25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Kurum: 2 milyon 800 bin konutun dönüşümünü sağladık

Kurum: 2 milyon 800 bin konutun dönüşümünü sağladık

Haberton - Haberton
13 Kasım 2021
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Kurum: 2 milyon 800 bin konutun dönüşümünü sağladık

Kurum: 2 milyon 800 bin konutun dönüşümünü sağladık

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yaklaşık 2 milyon 800 bin konutun dönüşümünü sağladık” dedi

Bakan Kurum, Kızılcahamam’da bir otelde gerçekleştirilen ‘İLBANK Oryantasyon Eğitim Programı’nın kapanışında konuştu. Bakan Kurum, programa katılanlara seslenerek, “Bugün yeni bir yola çıktınız. Türkiye için şehirlerimiz için çok kutlu olduğunu düşündüğümüz ve inandığımız bir yola çıktınız. Bu yeni yolda inşallah bugün ilk adımlarınızı atıyorsunuz. Hayatınızın en kıymetli, en önemli dönüm noktalarından bir günü bugün yaşıyorsunuz.

Bizler de sizlerin mutluluğuna ortak oluyoruz. Önünüzde sizlerden hizmet bekleyen 84 milyon vatandaşımız var. 81 ilde 972 ilçemizde hizmet bekleyen Anadolu var. Anadolu’nun dört bir yanında, metropollerde, ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde; emin olun ki devleti, devletin o şefkat elini bekleyen binlerce insanımız var. Alt yapıdan üst yapıya kadar binlerce iş, hizmet, proje sizi bekliyor” dedi.

"Alt yapıdan üst yapıya kadar binlerce iş, hizmet, proje sizi bekliyor"
“Alt yapıdan üst yapıya kadar binlerce iş, hizmet, proje sizi bekliyor”

‘YAŞAMADIĞIMIZ AFET KALMADI’

Bakan Kurum, İller Bankası’nın çok köklü bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, “Atık sudan arıtmaya, millet bahçelerinden kentsel dönüşüme kadar birçok projeyi fiilen bakanlığımızla birlikte yürütüyoruz. 81 ile gittiğimizde 81 ilin yöneticileri ile bir araya geliyoruz. Orada milletvekillerimiz, valimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız, teşkilatımız ile bir masa etrafında paydaş olarak; yani masanın bir tarafı değil de o işin bir parçası, bütünün bir parçası olarak onlarla bir araya geliyoruz. Aslında dertleniyoruz; şehirlerimiz için vatandaşlarımız için. Ve bu çerçevede birçok projeyi gerçekleştirmek için o istişareleri yapıyoruz.

Her şey istişareden geçer. Son 5 yıla baktığımızda, iklim değişikliği ve iklim değişikliğinin etkilerini her zaman ifade ediyoruz. Bu kapsamda da şehirlerimiz de iklim değişikliğinin etkilerinden ciddi manada etkileniyor. Bu çerçevede son 3 yılda, ben bakan olduktan sonra hemen hemen gitmediğimiz il kalmadı ve yaşamadığımız afet de kalmadı; seller, heyelanlar, kuraklıklar gibi sayısız, şiddeti giderek artan afetlerle karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu.

‘2 MİLYON 800 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ SAĞLADIK’

Bakan Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bir hedef koyduklarını kaydederek, “Bu kapsamda 81 ilde hemen hemen nereye gitseniz bizim bir kentsel dönüşüm projesini görürsünüz ki bu projeyi 2012 yılında sayın cumhurbaşkanımız ‘Bedeli ne olursa olsun yapacağız’ sözleri ile İstanbul’da Gaziosmanpaşa’da başladılar. Biz de bu çerçevede yaklaşık 2 milyon 800 bin konutun dönüşünü sağladık. Bunun 1 milyon 100 bini Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızın yapmış olduğu sosyal konut projeleridir.

Yine 1 milyon 700 bini de kentsel dönüşüm kapsamında yaptığımız dönüşüm projeleridir. Bunun dışında yapı denetim sistemimizde düzenlemeleri hayata geçirdik. 54 milyon vatandaşımızın yuvalarını güvenli hale getirerek, bu kapsamda riskli binalardan kurtulmalarını sağladık. İnsanımız en iyisini hak ediyor, en güzelini hak ediyor. Ve yine bugün baktığımızda cumhurbaşkanımızın liderliğinde şehirlerimizi geleceğe hazırlayan projelerde bir taraftan da çevre yatırımlarımızı yapıyoruz; millet bahçelerimizi yapıyoruz” ifadesini kullandı.

YAPIMI DEVAM EDEN MİLLET BAHÇESİNDE FİDAN DİKTİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İLBANK Oryantasyon Eğitim Programı’nın kapanışında yaptığı konuşmanın ardından yapımı devam eden ve yılbaşında açılması beklenen Kızılcahamam Millet Bahçesi’ne geldi. Bakan Kurum, burada yetkililerden bilgi aldı ve çalışmaları takip etti. Bahçenin bir kısmında yapımı devam eden mescit ve dükkan alanlarını gezen Bakan Kurum, bahçeden çıkış yapacağı sırada, park ve bahçe işçisi kadının “Sayın bakanım hoş geldiniz. Burada bize ekmek sağladığınız için teşekkür ediyoruz. Sizinle bitki dikmek istiyoruz” demesi üzerine “Dikelim” cevabını verdi. Ardından kadın işçilerle birlikte dikim alanına gidip, fidan diken Bakan Kurum, hatıra fotoğrafı çektirerek, alandan ayrıldı.

KIZILCAHAMAM BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yapımı devam eden ve yılbaşında açılması beklenen Kızılcahamam Millet Bahçesi’ni ziyaretinin ardından Kızılcahamam Belediyesi’ne geldi. Burada kendisini karşılayan kalabalığı selamlayan Bakan Kurum, “Biz memleketimize ne zaman gelsek ayrı bir heyecanla geliyoruz, ayrı bir mutlulukla geliyoruz. Bugün de aynı heyecanı, aynı mutluluğu hemşehrilerimizle birlikte yaşamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İstiyoruz ki Kızılcahamam’ımızın gençleri umut dolu olsun. Kızılcahamam daha yeşil olsun. Her alanda üreten, istihdam yaratan, bir şehir olsun.

Kızılcahamam’da ihtiyaç olan ne varsa yapmanın gayreti içerisine girdik. Çok çalışkan bir kaymakamımız var, belediye başkanımız var, ilçe başkanımız var. Uyumlu bir şekilde milletvekillerimiz de bizlerle birlikte Kızılcahamam için yapılması gerekenleri dertleniyorlar. Biz dertliyiz ve millete hizmet etmek için sizlere hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye’de nerede bir sel olsa, nerede bir afet olsa, nerede bir heyelan olsa Sayın Cumhurbaşkanı’mızın teşkilatı ile 2 saat sonra oradayız ve vatandaşımız için milletimiz için yapılması gerekenleri bilfiil sahada ekibimizle birlikte takip ediyoruz ve işin sonunda onların mutluluğuna şahit oluyoruz” dedi.

Bakan Kurum, daha sonra belediye binasına girerek, Belediye Başkanı Süleyman Acar’ı makamında ziyaret etti.

Etiketler: Murat Kurum
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Nihat Kırmızı Galatasaray’ın yeni yönetim kurulu üyesi

Sonraki Haber

16 ilçeye tsunami uyarı levhası yerleştirilecek

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DEM Parti'li Doğan: Sonbaharda olağan kongremizi yapacağız
Politika

Sonbaharda olağan kongremizi yapacağız

25 Nisan 2026
Havalimanı kapasitesi 26 AB ülkesinin nüfusunu aştı
Politika

Havalimanı kapasitesi 26 AB ülkesinin nüfusunu aştı

25 Nisan 2026
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Hep beraber Türkiye'nin gücünü tüm dünyaya göstereceğiz
Politika

Hep beraber Türkiye’nin gücünü tüm dünyaya göstereceğiz

25 Nisan 2026
Bakan Tekin: Fiziki tedbirlerle sorunu çözeceğimizi düşünürsek büyük yanılgı içerisine girmiş oluruz
Politika

Fiziki tedbirlerle sorunu çözeceğimizi düşünürsek büyük yanılgı içerisine girmiş oluruz

25 Nisan 2026
Bakan Fidan: ABD/İsrail-İran Savaşı’nda iki haftalık ateşkesi memnuniyetle karşıladık
Politika

ABD/İsrail-İran Savaşı’nda iki haftalık ateşkesi memnuniyetle karşıladık

25 Nisan 2026
Bakan Bak: Formula 1 artık Türkiye’de olacak
Politika

Formula 1 artık Türkiye’de olacak

24 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 25 Nisan 2026
Sonraki Haber
16 ilçeye tsunami uyarı levhası yerleştirilecek

16 ilçeye tsunami uyarı levhası yerleştirilecek

En Güncel Haberler

Geleneksel yağlı güreş müsabakaları Gaziantep’te başladı
Spor Haberleri

Geleneksel yağlı güreş müsabakaları Gaziantep’te başladı

25 Nisan 2026
İstanbul merkezli 20 ilde telefon dolandırıcılarına operasyon: 66 şüpheli tutuklandı
Öne Çıkan

İstanbul merkezli 20 ilde telefon dolandırıcılarına operasyon: 66 şüpheli tutuklandı

25 Nisan 2026
16 yıl dini nikahla birlikte yaşadığı kişi tarafından 30 yerinden bıçaklandı
Yerel Haberler

16 yıl dini nikahla birlikte yaşadığı kişi tarafından 30 yerinden bıçaklandı

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Durdurulan minibüste 60 tabanca ile mühimmat ele geçirildi

25 Nisan 2026
Yaşam

Afiş asarken üst geçitten düşüp, otomobilin altında kalarak öldü

25 Nisan 2026
Yaşam

Adıyaman’da 2 otomobil çarpıştı; 6 yaralı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Durdurulan minibüste 60 tabanca ile mühimmat ele geçirildi

Durdurulan minibüste 60 tabanca ile mühimmat ele geçirildi

- Haberton
25 Nisan 2026

Kocaeli’de polis ekipleri tarafından durdurulan minibüste 60 tabanca, 60 silah kutusu, 120 şarjör, 120 harbi (fırça) ve 120 kabza aparatı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Geleneksel yağlı güreş müsabakaları Gaziantep’te başladı

Geleneksel yağlı güreş müsabakaları Gaziantep’te başladı

25 Nisan 2026
İstanbul merkezli 20 ilde telefon dolandırıcılarına operasyon: 66 şüpheli tutuklandı

İstanbul merkezli 20 ilde telefon dolandırıcılarına operasyon: 66 şüpheli tutuklandı

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton