6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Libya uçağının kara kutusu bulundu

Libya uçağının kara kutusu bulundu

Haberton - Haberton
24 Aralık 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Libya uçağının kara kutusu bulundu
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Libya uçağının kara kutusunun bulunduğunu, sahada birimlerden oluşan 408 personel, 103 kara aracı ve 7 hava aracının çalışma yaptığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,, bölgedeki incelemelerinin ardından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, “Dün akşam, saat 20.10’da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Trablus’a gitmek üzere havalanan, içerisinde Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad ve Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alfitory Jribil’in de bulunduğu 5’i Libya heyeti mensubu, 3’ü mürettebat olmak üzere toplam 8 kişiyi taşıyan Falcon-50 tipi hava aracı saat 20.32’de teknik arıza nedeniyle geri dönüş yapacağını bildirmiştir. Saat 20.52 itibarıyla da Haymana ilçesi civarında uçakla irtibat kesilmiştir. 112 Acil Çağrı Merkezimize gelen ihbar sonucu jandarma, AFAD, emniyet, sağlık ve UMKE ekipleri derhal bölgeye sevk edilmiş, arama kurtarma faaliyetleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinasyonunda başlatılmıştır. Olay mahalline saat 22.00 sıralarında ulaşan jandarma ekiplerince yapılan ilk incelemelerde, uçağın parçalarına ulaşılmıştır. Yürütülen arama çalışmaları neticesinde, hava aracının enkazı Haymana ilçesi Kesikkavak Mahallesi’nin yaklaşık 2 kilometre güneyinde tespit edilmiştir” dedi.

‘408 PERSONEL GÖREV YAPIYOR’

Enkazın bulunmasının ardından, olay yeri yönetimi ve kurumlar arası koordinasyonun etkin şekilde yürütülmesi amacıyla AFAD tarafından mobil koordinasyon merkezinin bölgede konuşlandırıldığını aktaran Yerlikaya, “Saha sevk ve idaresi bu merkez üzerinden yürütülmeye başlanmıştır. Bu aşamadan itibaren çalışmalar, adli ve kriminal süreçler, Jandarma Genel Komutanlığı koordinasyonunda devam etmektedir. Sahada; AFAD, jandarma, emniyet, sağlık, UMKE, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı, itfaiye ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi birimlerinden oluşan toplam 408 personel, 103 kara aracı ve 7 hava aracı görev yapmaktadır. İHA’lar ile bölgeden anlık görüntü aktarımı sağlanmaktadır. AFAD tarafından konuşlandırılan termal ve aydınlatma dronları, 8×8 ve 4×4 arama kurtarma araçları ile K9 unsurları dahil olmak üzere tüm hava ve kara unsurları, mobil koordinasyon merkezi üzerinden eşgüdüm içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

‘ENKAZ ALANI 3 KİLOMETREKARE’

Bakan Yerlikaya, enkaz alanının yaklaşık 3 kilometrekarelik bir alandan oluştuğunu belirterek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı ekiplerince olay yerinde yürütülen çalışmalar neticesinde enkaz alanında; saat 02.45’te uçağa ait ses kayıt cihazı, saat 03.20’de ise karakutu bulunmuştur. Bunların inceleme ve değerlendirme süreçleri ilgili kurumlarca başlamıştır. Ayrıca; Libya Savunma Bakanlığı tarafından görevlendirilen 5’i hayatını kaybedenlerin yakını olmak üzere 14 kişilik heyet ile Libya İçişleri Bakanlığından görevlendirilen 8 kişi, yani toplam 22 kişilik Libya ekibi Ankara’ya intikal etmiştir. Bu elim kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, Libya halkına, Libya hükümetine, Libya Genelkurmay Başkanlığına, dost ve kardeş ülke Libya’ya başsağlığı diliyorum. Kazada hayatını kaybeden mürettebatın ailelerine de başsağlığı diliyorum” açıklamasında bulundu.

‘KARAKUTU VE SES KAYIT CİHAZI SEBEBİ ORTAYA ÇIKACAK’

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yerlikaya, olayın tüm teferruatı ile incelendiğini kaydederek, “Tüm dünyada bu tür vakalardaki en önemli belgelerin başında ses kayıt cihazı ve karakutu geliyor. Bunlar bulundu. Bu veriler bize sebebin ne olduğunu ortaya çıkaracak ve yetkililer de bunu sizinle paylaşacak. Konunun aydınlatılması bizim en önemli görevimiz, devlet olarak da bunu yapmakta kararlıyız. En kısa sürede bunun sebebinin ne olduğu ortaya çıkacak ve hem aziz milletimize hem dünyaya bunu paylaşacağız” diye konuştu.

Bakan Yerlikaya, cenazelerin bölgede olduğunu, alınan doku örneklerinin Adli Tıp Kurumunda yakınlarıyla eşleştirmesinin yapılacağını kaydetti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sosyal medya hesabından film kesitleri paylaştı ifadeye çağrıldı

Sonraki Haber

Sivas’ta öğrenci servisi devrildi; çok sayıda yaralı var

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

Ankara Valiliği’nden ‘sağanak’ uyarısı

6 Haziran 2026
Öne Çıkan

Bakan Göktaş’tan Rahmi Koç’a tepki: Kadını küçümseyen ifadeler meşrulaştırılamaz

6 Haziran 2026
Öne Çıkan

Fenerbahçe’nin borcunun 26 milyar 202 milyon lira olduğu açıklandı

6 Haziran 2026
Öne Çıkan

Fenerbahçe kongresi gerginlikle başladı!

6 Haziran 2026
Öne Çıkan

CHP’li Adalar Belediyesi’nde inceleme başlatıldı!

6 Haziran 2026
Öne Çıkan

Özgür Özel Çorum’da konuştu: Gerekirse baş vereceğim ama baş eğmeyeceğim

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
Sivas'ta öğrenci servisi devrildi; çok sayıda yaralı var

Sivas'ta öğrenci servisi devrildi; çok sayıda yaralı var

En Güncel Haberler

Öne Çıkan

Ankara Valiliği’nden ‘sağanak’ uyarısı

6 Haziran 2026
Büyükçekmece’de fren yerine gaza bastığı öne sürülen sürücü velilerin arasına daldı: 2’si çocuk 6 yaralı
Gündem

Büyükçekmece’de fren yerine gaza basan sürücü velilerin arasına daldı: 2’si çocuk 6 yaralı

6 Haziran 2026
Bakan Yumaklı: Gıdanın Yaklaşık Yüzde 13’ü Hasat Sonrası Süreçlerde Yok Olmaktadır
Fotoğraf: Esra GÜNTEPE
Politika

Üretilen gıdanın yaklaşık yüzde 13’ü hasat sonrası süreçlerde yok olmaktadır

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Devrilen tarihi çınar araca zarar verdi; yol trafiğe kapandı

6 Haziran 2026
Yaşam

Final Mezunlar Derneği’nin 1’inci Olağan Genel Kurul’u yapıldı

6 Haziran 2026
Yaşam

Diyarbakır’da 1 kişinin öldüğü silahlı kavgaya ilişkin 1 gözaltı

6 Haziran 2026
Yaşam

Disleksi tanısı konulan 4’üncü sınıf öğrencisi Nuse Nur, okulda resim sergisi açtı

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kadınlara dönük her türlü aşağılayıcı söylemi kınıyoruz

- Haberton
6 Haziran 2026

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kadınlara dönük her türlü aşağılayıcı söylemi kınıyoruz. Kadınlarla ilgili söylemlerin...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Ankara Valiliği’nden ‘sağanak’ uyarısı

6 Haziran 2026
Büyükçekmece’de fren yerine gaza bastığı öne sürülen sürücü velilerin arasına daldı: 2’si çocuk 6 yaralı

Büyükçekmece’de fren yerine gaza basan sürücü velilerin arasına daldı: 2’si çocuk 6 yaralı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton