Malatya’nın Pütürge ilçesinde dağlık alanda çıkan örtü ve orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yaklaşık 7 saat süren müdahalesinin ardından kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Yangın, öğle saatlerinde Pütürge ilçesine bağlı Aktarla Mahallesi’ndeki dağlık alanda çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi.
Dağlık alanda etkili olan alevlerin kontrol altına alınması için kara ekipleri çalışma başlatırken, söndürme çalışmalarına havadan da destek sağlandı.
Ekipler havadan ve karadan müdahale etti
Yangına Orman Genel Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Pütürge ve Doğanyol belediyelerine bağlı ekipler müdahale etti.
Havadan ve karadan yürütülen yoğun çalışmalar yaklaşık 7 saat sürdü. Ekiplerin müdahalesi sonucunda örtü ve orman yangını kontrol altına alındı.
Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor
Yangının yeniden alevlenme riskine karşı ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor. Kontrol altına alınan yangının ardından dağlık alanda soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.













