Silivri Cezaevi’nde 2011 yılında hayatını kaybeden eski Millî İstihbarat Teşkilatı görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı.
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olay tarihinde cezaevinde görev yapan şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı. Soruşturmanın ilk aşamasında gözaltına alınan 10 şüpheliden 1’i tutuklanırken, 7 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest kaldı.
1 şüpheli tutuklandı
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden 7’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, 2 şüpheli ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
İkinci operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı
Soruşturma kapsamında bugün ikinci bir operasyon daha düzenlendi. Operasyonda, aralarında 2 gazeteci ile sağlık çalışanlarının da bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı. Yeni operasyonda gözaltına alınan 9 şüphelinin jandarmadaki ifade ve diğer işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
Soruşturma, eski Milli İstihbarat Teşkilatı görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybetmesine ilişkin şüphelerin araştırılması amacıyla yürütülüyor. Başsavcılığın, olay tarihinde cezaevinde görev yapan kişiler ile ölüm sürecine ilişkin bilgi ve bağlantısı bulunan şüphelilerin ifadelerine başvurduğu öğrenildi.












