yalçıntaş’tan ilk açıklama: ‘Hassas terazi’ sıradan bir mutfak terazisidir

17 Temmuz 2026
'Marmara’da sarsıntılar batıdan doğuya doğru ilerliyor, fay 7 üzeri deprem üretebilir'
Öne Çıkan

Marmara’da sarsıntılar batıdan doğuya doğru ilerliyor, fay 7 üzeri deprem üretebilir

17 Temmuz 2026
Rojin Kabaiş’in babası: Adli Tıp’taki örnekler ‘diatom’ testi için yetersiz kalırsa fethi kabir yapılacak
Öne Çıkan

Rojin Kabaiş dosyasında fethi kabir gündemde! Sonuç alınamazsa mezarı yeniden açılacak

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Hatay'da 3 hektar orman alanı yandı

Hatay'da 3 hektar orman alanı yandı

En Güncel Haberler

Kastamonu'da 6 hektar orman yandı
Gündem

Kastamonu’da 6 hektar orman yandı

17 Temmuz 2026
Ahbap soruşturmasında firari Alper Çelik adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Ahbap soruşturmasında firari Alper Çelik adliyeye sevk edildi

17 Temmuz 2026
Hafif ticari araç dere yatağına devrildi; 2 ölü
Yerel Haberler

Hafif ticari araç dere yatağına devrildi; 2 ölü

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Vatandaş neden Kızılay'a değil de Ahbap'a güvendi?

Vatandaş neden Kızılay’a değil de Ahbap’a güvendi?

- Haberton
17 Temmuz 2026

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, Ahbap soruşturmasına ilişkin iddiaların kamuoyunda ciddi soru işaretleri oluşturduğunu söyledi. DEVA Partisi Genel Başkan...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Kastamonu'da 6 hektar orman yandı

Kastamonu’da 6 hektar orman yandı

17 Temmuz 2026
Ahbap soruşturmasında firari Alper Çelik adliyeye sevk edildi

Ahbap soruşturmasında firari Alper Çelik adliyeye sevk edildi

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton