4 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - Lösemi hastası Zeyd’in süper kahraman hayali gerçek oldu

Lösemi hastası Zeyd’in süper kahraman hayali gerçek oldu

Haberton - Haberton
27 Mart 2026
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Lösemi tedavisi gören 4 yaşındaki Zeyd Aras Bilgin’in süper kahraman hayali gerçeğe dönüştü.

Hastane odasının camlarına süper kahraman resimleri asan Zeyd, kahramanların gerçeğe dönüşmesini istedi. Annesi Kader Bilgin’in sanal medyada paylaştığı video kısa sürede geniş kitlelere ulaşınca Batman, Joker ve Iron Man kostümleriyle gönüllü bir ekip harekete geçerek Zeyd’e sürpriz yaptı.

Zeyd’in süper kahramanlara olan ilgisi, sanal medyada paylaşılan video sayesinde karşılık buldu. Oğlunun kahramanlara olan hayranlığını ve onları görmek istediğini gösteren görüntüleri paylaşan anne Kader Bilgin’in videosu kısa sürede ilgi gördü.

Süper kahraman kostümleri giyen ekip, Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi’nde Zeyd’i tedavi gördüğü odasında ziyaret etti. Ziyarette Batman, Joker ve Iron Man kostümleriyle Zeyd’in karşısına çıkan ekip, ona büyük bir sürpriz yaptı. Karşısında kahramanları gören Zeyd’in heyecanı yüzüne yansırken, özel gün için kendisi de süper kahraman kostümü giydi.

Anne Kader Bilgin, paylaşımın ardından çok sayıda kişinin kendilerine ulaştığını belirterek, gönüllü ekibin bu sürprizi gerçekleştirdiğini söyledi. Etkinlik, hem ailesine hem de hastane çalışanlarına duygusal anlar yaşattı.

Tedavi, Sürecinde Oldukça İyi Bir Aşamayadız

Lösemi tedavisi gören 4 yaşındaki Zeyd’in sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Çetin Timur, “Hastamız şu anda 4 yaşında. Hastanemize geldiğinde 3 yaşındaydı. Başvurduğunda halsizlik, yorgunluk ve kemik ağrıları gibi şikayetleri vardı. Yaptığımız tetkikler sonucunda hastaya akut lenfoblastik lösemi tanısı koyduk. Bu, tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Tanıyı kısa sürede kesinleştirip hastamızı yatırarak tedavisine başladık. Yaklaşık 7-8 aydır tedavisi devam ediyor. Uzun süreli bir hastalık olmakla birlikte, özellikle bu yaş grubunda daha sık görülüyor. En sık görüldüğü dönem ise 4-5 yaş aralığıdır. Günümüzde tedavi başarısı geçmişe göre oldukça yüksek. Artık yüzde 90’ın üzerinde iyileşme oranlarından söz edebiliyoruz. Hastanemizde de güncel ve etkili tedavi yöntemlerini uygulayarak hastalarımızı takip ediyoruz. Başlangıçta zor bir süreç yaşandı ancak şu an oldukça iyi bir noktadayız ve tedavinin sonuna yaklaştık. Yaklaşık 10-15 günlük bir tedavi süreci kaldı” dedi.

Moral, Tedaviye Doğrudan Etki Ediyor

Sosyal ve oyun temelli etkinliklerin çocuk hastalar için oldukça faydalı olduğunu söyleyen Dr. Timur, “Uyguladığımız tedaviye ‘küratif tedavi’ diyoruz. Yani amaç, hastalığı tamamen ortadan kaldırmak ve çocuğun hayatına sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlamak. Çocukluk çağında tedavinin hedefi, hastalığı tamamen yok ederek bireyin eğitimine ve yaşamına sağlıklı şekilde devam edebilmesidir. Hastamız Zeyd de bu süreci oldukça iyi geçiriyor. Tedaviye uyumu yüksek ve olumlu bir seyir izliyor. Süper kahramanlara büyük ilgi duyuyor. Odasında resimler yapıyor, duvarlara asıyor. Bu durum onun motivasyonunu artırıyor. Süper kahramanların kendisini ziyaret edeceğini öğrendiğinde çok mutlu oldu. Moralin yüksek olması tedavi sürecini de olumlu etkiliyor. Çocuğun motivasyonu arttıkça beslenmesi, tedaviye uyumu ve genel durumu daha iyi oluyor. Özellikle bu tür sosyal ve oyun temelli etkinlikler çocuk hastalar için oldukça faydalı” ifadelerini kullandı.

Erken Tanı Büyük Önem Taşıyor

Erken teşhisin önemine değinen Dr. Timur, “Lösemi, halk arasında bilinen adıyla kan kanseridir. Akut lenfoblastik lösemi ise daha hızlı seyreden bir türdür. Bu hastalıkta erken tanı büyük önem taşır. Erken teşhis edildiğinde tedavi başarısı önemli ölçüde artar. Ailelerin dikkat etmesi gereken belirtiler arasında uzun süren ateş, halsizlik, yorgunluk, solukluk, vücutta morluklar ve özellikle bacak ağrıları yer alır. Bu tür şikayetler görüldüğünde vakit kaybetmeden bir çocuk hekimine ya da hematoloji uzmanına başvurulması büyük önem taşır” diye konuştu.

Haydarpaşa Garı’nı Batman’in Evi Sanıyor

Zeyd Aras’ın süper kahramanlara olan ilgisine dikkat çeken anne Kader Bilgin, “Zeyd’in hastalığını tesadüfen öğrendik. Üç yaşındaydı. Sağlık ocağına kan vermeye gittiğimizde değerlerinin çok düşük olduğunu fark ettiler. Ardından kısa sürede yapılan tetkiklerle, yaklaşık bir hafta içinde tanı konuldu. Tanıyı alır almaz bu hastaneye, Çetin hocamıza geldik. Şu anda tedavi sürecimiz devam ediyor ve sona yaklaştık. Gayet iyi ilerliyoruz, bitmesine çok az kaldı. Zeyd sürekli süper kahramanlardan bahsediyordu. Bu konuda oldukça istekliydi, hatta bir süre sonra hepimizi yormaya başlamıştı. Normalde etkinlik yapmayı çok seven bir çocuk değildir ama bir gün ‘Bunları çizelim’ dedi. Biz de birlikte boyamalar yaptık ve çizimleri odanın camına astık. Bulunduğumuz yerden görülen Haydarpaşa Garı’nı Batman’in evi sanıyor. Daha sonra ‘hokus pokus’ diyerek bunların gerçek olacağını düşünmeye başladı. O anı kaydetmek istedim ve ortaya o video çıktı. Açıkçası bu kadar beğeni alacağını hiç düşünmemiştim” dedi.

Süper Kahraman Hayali Sanal Medyada Karşılık Buldu

Sanal medyada paylaşılan videonun ardından yoğun ilgi gördüklerini belirten Bilgin, “Paylaşımın ardından çok fazla mesaj aldık. Gelmek isteyen, destek olmak isteyen birçok kişi oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Sanal medya üzerinden bize ulaştılar, ardından başhemşiremizle iletişime geçtiler ve ziyaret etmek istediklerini ilettiler. Ayrıca doktorlarımıza, hemşirelerimize ve tüm hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Hastaneye ilk geldiğimiz andan itibaren bizi çok iyi karşıladılar. Zeyd burada hiç korkmuyor, hiçbir şekilde tedirginlik yaşamıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Biz de hastaneye korkarak değil, gönül rahatlığıyla geliyoruz” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Uzmanı uyardı: Saç dökülmesinde rastgele vitaminden uzak durun

Sonraki Haber

BELMEK “Çocuk ve Çocuk Oyunları” temasıyla ArtAnkara’da

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Özel Adatıp Hastanesi'nde yeni radyoterapi cihazı hizmete girdi
Sağlık Haberleri

Özel Adatıp Hastanesi’nde yeni radyoterapi cihazı hizmete girdi

4 Haziran 2026
Bebelac, ‘Mutlu Bebekler Mutlu Anneler’ projesiyle Ankara’da annelerle buluştu
Sağlık Haberleri

Bebelac, ‘Mutlu Bebekler Mutlu Anneler’ projesiyle Ankara’da annelerle buluştu

4 Haziran 2026
Medicana International İstanbul Hastanesi, AACI akreditasyonunu yeniledi
Sağlık Haberleri

Medicana International İstanbul Hastanesi, AACI akreditasyonunu yeniledi

4 Haziran 2026
'Yaza fit girmek isterken sakatlanmayın'
Sağlık Haberleri

Yaza fit girmek isterken sakatlanmayın

4 Haziran 2026
Ağabeyinden yapılan nakille sağlığına kavuştu, balonlarla taburcu edildi
Sağlık Haberleri

Ağabeyinden yapılan nakille sağlığına kavuştu, balonlarla taburcu edildi

4 Haziran 2026
Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: Yılda 3 milyon ünite kanı 1160 hastaneye ulaştırıyoruz
Sağlık Haberleri

Yılda 3 milyon ünite kanı 1160 hastaneye ulaştırıyoruz

3 Haziran 2026
Sonraki Haber
BELMEK “Çocuk ve Çocuk Oyunları” temasıyla ArtAnkara'da

BELMEK “Çocuk ve Çocuk Oyunları” temasıyla ArtAnkara'da

En Güncel Haberler

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti
Dış Haberler

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti

4 Haziran 2026
BMD Başkanı Öncel: Türkiye'den ihraç edilen her dört ayakkabıdan biri e-ihracat kanalıyla satılıyor
İş Dünyası

BMD Başkanı Öncel: Türkiye’den ihraç edilen her dört ayakkabıdan biri e-ihracat kanalıyla satılıyor

4 Haziran 2026
Dış Haberler

ABD ve İsrail hibrit savaşa yöneldi

4 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Hemşire adayı Edanur’un ölümüne neden alkollü sürücü: Çarptığımızı bilmiyorum

4 Haziran 2026
Yaşam

Eş katilinin müebbet, yardım edenin ise 19 yıl hapis cezası aldığı karara itiraz reddedildi

4 Haziran 2026
Yaşam

Para istediği babası tarafından çıkan tartışmada öldürülmüştü; toprağa verildi

4 Haziran 2026
Yaşam

Mardin’de silahlı alacak kavgası: 1 ölü, 3 yaralı

4 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mardin'de silahlı alacak kavgası: 1 ölü, 3 yaralı

Mardin’de silahlı alacak kavgası: 1 ölü, 3 yaralı

- Haberton
4 Haziran 2026

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde iki grup arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada Mehmet Akif Sarıboğa (32) hayatını kaybetti, 3...

Altın fiyatları neden yükseliyor? Uzmanlar 2026 için beklentilerini paylaştı

Sıcak havada sağlık alarmı: Isı çarpması belirtileri nelerdir, nasıl korunulur?

Elektrik faturasında yaz moduna geçiş: Klima kullanırken tasarruf sağlayan planlama yöntemleri

Evde bakım ürünleri: Doğru kullanım rehberi ve sık yapılan hatalar

Güncel Haber

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti

4 Haziran 2026
BMD Başkanı Öncel: Türkiye'den ihraç edilen her dört ayakkabıdan biri e-ihracat kanalıyla satılıyor

BMD Başkanı Öncel: Türkiye’den ihraç edilen her dört ayakkabıdan biri e-ihracat kanalıyla satılıyor

4 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton